15-daagse rondreis Guatemala

Vanaf € 1030,-

 • Bezoek aan Nationaal Park Semuc Champey
 • Overnachten in kleinschalige accommodaties
 • Maak een boottour in Rio Dulce

Je begint deze rondreis Guatemala in de hoofdstad, maar reist meteen door naar Antigua. Een stadje in de buurt van Guatemala City en makkelijk zelf te ontdekken. Vervolgens reis je naar Panajachel, aan het beroemde meer van Atitlan. Na twee nachten reis je via Chichicastenango naar Quetzaltenango, dit is de tweede grote stad van Guatemala. Daarna ga je weer terug naar Antigua om van daaruit naar Lanquin in de binnenlanden van Guatemala te gaan. Vanuit hier bezoek je Nationaal Park Semuc Champey. Vervolgens heb je een lange reisdag naar Flores, een schiereilandje in het noorden van Guatemala. Hier bezoek je één van de hoogtepunten: Nationaal Park Tikal. Maak kennis met de tempels, ruïnes en complexen uit de oude Maya-cultuur. De laatste dagen breng je door in Rio Dulce waar je een mooie boottour maakt. De reis eindigt in Guatemala City.

rondreis guatemala

Stel je eigen reis rondreis Guatemala samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze reis rondreis Guatemala in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Petra, onze Guatemala specialist.

Reisvoorstel aanvragen

Route rondreis Guatemala:

 • Dag 1 t/m 3 : Antigua
 • Dag 4 en 5 : Panajachel
 • Dag 6 : Quetzaltenango
 • Dag 7 : Antigua
 • Dag 8 en 9 : Lanquin
 • Dag 10 en 11 : Flores
 • Dag 12 en 13 : Rio Dulce
 • Dag 14 : Guatemala City
 • Dag 15  einde reis

Dag 1 – Aankomst Guatemala City naar Antigua
Aankomst op het vliegveld van Guatemala City. Je wordt hier opgehaald, en in een privéauto naar Antigua gebracht. Hier slaap je drie nachten.

Dag 2 – Antigua – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Antigua. Dit koloniale stadje is net een openluchtmuseum, en erg makkelijk om zelf te ontdekken. Je kunt een bezoek brengen aan de vele kerken, kloosters en ruïnes, of kiezen voor een lokale koffie-finca, één van de jade musea, kunstgallerijen, het chocolademuseum, of souvenirtjes shoppen.

rondreis guatemala

Dag 3 – Antigua: beklimming Pacaya vulkaan
Vroeg vertrek voor een hike naar de actieve vulkaan Pacaya. Het is ongeveer een uur rijden, en dan volgt een stevige wandeling door bosgebied van zo’n 2,5 uur omhoog naar de krater. Omdat deze vulkaan actief is, kun je niet direct bij de krater komen, maar je kan hem wel van redelijk dichtbij bekijken. Je bent rond 13:00 uur weer terug in Antigua, waar je de rest van de dag nog vrij hebt.

Dag 4 – Antigua naar Panajachel
Je wordt opgehaald in het hotel en in twee uur naar Panajachel gebracht, aan het beroemde meer van Atitlan. Hier logeer je twee nachten. De rest van de dag is vrij om Panajachel te verkennen.

rondreis guatemala

Dag 5 – Panajachel – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Er is veel te doen hier; je kan het meer oversteken in een bootje en de andere Maya-dorpjes verkennen, je kunt een kayak huren, of je kan in het Natuurreservaat een Canopy Tour doen waar je aan ziplines langs het meer zoeft!

Dag 6 – Panajachel via Chichicastenango naar Quetzaltenango
In de ochtend reis je van het hotel naar Chichicastenango. Dit dorp staat bekend om de grootste markt met handwerkproducten uit de regio, een kleurrijk geheel. Dit is de perfecte combinatie van een traditioneel Mayadorp en het kopen van souvenirs bij lokale verkopers. Na een paar uur vrije tijd om over de markt te lopen, reis je naar Quetzaltenango (ook wel Xela genoemd). Dit is de tweede grote stad van Guatemala, en hier slaap je één nacht.

rondreis guatemala

Dag 7 – Quetzaltenango naar Antigua
We beginnen de dag met een tour naar de warmwaterbronnen Fuentes Georginas. Deze bronnen liggen op 16km van Quetzaltenango, in een nevelwoud. Dit gebied heeft veel vulkanische activiteit, en deze hotsprings bestaan dan ook uit natuurlijke zwavelbaden, opgewarmd door deze vulkanische activiteit. De omgeving is prachtig, en de rit omhoog door de bergen en langs lokale akkertjes is minstens net zo mooi. Bij de tour zit vervoer en entree inbegrepen, en het complex heeft een simpel maar goed restaurant en kluisjes beschikbaar (extra borg). Je bent rond 12:30 uur weer terug in Quetzaltenango. Dezelfde dag nog reis je weer door naar Antigua.

