Rondreis Himalaya

16-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Himalaya

16 dagen, vanaf € 1825,-

  • Spectaculaire individuele reis per jeep
  • Legendes van Hindoes & Boeddhisten
  • Bezoek aan de hoogstgelegen dorpjes ter wereld
  • Slaap bij de mensen thuis in een authentieke homestay
  • Slechts 1 binnenlandse vlucht

Deze rondreis Himalaya is een van de meest spectaculaire road trips ter wereld! Binnen 16 dagen steek je het Himalayagebergte over om uiteindelijk op het Tibetaanse Plateau te eindigen. Onderweg zie je langzaam het landschap veranderen van groene bossen naar kale woestijn. Ook de cultuur van de mensen verandert van hindoeïstisch naar boeddhistisch. Een prachtige reis door de Himalaya!

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Route rondreis Himalaya

Dag 1: Delhi
Dag 2 en 3: Shimla
Dag 4: Sarahan
Dag 5 en 6: Sangla
Dag 7: Rarang
Dag 8: Tabo
Dag 9 en 10: Shego
Dag 11: Chandratal
Dag 12: Serchu
Dag 13 – 15: Leh
Dag 16: Vlucht van Leh naar Delhi

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis Himlaya helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer Ladakh reizen of de beste reistijd Ladakh.

Dagprogramma rondreis Himalaya

Rondreis Himalaya
Dag 1 – Aankomst in Delhi

Bij aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd maak je een stadstour door Delhi, waar je onder andere het oude stadsdeel en het Rode Fort bezoekt. Je kunt ook optioneel per fiets het oude deel van Delhi verkennen, waar je onder andere de markt bezoekt.

Dag 2 – Delhi via Chandigarh naar Shimla

Je stapt aan boord van een trein die je naar het station in Chandigarh brengt. Hier word je opgehaald door een lokale gids die je per jeep verder naar Shimla rijdt. De rest van de middag is vrij te besteden.

Van Amsterdam naar Delhi vlieg je het beste met KLM. Een goed alternatief is de vlucht met Austrian Airlines met een overstap in Wenen. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar India en de voordelen van een directe vlucht.

Rondreis Himalaya
Dag 3 – Vrije dag Shimla

Vandaag heb je een vrije dag. In de ochtend bezoek je de hoogtepunten van Shimla, waaronder het huis van de vicepresident en een museum met handwerkproducten. De rest van de dag kun je zelf invullen. De promenade biedt een diversiteit van oude gebouwen, restaurants en winkeltjes en is een bezoekje waard!

Dag 4 – Shimla naar Sarahan

Er staat een lange reisdag voor de boeg. De reis naar Sarahan duurt zo’n 8 uur. Onderweg rijd je door kleine dorpjes in de Sutlej vallei. Je maakt een tussenstop bij een tempel gewijd aan de Zonnegod. In Sarahan aangekomen bezoek je de 1500 jaar oude Bhima Kali tempel.

Wil je weten hoe andere reizigers onze Himalaya reizen ervaren? Wij laten Guus en Marlies graag aan het woord! 

Sangla
Dag 5 Rondreis Himalaya – Sarahan naar Sangla

Je rijdt over een relatief goede weg de hoogte in richting het dorp Sangla. Vanuit dit dorp zou je naar Tibet kunnen lopen, als de grens open zou zijn. Vroeger trokken hier eindeloos veel handelskaravanen op en neer. Je slaapt in een guesthouse op 2680 meter hoogte.

Dag 6 – Sangla: excursie naar Chitkul

Je maakt een excursie naar Chitkul, het hoogstgelegen dorp van de Baspa vallei, over een moeilijk begaanbare weg. Chitkul staat vooral bekend om zijn houten huisjes en de tempel voor de lokale God Mathi. Voordat je terugkeert naar Sangla bezoek je ook Rackcham, een ander dorp dat omringd is door kliffen en bossen.

Rondreis Tabo
Dag 7 – Sangla via Kanam naar Rarang

Vandaag reis je weer langs de oevers van de Sutlej rivier. Je bezoekt het dorp Ribba, dat bekend staat om het alcoholische drankje Angoori. In de namiddag bezoek je Kanum, wat “de plaats van de heilige boeken” betekent. Je leert hier alles over de legendes en literatuur van de hindoes en boeddhisten. Je overnacht in een homestay in Rarang.

Dag 8 – Rarang via Nako naar Tabo

Vandaag een lange weg waarbij je zigzaggend omhoog rijd. Je komt langs een typisch Tibetaans uitziend dorpje dat omringd is door hoge bergen. Het Tabo klooster is een van de oudste boeddhistische kloosters. Het uiterlijk lijkt meer op een fort, maar de binnenkant is prachtig versierd met beelden.

Een van de leukste ervaring in Ladakh is het bijwonen van een festival. Vraag Jan naar de mogelijkheden! 

Rondreis Himalaya
Dag 9 – Tabo via Dhankar naar Shego

Je rijdt door de Spiti vallei met vele dorpjes en kloosters. Eerst bezoek je Dhankar, met een mooi klooster dat alleen te bereiken is via een zandweg. Vervolgens bezoek je de Pin vallei, een nationaal park met zeldzame dieren en pittoreske dorpjes. Je overnacht in Shego.

Dag 10 – Shego: excursie hooggelegen dorpjes (boven 4000 m)

Je maakt een excursie naar een aantal van de hoogst gelegen permanent bewoonde dorpen ter wereld. De dorpjes hebben niet alleen een spectaculaire locatie, maar er zijn hier ook interessante kloosters. Het Ki klooster is een van de grootste en oudste Gelugpa kloosters en bevindt zich op de rand van een uitgedoofde vulkaan.

Rondreis Himalaya
Dag 11 – Shego via Kunzum Pass naar Chandratal

Je rijdt over de 4500 meter hoge Kunzum Pass, het hoogste punt van je individuele rondreis Ladakh, en neemt een zijweggetje naar Chandratal. Het zicht op dit meer is fenomenaal. Het meer wordt omringd door velden met bloemen, gigantische bergtoppen en gletsjers die weerspiegelen in het strakblauwe water. Je kampeert vanavond aan het meer.

Dag 12 – Chandratal naar Serchu

Vandaag weer een lange dag. De weg gaat langs de Chandra rivier en voert je langs velden met aardappelen en bonen. Vervolgens kom je in een verlaten omgeving terecht, waar je middenin alle leegte het plaatsje Serchu vindt. Hier breng je de nacht door.

Wij beperken vliegen bij onze reizen tot een minimum. Over land reizen heeft namelijk veel voordelen en is veel leuker! 

Thiksey Klooster Leh
Dag 13 Rondreis Himalaya – Serchu naar Leh

Vandaag de langste reisdag. Je passeert  verschillende hoge passen, waaronder de 5300 meter hoge Taglang La. Uiteindelijk daal je weer af naar de Indusvallei op 3600 meter hoogte. Hier kom je de eerste typisch Ladakhi dorpjes tegen met witte huizen omringd door velden met gerst en yaks. Je eindigt de dag in Leh.

Dag 14 – Leh

Leh is een bruisend stadje met een relaxte sfeer. