Reistips Costa Rica

De bekende hoogtepunten van Costa Rica zijn: de Arenal vulkaan, het Monteverde natuurwoud, Tortuguero… maar waar vind je nu die bijzondere plekjes waar niet iedere toerist naartoe gaat? Hier vind je de reistips Costa Rica van Liesbet, onze reisspecialist die er al jaren woont.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen Costa Rica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met reistips Costa Rica? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisexpert die al jaren in Costa Rica woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Costa Rica Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Costa Rica of de beste reistijd Costa Rica.

Reistips Costa Rica – Rio Celeste

Vlakbij de Volcán Tenorio vind je de rivier Rio Celeste. De rivier dankt zijn naam aan de turkooizen kleur die door diverse mineralen wordt veroorzaakt. De legende is echter dat de rivier zijn bijzondere kleur dankt aan het feit dat nadat God de hemel had gekleurd, zijn kwasten uitspoelde in deze rivier.

Casado eten in een lokale soda

De Tico´s zoals de Costaricanen zich noemen, hebben de gewoonte om in kleine lokale restaurantjes, een zogenaamde soda, te ontbijten of lunchen. Je kunt hier voor een lage prijs een heerlijke maaltijd eten; bijvoorbeeld het typische Costa Ricaanse ontbijt van gallo pinto, bonen met rijst of als lunch een ´casado´: rijst, bonen, groente, bakbanaan met een stukje vis of kip.

Reistips Costa Rica – Bezoek een luiaardopvang

In de buurt van Puerto Viejo de Talamanca kun je een opvangcentrum voor luiaards bezoeken. Het centrum is opgericht om gewonde luiaards onderdak te bieden en ze na verzorging weer uit te zetten. De vrijwilligers die er werken zorgen dat meer Costa Ricanen zich bewust zijn van de luiaards, zodat deze een betere overlevingskans in het wild hebben. Meer informatie reistips Costa Rica luiaardopvang.

Bribri indianen

Een bezoek aan de lokale bevolking is onmisbaar, en een bezoek aan de Bribri indianen is een unieke ervaring! In het achterland van de Caribische kust midden in het regenwoud woont deze groep oorspronkelijke bewoners van Costa Rica.Je gaat erheen in een kano. De indianen vertellen over hun tradities en de genezende krachten van diverse planten en bomen uit het regenwoud.  Je ziet de cacaobonen aan de bomen hangen en de Bribri´s leren je graag hoe je chocolade kunt maken. Natuurlijk is er ook volop tijd om te proeven. Heerlijke biologische bananen dippen in zelfgemaakt chocoladesaus! Omdat de indianen geen Engels spreken, gaat communiceren met handen en voeten. Een authentieke ervaring middenin de jungle.

Corcovado Nationaal Park

Dit is het meest ongerepte gedeelte en door de grote diversiteit in flora en fauna één van de meest belangrijke parken van Costa Rica. Je hebt kans dat je hier vier verschillende apensoorten tegenkomt en er zijn tal van ara’s, toekans, miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Bovendien is dit het leefgebied van de tapir, ocelot, jaguar en puma. Stel je voor dat je oog in oog komt te staan met één van deze dieren!

Caño Negro Wildlife Refuge

Caño Negro is een natuurreservaat waar veel verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en zoetwaterschildpadden voorkomen. Het is één van de belangrijkste wetland gebieden van Amerika. Er zijn hier diverse projecten die de bijzondere flora en fauna van dit gebied beschermen, zoals het project dat de “Garfish” beschermt. Dit is een beest dat al tijdens de tijd van de dinosaurussen leefde en een soort kruising tussen de alligator en de snoek is.

Costa Rica reistips – Bezoek een ananasplantage

In de buurt van Puerto Viejo de Sarapiquí vind je de grootste organische ananasplantage ter wereld: Finca Corsicana. Tijdens de tour over de plantage leer je alles over hoe de ananas wordt gekweekt, en uiteraard kun je deze overheerlijke ananas zelf proberen. Meer informatie Reistips Costa Rica ananasplantage Finca Corsicana.

Reistips Costa Rica – Beklim de Chirripo

De Chirripó is met 3821 m de hoogste berg van Costa Rica en het beklimmen van de top vormt een mooie uitdaging. Tijdens de beklimming zie je met de hoogte de begroeiing continu veranderen. Met een beetje geluk kun je vanaf de top beide kustlijnen zien. Een mooie beloning na deze inspannende klim! Het dorpje San Gerardo de Rivas dat aan de voet van de berg ligt is ook zeer de moeite waard. In de thermale baden kun je heerlijk bijkomen na alle inspanning van de afgelopen dagen die zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt vormen van een reis door Costa Rica.

Op zoek naar dolfijnen

Vanuit Montezuma kun je een mooie boottocht maken naar een onbewoond eilandje voor de kust, Isla Tortuga. Onderweg kun je snorkelen, en als je geluk hebt, zwemmen de dolfijnen naast de boot met je mee.

Strandtip: Montezuma

In het puntje van het schiereiland van Nicoya aan de oostkust ligt het stranddorpje Montezuma. Je vindt hier een gezellige mix van jonge wereldreizigers, alternatievelingen, expats en lokale kunstenaars. Het aanbod aan kleine en sfeervolle restaurantjes is groot en er is een gezellig avond en nachtleven in de diverse barretjes en kleine clubs. In de omgeving vind je mooie watervallen en een mooie strandwandeling brengt je naar het nabij gelegen uitgestrekte Playa Grande.

Meer inspiratie?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze individuele rondreizen Costa Rica of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!