16-daagse rondreis Guatemala

Vanaf € 1215,-

 • Bezoek aan Nationaal Park Semuc Champey
 • Overnachten in kleinschalige accommodaties
 • Maak een boottour in Rio Dulce

Tijdens deze rondreis Guatemala ervaar je hoe divers dit kleine land is. Je begint je reis in Antigua, een kleurrijk stadje in de buurt van Guatemala City. Vervolgens reis je naar Panajachel, aan het prachtige meer van Atitlan. Je ontdekt kleine dorpjes waar de mensen nog altijd leven volgens eeuwenoude tradities. Je bezoekt de kleurrijke markt in Chichicastenango en reist naar Quetzaltenango in de hooglanden van Guatemala. Vanuit Lanquin in het binnenland van Guatemala bezoek je Nationaal Park Semuc Champey. Vervolgens heb je een lange reisdag naar Flores, een schiereilandje in het noorden van Guatemala. Hier bezoek je één van de hoogtepunten van deze Guatemala rondreis: Nationaal Park Tikal. De tempels, ruïnes en complexen uit de oude Maya-cultuur  liggen verspreid in de jungle. De laatste dagen breng je door in het tropische Rio Dulce waar je een mooie boottour maakt.

 

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt door Guatemala. Het was een geweldige reis! Petra van Better Places heeft de reis in overleg met ons op maat gemaakt en we hadden alle ruimte om te overleggen en zaken aan te passen. De reis zat goed in elkaar en de service was uitstekend, als we appten of mailen met een vraag kregen we direct antwoord.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis Guatemala

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt rondreis Guatemala en Belize helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Petra, onze Guatemala specialist, die al jaren in Guatemala woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Guatemala individuele rondreis en bekijk het advies van Petra met betrekking tot de beste reistijd Guatemala.

 

Route rondreis Guatemala:

 • Dag 1 t/m 3 : Antigua
 • Dag 4 t/m 6 : Panajachel
 • Dag 7 en 8 : Quetzaltenango
 • Dag 9 en 10 : Lanquin en Semuc Champey
 • Dag 11 en 12 : Flores en bezoek Tikal
 • Dag 13 en 14 : Rio Dulce
 • Dag 15 : Guatemala City
 • Dag 16 : einde rondreis Guatemala

Route rondreis Guatemala:

Dag 1 – Start rondreis Guatemala  – Aankomst Guatemala City naar Antigua
Welkom in Guatemala! An aankomst op het vliegveld van Guatemala City word je opgehaald, en in een privéauto naar Antigua gebracht. Hier slaap je drie nachten.

rondreis guatemala en belize

Dag 2 – Antigua – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Antigua. Dit koloniale stadje is net een openluchtmuseum, en erg makkelijk om zelf te ontdekken. Je kunt een bezoek brengen aan de vele kerken, kloosters en ruïnes, of kiezen voor een lokale koffie-finca, één van de jade musea, kunstgallerijen, het chocolademuseum, of souvenirtjes shoppen. In de avond schuif je aan bij een lokaal gezin, die heerlijk Guatemalteeks voor je heeft gekookt.

rondreis guatemala en belize

Dag 3 – Antigua: Pacaya Vulkaan
Vroeg vertrek voor een hike naar de actieve vulkaan Pacaya. Het is ongeveer een uur rijden, en dan volgt een stevige wandeling door bosgebied van zo´n 2,5 uur omhoog naar de krater. Omdat deze vulkaan actief is, kun je niet direct bij de krater komen, maar je kan hem wel van redelijk dichtbij bekijken. Om de krater heen liggen velden van gestolde lava van vorige uitbarstingen waar je overheen kunt lopen, en je zult zien dat op sommige plekken nog hete lava onder de oppervlakte ligt. Je kunt marshmallows meenemen om die op een stokje te roosteren. Je bent rond 13:00 weer terug in Antigua, waar je de rest van de dag nog vrij hebt.

