Rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

22-daagse rondreis Kaukasus
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

22-daagse rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Vanaf € 2475,-

  • Reis deels met chauffeur, deels met eigen auto
  • Veel wandelmogelijkheden
  • Uitgebreid bezoek aan de bergen van de Hoge Kaukasus

Tijdens deze voorbeeld rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan reis je deels met chauffeur, deels met eigen auto door de machtige Kaukasus. Je bezoekt drie landen, elk met een eigen gezicht, maar wat ze gemeen hebben zijn de prachtige landschappen, eeuwenoude cultuur en een onovertroffen keuken. Je reist door prachtige berglandschappen en langs ruige canyons, heldere bergmeren en een gletsjer. Klim naar afgelegen forten, bezoek eeuwenoude kloosters en lokale markten en ervaar de hartelijkheid en eeuwenoude geschiedenis van de Kaukasus. In de guesthouses en restaurants geniet je van het heerlijke eten in deze landen van de Kaukasus. Zo combineer je het beste van Georgië, Armenië en Azerbeidzjan in één rondreis.

Stel je individuele rondreis Georgië Armenië en Azerbeidzjan samen

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt deze rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan in overleg met reisspecialist Mari aanpassen. Mari kan je alles vertellen over de beste plekjes in deze landen. Geef Mari je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Georgië of de beste reistijd Georgië .

Maak kennis met Mari, de reisexpert die in Georgië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Route rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Dag 1-2 : Azerbeidzjan: Bakoe. Begin rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan
Dag 3 : Lahic & Niyal-gebergte
Dag 4 : Sheki
Dag 5 : Georgië: Sighnaghi
Dag 6 : Kakheti wijnregio
Dag 7-9 : Tusheti
Dag 10 : Tbilisi
Dag 11-13 : Kazbegi (Hoge Kaukasus)
Dag 14-15 : Borjomi
Dag 16-17 : Vardzia
Dag 18 : Armenië : Gyumri
Dag 19 : Dilijan
Dag 20-21 : Jerevan
Dag 22: Einde van je rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Vlucht naar huis.

Dag 1: Aankomst Bakoe in Azerbeidzjan
Na een late aankomst in Bakoe word je naar het centraal gelegen hotel gebracht. Hier kan je goed uitrusten in het hotel. Hier begint je rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan!

Dag 2: Bakoe
Onder leiding van de lokale gids ga je op pad om Bakoe te verkennen. Bakoe is een enorme stad en een fascinerende mix van oud en nieuw, authentiek en kitsch, Turks en Westers. De oude stad is volledig gerestaureerd, maar heeft daardoor wel charme verloren. De nieuwe binnenstad is een mix van Parijs en Istanboel; de ultramoderne hoge gebouwen, en met name de ‘vlammende torens’ en het uitzicht op de haven, de Kaspische Zee en omliggende olievelden geven het een unieke Azeri-aanblik.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 3: Naar Lahic & Niyal-gebergte (185 km, 3 uur)
De auto met chauffeur staat voor je klaar om je naar Lahic te brengen. Lahic is een een klein, fraai dorp in het Niyal-gebergte, op zo’n drie uur rijden van Bakoe. Lahic was ooit een belangrijke stad op de zijderoute en is nog altijd beroemd om het handgemaakte koperwerk, lederwaren, houtwerk, geweven spullen en messen. Nadat je hebt ingecheckt in het guesthouse kun je een wandeling in de bergen maken. De top van de Niyal ligt net boven de 2000 meter en het is een flinke klim van 800 meter omhoog (en omlaag), maar voor de meesten is het goed te doen. De wandeling is ongeveer 12 km in totaal.

