Roadtrip Marokko

De ideale reisroute volgens onze lokale expert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De ideale route voor een roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko  – 22 daagse reis

  • Reis met maximale positieve impact
  • Complete roadtrip per huurauto door Zuid- en Noord Marokko
  • Overnachten in homestay´s, Riads en hotels met zwembad
  • Bezoek de highlights van Marokko en lokaal van de gebaande paden

Tijdens deze roadtrip door Marokko met een zeer lokaal karakter, reis je zo min mogelijk op de gebaande toeristische routes en kom je op plekken waar je een zeer gastvrije en authentieke bevolking treft. Je overnacht in comfortabele accommodaties, met een kleinschalig karaker en naar wens ook homestay´s. We brengen je met deze reis d.m.v. workshops en wandelingen in contact met de lokale bevolking. Je ervaart de artistieke Koningstad Fes waar je ambachtslieden ontmoet en daarna via het Atlas gebergte doorrijdt naar de Todra- en Dades kloof. Via de oase van Nkob rijd je de Draa Vallei binnen en ervaar je de Sahara vanuit een woestijnoase en een wandeling met kamelen gegeven door woestijnbewoners. Je sluit af in Taroudant en Tafroute, de cultuur- en natuur mecca´s van het zuiden, het strand bij Taghazout en je parkeert de auto in Marrakech voor de laatste twee dagen van de reis. Zo beleef je Marokko tijdens deze roadtrip op de meest authentieke manier.

Reisexpert Wendy komt al jaren in Marokko. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Marokko. Geef Wendy je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Roadtrip Marokko

Reizen met positieve impact

Toerisme biedt veel locals in ontwikkelingslanden de kans op een eigen inkomen. Als reiziger kun je daarbij helpen. Reis je naar Marokko en wil je zorgen dat je geld zoveel mogelijk bij de lokale bevolking terecht komt? Better Places zorgt ervoor dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je vaak verblijft kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden met een minimale negatieve impact voor mens en milieu. Daarnaast geven we je graag een aantal handige tips die je makkelijk toe kunt passen bij het reizen naar Marokko.

Reizen zonder zorgen door een prachtig land. Veilig en gezellig rondgereden door Karim in een ruime MPV. Je kan in Marokko prima zelf reizen, maar nu zijn we op plekken geweest waar we anders nooit zouden komen. Overnachten bij Berbers en eten in de beste lokale tentjes. Bij iedere pleisterplaats was er een gids, die ons meer kon vertellen over de manier van leven en de natuur. Ik zou zó weer willen.

Jasmijn

Je eigen Marokko Roadtrip

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Roadtrip Marokko in overleg met reisspecialisten Rikkert en Wendy aanpassen. Geef je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Op zoek naar een unieke roadtrip Marokko en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Rikkert je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een reis op maat.

Dag 1 – Vliegen op Koningstad Fes, start van je roadtrip Marokko
Vanochtend rijd je in twee uur naar de oude Medina van Koningsstad Meknes. Je verblijft in een sfeervolle Riad en je kan de gebruiken om Meknes te bezichtigen. Bezoek zeker het mausoleum van Moulay Ismail en een wandeling rondom de koningspaleizen is een aanrader. De Bab Mansour poort is de grootste toegangspoort tot de Medina en in de buurt vind je ook de koranschool. Zo is de eerste dag van je roadtrip door Marokko meteen een hele mooie.

Dag 2 – Op bezoek bij de ambachten van Fes
Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend kunnen we we een ambachtenwandeling voor je organiseren waarbij je de de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerking workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, de timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Om met de minste CO2 uitstoot naar Marokko te vliegen kies je voor de directe vlucht naar Fes met Air Arabia. Terug naar huis vlieg je dan direct vanaf Marrakech met Transavia. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Dag 3 – De 9000 straatjes van Fes
Je kan vandaag een mooie dag erop uit gaan om de Medina te doorkruisen. De Medina van Fes is de grootste van Marokko, en één van de grootste in de Arabische wereld. Verdwaal in de kleine straatjes om later weer je weg te vinden. Onderweg kom je de moskeeën tegen en andere soms verscholen bezienswaardigheden. De tuinen van Fes zijn ook zeker de moeite waard.

Roadtrip Marokko

Ontmoet de ambachtslieden van Fes

In Fes krijg je meer te weten over de achtergrond en manier van werken van de lokale ambachten die de Medina van Fes zo speciaal maken. De ambachtslieden de koperlieden en tapijtenwevers zullen trots zijn de vele technieken te laten zien en jij ervaart een traditionele werkwijze. Je kunt zelfs meehelpen met het bakken van vers brood in de lokale stadsoven, een unieke ervaring. Deze ambachten maken een belangrijk onderdeel uit van de cultuur en inkomsten in Fes.

