Lea, je reisspecialist in Sri Lanka

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met de lokale reisspecialist in Sri Lanka

Tijdens een reis door Sri Lanka werd de Duitse Lea verliefd op een Sri Lankaan en 2,5 jaar geleden verhuisde ze voor hem naar Sri Lanka. Inmiddels zijn ze getrouwd en runnen ze samen met haar schoonmoeder hun eigen reisbureau. Als reisspecialist in Sri Lanka stelt ze onder andere voor reizigers van Better Places reizen op maat samen. “Sri Lanka is heel bijzonder, omdat je hier alles hebt. Van prachtige tempels tot bergen en strand.”

reisspecialist Sri Lanka

Naar de mooiste plekken

Na haar studie besloot Lea een tijdje te gaan reizen. Ze begon haar reis in India en stak vervolgens over naar Sri Lanka. Daar ontmoette ze haar huidige man. “Na een tijdje moest ik terug naar Duitsland, maar dat duurde niet lang”, vertelt Lea. “Ik kwam al snel terug naar Sri Lanka, we trouwden en sindsdien wonen we aan de zuidwestkust van het eiland. Samen met mijn man en schoonmoeder, die ook een eigen homestay heeft, runnen we nu ons eigen reisbureau. Het is geweldig om als reisspecialist reizigers de mooiste plekken van Sri Lanka te laten zien. Het land heeft elke reiziger iets te bieden en wij kunnen reizen helemaal op maat maken. Of je nu van hiken of van cultuur houdt, we stellen een reis samen die daarbij aansluit.”

reisspecialist Sri Lanka

De groene hooglanden

Als reisspecialist in Sri heeft Lea zoveel gezien dat ze inmiddels wel een aantal favoriete plekken heeft. “De hooglanden van Sri Lanka vind ik prachtig”, zegt ze. “De groene bergen rond Ella en de theevelden bij Nuwara Eliya zijn perfect om de mooiste wandelingen te maken. Sla ook Horton Plains niet over, waar je naar het uitzichtpunt World’s End kunt lopen. Dat gebied lijkt totaal niet op de rest van Sri Lanka. Je hebt daar eerder het idee dat je in de Schotse hooglanden bent dan op een tropisch eiland in de Indische Oceaan.” Ook de Temple of the Tooth in Kandy is voor Lea een speciale plek. “Probeer de tempel ’s ochtend te bezoeken”, zegt ze. “De sfeer is dan heel bijzonder, met muziek en trommels en locals die bloemen komen offeren. Het is druk, maar het is mooi om te zien hoe de mensen hun tempelbezoek beleven.”

‘Echt een onvergetelijke ervaring dankzij een goede samenwerking met Better Places. Direct contact met een lokale reisagent en samen je reis kunnen samenstellen is echt ideaal. Ik zou een ieder deze organisatie aanraden.”

reisspecialist Sri Lanka

Neem de tijd voor Sri Lanka

Heb je extra tijd over tijdens je Sri Lanka-reis, bezoek dan ook het noorden. Relatief weinig mensen weten dit gebied te vinden, maar een reis door het noorden maakt je beeld van het land compleet. Hier leven vooral de Tamil en hun cultuur verschilt van die in de rest van Sri Lanka. “Hoe je reis er ook uitziet, ik heb één gouden tip voor Sri Lanka”, zegt Lea. “En dat is: neem de tijd. De afstanden op Sri Lanka lijken niet groot, maar je doet er vaak lang over om van A naar B te komen. Plan genoeg tijd in om echt te genieten van de plekken die je bezoekt. Dat maakt je reis relaxter en je leert het land en haar inwoners echt kennen.”

reisspecialist Sri Lanka

Homestays en kookworkshops

In Sri Lanka zijn er volop mogelijkheden om in contact te komen met locals. Zo kun je slapen in sfeervolle homestays, waar je even deel uitmaakt van het dagelijkse leven van een familie. Je kunt op deze plekken vaak ook leuke kookworkshops volgen, onder leiding van je gastvrouw. “We vinden het belangrijk om zoveel mogelijke kleine hotels te bieden die gerund worden door lokale families”, zegt Lea. “Bij voorkeur accommodaties die ook nog eens zo duurzaam mogelijk werken. Dat zorgt ervoor je reis een positieve impact heeft op Sri Lanka.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Lea vertelt je in een uitgebreid interview met Better Places wat ze de mooiste plekjes vindt.

Je eigen Sri Lanka rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Sri Lanka na het zien van het bijzondere Banyan Camp? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, de reisexpert die al jaren in Sri Lanka woont en veel reistips over Sri Lanka kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lea.

Ondersteuning voor én tijdens je Sri Lanka rondreis

Reisexpert Lea helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Sri Lanka rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Lea altijd bereiken. Daarnaast geeft Lea je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Sri Lanka specialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Lea in Sri Lanka is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Sri Lanka. Geef Lea je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!