Dag 4: Naar Sheki (160 km, 3 uur)
Je blijft aan de rand van de Hoge Kaukasus. Sheki is een oude caravaanstad in het noordwesten van Azerbeidzjan en er is genoeg te zien. Je bezoekt de bazaar en de Kish Albanese kerk, maar de hoogtepunten van Sheki zijn toch wel het 18e-eeuwse paleis van de khan (heerser), dat met de duizenden stukjes gekleurd glas in lood zeer indrukwekkend is, en de oude karavanserai. De karavanserai ligt op een steenworp afstand van het comfortabele hotel waar je vannacht slaapt.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 5: Naar Sighnaghi (Georgië) (160 km, 3 uur)
Deze ochtend verlaat je Azerbeidzjan en vervolg je de rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Aan de andere kant van de grens wacht de Georgische chauffeur je al op om je verder Georgië in te nemen. De eerste stop in dit prachtige land is het stadje Sighnaghi, vanwege de romantische ligging wel de ‘stad van de liefde’ genoemd. Het is de enige stad in Georgië die nog ommuurd is. Wie aan Georgië denkt, denkt waarschijnlijk ook aan wijn; je gaat vandaag dan ook meteen wijn proeven bij de beroemde wijnkelder ‘Pheasant’s Tears’. Zoals overal in Georgië, worden de wijnen van Pheasant’s Tears traditioneel gefermenteerd en gerijpt in zogenaamde ‘qvevri’s’, unieke Georgische ondergrondse vaten van klei. Behalve wijn wordt er ook ‘chacha’ gemaakt, typisch Georgische brandewijn. Proost! Je slaapt een nacht in een fraai hotel vlakbij het 18e-eeuwse fort.

Dag 6: Kakheti wijnregio (110 km, 2 uur)
Vandaag ga je verder met het ontdekken van Kakheti, de beroemdste wijnregio van Georgië. Vlakbij Sighnaghi, in het dorpje Qedeli bezoek je de Living Roots Ranch. Vanaf de ranch kun je een rustige maar mooie rit te paard van zo’n drie uur maken. De tocht voert je langs kleine dorpjes, landerijen, wijngaarden en bossen, met altijd spectaculair uitzicht op de Alazani-vallei en Sighnaghi. ‘s Middags bezoek je eerst de wijnkelders van Khareba. Deze kelders zijn een van de langste ondergrondse wijnkelders ter wereld. Je kunt een klein stukje lopen door de bijna 8 kilometer tunnel waar wijn ligt te rijpen. Hierna bezoek je het nabij gelegen 16e-eeuwse Gremi-fort. Dit is het enige overgebleven deel van de ooit bloeiende stad Gremi – de hoofdstad van het koninkrijk Kakheti gedurende 16-17e eeuw. Aan het eind van de middag rijd je door naar de stad Telavi en check je in in je hotel.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 7: Naar Tusheti (105 km, 4½ uur)
De laatste stop in Kakheti is het eeuwenoude Alaverdi-klooster. Hierna ga je de Hoge Kaukasus in over een van de mooiste wegen van het land. De smalle onverharde weg slingert zich steil omhoog tussen schitterende Alpine weide, besneeuwde pieken en gletsjers. Je passeert de Abano-pas op bijna 3000 meter hoogte. Als het weer meezit kun je hier lunchen. Letterlijk aan het eind van de deze avontuurlijke weg kom je in het dorp Omalo, het centrum van de Tusheti-regio. Nadat je bent ingecheckt in het guesthouse kun je een bezoek brengen aan het etnografische museum in het vlakbij gelegen dorp Keselo. De collectie is al zeker de moeite waard, maar de locatie nog veel meer. Het museum bevindt zich namelijk in een van de vele eeuwenoude stenen wachttorens die overal in de Hoge Kaukasus gebouwd zijn.

Dag 8: Tusheti (60 km, 2½ uur)
De schitterende Tusheti-regio roept om verdere verkenning. Je begint in de Pirikiti-vallei, waar je het UNESCO dorp Dartlo bezoekt. Veel dorpen zijn alleen ’s zomers bewoond en ‘s winters volledig van de rest van het land afgesloten. Je rijdt verder langs de Pirikitarivier en passeert meerdere kleine dorpen. Er is genoeg tijd om een mooie wandeling van een uur te maken; de lunch wordt genuttigd bij het dorpje Parsma. Je slaapt vanavond nog een nacht in het guesthouse in Omalo.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 9: Tusheti, naar Tbilisi (210 km, 6 uur)
Voor je Tusheti verlaat, breng je nog een bezoek aan de Chagma-kloof of – afhankelijk van het weer – de Gometsari-kloof. Onderweg kun je kort stopen in het dorpje Shenako, waar je het kerkje kunt bezoeken en een korte wandeling naar de ruïnes van het dorp Ageurta kunt maken. Dan is het weer tijd om de avontuurlijke bergweg terug naar beneden te nemen. Vroeg in de avond kom je in Tbilisi aan. In Tbilisi neem je afscheid van je gids/chauffeur.

