Suriname Reistips

De reistips van onze reisexpert Lizet
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Reistips Suriname

Suriname is een beetje de vreemde eend in de bijt in Zuid-Amerika. De voertaal is er niet Spaans of Portugees zoals elders, het land bestaat voor 80% uit regenwoud en het heeft als enige land in de regio een sterke binding met Nederland. Door de roerige geschiedenis is Suriname een unieke mix van culturen. Samen met de afwisselende natuur maakt het Suriname tot een land van oneindige mogelijkheden. Laat je hieronder inspireren door de reistips Suriname van reisexpert Lizet, die er al jaren woont.

Reistips Suriname Paramaribo geschiedenis

Nederlandse geschiedenisles in Paramaribo

Alle reizen naar Suriname beginnen in de hoofdstad Paramaribo. Het is een kleurrijke stad en een mengeling van culturen en religies; zo is het de enige plek ter wereld waar je een kerk, moskee en synagoge naast elkaar vindt. Maak een stadswandeling met gids door de stad om meer te weten te komen over de Nederlandse historie van Paramaribo en bekijk de typische houten huizen met veranda’s. Ook een boottochtje over de Suriname-rivier is een leuke manier van kennismaken met het mooie land. 

reistips suriname fietsen

Fietsen tussen plantages – reistips Suriname

Rondom Paramaribo liggen vele plantages van bijvoorbeeld koffie, tabak en cacao. Je kunt het gebied op een originele manier verkennen: per fiets! Het district Commewijne ligt aan de overkant van de rivier en hier slaap je in een kleinschalig resort. Fijn om even uit de drukte van de stad te zijn. Met het routeboekje kun je zelf gemakkelijk de weg vinden en fietsen tussen oude plantagehuizen en veel groen.

Maak kennis met de Marron in Boven-Suriname

Het gebied Boven-Suriname is bekend om de Marrondorpjes: afstammelingen van weggelopen slaven, die nog veel van hun oorspronkelijke cultuur hebben behouden. Gunsi is een eenvoudig oord gelegen aan de rand van een dorpje, waar je alleen kunt komen per korjaal (traditionele houten boot). Hier kun je met een lokale gids, die zelf uit het gebied komt, kennis maken met de traditionele leefwijze en de bewoners. Ook leert de gids je van alles over de flora en fauna en andere tips Suriname & natuur.

Bij aankomst van je Suriname rondreis ontvang je van Lizet en Leonie de laatste reistips met de beste restaurants, winkels en uitstapjes in Paramaribo.

Reistips Suriname rivier

Back to basic in het regenwoud

Op zoek naar wat meer avontuur? Ga dan mee op expeditie het regenwoud in. Het jungleresort Pingpe ligt in het diepe binnenland aan de Boven-Suriname-rivier. Na vier uur wandelen kom je aan bij je kampement, waar je twee nachten in een hangmat gaat overnachten. Een lokale gids neemt je mee op een informatieve wandeling met veel reistips Suriname en het kamp is een goede plaats om anjoemara (grote vissen) te vangen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Tapawatra-stroomversnellingen, de grootste in de omgeving. Tijdens je junglebezoek wordt er gekookt op houtvuur en kun je jezelf wassen in de kreek. Echt even ‘back to basic’.

reistips Suriname Danpaati

Duurzaam toerisme in Danpaati – Reistips Suriname

Een bijzondere plek in de binnenlanden van Suriname is de Danpaati River Lodge. Danpaati betekent letterlijk: eiland bij het dorpje Dan. Het resort is opgezet door Stichting Bonama met als doel de dorpen en bewoners in de omgeving te laten profiteren van de toeristische activiteiten en inkomsten. Zo zijn er bijvoorbeeld projecten zoals thuiszorg voor ouderen en een kinderopvang. Ook op het resort zelf zijn voornamelijk lokale bewoners werkzaam en worden landbouwproducten en vis en vlees uit de buurt gebruikt. Je kunt met een gids een dorpswandeling maken waarbij je uitleg krijgt over de historie en leefgewoonten van de Saramaccaners. Ook kun je ’s avonds vanuit de lodge kaaimannen spotten in de rivier. 

Ontspannen in Domburg

Aan het einde van je Suriname-reis wil je vast gewoon even lekker uitrusten, voordat je terug naar huis vliegt. Een ideale plek hiervoor is Domburg, waar een leuk kleinschalig guesthouse ligt. Hier kun je met een huurautootje de omgeving verkennen, zwemmen bij een rivierstrand of gewoon lekker relaxen in een hangmat op het terras van je guesthouse. Geniet van Switi Sranan!

Je eigen Suriname rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Suriname? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Meer tips voor je rondreis Suriname

De bloggers van Stop and Stare geven je een aantal reistips voor een geweldige Suriname reis.

Lizet is onze reisexpert die al jaren in Suriname woont. Samen met Leonie is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!