Rondreis Guatemala & Belize

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

23-daagse rondreis Guatemala & Belize

Vanaf € 2216,-

 • Prachtige natuur, indrukwekkende Maya sites en een kleurrijke bevolking
 • Relaxen aan de stranden van Caye Caulker in Belize
 • Zie de zon opkomen bovenop een tempel in Tikal

Deze enorm afwisselende rondreis Guatemala en Belize brengt je naar je de mooiste plekken van deze kleurrijke landen. Na aankomst in Guatemala City reis je meteen door naar Antigua, een levendig stadje vlakbij de hoofdstad. Vanuit hier beklim je de actieve Pacaya vulkaan. Vervolgens reis je door naar Panajachel aan het prachtige meer van Atitlan. In Chichicastenango bezoek je de grootste markt uit de regio en vervolgens ga je de hooglanden in naar Nebaj en Lanquin. Het is onvergetelijk om de zon op te zien komen vanaf een enorme tempel in Tikal, middenin het regenwoud. Daarna is het tijd om te relaxen op het eilandje Caye Caulker in Belize. Je sluit je af in het tropische Rio Dulce, vlakbij de Caribische kust.

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt door Guatemala. Het was een geweldige reis! Petra van Better Places heeft de reis in overleg met ons op maat gemaakt en we hadden alle ruimte om te overleggen en zaken aan te passen. De reis zat goed in elkaar en de service was uitstekend, als we appten of mailen met een vraag kregen we direct antwoord.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis Guatemala en Belize

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt rondreis Guatemala en Belize helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Petra, onze Guatemala specialist, die al jaren in Guatemala woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Guatemala rondreis en bekijk het advies van Petra met betrekking tot de beste reistijd Guatemala.

 

Route rondreis Guatemala en Belize:

 • Dag 1 t/m 3 : Antigua
 • Dag 4 t/m 6 : Panajachel
 • Dag 7 en 8 : Quetzaltenango
 • Dag 9 en 10 : Nebaj
 • Dag 11 en 12 : Lanquin en Semuc Champey
 • Dag 13 : Flores
 • Dag 14 en 15 : Tikal
 • Dag 16 t/m 18 : Caye Caulker in Belize
 • Dag 19 : Flores
 • Dag 20 en 21 : Rio Dulce
 • Dag 22 : Guatemala City
 • Dag 23 : einde rondreis Guatemala en Belize

Route rondreis Guatemala en Belize:

Dag 1 – Start rondreis Guatemala en Belize – Aankomst Guatemala City naar Antigua
Welkom in Guatemala! An aankomst op het vliegveld van Guatemala City word je opgehaald, en in een privéauto naar Antigua gebracht. Hier slaap je drie nachten.

rondreis guatemala en belize

Dag 2 – Antigua – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Antigua. Dit koloniale stadje is net een openluchtmuseum, en erg makkelijk om zelf te ontdekken. Je kunt een bezoek brengen aan de vele kerken, kloosters en ruïnes, of kiezen voor een lokale koffie-finca, één van de jade musea, kunstgallerijen, het chocolademuseum, of souvenirtjes shoppen. In de avond schuif je aan bij een lokaal gezin, die heerlijk Guatemalteeks voor je heeft gekookt.

rondreis guatemala en belize

Dag 3 – Antigua: Pacaya Vulkaan
Vroeg vertrek voor een hike naar de actieve vulkaan Pacaya. Het is ongeveer een uur rijden, en dan volgt een stevige wandeling door bosgebied van zo´n 2,5 uur omhoog naar de krater. Omdat deze vulkaan actief is, kun je niet direct bij de krater komen, maar je kan hem wel van redelijk dichtbij bekijken. Om de krater heen liggen velden van gestolde lava van vorige uitbarstingen waar je overheen kunt lopen, en je zult zien dat op sommige plekken nog hete lava onder de oppervlakte ligt. Je kunt marshmallows meenemen om die op een stokje te roosteren. Je bent rond 13:00 weer terug in Antigua, waar je de rest van de dag nog vrij hebt.

Dag 4 – Antigua naar Panajachel
Vandaag reis je naar naar Panajachel, het grootste dorp aan het beroemde meer van Atitlan. Hier logeer je 3 nachten.

rondreis guatemala en belize

Dag 5 – Panajachel: het meer van Atitlan
Je gaat vandaag het meer van Atitlan verkennen. Vanuit het haventje neem je een openbaar bootje naar San Juan la Laguna, waar je wordt opgewacht door de coordinator van ons partnerproject, met wie je een interessante culturele dag gaat beleven. De dag begint met een tour door het dorpje waar vele muurschilderingen te vinden zijn met een spirituele betekenis in de Maya-cultuur. Daarna kun je kiezen uit een aantal culturele activiteiten, zoals een bezoek aan een koffieplantage, een workshop over medicinale planten, of het weven van een sjaal op een heup-weefgetouw. Lunch is inbegrepen bij een lokale familie. Aan het eind van de middag neem je zelf weer een openbaar bootje terug naar Panajachel.