Dag 10: Tbilisi
Je hebt de hele dag om de bruisende Georgische hoofdstad te verkennen. Wandel door de oude stad met z’n oude houten huizen met balkons, neem de kabelbaan om de ruïnes van het Narikala Fort en het standbeeld van ‘moeder Georgië’ te bekijken, bezoek een van de vele kerken, struin over de markt op zoek naar Sovjet memorabilia, bezoek het oude zwavelbadhuis en sluit de dag af in een knus ondergronds Georgisch restaurant of op een van de vele terrasjes.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 11: Kazbegi (Hoge Kaukasus) (185 km, 3,5 uur)
Vanaf vandaag reis je verder in je eigen huurauto. Je gaat opnieuw de Hoge Kaukasus in, nu via de zogenaamde Militairy Highway, de weg die Georgië met Rusland verbindt. De eerste stop is in Mtskheta, de oude hoofdstad. Verder naar het noorden rijd je langs het Ananuri Fort, eeuwen geleden gebouwd om de handel te controleren en om tegen indringers vanuit het noorden te beschermen. Vanuit het stadje Stepantsminda – waar ook het guesthouse voor vannacht staat – is het zo’n 2½ uur lopen of een korte rit met de auto naar het beroemde Drievuldigheidskerkje van Gergeti dat op de flanken van Mount Kazbeg ligt. Als het helder is, heb je schitterend zicht op de 5047 meter hoge top van de Kazbeg.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 12: Kazbegi – Chaukhi Pas & Juta
Je rijdt over een smal bergpad naar een van de hoogste nederzettingen van Europa. Juta ligt op 2200 meter hoogte en vanuit hier kun je een prachtige wandeltocht maken. Het eerste deel is nog wat stijl, maar daarna is het heerlijk lopen richting de Chaukhibergen. Niet lang daarna kom je bij de fotogenieke Chaukhistskali-waterval. Je moet het smalle riviertje over springen om via een geïmproviseerde houten brug verder te kunnen naar het Jutameer. Je kunt hier even uitrusten. Als je je fit genoeg voelt, kun je nog verder lopen langs het riviertje tot de Chaukhi Pas op 3338 meter hoogte. Je wandelt dezelfde weg terug naar Juta, waar je in een guesthouse overnacht en geniet van een overheerlijke, welverdiende Georgische maaltijd. Als je helemaal tot aan de pas loopt is de totale wandelafstand 17 km en overbrug je 1227 hoogtemeters. Een geweldige wandeling tijdens je rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan Kazbegi

Dag 13: Kazbegi – Truso Vallei & Gudauri (80 km, 3 uur)
Na het ontbijt rijd je naar het dorpje Kobi. Hier parkeer je de huurauto en maak je een eenvoudige, mooie wandeling door de Truso-vallei naar het bubbelende Abano-meer en de ruïnes van het Zakagori-fort. Onderweg passer je een nog bewoond klooster. De monniken zijn de enige permanente bewoners van de Truso-vallei en verkopen handwerk en schilderijen aan wandelaars. Ook zie je waarschijnlijk nomadenfamilies die hun kuddes voor de zomermaanden naar deze vallei brengen. Bij het Zakagori-kasteel word je opgepikt en terug gebracht naar je huurauto in Kobi. De totale wandelafstand is 12 kilometer en je overbrugt 246 hoogtemeters. Een half uur later kun je inchecken in het hotel in Gudauri. Gudauri is een van de bekendste skioorden van Georgië.