Dag 4 – De berberaapjes bij Azrou
Vanochtend haal je je huurauto op en verlaat je het noorden van Marokko.We hebben een mooie rijdag gepland door het Atlas gebergte van Fes naar het Atlasstadje Midelt. Onderweg kan je meerdere stops maken in bijvoorbeeld het universiteitsstadje Ifran en een wandeling maken naar de wilde Berberapen in Azrou. Je overnacht in Midelt in een sfeervolle B&B in de natuur.

Roadtrip Marokko

Dag 5 – De Kasbah´s van Zuid Marokko
Vandaag rijd je westwaarts richting de Todra kloof en overnacht je voor twee nachten in een echt oasehotel met zwembad in de natuur. Je bevindt je in de vallei van de duizend kasbah´s en onderweg richting Tinerhir kan je meerdere stops maken. Vanmiddag kan je alvast een eerste bezoek brengen aan de imposante Todra kloof. De Todra vallei is een spectaculair natuurgebied met hoge rotswanden waardoor een rivier stroomt en je onderweg een aantal dorpjes tegenkomt

Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko – Lokale keuken

Eten in Marokko kan een hele ervaring zijn. Met de rijke keuken en vele gerechten kan dit gezien worden als een waar hoogtepunt van een reis naar Marokko. Tijdens je reis door Marokko en Fez kan jij aan tafel aanschuiven bij een lokale familie. Tijdens deze mooie ervaring geniet je niet alleen van het heerlijke eten dat Marokko te bieden heeft, maar ook van een speciaal moment met de lokale bewoners. Lees meer.

Dag 6 – Bezoek aan de Dades kloof 
Tijdens je roadtrip Marokko kan je ervoor kiezen te genieten van de bergnatuur en het zwembad of erop uit trekken naar de beroemde andere kloof, de Dades kloof. Deze kloof ligt op 45 minuten rijden ten westen en je kan een mooie dagtocht maken per auto door de kloof en de verschillende hoogtepunten bezoeken.

 

Roadtrip Marokko

Dag 7 – Rijden naar de oase van Nkob
Je verlaat vandaag de toeristische route van het zuiden en begeeft je meer op de B-wegen van Marokko. Je rijdt in een kleine drie uur naar het bijzondere plaatstje Nkob, een oase met 45 oude kastelen. Wandel vanmiddag langs de Kasbah´s en de oase. Ben je een wandelliefhebber? Laat het ons weten en dan kan je op pad met een bergnomade op een dagtocht met ezel door het Saghro gebergte.

Dag 8 – Woestijncursus en overnachting bij de familie Zwin
Vanuit Nkob rijdt je richting Zagora door de Draa vallei. De Draa rivier ontstaat in het Atlas gebergte en het smeltwater vloeit richting de Sahara. De groene vallei met miljoenen palmbomen is na de Nijl in Egypte de grootste oase van Noord-Afrika. Tip: stop onderweg voor een thee in een klein dorpje en zie de boeren op de oaseakkers werken. Je verblijft in je eigen Marokkaanse huis midden in een woonwijk van Zagora en je bent de te gast bij de familie Zwin. In de middag maak je een wandeling naar de oase van Zagora voor een woestijncursus ter voorbereiding van je verblijf in de woestijn. Hoe zet je een goede muntthee, hoe doe je een tulband op en hoe groet je een nómade?

Roadtrip Marokko

Te gast bij een lokale familie

Tijdens je verblijf in Zagora brengt Better Places je in contact met de lokale familie Zwin. Je bent bij hun te gast en verblijft zowaar in je eigen Marokkaanse huis in het midden van een typische woonwijk in Zagora. Op deze manier zie je niet alleen het echte leven in een Marokkaans huis, maar leer je ook bepaalde dagelijkse handelingen uit het Marokkaanse leven. De familie Zwin ontvangt je vriendelijk en verdient zo ook wat aan het toerisme.

Roadtrip Marokko

Dag 9 – Per jeep door de woestijn en logeren in een oase
Vanuit Zagora rijd je in anderhalf uur naar het dorpje Foum Zguid. Hier staat een jeep met chauffeur klaar en start het woestijnavontuur. Je rijdt over hammada´s, stenen vlaktes en onderweg kom je de eerste nomadenfamilie´s tegen. Anderhalf uur later rijd je over de Iriki vlakte en zie je de zandduinen in de verte al opdoemen. Vanavond overnacht je in een woestijnhuis in de oase Zaouia Sidi Abd Enabi. Geniet van de zonsondergang terwijl de geitenhoeders terugkeren naar het dorp.  

