8-daagse rondreis Galapagos

Vanaf € 1355,-

  • Verken Isabela, Santa Cruz & San Cristobal
  • Zie prehistorisch uitziende dieren
  • Excursies naar omliggende eilanden

Reis naar de eilanden Isabela, Santa Cruz en San Cristobal. Hiervandaan maak je diverse excursies; niet alleen over de eilanden zelf, maar ook de omringende eilanden pak je mee.  Het grote hoogtepunt zijn de vele, soms prehistorisch uitziende dieren. Zeeleeuwen, landleguanen, zeeschildpadden en blauwvoetgenten zijn slechts enkele van de dieren die je tegen kunt komen.

Omdat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn, bijvoorbeeld door grote golfslag, kan het uiteindelijke programma van de voorbeeldprogramma’s afwijken en voorkeuren kunnen ook niet worden gegarandeerd, maar René doet zijn uiterste best om de Rondreis Galapagos er naar jouw wensen te laten uitzien.

Rondreis Galapagos

Stel zelf je Galapagos reis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Galapagos in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Route rondreis Galapagos:

  • Dag 1 : Santa Cruz
  • Dag 2 en 3 : Isabela
  • Dag 4 en 5 : Santa Cruz
  • Dag 6 en 7 : San Cristobal
  • Dag 8 : einde reis

Dag 1 – Aankomst Galápagos – naar Santa Cruz
Je komt aan op het eiland Baltra, vanwaar je per boot en transfer naar Santa Cruz reist. Onderweg naar je hotel maak je diverse tussenstop. Je stopt onder andere in de hooglanden, waar je bij “Parte Alta” de schildpadden kunt bewonderen. Daarnaast bezoek je ook een rancho voor lunch en een wandeling langs bomen, schildpadden en geharde lavastromen. Eenmaal aangekomen in het hotel heb je, na de meet & greet, tijd om het eiland op eigen houtje verder te ontdekken.

Rondreis Galapagos

Dag 2 – Santa Cruz naar Isabela
Je hebt de hele ochtend de tijd op het eiland Santa Cruz nog verder te ontdekken. Vervolgens wacht in de middag het volgende eiland, Isabela, op je. Via een klein motorbootje kom je na 2 uur varen aan op het eiland, en word je naar het hotel gebracht.

Dag 3 – Isabela: Sierra Negra tour
Vandaag ga je de hele dag op tour om al wandelend de vulkaan Sierra Negra en het omliggende vulkaanlandschap te ontdekken. De caldera is met haar diameter van bijna 10 kilometer enorm. Nadat je de tijd hebt gehad hier rond te lopen, zet je je wandeling voort naar de Chico vulkaan, die in 1979 en 2005 nog actief is geweest. Deze uitbartstingen hebben voor een uniek landschap gezorgd. Na de tour word je teruggebracht naar je hotel.

Rondreis Galapagos

Dag 4 – Isabela: Las Tintoreras tour – naar Santa Cruz
Je maakt een excursie naar Las Tintoreras. Onderweg naar dit kleine eilandje kom je waarschijnlijk al dieren als Galapagos pinguïns, blue footed boobies en zeeleeuwen tegen. Gedurende een wandeling over het eilandje kom je langs de heldere baai waar rifhaaien zwemmen, en loop je over de lava verder naar stranden met zwarte stenen en witte zandstranden. Hier rusten onder andere zeeleeuwen en leguanen uit. Na wat tijd om te snorkelen in de baai vaar je terug naar Santa Cruz, waar je overnacht.

Dag 5 – Santa Cruz: dagexcursie
Vandaag maak je een excursie naar een van de eilanden in de buurt. Het eiland wat je zal bezoeken is afhankelijk van beschikbaarheid, maar zal een van onderstaande mogelijkheden zijn. Eventuele voorkeuren kunnen hierbij dus niet gegarandeerd worden.

Excursie Santa Fé
Santa Fé heeft een interessante vulkanische samenstelling, waar een bos van reusachtige cactussen over de vulkanische rotsen groeit. Op het eiland maak je een wandeling om wilde dieren te spotten: landleguanen, Galápagos buizerds, endemische rijstratten en de (ongevaarlijke) Galápagos slangen. Na de wandeling kan je zwemmen en snorkelen in de kleurrijke baai, waar je waarschijnlijk ook wat speelse zeeleeuwen in het turquoise water zal vinden.

Rondreis Galapagos

Excursie Plaza
Plaza is eigenlijk de naam van twee eilanden, je hebt namelijk Plaza Norte en Plaza Sur. Het is echter zo dat Plaza Sur (het grotere eiland van de twee) eigenlijk het enige eiland dat wordt bezocht door toeristen. Plaza Sur heeft veel te bieden en de flora en fauna zal je versteld doen staan. Het eiland is vooral bekend om de vele landleguanen die hier leven. Aan de kustlijn leven de mannelijke zeeleeuwen in vrede met de leguanen en spelen ze met elkaar als echte maatjes. Daarnaast is Plaza Sur ook een paradijs voor vogelliefhebbers, doordat er een steile klif is met onder andere blauwvoetgenten, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon stormvogels.

