Iedereen kan de hoogtepunten van Zuid-Afrika wel opnoemen: op safari in het Krugerpark, de Tuinroute, Kaapstad bezoeken… maar waar vind je nu die bijzondere plekjes waar niet iedere toerist naartoe gaat?  Hier vind je de reistips Zuid Afrika van J, onze reisspecialist die er al jaren woont.

Reistips Zuid Afrika

Reistips Zuid Afrika – Soweto Fairtrade Tour

Zie Soweto van een andere kant en bezoek het per fiets! Leer de lokale taal, bezoek een opvangcentrum en voel hoe het leven in Soweto, een van de grootste townships van Afrika, eraan toegaat. Lees hier meer over de tour.

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal park is een park dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur, waarvan nog steeds niet alle soorten zijn ontdekt. Hier ligt officieel ook het meest zuidelijke punt van het land (in tegenstelling tot Kaap de Goede Hoop).

Reistips Zuid Afrika – Dwars River Escape Route

Deze route is niet alleen in natuurlijk, cultureel en historisch opzicht interessant, maar brengt je ook langs verschillende maatschappelijke initiatieven, waaronder een kunstcentrum, schooltje, en diverse boerderijen. Lees hier meer over de route.

Reistips Zuid Afrika

West Coast Nationaal Park

Het West Coast Nationaal park is gelegen aan de Atlantische kust. De biodiversiteit in het park is enorm; het is de thuishaven van vele watervogels en unieke bloemen, die tussen augustus en oktober prachtige plaatjes vormen.

Reistips Zuid Afrika – Beklim Lion’s Head

Lion’s Head heeft de kenmerkende vorm van een leeuwenhoofd en ligt naast de Tafelberg. Je wordt na een kleine anderhalf uur beloont, want op de top van de berg een prachtig uitzicht over Kaapstad en haar omgeving.

Swazi Secrets project

Als je Swaziland bezoekt, is dit project bezoeken een absolute aanrader! Het Swazi Secrets project is opgezet om vrouwen de kans te geven inkomsten te genereren uit natuurlijke, lokale producten. Zie hoe de vrouwen werken en probeer ook zelf de marula-noten te kraken. Lees hier meer over het project.

Reistips Zuid Afrika

Reistips Zuid Afrika – Naar strand met de pinguïns

Op Boulders Beach krijg je een echte pinguïn ervaring! Deze beestjes lopen op het strand en zwemmen in zee en komen, terwijl jij op gepaste afstand blijft zitten, zo naar je toegelopen!

Cederberg

Dit gebied is beroemd om zijn rotsvormingen en vernoemd naar de zeldzame Cederboom, die daar nog groeit. Op de vele rotsen zijn nog mooi bewaarde rotsschilderingen te vinden, waarvan de oudste zo’n 6000 jaar geleden zijn gemaakt.

Reistips Zuid Afrika – Tsitsikamma canopy tour

Een avontuur in het regenwoud van Tsisikamma; per zipline ga je al zoevend door de bossen op een hoogte van ongeveer 30 meter. Op deze hoogte kun je kennismaken met bijzondere flora en fauna

Reistips Zuid Afrika

Bezoek een wildlife opvang

Op diverse plaatsen, waaronder bijvoorbeeld in Hoedspruit of Storms River, kun je een rehabilitation centrum bezoeken waar gewonde dieren worden opgevangen voordat ze weer worden vrijgelaten. Bekijk met eigen ogen hoe olifanten, apen of katachtigen hier worden opgevangen.

Reistips Zuid Afrika – Panoramaroute

Deze route heet niet voor niets Panoramaroute; de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. God’s Window, de Pinnacle, de Blyde River Canyon en Bourke’s Luck Potholes zijn allen bijzondere plaatsen gevormd door de natuur en onderdeel van de Panoramaroute.

Surfen in Elands Bay

Omdat de kusten in het westen niet vaak door toeristen worden bezocht, gaan de locals hier naartoe om te surfen. Elands Bay mag zich prijzen met soortgelijke golven als in Jeffreys Bay, maar is lang niet zo druk!

Reistips Zuid Afrika – Drakensbergen

Het ruige gebied van de Drakensbergen is tegelijkertijd misschien wel een van de meest romantische plekken van Zuid-Afrika. Lees meer over een bezoek aan de Drakensbergen.

reistips zuid afrika

Wijnroute

De wijnroute voert je langs Stellenbosch, Franschhoek, Tulbagh, Worchester, Robertson en Wellington. Langs deze route ligt al het moois dat deze streek te bieden heeft: een mooie natuur, oude wijnhuizen en natuurlijk heel veel wijn! Goed om te weten is dat Zuid Afrika het land is dat de meeste fairtrade wijnen ter wereld produceert; maar liefst 2/3 van alle fairtrade wijnen komt hier vandaan.

Reistips Zuid Afrika – Chapman’s Peak

Normaal gesproken is een route langs de kust op zich al mooi, maar de rit over Chapman’s Peak is uniek. Lees en bekijk hier waarom Karlijn Meulman deze rit zo spectaculair vond.

Boomslang Aerial Walkway

De Boomslang Aerial Walkway is net geopend. Dit wandelpad van maar liefst 128 meter lang bevindt zich in Kaapstad, tussen en boven de bomen. Als je over het pad loopt, heb je een prachtig uitzicht op de enorme Botanische Tuin, die in elk seizoen een bezoek waard is.

reistips zuid afrika

Reistips Zuid Afrika – Overnachten in een homestay

Een van de must-do’s is slapen bij de lokale bevolking. Op veel plekken, bijvoorbeeld rondom Kaapstad, in 1000 Hills of Kwazulu Natal, kun je de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid ervaren en het echte leven in een zwarte gemeenschap ontdekken. Je deelt alles in de woning met de mensen; niet alleen de badkamer maar ook het eten.

Lesotho

Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die op een hoogte ligt van boven de 1000 meter. Het wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en ligt als het ware op de Drakensbergen. Dit spectaculaire uitzicht, in combinatie met de dorpjes, de mensen en de nationale klederdracht (dekens) maken een bezoek allen echt de moeite waard.

Augrabies National Park

Een van de onbekendere parken van Zuid-Afrika is toch wel Augrabies, gelegen in de Noordkaap. Dit betekent niet dat een bezoek hieraan de moeite niet waard is! Augrabies herbergt één van de oudste landschappen van Afrika. De belangrijkste trekpleister van het park is de 56 meter hoge waterval, die in het dorre landschap van de Karoo een spectaculair plaatje vormt. Het park diende als decor voor de BBC serie ‘Walking with Cavemen’.

Je eigen Zuid Afrika rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere Zuid Afrika excursies ? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid Afrika. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!