 

 

Dag 10 – Geitenhoeden of een vulkaan beklimmen
Vandaag is een echte oasedag in het teken van activiteiten die de lokale bevolking ter plaats onderneemt. Je kan op pad met een geitenhoeder door de kloven en rivierbeddingen van de woestijn en leren geitenhoeder. Een andere optie is een wandeling door het dorp en het meehelpen in de oase van de woestijn met het planten van groentes. Tot slot kan je ook een dagwandeling maken naar de vulkaan van het gebied.

Dag 11 – Wandelen met kamelen door de woestijn
Vanochtend na het ontbijt worden de kamelen opgezadeld en vertrek je uit de oase richting de hoge zandduinen van Erg Chegaga. Na een paar uur wandelen loop je de eerste zandduinen op en gaat de kamelenkaravaan dieper de duinen in. Na de lunch kan je ook verder zittend op je kameel verder gaan en aan het einde van de middag worden de nomadententen opgezet. Tip: Bekijk de zonsondergang op een hoge zandduin en je dineert rondom het kampvuur onder de sterrenhemel

Dag 12 – De zandduinen van Erg Chegaga
Vanochtend wordt je wakker van het vroege woestijnlicht of het ontbijt wat op een houtsvuurtje wordt bereid. De tenten worden weer opgeborgen en je wandelt vanochtend door de zandduinen van Erg Chegaga, sommmige duinen zijn tot 250 hoger hoog. Je lucht in een oase en hier neem je afscheid van de woestijngids en reis je per jeep terug naar Foum Zguid. In Foum Zguid verblijf je twee nachten in een sfeervolle herberg en kan je weer genieten van een douche en een terrasje pakken op het plein.

Roadtrip Marokko

Op stap met geitenhoeders

In de oase van Sidi Abd Enabi krijg jij de mogelijkheid om de lokale geitenhoeders beter te leren kennen. De stichter van dit dorp was een nomade die op weg met een kamelenkaravaan door de Sahara deze plek aandeed en besloot er een Kasba te vestigen. De geitenhoeder komt je ophalen en gaat jou de kneepjes van dit eeuwenoude en traditionele beroep leren. Tijdens dit speciale contact krijg jij zelfs de eer om de groep geiten bij elkaar te houden.

Dag 13 – Rustdag na de woestijn en een Marokkaanse hamam
Vandaag kan je ontspannen in de tuin van de herberg of genieten van de loungebanken. Je kan ook een mooie fietstocht maken met gids langs vier bijzondere kasbah´s in de omgeving van Foum Zguid. Elk Marokkaans dorp heeft een hammam en het is een leuke lokale ervaring om een scrubmassage te ondergaan en dit belangijke deel van het Marokkaanse leven te ervaren.

Roadtrip Marokko

Bezoek een echte Hammam

Als je Marokko zegt dan zeg je Hammam. Je roadtrip door Marokko is niet compleet als je geen bezoek hebt gebracht aan deze badhuizen. Elk Marokkaans dorp heeft een Hammam en het is een leuke ervaring om een massage te ondergaan, of te genieten van de verschillende baden. Deze lokale ervaring geeft je nog meer inzicht in het leven van de Marokkanen.

Roadtrip Marokko

Dag 14 – Rijden naar Taroudant, de vijfde Koningstad
Vandaag staat een mooie rijdag op het programma van Foum Zguid met eindbestemming Taroundant. Je bevindt je in lokaal Marokko en onderweg rijd je langs verschillende Berberdorpen. Richting Taznahkt rijd je door de volle natuur met bergpassen en veel palmbomen. Later wordt het landschap groener en de regio van Taroudant is heel vruchtbaar met fruimt- en olijvenbomen. Je verblijft twee nachten in een sfeervol hotel in het centrum van het stadje.

Dag 15 – De stadsmuur van Taroudant
Vandaag kan je de dag gebruiken om de onofficiële vijfde koningstad van Marokko te bezichtigen. Hij wordt ook zo wel genoemd om de stadmuren en het koningspaleis. Je kan een mooi wandeling maken langs en op de stadsmuren en het stadje heeft veel mooie tuinen. Het is ook de plek voor kunstenaars en je vindt er veel ambachtslieden die met zilver werken, kaligrafie en er is een leerlooierij zoals die ook in Fes te vinden is.

Dag 16 – De parel van het zuiden, de omgeving van Tafraoute
Vanochtend na het ontbijt rijd je in 3-4 uur naar het dorpje Tafraoute, een prachtige uitvalsbasis in de Ameln vallei, waar je twee nachten verbllijft in een mooie B&B met zwembad. Het is het gebied van grote rode graniete stenen en bergen en mooie palmerijen; groene akkers onder de palmbomen. Vanmiddag kan je Tafraoute ontdekken per fiets of wandelend en de rotstekeningen bij Tazekka ontdekken.