Dag 14: Via Uplistsikhe naar Borjomi (265 km, 4½ uur)
Tijd om de Hoge Kaukasus te verlaten. Via de Militairy Highway rijd je terug naar het zuiden. Je brengt een bezoek aan de Chardakhi wijnboerderij, net ten westen van Mtskheta. Behalve enkele fantastische wijnen, wordt hier ook een heerlijke lunch voor je geserveerd (inclusief). Verder naar het westen ligt Gori, de geboorteplaats van Stalin en wie geïnteresseerd is in een tamelijk discutabele en eenzijdige vertelling van zijn leven en daden kan het opmerkelijke Stalinmuseum bezoeken. Buiten Gori vind je Uplistsikhe, een zéér oude grotstad die al in manuscripten van 2 eeuwen voor Christus vermeld wordt. De naam betekent letterlijk ‘fort van God’ en het was een belangrijke stad op handelsroutes naar Byzantium, India en China. ‘s Middags kom je aan in Borjomi, een kleine stad in de Kleine Kaukasus, wat meer een heuvellandschap is dan echt bergen. De naam Borjomi heb je wellicht al op flessen mineraalwater zien staan. Het licht zoute sprankelende water komt hier uit de grond. In Borjomi zelf hangt een heerlijke fin de siècle sfeer van vervallen glorie. Je kunt door het park wandelen en je alvast registreren in het Borjomi National Park, waar je morgen gaat wandelen.

rondreis georgie armenie azerbeidzjan

Dag 15: Borjomi – wandeling Likani-vallei (10 km, 15 min)
Je rijdt eerst naar Likani, waar je je moet registreren (als je dat nog niet gedaan hebt in Borjomi) voor je aan de wandeling in Borjomi Nationaal Park kunt beginnen. Het is een mooie cirkelwandeling door een groene omgeving. De eerste uren loop je door bossen, maar na verloop van tijd klim je naar open plekken die prachtige uitzichten bieden op de groene hellingen van de Kleine Kaukasus. De totale wandelafstand is 8,7 km en je overbrugt 675 hoogtemeters. ’s Avonds slaap je weer in Borjomi.

Dag 16: Naar Akhaltsikhe, Vardzia (50 km, 1½ uur)
Je rijdt naar Akhaltsikhe, een leuk stadje waar het Rabati Kasteel, een recent gerenoveerd fort met Christelijke en Islamitische invloeden, de grootste bezienswaardigheid is. De vele culturele en religieuze invloeden waaraan de Georgisch cultuur heeft blootgestaan zijn hier goed te zien: moskee, kerk en synagoog staan hier gebroederlijk naast elkaar. Vardzia is een fantastisch complex van kerken en kloosters, uitgehouwen uit de rotsen. Eromheen is een stad gebouwd, op 13 niveaus aan een rivier. Je hebt wel een paar uur nodig om de hele verlaten stad te verkennen. Vanaf Vardzia maak je een makkelijke wandeling naar het dorpje Chachkari, waar het zomerpaleis van koningin Tamar staat. Tamar was heerseres over Georgië gedurende de zogenoemde Georgische Gouden Eeuw (1100 tot 1225). Onderweg heb je prachtige uitzichten. Je overnacht in een comfortabel guesthouse nabij Vardzia.

rondreis georgie armenie azerbeidzjan

Dag 17: Vardzia – dagtocht Tmogi Fort, Khertvisi & Saro (50 km, 1½ uur)
Vanuit Vardzia wandel je eerst naar het nabij gelegen Tmogvi-fort. Dit fort werd al in de 9e-eeuw vermeld als verdedigingswerk. Deze korte wandeling is 3,7 km en je overbrugt 283 hoogtemeters. Het nabij gelegen Khertvisi-fort is een van de oudste forten van Georgië en stamt uit de 2e-eeuw voor Christus. De kerk die erbij hoort werd in 985 gebouwd. Hierna rijd je naar het ‘gouden’ dorp Saro voor het derde en laatste fort van vandaag. Dit fort ligt op de rand van het Javakheti Plateau, vanwaar je schitterend zicht hebt op de omgeving en de Kleine Kaukasus. Je overnacht weer in het guesthouse in Vardzia.