Dag 4 – Antigua naar Panajachel
Vandaag reis je naar naar Panajachel, het grootste dorp aan het beroemde meer van Atitlan. Hier logeer je 3 nachten.

rondreis guatemala en belize

Dag 5 – Panajachel: het meer van Atitlan
Je gaat vandaag het meer van Atitlan verkennen. Vanuit het haventje neem je een openbaar bootje naar San Juan la Laguna, waar je wordt opgewacht door de coordinator van ons partnerproject, met wie je een interessante culturele dag gaat beleven. De dag begint met een tour door het dorpje waar vele muurschilderingen te vinden zijn met een spirituele betekenis in de Maya-cultuur. Daarna kun je kiezen uit een aantal culturele activiteiten, zoals een bezoek aan een koffieplantage, een workshop over medicinale planten, of het weven van een sjaal op een heup-weefgetouw. Lunch is inbegrepen bij een lokale familie. Aan het eind van de middag neem je zelf weer een openbaar bootje terug naar Panajachel.

Dag 6 – Panajachel – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Er is veel te doen hier; je kan het meer oversteken in een bootje en de andere Maya-dorpjes verkennen, je kunt een kayak huren, of je kan in het Natuurreservaat een Canopy Tour doen waar je aan ziplines langs het meer zoeft.

rondreis guatemala en belize

Dag 7 – Panajachel naar Quetzaltenango
Vandaag staat de reis naar Quetzaltenango (ook wel Xela genoemd) op het programma. Onderweg breng je een bezoek aan Chichicastenango. Dit inheemse dorp staat bekend om de grootste markt met handwerkproducten uit de regio, een kleurrijk geheel! Dit is de perfecte combinatie van een traditioneel Mayadorp en het kopen van souvenirs bij lokale verkopers. Quetzaltenango is de tweede grote stad van Guatemala, gelegen in het hart van de Maya hooglanden. Hier slaap je 2 nachten in een lokaal gastgezin. Je hebt een eigen kamer met gedeelde badkamer, en alle maaltijden zijn inbegrepen en worden samen met het gezin genuttigd. Een leuke ervaring!

rondreis guatemala en belize

Dag 8 – Quetzaltenango
Quetzaltenango ligt in het hart van de hooglanden, en heeft een zeer rijke Maya-cultuur. In de ochtend maak je een tour door 3 verschillende dorpjes in de buurt van Quetzaltenango, waar je o.a. een lokale markt, een weefcooperatie en een glasblaasfabriek van gerecycled glas bezoekt. Vervolgens is het tijd om te relaxen in de warmwaterbronnen Fuentes Georginas. Deze bronnen liggen op 16 km van Quetzaltenango, in een nevelwoud. Dit gebied heeft veel vulkanische activiteit, en deze hotsprings bestaan dan ook uit natuurlijke zwavelbaden, opgewarmd door deze vulkanische activiteit. De omgeving is prachtig, en de rit omhoog door de bergen en langs lokale akkertjes is minstens net zo mooi. Het complex heeft naast de baden een simpel maar goed restaurant. Je bent rond 12:30 weer terug in Quetzaltenango.

 

rondreis guatemala en belize

Dag 9 – Quetzaltenango naar Lanquin
Vandaag staat er een lange rit op het programma. Je reist van Quetzaltenango naar Lanquin, diep de binnenlanden van Guatemala in. De reis duurt zo´n 8 a 9 uur. Een chauffeur met auto rijdt je dwars door Guatemala, en je kunt zo vaak stoppen als je wilt. In Lanquin verblijf je 2 nachten in een eco-lodge, in een tweepersoonskamer met badkamer, en ontbijt inbegrepen. Een unieke plek in Guatemala om van te genieten!

rondreis guatemala en belize

Dag 10 – Lanquin – Nationaal Park Semuc Champey
Vandaag bezoek je het prachtige Nationaal Park Semuc Champey. Dit is een natuurlijk gevormde brug van kalksteen waarop zich turquoois gekleurde poelen hebben gevormd, en onder de oppervlakte stroomt de rivier Cahabon. Dit is een excursie van een hele dag, waar je begint met de grotten van Kan-Ba. Dit grottenstelsel heeft veel water, dus hier ga je doorheen door te zwemmen, klimmen, klauteren en glijden met alleen een kaarsje in je hand als verlichting (optioneel). Daarna ga je naar Semuc Champey zelf, waar je naar het uitzichtpunt kunt klimmen en kunt zwemmen in de turkooize waterpoelen. Tenslotte ga je “tuben” over de rivier in banden. Een avontuurlijke dag!

