16-daagse rondreis Himalaya
Vanaf € 1825,-

  • Spectaculaire individuele reis per jeep
  • Legendes van Hindoes & Boeddhisten
  • Hoogstgelegen dorpjes ter wereld

Deze rondreis is een van de meest spectaculaire road trips ter wereld! Binnen 16 dagen steek je het Himalayagebergte over om uiteindelijk op het Tibetaanse Plateau te eindigen. Onderweg zie je langzaam het landschap veranderen van groene bossen naar kale woestijn. Ook de cultuur van de mensen verandert van hindoeïstisch naar boeddhistisch. Een prachtige reis door de Himalaya!

 

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen Ladakh reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis Himalaya in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Jan, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route rondreis Himalaya

  • Delhi
  • Shimla
  • Kinaur
  • Spiti
  • Lahaul
  • Ladakh

Dag 1 – Aankomst in Delhi
Bij aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd maak je een stadstour door Delhi, waar je onder andere het oude stadsdeel en het Rode Fort bezoekt. Je kunt ook optioneel per fiets het oude deel van Delhi verkennen, waar je onder andere de markt bezoekt.

Dag 2 – Delhi via Chandigarh naar Shimla
Je stapt aan boord van een trein die je naar het station in Chandigarh brengt. Hier word je opgehaald door een lokale gids die je per jeep verder naar Shimla rijdt. De rest van de middag is vrij te besteden.

Rondreis Himalaya

Dag 3 – Vrije dag Shimla
Vandaag heb je een vrije dag in het stadje Shimla. In de ochtend bezoek je de hoogtepunten van de stad, waaronder het huis van de vicepresident en een museum met verschillende handwerkproducten. De rest van de dag kun je zelf invullen. De promenade biedt een diversiteit van oude gebouwen, restaurants en winkeltjes en is zeker een bezoekje waard!

Dag 4 – Shimla naar Sarahan
Er staat een lange reisdag voor de boeg, van Shimla naar Sarahan duurt namelijk zo’n 8 uur. Onderweg rijd je door vele kleine dorpjes die in de Sutlej vallei liggen. Je maakt een tussenstop bij een tempel gewijd aan de Zonnegod. Eenmaal in Sarahan aangekomen bezoek je de 1500 jaar oude Bhima Kali tempel.

Rondreis Himalaya

Dag 5 – Sarahan naar Sangla
Je rijdt vandaag over een relatief goede weg verder de hoogte in richting het dorpje Sangla. Vanuit dit dorp zou je naar Tibet kunnen lopen, als de grens open zou zijn. Vroeger trokken hier eindeloos veel handelskaravanen op en neer. Je slaapt in een guesthouse op 2680 meter hoogte

Dag 6 –  Sangla: excursie naar Chitkul
Je maakt een excursie naar het op 3450 meter hoogte gelegen dorpje Chitkul. Dit is het hoogstgelegen dorp van de Baspa vallei en de weg is moeilijk begaanbaar. Chitkul staat vooral bekend om zijn houten huisjes en de tempel voor de lokale God Mathi. Voordat je terugkeert naar Sangla bezoek je ook Rackcham, een ander dorp dat omringd is door kliffen en bossen.

Rondreis Himalaya

Dag 7 – Sangla via Kanam naar Rarang
Vandaag reis je weer langs de oevers van de Sutlej rivier. Je bezoekt het dorp Ribba, dat bekend staat om het lokale alcoholische drankje Angoori. In de namiddag bezoek je Kanum, wat “de plaats van de heilige boeken” betekent. Je leert hier alles over de legendes en literatuur van de hindoes en boeddhisten. Je overnacht in een homestay in Rarang.

Dag 8 – Rarang via Nako naar Tabo
Vandaag een lange waarbij je zigzaggend omhoog rijd. Je komt langs Nako, een typisch Tibetaans uitziend dorpje dat omringd is door hoge bergen. Het Tabo klooster is een van de oudste boeddhistische kloosters. Het uiterlijk lijkt meer op een fort, maar de binnenkant is prachtig versierd met beelden.