Dag 18: Naar Gyumri (Armenië) (135 km, 3 uur)
Je verlaat Georgië en komt in het derde Kaukasusland van deze reis: Armenië. De eerste plek waar je stopt is de stad Gyumri, de op een na grootste stad van Armenië. Gorkistraat, een van de langste straten van de stad, verbindt het station met de binnenstad en hier vind je Sovjet-architectuur, de Franse School, juwelen- en antiekwinkels, volkswijken en moderne gebouwen. Wandel door het centrale park en naar het grote, ronde Zwarte Fort, dat ooit het Russische Rijk beschermde tegen de Ottomanen. Hier heb je mooi uitzicht over de stad. Je overnacht in een comfortabel hotel in de stad.

rondreis georgie armenie azerbeidzjan

Dag 19: Goshavank en Goshmeer, naar Dilijan (150 km, 2½ uur)
Vanuit Guymri rijd je naar het Goshavank Klooster. Dit beroemde klooster werd in de 12e- en 13e-eeuw gebouwd en is nog in redelijk goede staat. Vanuit het dorp Gosh kun je een korte wandeling maken (1½ uur) naar het gelijknamige meer. De omgeving van dit 100 meter lange meer is schitterend en zeer populair bij wandelaars en kampeerders. De totale wandelafstand is 5,5 km en je overbrugt 300 hoogtemeters. Na Gosh rijd je door naar het stadje Dilijan voor de nacht.

Dag 20: Naar Jerevan via het Sevanmeer (100 km, 1½ uur)
Op weg naar Jerevan, de laatste halte van deze reis door de Kaukasus, kun je stoppen bij het Sevanmeer, een van de grootste zoetwatermeren op hoogte van Eurazië. Op het gelijknamige schiereiland vind je Sevanavank, een groot kloostercomplex. Het complex zelf is niet toegankelijk voor bezoekers, maar je hebt hier wel prachtig uitzicht over het meer. Vanaf Sevan is het niet ver meer naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Gooi je koffers op het bed van je comfortabele hotel en ga deze moderne, gezellige stad in met z’n vele parken en terrassen.

Rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Dag 21: Jerevan, Garni (80 km, 2 uur)
Je hebt vandaag nog de hele dag de beschikking over de huurauto. Je kunt dus in Jerevan blijven om de stad te leren kennen of de auto gebruiken om de omgeving van Jerevan te zien. In Jerevan zelf kun je het Historisch Museum, de grote markthal of de Ararat Cognac Distilleerderij bezoeken. De berg Ararat torent overigens op niet al te grote maar onbereikbare afstand over de stad. Of bezoek een lokaal huis waar je leert hoe je Armeens brood (lavash) maakt. Buiten Jerevan ligt Garni, de als enige overgebleven heidense tempel, uit de 1e-eeuw na Christus, die nog in Armenië te vinden is. Een off-road tripje naar de Garni-kloof is een waardige afsluiter van de reis. Terug in Jerevan is het tijd om de auto in te leveren en nog eenmaal de stad in te gaan voor een laatste avond buiten op een van de vele terrassen. Charles Aznavour en een goed glas cognac waren nog nooit zo toepasselijk.

Dag 22: Vlucht terug
Je rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan is afgelopen. Je wordt naar het vliegveld van Jerevan gebracht voor de vlucht naar huis.

rondreis Georgië Armenië Azerbeidzjan

Reisinspiratie rondreis Georgie

Dit is een voorbeeld voor een rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Inmiddels hebben al vele reizigers met Better Places een rondreis door Georgië gemaakt. Danique reisde in juni 2017 naar Georgië. In deze blog legt zij uit waarom Georgië zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Prijsinformatie Rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Reisduur  22 dagen/21 nachten rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan
Reissom  Vanaf € 2475,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Inclusief: Vervoer met auto met chauffeur/gids dag 1 t/m 9 en dag 22, autohuur van dag 11 t/m 21 , 21 x ontbijt, 1x lunch, 8x diner, genoemde excursies
Exclusief Internationale vlucht, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie  Deze rondreid Georgië, Armenië en Azerbeidzjan is op basis van overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeld rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Mari helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

Vliegtickets Rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari en George geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Wil je een rondreis Georgië, Armenië en Azerbeidzjan maken? Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Georgie.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!