RONDREIS ECUADOR & GALAPAGOS

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

21-daagse rondreis Ecuador Galapagos
Vanaf € 2760,-

 • Wandelen door koloniale stadscentrums
 • 5 dagen op de Galapagos
 • Inclusief binnenlandse vlucht naar de Galapagos

Tijdens deze rondreis Ecuador Galapagos reis je van Quito naar Guayaquil. Na een paar dagen in de hoofdstad van Ecuador reis je naar de ingang van een van de grootste regenwouden ter wereld: de Amazone. Je verblijft een paar dagen in een lodge, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur en de Amazonemensen. Je maakt een trekking, waarbij je naar kleine Andesdorpjes wandelt. Vervolgens kun je in Baños genieten van de warmwaterbronnen. Na een bochtige rit per trein bij de Duivelsneus reis je naar Ecuador’s mooiste stad. In Cuenca ontdek je het koloniale verleden en kun je een uitstapje maken naar een grote Inca ruïne voordat je naar Guayaquil reist. Vanuit hier ga je door naar de Galapagos eilanden, waar je nog 5 dagen kunt genieten van de unieke natuur.

rondreis ecuador galapagos

Stel je eigen rondreis Ecuador Galapagos op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Ecuador reis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Reisexpert René woont al jaren in Ecuador. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Quito en vanaf Guayaquil. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations kun je direct met de trein naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Ecuador met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Ecuador en de voordelen van een directe vlucht. 

Route rondreis Ecuador Galapagos:

 • Dag 1 en 2 : Quito
 • Dag 3 t/m 5 : Cuyabeno
 • Dag 6 : Quito
 • Dag 7 en 8 : Isinlivi
 • Dag 9 en 10 : Baños
 • Dag 11 en 12 : Guamote
 • Dag 13 en 14 : Cuenca
 • Dag 15  Guayaquil
 • Dag 16 en 17 : Galápagos – Santa Cruz
 • Dag 18 en 19 : San Cristobal
 • Dag 20 : Guayaquil
 • Dag 21 : einde reis

rondreis ecuador galapagos

Dag 1 – aankomst in Quito
Je komt aan in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Quito staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, omdat het rijk is aan koloniale gebouwen die gebouwd zijn door de Spanjaarden in de 16e eeuw. Wandel langs de koloniale huizen & kerken, en pak een terrasje op een van de pleinen omringd door winkeltjes en restaurantjes. Een mooi begin van je rondreis Ecuador Galapagos.

Dag 2 – Quito
Gebruik vandaag om Quito en de omgeving te verkennen. Tijdens een stadstour kun je een bezoek brengen aan de St. Franciscus kerk, waarbij je na het trappen lopen een kaarsje en wat wierook kunt kopen om in de kerk te branden. Een optionele excursie voor vanmiddag is naar La Mitad del Mundo, waar je volgens een Franse expeditie uit 1743 op de evenaar staat. Er staat hier onder andere een monument van de expeditieleden en er is een museum met een tentoonstelling over de inheemse bevolkingsgroepen van het land.

rondreis ecuador galapagos

Dag 3 – Quito naar Cuyabeno
Je reist vandaag naar Lago Agrio, vanwaar je door iemand wordt opgehaald en naar Cuyabeno wordt gebracht. Met een natuurgids ga je het reservaat in. Per kano ontdek je het reservaat en het rijke leven langs de Cuyabeno rivier. Naast vogels kun je ook een verscheidenheid aan aapjes zien. Kom bij in de lodge en geniet in een hangmat van de zonsondergang bij Laguna Grande.

Dag 4 – Cuyabeno
Na het ontbijt maak je een wandeling van zo’n 4 uur door het primaire bos. De gids legt je uit hoe het regenwoud is ontstaan en je leert van alles over medicinale planten. Na de lunch kun je genieten van een duik in de lagune, en wie weet zie je met een beetje geluk de rivierdolfijnen! In de avond kun je kiezen per kano op zoek te gaan naar kaaimannen die zich op de rivierbedding verschuilen.

rondreis ecuador galapagos

Dag 5 – Cuyabeno
Met de kano peddel je in ongeveer een uur naar een familie van de Tarapuy gemeenschap. Je kunt hier leren hoe je Casave bereid; een traditioneel Yuca brood wat je met de materialen uit het bos maakt. Na wat tijd om te relaxen in de lodge, kun je ervoor kiezen in de avond te gaan wandelen om zo dieren als spinnen, gecko’s of schorpioenen te zoeken.

Dag 6 – Cuyabeno naar Quito
Je staat vroeg op om vogels te gaan spotten. Na het ontbijt is het tijd het reservaat te verlaten. Per busje reis je terug naar Lago Agrio, vanwaar je terug naar Quito gaat. Hier breng je de nacht door voordat je doorreist naar de volgende bestemming.

rondreis ecuador galapagos

Dag 7 – Quito naar Isinlivi
Je reist vandaag naar Isinlivi, het beginpunt van je trekking van de komende dagen. Je bagage gaat mee met de chauffeur die je bij de accommodatie af heeft gezet, dus zorg ervoor dat je een kleinere rugzak ingepakt hebt voor de bagage die je de komende 2 dagen nodig zult hebben.