Dag 11 – Lanquin naar Flores
Vandaag heb je nog één lange reisdag. Vanuit Lanquin reis je nog verder naar het noorden, naar het schiereilandje Flores. Flores is de uitvalsbasis voor de hele Peten regio, van waaruit vele jungle expedities worden gemaakt. De bus mag het eilandje zelf niet op, maar je kunt gemakkelijk een tuk tuk vinden om je naar het hotel te brengen.

rondreis guatemala en belize

Dag 12- bezoek Nationaal Park Tikal
Vandaag staat één van de absolute hoogtepunten van Guatemala op het programma; Nationaal Park Tikal! Het is een ritje van 45 minuten vanuit Flores naar Tikal. In Tikal maak je met een Engelstalige gids een tour door dit immense gebied van Maya-ruïnes. De gids zal je de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen uit de oude Maya-cultuur laten zien, en zal je vele feiten en verhalen vertellen over de indrukwekkende geschiedenis van de Mayas. In de middag wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Flores.

rondreis guatemala en belize

Dag 13 – Flores naar Rio Dulce
Vandaag reis je naar Rio Dulce, dichtbij de Caribische kust. Vanaf het hotel in Flores neem je zelf een tuktuk of taxi naar het busstation aan het vasteland (Santa Elena), waar de eersteklas bus om 10:30 vertrekt (tickets inbegrepen). Het is een rit van ongeveer 3,5 uur. Eenmaal in Rio Dulce kom de hotelboot je ophalen. In het hotel heb je de rest van de dag vrij om lekker te relaxen in het tropische klimaat. Je slaapt hier 2 nachten, in een familiebungalow. Het hotel is prachtig gelegen aan de rand van de rivier in de mangrovebossen, en heeft een restaurant en zwembad.

rondreis guatemala en belize

Dag 14 – Rio Dulce
Rio Dulce staat bekend om zijn flora, fauna en canyons in de rivier, dus vandaag kun je een mooie boottour maken, tot aan Livingston, een dorpje aan de Caribische kust. Je vaart langs een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, en ziet vele lokale vissers in hun kano´s en veel vogels zoals pelikanen. Livingston is het enige dorp van de Garifuna stam in Guatemala. In de loop van de middag vaart de boot je weer terug naar het hotel.

Dag 15 – Rio Dulce naar Guatemala Stad
Na het fijne klimaat in Rio Dulce is het tijd voor vertrek richting de hoofdstad. De hotelboot brengt je naar het vasteland van Rio Dulce, waar je de eersteklas bus van 9:30 neemt naar Guatemala City (uiteraard is privé vervoer ook mogelijk op de openbaar vervoer trajecten).  Hier staat onze taxichauffeur je rond 16:00 op te wachten, en brengt je naar het hotel voor de laatste nacht.

Dag 16 – einde rondreis Guatemala
Iemand van het hotel brengt je naar het vliegveld, van waar je terugvlucht naar Nederland vertrekt.

rondreis guatemala en belize

Prijsinformatie rondreis Guatemala en Belize

Reisduur rondreis Guatemala 16 dagen/15 nachten
Reissom rondreis Guatemala Vanaf € 1215,- per persoon (op basis 2 personen)
Inclusief Overnachtingen, vervoer ter plaatse (deels privé en deels openbaar vervoer), genoemde excursies, genoemde maaltijden
Exclusief Internationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Guatemala Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Petra helpt je graag bij het samenstellen van jouw Guatemala rondreis.

rondreis guatemala en belize

Vliegtickets Guatemala

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Guatemala boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Petra geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Guatemala

Wil je een rondreis Guatemala maken? Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Guatemala op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een Guatemala individuele rondreis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!