Dag 6 – Panajachel – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Er is veel te doen hier; je kan het meer oversteken in een bootje en de andere Maya-dorpjes verkennen, je kunt een kayak huren, of je kan in het Natuurreservaat een Canopy Tour doen waar je aan ziplines langs het meer zoeft.

rondreis guatemala en belize

Dag 7 rondreis Guatemala en Belize – Panajachel naar Quetzaltenango
Vandaag staat de reis naar Quetzaltenango (ook wel Xela genoemd) op het programma. Onderweg breng je een bezoek aan Chichicastenango. Dit inheemse dorp staat bekend om de grootste markt met handwerkproducten uit de regio, een kleurrijk geheel! Dit is de perfecte combinatie van een traditioneel Mayadorp en het kopen van souvenirs bij lokale verkopers. Quetzaltenango is de tweede grote stad van Guatemala, gelegen in het hart van de Maya hooglanden. Hier slaap je 2 nachten in een lokaal gastgezin. Je hebt een eigen kamer met gedeelde badkamer, en alle maaltijden zijn inbegrepen en worden samen met het gezin genuttigd. Een leuke ervaring!

rondreis guatemala en belize

Dag 8 – Quetzaltenango
Quetzaltenango ligt in het hart van de hooglanden, en heeft een zeer rijke Maya-cultuur. In de ochtend maak je een tour door 3 verschillende dorpjes in de buurt van Quetzaltenango, waar je o.a. een lokale markt, een weefcooperatie en een glasblaasfabriek van gerecycled glas bezoekt. Vervolgens is het tijd om te relaxen in de warmwaterbronnen Fuentes Georginas. Deze bronnen liggen op 16 km van Quetzaltenango, in een nevelwoud. Dit gebied heeft veel vulkanische activiteit, en deze hotsprings bestaan dan ook uit natuurlijke zwavelbaden, opgewarmd door deze vulkanische activiteit. De omgeving is prachtig, en de rit omhoog door de bergen en langs lokale akkertjes is minstens net zo mooi. Het complex heeft naast de baden een simpel maar goed restaurant. Je bent rond 12:30 weer terug in Quetzaltenango.

rondreis guatemala en belize

Dag 9 – Quetzaltenango naar Nebaj
Vandaag reis je in een privéauto naar de binnenlanden van Guatemala, naar Nebaj. Nebaj is een inheems dorp in de Ixil driehoek, het gebied dat zwaar geleden heeft in de 36-jarige burgeroorlog van Guatemala, en waar nu community tourism in opkomst is onder de bevolking. Hier voelt het alsof je teruggaat in de tijd. Bijna iedereen draagt typische klederdracht, en de bevolking heeft tradionele beroepen als boer, wever, kaasboer, etc. In Nebaj slaap je twee nachten.

Dag 10 –  Nebaj
Vandaag ga je met een lokale gids het inheemse dorp Cocop verkennen. Dit is een prachtige wandeling door de natuur met mooie uitzichten, beekjes en meertjes. Ook Cocop is een zeer traditioneel dorp. Op de terugweg van Cocop naar Nebaj kom je door het gehucht Rio Azul, waar soort natuurlijke lagunes te zien zijn. De wandeling vandaag duurt zo´n 6 uur, met een afstand van 9km.

rondreis guatemala en belize

Dag 11 – Nebaj naar Lanquin
Vandaag staat er een wat langere route op het programma. Je reist van Nebaj naar Lanquin, verder door de binnenlanden van Guatemala. De reis duurt zo´n 6 uur. Een chauffeur met auto rijdt je dwars door Guatemala, en je kunt zo vaak stoppen als je wilt. In Lanquin verblijf je 2 nachten in een eco-lodge, in een tweepersoonskamer met badkamer, en ontbijt inbegrepen. Een unieke plek in Guatemala om van te genieten!

rondreis guatemala en belize

Dag 12 – Lanquin – Nationaal Park Semuc Champey
Vandaag bezoek je het prachtige Nationaal Park Semuc Champey. Dit is een natuurlijk gevormde brug van kalksteen waarop zich turquoois gekleurde poelen hebben gevormd, en onder de oppervlakte stroomt de rivier Cahabon. Dit is een excursie van een hele dag, waar je begint met de grotten van Kan-Ba. Dit grottenstelsel heeft veel water, dus hier ga je doorheen door te zwemmen, klimmen, klauteren en glijden met alleen een kaarsje in je hand als verlichting (optioneel). Daarna ga je naar Semuc Champey zelf, waar je naar het uitzichtpunt kunt klimmen en kunt zwemmen in de turkooize waterpoelen. Tenslotte ga je “tuben” over de rivier in banden. Een avontuurlijke dag!

