Peru roadtrip

Een roadtrip Peru met de mooiste stukjes van het land.
Bekijk de Peru reizen
roadtrip peru

Roadtrip Peru

Peru heeft het allemaal: bergen, vulkanen, regenwoud, koloniale steden, Inca-ruïnes en hartelijke locals. Wil je alle vrijheid hebben om te genieten van al dat moois tijdens een roadtrip Peru, dan is het een aanrader om een auto te huren. Je kunt stoppen waar je wilt, je deelt je dag zelf in en je kunt makkelijk van de gebaande paden afgaan.

roadtrip peru
roadtrip peru

Met je eigen huurauto door Peru

Een roadtrip Peru met een huurauto lijkt op het eerste gezicht misschien een uitdaging, maar het is in het zuiden van het land prima te doen. Haal je huurauto op in de mooie stad Arequipa en rijd meteen de weidse natuur in. Je rijdt langs vulkanen, over bergpassen van bijna vijfduizend meter hoog en door de vruchtbare Colca Canyon. Neem af en toe een mooie off road-weg, stop om een praatje te maken met locals en geef de kuddes lama’s en alpaca’s die je tegenkomt voorrang. Onderweg kun je slapen bij gastvrije families, bijvoorbeeld in de Colca Canyon en Lake Titicaca. Natuurlijk bezoek je ook de oude Inca-steden Pisac en Ollantaytambo en sluit je je reis af bij het wereldberoemde Machu Picchu. Je levert je auto weer in in Cusco.

Roadtrip Peru in beeld

Bekijk de video’s van de Peru roadtrip die Guido, Agnes, Johanna, Karlijn en Nora maakten.

Aflevering 1
Van Arequipa naar Colca Canyon

Aflevering 2
Colca Canyon en Titicacameer

Aflevering 3
Heilige vallei, vergezichten en Incaruïnes

Aflevering 4
Koffieroute naar Machu Picchu

Reisspecialisten Guido, Agnes en Johanna en bloggers Karlijn en Nora reden in een week van Arequipa richting Cusco.

Zelf rijden in Peru is een prachtig avontuur”

De voordelen van een roadtrip Peru

Het grootste voordeel van zelf rijden in Peru is dat je overal kunt stoppen waar je wilt. De landschappen zijn zo indrukwekkend, het is zonde om die alleen vanuit de bus te bewonderen. Het is geweldig dat je met een huurauto regelmatig fotostops kunt maken, kunt picknicken op de mooiste plekken én van de gebaande paden af kunt gaan. Zo namen wij niet de hoofdweg van het Titicaca-meer richting de Heilige Vallei, maar kozen we voor de offroad-route Circuito Cordillerano, met prachtige rotsformaties, kleine dorpjes en de unieke Puya raimondi-bloemen. Een schitterend stukje tijdens een roadtrip Peru dat je zonder eigen auto niet ziet.

Tips voor zelf rijden in Peru

Zelf rijden in Peru is prima te doen, maar het is wel belangrijk dat je genoeg rijervaring hebt. De Peruanen rijden op z’n Zuid-Amerikaans en daaraan moet je je aanpassen. De wegen zijn over het algemeen prima, ook off road, maar let wel goed op onverwachte drempels en af en toe wat gaten in de weg. Ook belangrijk: zorg dat je Google Maps of Maps.me op je telefoon hebt staan. Dat maakt navigeren een stuk makkelijker!

Logeren bij gastvrije families

Tijdens je roadtrip Peru kun je bij verschillende gastfamilies logeren. In de Colca Canyon ligt bijvoorbeeld het dorp Coporaque, waar lokale families hun eigen homestays hebben. Je eet samen met de familie, je leert over hun manier van leven, slaapt in je eigen kamer en er is zelfs een warme douche. Een mooie kans om de Peruanen echt te leren kennen. Slaap zeker ook een nachtje bij koffieboerin Julia aan de Koffieroute. Julia kan je alles leren over:

  • fruit tijdens een roadtrip Peru
  • zelf koffie maken
  • cacao en chocolade maken

Daarnaast zet ze de heerlijkste maaltijden voor. Extra lekker na een dagje rijden over de Peruaanse wegen!

De ideale route voor een roadtrip Peru

Wil je ook een gave roadtrip door Peru maken?

Bekijk de ideale route

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!