Rondreis Galapagos

Excursie North Seymour
Het bijna geheel platte eiland North Seymour kun je diverse broedkolonies vinden, waaronder die van de fregatvogel en de blauwvoetgent. De fregatvogel maakt op een bijzondere manier indruk op het vrouwtje en het is leuk om dit een keer mee te maken. Het mannetje blaast zijn roodgekleurde keelzak op om het vrouwtje te imponeren, en probeert hiermee vervolgens in de omgeving van het vrouwtje rond te vliegen, maar omdat hun keelzak is opgeblazen, kunnen ze nogal eens hun evenwicht verliezen.

Excursie Bartolomé
Het landschap van Bartolomé is bijna surrealistisch, want door diverse vulkaanuitbarstingen zijn er verschillende kleuren (opgedroogd) lava te zien. Je kunt deze het beste bewonderen vanaf het hoogste punt van het eiland, gelegen op 114 meter hoogte. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op de vele vulkanen, de diepe blauwe zee en de beroemde Pinnacle Rock, die het eiland kenmerkt. Op het strand bij deze rots liggen groene zeeschildpadden van december tot en met april te zonnebaden; dit is uniek, omdat vaak schildpadden alleen in de nacht aan land komen om eieren te leggen. Met een beetje geluk kom je tijdens het snorkelen hier de Moorish Idol tegen, een vis geel-, zwart- en witgekleurde vis die tot de mooiste vis van de Galápagos benoemd is.

Rondreis Galapagos

Dag 6 – Santa Cruz naar San Cristobal
Je laat Santa Cruz na een vrije ochtend achter je en reist verder naar het volgende eiland, San Cristobal. Je hebt de hele middag vrij om zelf het eiland te ontdekken.

Dag 7 – San Cristobal: dagexcursie
Vandaag ga je weer op excursie, en net zoals voorheen kan er niet gegarandeerd worden welke excursie kan worden gedaan. Je zal vandaag een van de onderstaande excursies doen.

Excursie Isla Lobos
Isla Lobos is een eiland op ongeveer een half uur van San Cristobal. Op Isla Lobos kun je onder andere fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen tegenkomen, en natuurlijk is het tijdens de rit naar Isla Lobos toe ook mogelijk verschillende dieren tegen te komen. Tijdens een snorkeltocht kun je zwemmen met de zeeleeuwen en ondertussen ook schildpadden en roggen bekijken. Na het snorkelen heb je lunch op Playa Ochoa of een soortgelijk strand, waar je na de lunch nog een paar uurtjes relaxen voordat je weer terugkeert naar San Cristobal.

Rondreis Galapagos

Excursie Kicker Rock
Kicker Rock is een rotsformatie middenin zee en wordt ook wel León Dormido (in het Spaans) genoemd, omdat het er volgens zeggen uitziet als een slapende zeeleeuw. Eerst vaar je enkele rondjes rondom de rotsformatie, zodat je de verschillende vogelsoorten die de rotsformatie gebruiken als een rustplaats of nestplaats kunt observeren. Daarna gaat de boot voor anker en kun je tussen de rotsformatie snorkelen, waarbij je onder andere verschillende haaisoorten (misschien wel hamerhaaien!), schildpadden en roggen kunt zien. Omdat je op open zee zit, kan het voorkomen dat er steekkwallen zijn; je wordt tijdens dit seizoen voorzien van een wetsuit.

Dag 8 – San Cristobal – einde reis
Je hebt de ochtend vrij om het eiland te ontdekken. El Junco Crater Lake is het enige zoetwatermeer op de Galápagos eilanden. Puerto Chino is een wit zandstrand waar je via een pad kunt komen dat langs de typische Opuntia cactussen leidt. La Galapaguera is een broedcentrum voor schildpadden en je leert in het centrum de verschillen te ontdekken tussen de schildpadden van de verschillende eilanden. In de middag reis je naar de luchthaven, vanwaar je terugvliegt naar Ecuador.

Reisinspiratie – eilandhoppen op de Galagos

Dat een reis naar de Galápagoseilanden uniek is, staat als een paal boven water, maar hoe je dit beleeft is natuurlijk veel persoonlijker. Lees de ervaring van Sascha op reishonger.

Prijsinformatie rondreis Galapagos

Reisduur rondreis Galapagos8 dagen/7 nachten
Reissom rondreis GalapagosVanaf € 1355,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefMeet & Greet, transfers van hotels naar havens, transport per ferry tussen de eilanden, overnachtingen inclusief ontbijt, 3 lunches, genoemde excursies, activiteitenboekjes eilanden
ExclusiefVlucht naar Galapagos (ca. €465 per persoon), entreegeld ($100 per persoon) en migration card ($20 per persoon), dock fee op Isabela, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie GalapagosOvernachtingen in een tweepersoonskamer in een standard klasse hotel

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Galapagos.

Meer inspiratie voor een rondreis Galapagos

Wil je een bijzondere rondreis Galapagos maken? Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Galapagos op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Galapagos reis.

Maak kennis met René, de reisexpert die al jaren in Ecuador woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!