Rondreis Himalaya

Dag 9 – Tabo via Dhankar naar Shego
Je rijdt door de Spiti vallei met vele dorpjes en kloosters. Eerst bezoek je Dhankar, een dorpje op 3890 meter hoogte met een mooi klooster dat alleen te bereiken is via een zandweg. Vervolgens bezoek je de Pin vallei, een nationaal park met zeldzame dieren en pittoreske dorpjes. Je overnacht in Shego.

Dag 10 – Shego: excursie naar hooggelegen dorpjes (boven 4000 m)
Je maakt een excursie naar een aantal van de hoogst gelegen permanent bewoonde dorpen ter wereld. De dorpjes liggen allen boven de 4000 meter. De dorpjes hebben niet alleen een spectaculaire locatie, maar er zijn hier ook enkele interessante kloosters. Het Ki klooster is een van de grootste en oudste Gelugpa kloosters en bevindt zich op de rand van een uitgedoofde vulkaan.

Rondreis Himalaya

Dag 11 – Shego via Kunzum Pass naar Chandratal
Je rijdt over de 4500 meter hoge Kunzum Pass, het hoogste punt van je individuele rondreis Ladakh, en neemt een zijweggetje naar Chandratal. Het zicht op dit meer is fenomenaal. Het meer wordt omringd door velden met bloemen, gigantische bergtoppen en gletsjers die weerspiegelen in het strakblauwe water. Je kampeert vanavond aan het meer.

Dag 12 – Chandratal naar Serchu
Vandaag weer een lange dag. De weg gaat langs de Chandra rivier en voert je langs velden met aardappelen en bonen. Vervolgens kom je in een verlaten omgeving terecht, waar je middenin alle leegte het plaatsje Serchu vindt. Hier breng je de nacht door.

Rondreis Himalaya

Dag 13 – Serchu naar Leh
Vandaag de langste reisdag. Je passeert  verschillende hoge passen, waaronder de 5300 meter hoge Taglang La. Uiteindelijk daal je weer af naar de Indusvallei op 3600 meter hoogte. Hier kom je de eerste typisch Ladakhi dorpjes tegen met witte huizen omringd door velden met gerst en yaks. Je eindigt de dag in Leh.

Dag 14 – Leh
Leh is een bruisend stadje met een relaxte sfeer. Je verblijft in een guesthouse op basis van logies & ontbijt en hebt de komende twee dagen vrij te besteden in Leh. Het stadje is gemakkelijk per voet te verkennen, maar je kunt ook een taxi naar de Indus vallei nemen en de kloosters die hier liggen bezoeken. 

Rondreis Himalaya

Dag 15 – Leh
Ooit was Leh een belangrijke plaats op verschillende karavaanroutes. Je kunt een mooie wandeling maken in de velden rondom Ladakh en een bezoek brengen aan het kleine, schilderachtige Sankar klooster. In de straatjes van de stad zijn vele kleine winkeltjes, veelal gerund door Kasjmiri en Tibetanen. Zij verkopen prachtige Tibetaanse kunstvoorwerpen, tapijten en sieraden. In de gezellige restaurantjes met dakterras of tuin kun je heerlijk eten.

Dag 16 – Leh naar Delhi – einde individuele reis
In de vroege ochtend stap je aan boord van het vliegtuig en vlieg je terug naar Delhi. Hier kun je nog een dag vrij besteden, en het is dan ook mogelijk om een stadstour te doen.

Rondreis Himalaya

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden. Lees meer over hoogteziekte.

Prijsinformatie rondreis Himalaya

Reisduur rondreis Himalaya 16 dagen/15 nachten
Reissom rondreis Himalaya Vanaf € 1825,-per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Transfers, 15 overnachtingen met ontbijt, 11x lunch, 11x diner, auto met chauffeur, treinticket, permit
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, lokale Engelssprekende gids, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Himalaya Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Meer inspiratie voor een rondreis Himalaya

Wil je een rondreis Himalaya maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor rondreis Himalaya op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Himalaya.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!