Overnachten tijdens je rondreis door Mongolië

Heerlijk slapen in een ger
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Overnachten tijdens je rondreis door Mongolië

Tijdens een individuele reis Mongolië slaap je bijna niet in hotels, omdat deze er haast niet zijn. Je zal daarom een aantal keer in een Mongoolse tent, ook wel een ger of yurt genoemd, overnachten. Dit is een traditionele vilten nomadentent die op een kamp staat. Deze kampen zijn speciaal gemaakt voor toeristen. In de Mongoolse tent staan twee tot vijf bedden en je deelt de sanitaire voorzieningen. Er is meestal ook een restaurant. De accommodaties die tijdens een individuele reis Mongolië worden gebruikt werken tevens volgens duurzame principes. Het uitgangspunt is om een positieve invloed te hebben op het milieude omgeving en de lokale bevolking.

Je eigen Mongolië rondreis 

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Mongolië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shinee, de reisexpert in Mongolië. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk voorbeelden van een rondreis Mongolië of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shinee. 

Reisexpert Shinee in Mongolië helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Mongolië reis. Geef Shinee je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Rondreis door Mongolië

Gurvanbulag community – Ger kamp

 • De gemeenschap profiteert direct van je bezoek 
 • Gelegen in het Khogno Khan Mountain natuurreservaat 

Het Gurvanbulag kamp ligt in het centrum van Mongolië, waar je beboste berghellingen, glooiende steppes en de Gobi zandduinen kunt vinden. Het kamp wordt beheerd door de lokale herders. De gers van de families liggen op hetzelfde terrein. Door een combinatie van traditionele en moderne technologieën, wordt het kamp op een milieuvriendelijke manier onderhouden. Als je het leuk vindt, kun je helpen met het maken van zuivelproducten, het hoeden en zelfs het melken van het vee.

Traditioneel is het paard een belangrijk transport en vervoersmiddel in Mongolië. Een trekking van 3 dagen te paard is daarom een bijzondere belevenis!

Rondreis door Mongolië

​Orkhon Vallei – Ursa Major kamp – rondreis door Mongolië

 • Uitstekende service en behulpzaam personeel 
 • Restaurant met heerlijke, traditionele maaltijden 

Dit ger kamp is prachtig gelegen in de Orkhon Vallei. Een plaats dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, en het centrum van het rijk van Khan in de 13de eeuw. De gers zijn zeer sfeervol en comfortabel ingericht. In plaats van een douche, kun je gebruik maken van warme handdoeken met essentiële olie van dennen. ’s Avonds kun je genieten van een sterrenhemel die zijn weerga niet kent! Het kamp streeft ernaar om de omgeving van het kamp te beschermen en werkt hiervoor nauw samen met de bevolking van het gebied. 

Rondreis door Mongolië

Verblijf bij een nomadenfamilie in Mongolië

 • Drie tot vier bedden in een tent
 • Maak kennis met het echte nomadenleven, een bijzondere ervaring

Je hebt de mogelijkheid om te overnachten bij een nomadenfamilie. Alle kleuren en atributen in een ger hebben een speciale betekenis. Je slaapt in een gertent die meestal naast de ger van de familie ligt. Overnachten bij mensen thuis brengt vaak mooie verhalen met zich mee, maar je hebt ook nog eens een positieve impact op het leven van de familie. Meer weten? Hier lees je vijf redenen om bij de lokale bevolking te verblijven.

Rondreis door Mongolië

Gobi Mirage – Ger kamp 

 • Perfecte locatie voor het bezoeken van de Gobi 
 • Fijne faciliteiten zoals maaltijden en massages 

In 2005 is dit kamp opgericht door een lokaal stel dat al meer dan 10 jaar reizigers meenam naar verborgen plekjes van de Gobi. De locatie biedt toegang tot de belangrijkste attracties van de Gobi. Er wordt duurzaam omgegaan met energie, water en afval. Ook de aangeboden excursies worden uitgevoerd op een duurzame manier. Hierdoor ben je verzekerd van een unieke ervaring.

Ben je vegetariër en wil je ook kunnen genieten van de Mongoolse keuken? Dat kan, want er zijn genoeg opties voor vegetariërs.

Rondreis Mongolië

Munkh Tenger – Ger kamp

 • Uitzicht op de Orkhon vallei 
 • Prachtige sterrenhemel 

Dit kamp van Mongoolse gertenten biedt uitzicht op de legendarische Orkhon vallei. Het werd gebouwd in 2005 en biedt uitstekende service aan zijn gasten. Er wordt efficiënt omgegaan met energie en water. Het kamp werkt samen met een lokale school om de natuurlijke omgeving te beschermen. Zo kunnen we in de toekomst blijven genieten van de mooie natuur die de Orkhon vallei te bieden heeft. 

Overnachten in een Mongolië

Centrale ligging om Ulaan Baatar te verkennen – rondreis door Mongolië

 • Accommodatie met een goed hart 
 • Comfortabele en schone kamers 
 • 34 kamers  

Dit hotel biedt comfortabele kamers, ingericht in Mongoolse stijl. Het personeel bestaat uit mensen die tijdens het werk worden getraind. Het guest house is een initiatief van het Lotus Children’s Centre, een NGO waarbij onderdak wordt gegeven aan ongeveer 100 kinderen. De kinderen kunnen in een liefdevolle omgeving opgroeien en een goede opleiding volgen. 

Meer inspiratie voor je rondreis door Mongolië

Wil je nog meer geïnspireerd raken? Je zoektocht begint al op de website van Better Places! Bij ons plan je je hele reis in overleg met Shinee, de reisexpert in Mongolië, met behulp van onze blogs en verhalen. Shinee woont in Mongolië en helpt graag met het op maat maken van jouw ideale reis in dit bijzondere land. Jij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shinee.

Voorbeelden van hotels in Mongolië

Deze accommodaties  zijn een voorbeeld van de overnachtingen die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een rondreis door Mongolië. Alle accommodaties worden geboekt op basis van beschikbaarheid ten tijde van de boeking. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!