Rondreis Bosnië en Herzegovina 

Prachtige natuur en boeiende geschiedenis

Bosnië en Herzegovina is een etnisch zeer interessant land dat een roerige geschiedenis kent. Hoewel de littekens van de burgeroorlog nog overal zichtbaar zijn, is het land gelukkig weer op de goede weg. De beroemde brug van Mostar, die geheel gerenoveerd is, staat symbool voor de wederopstanding van het land. De resten van de Turkse overheersing vind je overal, in schilderachtige dorpjes en in de boeiende hoofdstad Serajevo, waar Balkan chic, Sowjet architectuur en Oosterse sfeer gebroederlijk hand in hand gaan. Bosnië heeft daarnaast prachtige ruige berglandschappen waar een deel van de Via Dinarica, een meerdaagse looptocht die door zeven Balkanlanden loopt, doorheen voert. Bekijk hieronder alle informatie voor jouw rondreis door Bosnië Herzegovina.

rondreis Cuba

Maak kennis met Misa, de Balkan reisexpert. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen door de hele Balkan.

Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en vraag een reisvoorstel aan bij Misa

Trustpilot

Voorbeelden rondreis Bosnië op maat

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Onze reisexperts hebben ook veel ervaring in het samenstellen van reizen op maat voor groepen. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Bosnië specialist Misa.

Dwars door de Balkan

Dwars door de Balkan

Reis met je huurauto door 6 Balkanlanden

21 dagen vanaf € 2165,- pp. (€ 103,- per dag)

Met de trein naar Bosnië

Waarom het vliegtuig pakken als je een prachtige treinreis kunt maken? Je kunt met de trein tot aan Zagreb in Kroatië reizen, vandaar neem je de bus naar Bosnië. Natuurlijk kun je Misa ook vragen je rondreis in Zagreb te laten beginnen. Lees meer

Meet the locals tijdens je Bosnië Herzegovina rondreis

Oezbekistan rondreis

Eten in familierestaurants

Het lekkerste eten vind je meestal niet in de toeristenplaatsen, maar het is soms nog best lastig om de juiste plekken te vinden. Misa kent de leukste plekjes en kan je tips geven voor gezellige familierestaurants.

Ontmoetingen tijdens de Via Dinarica

Tijdens de trek over de Via Dinarica loop je over eeuwenoude paden. Je komt langs bergweides, waar boeren al sinds mensenheugenis landbouw bedrijven en kunt op bezoek gaan bij herders, die in de zomer hoog in de bergen bivakkeren.

Oezbekistan rondreis
Oezbekistan rondreis

Verblijf bij locals

In dorpjes overnacht je vaak in kleinschalige guesthouses. Er gaat niets boven slapen in een knusse kamer in een familiepension, waar je soms ook kunt genieten van verse producten uit eigen tuin. Bij een rondreis door Kroatië kan reisspecialist Misa waar mogelijk familiepensions voor je regelen voor de mooiste ervaringen.

Bosnië rondreis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen individuele rondreis Bosnië

Op zoek naar een unieke Kroatië rondreis? Misa, onze reisspecialist in Kroatië, stelt graag je reis voor je samen. Geef Misa je wensen door en hij stuurt je vrijblijvend een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips individuele rondreis Bosnië

Praktische informatie rondreis Bosnië

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Rondreis door Bosnië Herzegovina

  • Bezoek de prachtige oude binnensteden van Trebinje en Mostar
  • Bezoek de beroemde brug van Mostar, die de eenheid tussen het Servische en Bosnische deel van de bevolking symboliseert
  • Loop een deel van de Via Dinarica
  • Combineer Bosnië Herzegovina met andere Balkan landen voor een Balkan rondreis

Bezienswaardigheden Bosnië Herzegovina

In Bosnië en Herzegovina vind je verschillende bezienswaardigheden die verband houden met de Turkse overheersing, die vele eeuwen heeft geduurd. Een groot deel van de bevolking is nog altijd Islamitisch. In de schilderachtige oude binnensteden van Trebinje en Mostar vind je theehuizen, badhuizen en moskeeën.

De littekens van de Joegoslavië oorlog die plaatsvond in de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn nog overal zichtbaar, maar gelukkig steeds minder, want het land is in opbouw. De beroemde brug van Mostar, die vernietigd werd in de oorlog, is gerestaureerd en symboliseert de eenheid tussen het Servische en Bosnische deel van de bevolking.

Een vakantie in Sarajevo is interessant, vanwege de bijzondere sfeer van deze stad. De hoofdstad van het land is een perfect symbiose van Oost en West en wordt , vanwege de vele godsdiensten die je er kunt vinden, ook wel het ‘Jeruzalem van Europa” genoemd. Je vindt er Orthodoxe kloosters, Katholieke kerken, moskeeën en een sfeervolle binnenstad met oosterse theehuizen en westerse bars.

Rondreis Balkan zelf regelen

Omdat Bosnië en Herzegovina een relatief klein land is, is het een goed idee om dit land tijdens een rondreis Balkan te bezoeken, en het land te combineren met buurlanden als Servië en Kroatië. Op die manier kun je een reis laten samenstellen die de kust van Kroatië, de bergen van Bosnië en de Servische steden aandoet.

Via Dinarica

Door Bosnië en Herzegovina loopt een deel van de Via Dinarica, een prachtig langeafstandspad dat verschillende Balkanlanden via bergpaden met elkaar verbindt. In Bosnië en Herzegovina kun je een aantal etappes lopen van de zogenaamde ‘white trail’ de route die langs de hoogste toppen voert.

Voordelen reizen in voor- en naseizoen

Better Places wil voorkomen dat iedereen tegelijk reist dus raden wij aan om het hoogseizoen te vermijden. Aangezien Bosnië-Herzegovina niet aan de kust ligt zul je er geen hordes toeristen aantreffen. Je hoeft de zomer dus niet vanwege de drukte te mijden, maar als je buiten het hoogseizoen reist is het weer aangenaam. Reizen in voor-en naseizoen heeft daarnaast nog vele voordelen

Met de trein naar Bosnië Herzegovina

Je kan ook naar Bosnië Herzegovina reizen met het openbaar vervoer. Eerst reis je naar Servië of Kroatië met de trein, om vervolgens de bus te pakken!

Je rondreis Bosnië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Bosnië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Misa, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Bosnië rondreis

Bosnië- Herzegovina heeft een continentaal klimaat met koude winters en hete zomers. In de zomer is lichte, katoenen kleding voldoende. Neem in de lente en de herfst iets warms mee voor de koele avonden. Ga je de bergen in neem dan, ook in de zomer, regenkleding en warme kleding mee. Lees hier meer.

 

Visum Bosnië rondreis

Voor reizen naar Bosnië-Herzegovina heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Het document moet nog minstens drie maanden geldig zijn na vertrek uit het land.

NB. In het buitenland is een rijbewijs geen geldig identiteitsbewijs. 

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale

Geld Bosnië rondreis

In Bosnië-Herzegovina betaal je met de Bosnische Mark (BAM). 1 Euro is ongeveer 2 Bosnische Mark. Op heel veel plekken kun je echter ook gewoon met Euro’s betalen.

Er zijn vrijwel overal pinautomaten in Bosnië-Herzegovina die op passen met cirrus of maestro werken.

Inentingen Bosnië rondreis

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. We raden je aan zo’n 4-6 weken voor vertrek een afspraak in te plannen.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl.

 

Vliegtickets Bosnië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper.  Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar de Balkan boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!