Rondreis Cuba 10 dagen met privé-transfers

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

“De verhalen van onze gidsen maakten veel indruk op ons”

Jonathan en zijn dochter Liora (22) wilden al langer eens samen een reis maken. Verschillende bestemmingen passeerden de revue, maar het werd uiteindelijk Cuba. Binnen een paar dagen regelde de lokale reisspecialist van Better Places hun complete rondreis Cuba 10 dagen. Met privé-transfers reisden ze naar de mooiste plekken van het eiland.

Jonathan was al langer van plan om samen met Liora op reis te gaan. Toen zij een pauze nam tijdens haar studie, was het moment daar. “Door omstandigheden konden we pas heel laat boeken en daardoor waren er voor onze eerste keus, Buenos Aires, geen tickets meer beschikbaar”, vertelt Jonathan. “We zetten andere mogelijke bestemmingen op een rijtje en daar rolde Havana uit. We besloten om er meteen een rondreis Cuba van een week van te maken. Het land is nu nog authentiek en het leek me bijzonder om mijn dochter een communistisch land te laten zien. Zelf ben ik destijds in communistisch Tsjechië en Hongarije geweest en dat heeft veel indruk op me gemaakt.”

rondreis Cuba 10 dagen

Je eigen rondreis Cuba 10 dagen

Ben je op zoek naar eren individuele rondreis Cuba van 10 dagen? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de reisexpert Cuba. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Cuba Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Cuba of de beste reistijd Cuba.

Rondreis Cuba 10 dagen: razendsnel georganiseerd

Het organiseren van de reis was erg kort dag. Op dinsdag besloten Jonathan en Liora om naar Cuba te gaan, op woensdag legden ze contact met Better Places, op donderdag boekten ze de reis en op zondag zaten ze in het vliegtuig. “Een collega van mij was net met Better Places naar Cuba geweest en was daar erg enthousiast over”, zegt Jonathan. “Ik heb daarom meteen contact met hen opgenomen en hen onze plannen voorgelegd. We hadden weinig tijd, maar reisexpert Sophia wilde de uitdaging aan. We moesten er dan wel rekening mee houden dat de beste casa’s niet meer beschikbaar waren en we konden alleen met privéchauffeurs rondreizen. Dat vonden we prima. Sophia kwam snel met een reisplan en daar waren we eigenlijk meteen enthousiast over.”

Cuba rondreis 10 dagen met Privé transfers

Jonathan en zijn dochter Liora reisden met privétransfers. Dit zijn particuliere taxi’s die je rechtstreeks van de ene bestemming naar de andere brengen. Je kunt deze reis ook maken met een eigen huurauto. Lees meer over het vervoer op Cuba.

Cocktailworkshop in Trinidad

De reis begon in Havana. Jonathan en Liora maakten onder andere een stadstour met een gids en een ritje in een oldtimer. Vervolgens maakten ze een dagtrip naar Viñales met een privéchauffeur en reisden daarna naar Trinidad. Daar deden ze onder andere een cocktailworkshop in een lokale bar, maakten een fietstour en een mooie hike in Parque Natural Topes de Collantes. Ze sloten af met het strand in Varadero. “We vonden Cuba heel speciaal”, zegt Jonathan. “Het is een uniek land, met heel veel geschiedenis, cultuur en mooie natuur. Trinidad was een hoogtepunt, vanwege de mooie ligging en de leuke cocktailworkshop. Daarnaast sprongen voor mij de mensen eruit. We hebben veel gepraat met gidsen en eigenaren van de casa’s en het is indrukwekkend om te horen hoe hun leven in dat Cubaanse communistische systeem eruit ziet.”

rondreis Cuba 10 dagen

Casas Particulares

Deze reis is gebaseerd op overnachtingen in casas particulares. Je kunt dit verblijf  vergelijken met een overnachting in een Bed & Breakfast. Het geeft een extra dimensie aan je reis omdat je een beter beeld krijgt van het leven van de Cubanen. Lees meer

Privé-vervoer tijdens je Cuba rondreis

Reizen met privé-transfers op Cuba is Jonathan en Liora prima bevallen. De chauffeurs waren keurig op tijd, reden goed en stopten op verzoek elke twee uur om even koffie te drinken. “Ik vond het een hele relaxte manier van reizen, we hoefden ons nergens druk over te maken”, zegt Jonathan. “Ook de casa particulares waren meer dan prima. We hebben heel laat geboekt, maar daar merkten we tijdens onze reis niets van. We zijn dan ook erg te spreken over Better Places. Je merkt dat de reisexpert van Better Places weet waar ze het over heeft. Ze kent Cuba goed en gaf goed advies over wat we wel en niet moesten doen. We hadden maar één week, dus alles aan de reis moest kloppen. Je moet dan boeken bij een organisatie die je kunt vertrouwen. Better Places heeft dat vertrouwen helemaal waargemaakt, ze weten precies wat ze doen.”

Heerlijke sfeer in Trinidad

Jonathan en Liora vonden Trinidad een hoogtepunt van Cubu. In haar blog over Trinidad geeft Karlijn tips over de leuke plekjes van de stad en de prachtige foto’s geven de sfeer van deze kleurrijke stad goed weer.

Reisexpert Julio in Cuba helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Cuba 10 dagen. Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis cuba 10 dagen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!