Dag 8 – Isinlivi: wandelen naar Chugchilán
Vandaag begin je met de uitdagende, maar mooie trekking. Isinliví en Chugchilán zijn kleine, charmante Andes dorpjes. De wandeling tussen de dorpjes duurt ongeveer 6 uur. Onderweg loop je door een bergachtig landschap waarbij er af en toe wat steile stukken omhoog of omlaag zijn, maar waarbij je tevens beloond wordt met mooie uitzichten. Je overnacht in een hostel onderweg.

rondreis ecuador galapagos

Dag 9 – Isinlivi naar Baños
De chauffeur haalt je op om naar de volgende bestemming te gaan; Quilotoa Lake. Dit vulkanische kratermeer van 250 meter diep dankt haar speciale groene kleur aan mineralen. Je kunt vanaf de kraterrand naar beneden lopen, maar de terugweg omhoog is vrij stijl. Daarna bezoek je een studio in het kleine dorpje Tigua, waar ze de beroemde kunst uit de omgeving aanbieden. De kunst van Tigua is buitengewoon kleurrijk en gedetailleerd. De dag eindigt in Baños, gelegen aan de voet van de vulkaan Tungurahua, op 1800 meter hoogte. Baños staat vooral bekend om haar warmwaterbronnen, die volgens zeggen een geneeskrachtige werking hebben.

Dag 10 – Baños
Je hebt vandaag alle tijd om te genieten van de warmwaterbronnen van Baños, wat na de trekking vast een welkome dagbesteding is. Je kunt de dag, als je er nog niet genoeg van had, ook actiever besteden. De rivier Pastaza ligt in de omgeving van Baños en je kunt hier onder andere wandelen, paardrijden en mountainbiken.

rondreis ecuador galapagos

Dag 11 – Baños naar Guamote
Je laat Baños achter je en reist verder naar Guamote. Onderweg kun je een ervoor kiezen een stop maken bij Chimborazo, een 6310 meter hoge berg. Het is daarmee de hoogste berg van Ecuador. Een wandeling brengt je naar een berghut op 5000 meter hoogte, vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving. Onderweg kun je vicuña’s tegenkomen, een zeldzame lamasoort. De dag eindigt in Guamote, een afgelegen bergdorpje waar je in een guesthouse verblijft.

rondreis ecuador galapagos

Dag 12 – Guamote
Vandaag kun je zelf kiezen hoe je de dag wilt besteden. Tijdens een jeeptocht kun je kennismaken met de traditionele manier van leven hier. De mensen leven soms nog in hutjes van klei (choza) en ze maken onder andere poncho’s van lamawol. Je kunt ook een tocht maken naar de meren van Ozogoche. Dit groepje meren ligt op 20 kilometer van Guamote en zijn beroemd omdat er elk jaar tijdens de migratie (rondom september) honderden vogels zichzelf ombrengen. Deze duik in het ijskoude water is een vreemd fenomeen waarvan de oorzaak onbekend is.

Dag 13 – Guamote via Alausí en Nariz del Diablo naar Cuenca
Je zegt gedag tegen je gastgezin in Guamote en reist verder. Je rijdt vandaag met privé vervoer verder naar Alausí. Je kunt in Alausí rustig rondkijken, bijvoorbeeld bij het grote beeld van San Pedro (St. Pieter), de beschermheilige van de stad. Vandaag reis je met wat geluk over de ‘Duivelsneus’. Het is een indrukwekkende, 2.5 uur durende rit per trein, waarbij je verschillende scherpe haarspeldbochten maakt en met zigzagweggetjes naar beneden rijdt. Het is mogelijk dat deze rit niet kan worden gedaan, want het is lastig kaarten te krijgen, maar we doen uiteraard onze uiterste best om je dit te laten meemaken. Je eindigt de dag in Cuenca, het culturele centrum van het land en door velen beschouwd als de mooiste stad van Ecuador.

rondreis ecuador galapagos

Dag 14 – Cuenca
In Cuenca maak je letterlijk een wandeling door de geschiedenis. Cuenca heeft vele historische huizen waarin musea en galerijen gevestigd zijn. Cuenca heeft tevens een indrukwekkende kathedraal. De kathedraal is dankzij haar hoge, azuurblauwe koepels een symbool voor de stad. Je kunt ook een aantal optionele excursies maken. Ingapirca is de grootste ruïne van de Inca’s in Ecuador, gebouwd met bouwstenen met ongelijke vormen. Het ruige El Cajas Nationaal Park ligt ongeveer 30 kilometer van Cuenca vandaan. Er liggen honderden kleine meertjes, en misschien kom je de condor hier wel tegen. De Piedra de Agua is een spa in de buurt van Cuenca, waar je je kunt ontspannen en kunt genieten van de stoombaden.

