Reistips India

De beste reistips van Shalome
Ontvang een voorstel op maat

Reistips voor je reis door India

De beste tips van onze reisexpert op een rijtje

India is druk, chaotisch, indrukwekkend en overweldigend. India is een wereld op zich. Het land heeft zoveel te bieden dat je er maanden kunt rondreizen, zonder dat je er ooit uitgekeken raakt. Reizen door India is simpelweg verslavend. Wil je ook naar India, maar vind je het lastig om keuzes te maken? Shalome, onze lokale reisexpert, deelt graag haar reistips India voor een prachtige reis door haar land.

Reistips India

Reistips India – Slaap onder de sterren in de woestijn

In India gebeurt er altijd iets, er is altijd leven. Er zijn altijd en overal mensen en dat maakt mijn land zo bijzonder. Maar soms is ook het fijn om even te ontsnappen aan de drukte en de natuur in te gaan. Vanuit Jaisalmer, een stad in Rajasthan, kun je per kameel de woestijn intrekken. Je slaapt onder de sterren op een afgelegen plek en je bent even weg van het drukke India.

Tijgers spotten in Tadoba National Park

Eén van mijn favoriete nationale parken is Tadoba National Park. Dit park ligt in het hart van het land en het wordt maar weinig bezocht. Hier leven meer dan tachtig tijgers en er zijn ook volop herten, vogels en krokodillen te bewonderen. Naast een rijk dierenleven heeft het park ook een prachtig landschap. Het is groen, weelderig en de aarde is er knalrood en vruchtbaar. Ik vind het schitterend.

Reistips India

Reistips India – Slaap bij een Indiase familie thuis

India is in alle opzichten anders dan je gewend bent. Dat maakt het extra leuk om in een homestay te overnachten, waarbij je kennismaakt met het dagelijkse leven van een Indiase familie. Er zijn allerlei soorten homestays: van historische huizen in de stad tot kleinschalige bungalows op een actieve plantage. Sommige homestays zijn eenvoudig, andere heel luxe. De eigenaren vinden het geweldig om reizigers te ontvangen en ze nodigen je uit om mee te draaien in het gezin. Help bijvoorbeeld bij het koken van een traditionele Indiase maaltijd, bezoek met je gastheer een bruiloft en leer het land zo echt kennen.

Na het lezen van Shalome’s tips helemaal zin om naar India te reizen? Wij inspireren je met onze mooiste voorbeeldreizen.

Reizen met de trein

Reistips India – Reizen met de trein

Welke route je ook kiest, zorg dat je altijd een treinreis inbouwt. Al is het maar een korte rit. Met de trein reizen is de beste manier om zoveel mogelijk van India te zien, terwijl je tegelijk de Indiase manier van reizen leert kennen. Indiërs nemen altijd hun eigen eten mee in de trein en delen dat graag met je. Een Indiase treincoupé lijkt wel een Indiase huiskamer en het is heel leuk om daar even deel van uit te maken.

Gezichten van India

Laat je meeslepen door een Bollywoodfilm

Ik woon alweer jaren in India, maar ik heb ook een tijdje in Spanje gestudeerd. Ik vond het geweldig, maar ik miste India. Ik miste het Indiase eten, zoals mijn favoriet paani puri, gevulde deegballetjes die je het beste bij een straatstalletje kunt proeven. En ik miste de Bollywoodfilms. Het is geweldig om naar de bioscoop te gaan en je mee te laten slepen door de muziek, de dans en het enthousiasme van de andere bezoekers. Om een Bollywoodfilm te begrijpen hoef je geen Hindi te spreken.

Bij Better Places boek je zelf je vlucht naar India. We hebben de beste tips om gemakkelijk te boeken voor je op een rijtje gezet.

Reistips India

Leer de Roze Stad Jaipur kennen

Jaipur in Rajasthan heeft als bijnaam ‘de roze stad’ en het is een prachtige mix van historische bouwwerken en het moderne India. De stad zit perfect in elkaar, dankzij Jai Singh II, de stichter van de stad. Hij plande de lay-out van Jaipur zorgvuldig en dat zie je nu nog terug. Er zijn zeven stadspoorten, de straten hebben een gridpatroon en zijn heel breed. Samen met de vele paleizen, tuinen en forten maakt dat Jaipur tot een bijzondere stad.

Reistips India – Relaxen in Goa

Goa is mijn woonplaats en één van mijn lievelingsplekken in India. De sfeer is hier anders dan in de rest van het land, mede doordat het vroeger een Portugese kolonie was. De stranden van Goa zijn de perfecte plek om een reis af te sluiten. Je doet in India zoveel indrukken op dat even bijkomen echt nodig is.

Ook benieuwd naar Incredible India?

Ben je benieuwd wat India nog meer te bieden heeft? Je reis in India kun je in overleg met reisspecialist Shalome samenstellen. Geef Shalome je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Meer inspiratie voor je India rondreis

Wil je meer lezen over India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over incredible India of over de veelzijdige keuken van dit land. Reisbloggers Daisy en Patrick zijn echte India-fans en vertellen over hun liefde voor Mumbai op hun blog.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!