jamaica roadtrip

Reis mee door veelzijdig Jamaica
Bekijk de Jamaica reizen
roadtrip Jamaica

Suzanne en Niels maakten een rondreis door Jamaica.
“Jamaica is schitterend! Veel mensen denken bij Jamaica alleen aan strand, of denken dat het gevaarlijk is. Maar Jamaica heeft mij het tegendeel bewezen. Er is zoveel te zien en te doen en de bewoners zijn enorm vriendelijk en vrolijk. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld!”

Roadtrip Jamaica

Jah man! Jamaica heeft de mooiste stranden ter wereld. Van het populaire Negril tot verlaten strandjes als Winnifred Beach in het oosten en Treasure Beach in het zuiden. Maar er is nog zoveel meer! Je vindt er intens groene jungle, kraakhelder water, heerlijk eten, prachtige watervallen, vrolijke en vriendelijke bewoners, altijd lekker weer én natuurlijk overal een fijn deuntje op de achtergrond. Een ideaal land voor een rondreis dus! Ontdek schitterend en relaxed Jamaica en ervaar zelf de schoonheid van het avontuurlijke eiland van de Caribbean.

“Tijdens ons boottochtje naar de Pelican Bar werden we verrast werden door een groep dolfijnen.”

Zelf rondreizen per huurauto

Je kunt ervoor kiezen om Jamaica met de bus of een chauffeur te ontdekken. Nog avontuurlijker – en vrijer – is het om met een eigen huurauto rond te reizen. Ja, in Jamaica rijdt men links, net als in het Verenigd Koninkrijk, Kenia, Australië, Nieuw-Zeeland en nog veel meer plekken ter wereld. Even wennen, maar al gauw voelt het als je tweede natuur. Volg simpelweg de auto voor je en je weet dat je op de goede weghelft zit!

The journey is the destination!

De wegen in Jamaica lopen uiteen van piekfijn in orde tot bergachtig en met gaten. Het noorden heeft over het algemeen betere wegen dan het zuiden. Iets om aan te denken als je het hele eiland door wilt. Van noord naar zuid ontkom je evenmin aan het berglandschap. Hierdoor zijn de afstanden in werkelijkheid vaak langer dan het er op de kaart uitziet. Wie de wegen van Jamaica niet onderschat heeft een extra leuke trip.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

De prachtige natuur van Jamaica is overweldigend. Van tropische stranden met wit of goudgeel zand en turquoise zee tot watervallen met tientallen plateaus. Van woest oerwoud tot schitterende rivieren. Beleef de natuur optimaal met een tochtje per bamboevlot, wandel door de Blue Mountains en zwem bij (of beklim) de mooiste waterval van Jamaica. In het zuiden van Jamaica vind je uitgestrekte prairie-landschappen, verborgen baaitjes en mangrovebossen. Spot krokodillen in de Black River en dolfijnen naast je boot op weg naar de legendarische Pelican Bar.

De ideale route

Jamaica leent zich uitstekend voor een tweeweekse rondreis. Helaas heeft niet iedereen daar tijd voor. Gelukkig is Jamaica ook prima in acht dagen te ontdekken!

Bekijk de route voor een 8-daagse reis

Jamaica in beeld

Vanaf april zetten wij elke week een video online van de Jamaica reis die Suzanne en Niels maakten. Stay tuned!

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!