Dag 13 rondreis Guatemala en Belize – Lanquin naar Flores
Vandaag hebben we nog één lange reisdag. Vanuit Lanquin reis je nog verder naar het noorden, naar het schiereilandje Flores. Flores is de uitvalsbasis voor de hele Peten regio, van waaruit vele jungle expedities worden gemaakt. De bus mag het eilandje zelf niet op, maar je kunt gemakkelijk een tuk tuk vinden om je naar het hotel te brengen.

rondreis guatemala en belize

Dag 14 – Flores naar Nationaal Park Tikal
De ochtend is vrij om Flores te verkennen. Na de lunch word je opgehaald in het hotel, en per privévervoer reis je naar het park Tikal. Je logeret in een ecolodge middenin de jungle, met het geluid van alle dieren en apen om je heen. Nationaal Park Tikal is een van de hoogtepunten van Guatemala. Verspreid in de jungle vind je de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen uit de oude Maya-cultuur.

rondreis guatemala en belize

Dag 15 Tikal Sunrise Tour
De wekker staat vroeg vandaag! Met een gids (Engelstalig) maak je vanuit het hotel een sunrise tour, met vertrek om 4:00 uur vanaf het hotel. Deze tour leidt in het donker naar tempel IV waar je opklimt om de zon op te zien komen. Het is een schitterend gezicht, en de geluiden van de jungle zijn onbeschrijfelijk! De tour eindigt om 7:00 uur, zodat je in het hotel kunt ontbijten. Voor de rest van de dag hebben we ook entreekaarten verzorgd, zodat je op eigen gelegenheid ook overdag het park Tikal kunt verkennen. Ook kun je in het hotel om een gids vragen.

rondreis guatemala en belize

Dag 16 – Tikal naar Caye Caulker in Belize
Tijd om te relaxen! Vanuit de lodge in Tikal reis je in privévervoer naar Belize City, waar je de ferry neemt naar het eiland Caye Caulker, om een paar dagen op dit tropische eiland door te brengen. Op het eiland aangekomen (rond 15.00 uur) neem je een taxi (golfcart) of loop je in 10 minuutjes naar het hotel, een gezellig hotelletje aan het strand.

Dag 17 en 18 rondreis Guatemala en Belize – Caye Caulker in Belize
Deze twee dagen kun je helemaal naar eigen inzicht besteden. Je kunt tours maken met een boot en geweldig mooi snorkelen. Het is heel gemakkelijk om bij het hotel of in de hoofdstraat de tours naar je voorkeur te boeken. Genieten hier!

rondreis guatemala en belize

Dag 19 – Caye Caulker naar Flores
Je gaat weer terug naar Guatemala. Vanuit Caye Caulker neem je weer de ferry naar Belize City, en daar stap je om 13:00 uur op de luxe bus naar Flores. Daar aangekomen slaap je nog 1 nachtje in hetzelfde hotel aan de boulevard.

Dag 20 – Flores naar Rio Dulce
Vandaag reis je naar Rio Dulce, dichtbij de Caribische kust. Vanaf het hotel in Flores neem je zelf een tuktuk of taxi naar het busstation aan het vasteland (Santa Elena), waar de eersteklas bus om 10:30 vertrekt (tickets inbegrepen). Het is een rit van ongeveer 3,5 uur. Eenmaal in Rio Dulce kom de hotelboot je ophalen. In het hotel heb je de rest van de dag vrij om lekker te relaxen in het tropische klimaat. Je slaapt hier 2 nachten, in een familiebungalow. Het hotel is prachtig gelegen aan de rand van de rivier in de mangrovebossen, en heeft een restaurant en zwembad.

rondreis guatemala en belize

Dag 21 – Rio Dulce
Rio Dulce staat bekend om zijn flora, fauna en canyons in de rivier, dus vandaag kun je een mooie boottour maken, tot aan Livingston, een dorpje aan de Caribische kust. Je vaart langs een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, en ziet vele lokale vissers in hun kano´s en veel vogels zoals pelikanen. Livingston is het enige dorp van de Garifuna stam in Guatemala. In de loop van de middag vaart de boot je weer terug naar het hotel.

Dag 22 – Rio Dulce naar Guatemala Stad
Na het fijne klimaat in Rio Dulce is het tijd voor vertrek richting de hoofdstad. De hotelboot brengt je naar het vasteland van Rio Dulce, waar je de eersteklas bus van 9:30 neemt naar Guatemala City (uiteraard is privé vervoer ook mogelijk op de openbaar vervoer trajecten).  Hier staat onze taxichauffeur je rond 16:00 op te wachten, en brengt je naar het hotel voor de laatste nacht.

Dag 23 – einde rondreis Guatemala en Belize
Iemand van het hotel brengt je naar het vliegveld, van waar je terugvlucht naar Nederland vertrekt.

rondreis guatemala en belize

Prijsinformatie rondreis Guatemala en Belize

Reisduur rondreis Guatemala en Belize 23 dagen/22 nachten
Reissom rondreis Guatemala en Belize Vanaf € 2216,- per persoon (op basis 2 personen)
Inclusief Overnachtingen, vervoer ter plaatse (deels privé en deels openbaar vervoer), genoemde excursies, genoemde maaltijden
Exclusief Internationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Guatemala Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Petra helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Guatemala en Belize.

rondreis guatemala en belize

Vliegtickets Guatemala

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Guatemala boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Petra geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Guatemala en Belize

Wil je een rondreis Guatemala en Belize maken? Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Guatemala op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Guatemala rondreis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!