Dag 8 – Antigua naar Lanquin
Vandaag staat er een langere route op het programma. Je reist van Antigua naar Lanquin, in de binnenlanden van Guatemala. Deze reis duurt zo’n 8 uur. De rest van de dag is er niks gepland, zodat je kunt bijkomen van de lange reis.

rondreis guatemala

Dag 9 – Lanquin: Nationaal Park Semuc Champey
Vandaag bezoek je Nationaal Park Semuc Champey. Dit is een natuurlijk gevormde brug van kalksteen waarop zich turkoois gekleurde poelen hebben gevormd, en onder de oppervlakte stroomt de rivier Cahabon. Je kunt in de poelen kunt zwemmen, naar het uitzichtpunt klimmen, of een tour maken door de grotten van Kan-Ba, waar je doorheen zwemt met alleen een kaarsje in je hand als verlichting. Een avontuurlijke dag!

Dag 10 – Lanquin naar Flores
Vandaag hebben we nog één lange reisdag. Vanuit Lanquin reis je nog verder naar het noorden, naar het schiereilandje Flores. Flores is de uitvalsbasis voor de hele Peten regio, van waaruit vele jungle expedities worden gemaakt. Hier verblijf je twee nachten.

rondreis guatemala

Dag 11 – Flores: Nationaal Park Tikal
Maak je klaar voor één van de absolute hoogtepunten van Guatemala; Nationaal Park Tikal. Het is een ritje van 45 minuten vanuit Flores naar Tikal, en in het park ga je met een Engelstalige gids een tour maken door dit immense gebied van Maya-ruïnes. De gids zal je de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen uit de oude Maya-cultuur laten zien, en zal je vele verhalen vertellen over de indrukwekkende geschiedenis. In de middag wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Flores.

Dag 12 – Flores naar Rio Dulce
Vandaag reis je naar Rio Dulce, dichtbij de Caribische kust. Vanaf het hotel in Flores neem je zelf een tuktuk of taxi naar het busstation aan het vasteland waar de bus vertrekt. Eenmaal in Rio Dulce loop je naar Bruno’s restaurant waar, na een telefoontje, de hotelboot je komt ophalen. In het hotel heb je de rest van de dag vrij om lekker te relaxen in het tropische klimaat. Je slaapt hier twee nachten.

rondreis guatemala

Dag 13 – Rio Dulce: boottour
Rio Dulce staat bekend om zijn flora, fauna en canyons in de rivier, dus vandaag ga je een mooie boottour maken, tot aan Livingston, een dorpje aan de Caribische kust. Je boekt en betaalt de tour direct bij het hotel. Tijdens de tour vaar je langs een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, en zie je vele lokale vissers in hun kano’s, en veel vogels zoals pelikanen en andere tropische vogels. In Livingston, het enige dorp van de Garifuna stam in Guatemala, is er de gelegenheid voor lunch, en daarna brengt de boot je weer terug naar het hotel.

Dag 14 – Rio Dulce naar Guatemala City
Na het fijne klimaat in Rio Dulce is het tijd om terug te keren richting de hoofdstad. De hotelboot brengt je weer naar het vasteland van Rio Dulce, waar je de eersteklas bus van neemt naar Guatemala City. Daar wacht een taxi je op om je naar je accommodatie dichtbij het vliegveld te brengen. Hier breng je de laatste nacht door.

Dag 15 – einde reis
Je wordt vanuit de accommodatie naar het vliegveld gebracht (2 minuten rijden), van waar je terugvlucht naar Nederland vertrekt.

rondreis guatemala

Reisinspiratie – hoogtepunten van Guatemala

Guatemala heeft verschillende hoogtepunten. Lees in deze blog van Stop and Stare wat je echt niet mag missen tijdens je rondreis Guatemala.

Prijsinformatie Rondreis Guatemala

Reisduur reis rondreis Guatemala 15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Guatemala Vanaf € 1030,- per persoon (op basis 2 personen reizend in het hoogseizoen)
Inclusief Overnachtingen, vervoer ter plaatse, genoemde excursies
Exclusief Internationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Guatemala Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Petra helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets Guatemala

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Guatemala boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Petra geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Guatemala

Wil je een rondreis Guatemala maken? Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Guatemala op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Guatemala rondreis.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!