Rondreis Albanië en Noord-Macedonië

9-daagse reis met huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Albanië & Noord-Macedonië

9-daagse reis, vanaf € 550,-

  • Combinatie rondreis Albanië en Noord-Macedonië
  • Bezoek aan de historische steden van het zuiden van Albanië
  • Wandel door Apollonia, de bekendste archeologische site van Albanië
  • Verblijf in Ohrid, het Jeruzalem van Oost-Europa
  • Huurauto inbegrepen

Albanië heeft alles wat een cultuurliefhebber zich maar kan wensen. Dit kleine land ligt al duizenden jaren op kruispunten in de geschiedenis. De Romeinen, de Grieken, de Ottomanen hebben elk in de oudheid royaal bijgedragen aan de vele opgravingen en ruïnes die je tegenwoordig kunt bezoeken. De Griekse ruïnes van Apollonia, de Romeinse amfitheaters van o.a. Durrës en Tirana en de prachtige Ottomaanse bruggen die nog altijd overeind staan zullen ongetwijfeld indruk op je maken tijdens je rondreis Albanië en Noord-Macedonië. Maar ook de meer recente geschiedenis heeft z’n sporen achtergelaten. Bekijk de Italiaanse erfenis in ‘Durazzo’ (Durrës) of spot een van de duizenden betonnen koepeltjes uit het dictatoriale Hoxha-tijdperk. Een werkelijk schitterende natuur en een interessante tweedaagse uitstap naar Ohrid en Bitola in Noord-Macedonië maken deze culturele rondreis Albanië en Noord-Macedonië helemaal af.

Omdat je zelf met de huurauto rijdt, kun je zo ontspannen reizen als je zelf wilt. Ondanks de grote variëteit in landschappen en sfeer zijn de reisafstanden vrij klein. Desgewenst kun je ook kiezen voor een eigen auto met privé chauffeur. De chauffeur spreekt Engels en is meteen ook je gids tijdens je rondreis Albanië en Noord-Macedonië. Vraag Manjola naar de mogelijkheden.

Reisexpert Manjola helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Albanië. Geef Manjola je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route rondreis Albanië en Macedonië:

Dag 1 : Aankomst Tirana, Krujë. Start rondreis Albanië & Noord-Macedonië
Dag 2 : Durrës & Berat
Dag 3-4 : Ohrid, Bitola (Macedonië)
Dag 5 : Korçë
Dag 6 : Gjirokastër
Dag 7 : Butrint & Sarandë
Dag 8 : Apollonia, Tirana
Dag 9 : Vertrek naar Nederland, einde rondreis Albanië en Macedonië

Stel je eigen rondreis door Albanië & Noord-Macedonië samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis door Albanië & Noord-Macedonië helemaal naar wens samenstellen, samen met Manjola, de lokale reisspecialist. Geef Manjola je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Albanië of de beste reistijd Albanië.

Dag 1 Aankomst Tirana (Albanië), naar Krujë
Na aankomst in Tirana haal je je huurauto op en rijd je direct door naar de stad Krujë, de stad van de Middeleeuwse torens. Wandel over de oude bazaar en bezoek het Skanderbeg Museum en het Etnografisch Museum. Zo start je rondreis Albanië en Noord-Macedonië meteen goed!

Dag 2 – Via Durrës naar Berat
Vandaag staan twee prachtige oude steden op het programma. Durrës is eeuwenoud en de belangrijkste haven van Albanië. De Grieken, Romeinen, Noormannen, Venetianen, Turken en Italianen hebben allen de stad in handen gehad en er is genoeg aan geschiedenis te bekijken. Het amfitheater is het grootste van de Balkan met plek voor zo’n 15.000 toeschouwers en met een zeldzame muur van mozaïek uit de 2e eeuw. Verder zijn er oude openbare baden, mozaïeken en een archeologisch museum. ‘s Middags ga je naar Berat, het stadje waar je ook overnacht. De typische bouw van de 18e- en 19e-eeuwse huizen in Berat zal je meteen opvallen. Ook het 13e-eeuwse kasteel dat op een 260 meter hoge rots is gebouwd kan je niet ontgaan. De kerken in de stad hebben de eeuwen overleefd dankzij hun dikke stenen muren. In Berat hebben het christendom en de islam eeuwen naast elkaar bestaan en de vele kerken en moskeeën zijn hier bewijs van.

rondreis macedonie

Dag 3 – Naar Ohrid (Noord-Macedonië)
Je verlaat vandaag Albanië even voor een kort verblijf in buurland Noord-Macedonië. Via het stadje Elbasan rijd je naar de grens en ’s middags kom je aan in Ohrid, aan het gelijknamige meer. Je hebt tijd om de oude binnenstad te bekijken en het Samuel Fort te bezoeken.