Dag 17 – Ontspannen of wandelen door de Ameln Vallei
Deze dag kan je gebruiken als rustdag in de prachtige natuur of op pad met de auto naar de prachtige oassissen en kloven ten zuiden van Tafraoute. Bij de Ait Mansour kloven kan je een wandeling maken door de kloven en kunnen we een fiets regelen waarmee je de Berberdorpjes, tuinen en oasissen en de Ksar Taghaout kan bezoeken. Je kan hier een mooi rondje maken en weer terug rijden naar Tafraoute. Je kan ook een dagtocht maken door de Ameln vallei en de berg van Jbel Lekst, een paradijs voor wandelaars.

Dag 18 – Tafraoute naar het strand van Taghazout
Vanuit Tafraoute rijd je in een kleine drie uur naar het rustige en pittoresk surfersdorpje ten noorden van Agadir. Onderweg kan je een mooie stop maken bij Ouad Massa, waar het grote natuurpark Souss-Massa. Een mooi park om een stop te maken voor een wandeling of als je vogelliefhebber bent, zijn hier veel soorten inclusief Flamingo´s te spotten. Je rijdt voorbij Agadir en checkt in voor twee nachten in een mooie strandherberg.

Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko – Fietstocht

De laatste dagen van je Roadtrip door Marokko verblijf je in Marrakech. Je slaapt hier niet alleen in een erg speciale en lokale accommodatie, maar je gaat ook met de fiets de stad en omstreken verkennen. Zo krijg je niet alleen de mooiste plekjes van Marrakech te zien, maar bezoek je ook een aantal lokale plekjes waar je het volk van Marrakech beter leert kennen.

Roadtrip Marokko

Dag 19 – De watervallen van Immouzer
In de heuvels en het binnenland achter Taghazoute, bevinden zich de prachtige watervallen van Immouzer. De mooiste watervallen van Marokko, gelegen in een prachtig natuurgebied, waar gezwommen en gewandeld kan worden. Je kan kiezen voor een stranddag en de omliggende standen zoals Banana Beach (omgeven door bananenbomen) te bezoeken, of erop uit gaan met de auto om dit natuurgebied te bezoeken.

Roadtrip Marokko

Een speciale overnachting

In Marrakech kan je overnachten in het mooie Riad Alwachma. Dit hotel ligt op het randje van de Medina en ligt dichtbij de tuinen en de Koutoubia moskee. ’s Avonds worden vele kaarsen aangestoken wat tot een mooi plaatje leidt. De Riad heeft een kleine hammam waar je bij lokale bewoners een massage kan reserveren, of kunt genieten van het stoombad. Lees hier meer over het hotel.

Roadtrip Marokko

Dag 20 – Koningstad Marrakech
In een kleine drie uur rijd je via een rechte weg naar Marrakech. Mocht je nog langer van het strand willen genieten, kan je besluiten aan het einde van de middag naar Marrakech te rijden. Je verblijft voor twee nachten in een karakteristieke Riad in de oude Medina van Marrakech. Je zal merken dat Marrakech het meest toeristisch is van de gehele reis, maar vraag ons om tips waarbij je naast de hoogtepunten ook op de minder bezochte plaatsen komt.

Dag 21 – Fietstocht door Marrakech
Voor vanochtend hebben we een fietstocht door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de Cous-Cous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.

Dag 22 – Vlucht naar huis – Einde Roadtrip Marokko
Afhankelijk van je vluchttijd, heb je de ochtend nog om te genieten van al het mooie wat Marrakech nog te bieden heeft. Helaas komt je roadtrip door Marokko vandaag wel ten einde.

Op zoek naar een unieke Roadtrip Marokko en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Rikkert je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Marokko reis op maat.

Route Roadtrip Marokko:

Dag 1: Start Roadtrip Marokko in Fes & Meknes
Dag 2 & 3: Fes
Dag 4: Azrou
Dag 5: Todra Kloof
Dag 6: Dades Kloof
Dag 7: Oase van Nkob
Dag 8: Zagora en Draa Vallei
Dag 9 & 10: Zagora en Foum Zguid
Dag 11 & 12: Erg Chegaga
Dag 13: Foum Zguid
Dag 14 & 15: Taroudant
Dag 16: Tafraoute
Dag 17: Ameln Vallei
Dag 18: Taghazout
Dag 19: Immouzer watervallen
Dag 20 & 21: Marrakech
Dag 22: Vlucht vanuit Marrakech, einde van je Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko – Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week gemiddeld 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op! Helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je reis. Ook helpen we je het gebruik van plastic in het algemeen te verminderen.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places gelooft dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het leuke is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Wij laten je graag zien hoe je met je rondreis een bijdrage kunt leveren aan de Werelddoelen. Lees meer

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Roadtrip Marokko

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!