Dag 15 – Cuenca naar Guayaquil
Het is tijd om de bergen te verruilen voor de tropische kust. Onderweg naar Guayaquil kom je door een landschap met bananenplantages, die hier kunnen groeien vanwege de ligging bij de evenaar en het warmere klimaat van het lager liggende land. Guayaquil is de grootste stad van Ecuador en is het economische hart van het land, mede dankzij de haven.

rondreis ecuador galapagos

Dag 16 – Guayaquil naar Galápagos – aankomst Santa Cruz
Je komt aan op het eiland Baltra, vanwaar je per boot en transfer naar Santa Cruz reist. Aangekomen in je hotel heb je een meet & greet over de rest van de invulling van je Galapagos programma. De rest van de dag heb je vrij om het eiland te ontdekken.

Dag 17 – Santa Cruz: dagexcursie
Vandaag maak je een excursie naar een van de eilanden in de buurt. Het eiland wat je zal bezoeken is afhankelijk van beschikbaarheid, maar zal een van onderstaande mogelijkheden zijn.

rondreis ecuador galapagos

Santa Fé: maak een wandeling over het vulkanische eiland dat gevuld is met cactussen, waarbij je op zoek gaat naar landleguanen, Galápagos buizerds, endemische rijstratten en de (ongevaarlijke) Galápagos slangen.
Plaza: kom oog in oog met een van de vele landleguanen of zeeleeuwen die op Plaza Sur hun thuisbasis hebben, en ontdek de klif waar onder andere blauwvoetgenten, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon stormvogels leven.
North Seymour: maak kennis met de diverse broedkolonies van het bijna geheel platte North Seymour, waar je onder andere fregatvogels en blauwvoetgenten tegen komt.
Bartolomé: ontdek het surrealistische landschap van verschillende kleuren opgedroogd lava, waar je vaak groene zeeschildpadden tegenkomt, en probeer tijdens het snorkelen de Moorish Idol (mooiste vis van de Galápagos) te spotten.
Floreana: maak kennis met de indrukwekkende geschiedenis van piraten en kolonisten, geniet van de zoetwaterbronnen, zwem met verschillende soorten vissen en zeehonden en observeer zeeleguanen en Chelonia schildpadden bij de Loberia.
Isabela: bezoek de flamingo lagune, bekijk de Tintoreras eilandjes waar je rustende haaien en zeeleguanen kunt zien, en neem een kijkje bij het broedcentrum alvorens te gaan snorkelen bij concha perla.

rondreis ecuador galapagos

Dag 18 – Santa Cruz naar San Cristobal
Je laat Santa Cruz na een vrije ochtend achter je en reist verder naar het volgende eiland, San Cristobal. Je hebt de hele middag vrij om zelf het eiland te ontdekken.

Dag 19 – San Cristobal: highland tour
Je maakt vandaag een excursie op het eiland zelf. El Junco Crater Lake is het enige zoetwatermeer op de Galápagos eilanden. Puerto Chino is een wit zandstrand waar je via een pad kunt komen dat langs de typische Opuntia cactussen leidt. De luie zeeleeuwen slapen op strand en in de richting van de blauwvoetgenten op de rotsen heb je een prachtig uitzicht over het eiland, en kun je zelfs wat zeeschildpadden zien zwemmen in het turkoois gekleurde zeewater. La Galapaguera is een broedcentrum voor schildpadden en je leert in het centrum de verschillen te ontdekken tussen de schildpadden van de verschillende eilanden.

rondreis ecuador galapagos

Dag 20 – terug naar Guayaquil
In de ochtend heb je nog wat vrije tijd om over het eiland te lopen. In de middag keer je helaas terug naar Ecuador.

Dag 21 – vertrek vanuit Guayaquil
Je individuele rondreis zit er helaas weer op. Je stapt op het vliegtuig terug naar huis, of je kunt ervoor kiezen je reis nog verder te verlengen.

rondreis ecuador galapagos

Prijsinformatie rondreis Ecuador Galapagos

Reisduur rondreis Ecuador Galapagos21 dagen/20 nachten
Reissom rondreis Ecuador GalapagosVanaf € 2760,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, retourvlucht Galapagos (ca. €465 per persoon), 3 lunches, 5 diners, Meet & Greet, transfers van en naar vliegveld, vervoer ter plaatse, treinrit Nariz del Diablo incl. Engelssprekende gids, stadstour Quito op papier (zonder gids), trekking incl. Spaanstalige gids, handbagage vervoer per muilezel tijdens trekking
ExclusiefInternationale vlucht, optionele excursies, overige gidsen, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Ecuador GalapagosOvernachtingen in een tweepersoonskamer in een standard klasse hotel

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Ecuador Galapagos.

Meer inspiratie voor een rondreis Ecuador Galapagos

Wil je een rondreis Ecuador Galapagos maken? Geef René je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ecuador Galapagos op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ecuador.

Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!