Reizen in Europa

Avontuur dichterbij huis

Reizen in Europa

We meenden het toen we zeiden dat 2019 het jaar van positieve impact reizen zou worden. Daarom heeft Better Places besloten om vanaf nu ook reizen dichterbij huis – in Europa – aan te bieden. Want voor unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Wij laten je zien dat Europa veel te bieden heeft, ook voor de avontuurlijke reiziger.

Wij vroegen onze favoriete reisbloggers om aandacht te besteden aan de reizen in Europa. Lees mee en ontdek al het moois en bijzonders dat Europa te binnen heeft!

5x Europa bucket-list

Daisy van AllDayEveryDaisy is op wereldreis met haar vriend Patrick. Ze reizen zoveel mogelijk overland en zee, en willen dat graag volhouden eenmal terug in Europa. En toch willen ze die bijzondere, avontuurlijk plekken blijven ontdekken. Is dat te combineren? Lees hier voor hun bucket list aan bestemmingen dichtbij huis, die voelen als een verre reis.

Positieve reisverhalen

Het onbekende niet ver van huis

Yvonne reist al jaren over de wereld samen met haar man en twee kinderen, vaak buiten de gebaande paden. Ze bleef deze keer iets dichter bij huis, in Zuid Oost Europa, om daar ook het onbekende te ontdekken. Lees meer

Positieve reisverhalen

Buiten de gebaande paden

Kun je genieten als je verdwaalt? Jenny van IkReis is tijdens haar avontuurlijke roadtrip door Bosnië en Herzegovina de weg kwijt en komt zo op de mooiste plekken. Lees meer
Positieve reisverhalen

Tips voor duurzaam reizen

Marike van TrvlMrk vond dat het ook voor haar de hoogste tijd werd om zich te gaan verdiepen in duurzaam reizen. Tijdens haar recente reis – binnen Europa – is zij bewust stil gaan staan bij de dingen die ze kon doen om (iets) duurzamer te reizen. Lees meer
 

Rondreizen in Europa

Voor unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Met onze nieuwe bestemmingen in (Oost) Europa laten we zien dat zelfs de doorgewinterde reiziger nog verrast kan worden.

Meer treinen, minder vliegen

Als je reist met de trein gaat het er niet om zo snel mogelijk op je bestemming te komen maar wordt de reis een onderdeel van je vakantie. 

Waarom Europa?

Een verre reizen specialist die rondreizen in Europa aanbiedt. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is precies wat Better Places gaat doen.

Positieve reisverhalen

Bijzondere reizen in Europa

Moet je per se ver weg om een bijzondere reis te maken? Linda van Zaailingen gelooft van niet en geeft je drie voorbeelden van Europese reizen die ze zelf erg tof vond! Lees meer.

Positieve reisverhalen

Met de bus de Balkan ontdekken

Esther van GoLiveTravel is op wereldreis met haar vriend Thieme, en reist over land van Nederland naar Indonesië! Het vervoersmiddel voor deze lange reis: de bus en trein. Een groene én avontuurlijke manier van rondreizen! Lees meer over Esther’s reisavonturen met openbaar vervoer in Zuid-Oost Europa.

Positieve reisverhalen

Minder vliegen, meer beleven

Op ensannereist blogt Sanne over stedentrips musea, erfgoed en try before you die avonturen. Dichtbij huis én aan de andere kant van de wereld. In deze blog stelt Sanne zich de vraag welke avonturen dichterbij thuis haar staan te wachten na terugkomst uit Nieuw Zeeland. Lees meer. 

Positieve reisverhalen

Onder de indruk van Europa

Karlijn van KarlijnTravels.com maakte tijdens haar Kroatië-reis een dagtrip naar het mooie stadje Mostar in Bosnië en Herzegovina. Een dag was veel te kort, maar ook in korte tijd raakte ze onder de indruk van de turbulente geschiedenis van Mostar. Lees meer

Positieve reisverhalen

Grootse avonturen in Oost-Europa

Naline Roodbeen van Stop and Stare legt uit waarom Oost-Europa volgens haar een waanzinnig mooie vakantiebestemming is: “Het is reuze betaalbaar, ideaal voor een beperkt aantal vakantiedagen en bovenal een heel stuk milieuvriendelijker dan dat retourtje naar de andere kant van de wereld. Is dit allemaal nog niet genoeg reden om het dichterbij te zoeken?”

Positieve reisverhalen

Reisdilemma: is (ver) vliegen nodig voor een bijzondere reis?

Moet je ver vliegen om een bijzondere reis te kunnen maken? Of is er dicht bij huis ook genoeg te ontdekken? In deze blog deelt Jessica van Corners of The World haar visie over (en enkele tips voor) dit reisdilemma!

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!