Dag 4 – Ohrid, excursie naar Bitola
Vanuit Ohrid maak je een dagexcursie naar Bitola, de oudste stad van Noord-Macedonië. De 19e-eeuwse Sveti Dimitrija (heilige Dimitri) is beroemd in de Balkan om zijn omvang. Ook hier staan moskeeën en kerken gebroederlijk naast elkaar en je kunt een of meerdere moskeeën van binnen bekijken. De 33 meter hoge klokkentoren is een markant bouwwerk in het centrum van de stad. Vanuit Bitola maak je ook nog een klein utstapje met de bus naar Heraclea Lyncestis, de eerste stad van belang in de Pelagonia Vallei in de 4e-eeuw voor Christus. ‘s Middags rijd je terug naar Ohrid.

rondreis Albanië en Macedonië

Dag 5 – Naar Korçë  (Albanië)
‘s Ochtends kun je het Sveti Naum Klooster bezoeken. Daarna rijd je terug naar Albanië en wel naar de stad Korçë. Hier kun je het museum van Middeleeuwse Kunsten bezoeken en/of gewoon door het centrum wandelen.

Dag 6 – Via Përmet naar Gjirokastër
Op weg naar Gjirokastër kun je voor lunch stoppen in Përmet, de ‘stad van de rozen’ en bekend om zijn bloemenlandschap. Eenmaal in Gjirokastër neem je natuurlijk een kijkje in de oude stad, die samen met die van Berat op de werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. De karakteristieke huizen zijn boven elkaar gebouwd en hebben de vorm van middeleeuwse torens. Bezoek ook het kasteel, dat als balkon boven de stad uitsteekt en bezoekers een prachtig uitzicht over het omringende land biedt. Het kasteel herbergt tevens het Nationaal Wapenmuseum, dat allerlei soorten wapens tentoonstelt die door de Albanezen in de oudheid werden gebruikt en geproduceerd.

rondreis macedonie

Dag 7 – Via Butrint naar Sarandë
Voor je verder rijdt, kun je de archeologische site van Antigonea bezoeken. Hierna rijd je via Adrianapolis naar Sarandë, waar je kunt lunchen. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld een bezoek aan de oude stad Butrint. Bezoek het oude Amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopkapel met kleurrijke mozaïeken en de oude stadsmuren. Een oude vesting met een klein museum waakt over de site: een van de laatste ongerepte natuurlijke en oude historische gebieden van het Middellandse Zeegebied. Na het bezoek aan Butrint rijd je terug naar Sarandë, waar je overnacht.

rondreis Albanië en Macedonië

Dag 8 – Via Apollonia naar Tirana
Via kleine dorpjes als Lukova, Borsh, Qeparo en Himara rijd je naar de “Albanese Riviera”. De weg loopt door het Llogara Nationaal Park. Na de lunch bezoek je Apollonia, een van de bekendste archeologische sites van Albanië. De stad werd 6 eeuwen voor Christus gesticht door de Grieken en van alle steden die Apollo heten, was dit de belangrijkste. Bezoek het amfitheater en de binnenplaats van het klooster waar zich een Byzantijnse kerk uit de 14e-eeuw bevindt. Hier kun je enkele monumenten zien zoals de Ommuring, het Monument van Agonotheteve, Odeon, Portic, het Mozaïekhuis, Fontana en de kerk van Saints Mary. Na het bezoek aan Apollonia rijd je in een keer door naar Tirana.

Dag 9 – Terug naar huis
Afhankelijk van je vlucht of trein vertrektijd heb je nog een ochtend of een dag om de hoofdstad van Tirana in te gaan. Wandel over de grote boulevard waar zich naast de universiteit ook de Gallery of Arts bevindt. G daarna naar het Skanderbeg Plein, waar zich het Paleis van Cultuur, de Klokkentoren, de 18e-eeuwse E`them Bey Moskee en het Nationaal Historisch Museum bevinden. ’s Middags kun je een bezoek brengen aan Bunkart 2, een kunstmuseum gewijd aan de communistische periode in Albanië. En dan is de rondreis Albanië en Noord-Macedonië echt voorbij en is het tijd om de huurauto weer in te leveren.

 

Prijsinformatie rondreis Albanië en Noord-Macedonië

Reisduur rondreis Albanië Noord-Macedonië9 dagen/8 nachten
Reissom rondreis Albanië Noord-MacedoniëVanaf € 550,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefAlle overnachtingen met ontbijt; huurauto van dag 1 t/m 9
ExclusiefVervoer naar en vanaf bestemming; lunches en diners (in de steden ben je vrij om te kiezen; in guesthouses kun je deze voor € 12-€ 15 p.p. per maaltijd ter plekke bestellen). calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Albanië & Noord-MacedoniëOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc.

Reisinspiratie – tips van een Albanië kenner

Lees hier meer tips voor je rondreis Albanië en Noord-Macedonië en inspiratie.

Met de trein naar Albanië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Albanië te reizen. Vanuit Bari in Zuid-Italië gaan meerdere veerverbindingen naar het land. Een treinreis naar Albanië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Zo kun je stops maken in Parijs, Marseille en Milaan. Lees er meer over in het blog Met de trein naar Albanië.

Vliegtickets voor rondreis Albanië en Noord-Macedonië

Je kunt rechtstreeks vliegen naar Albanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Albanië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om naar Albanië te reizen vergelijken.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!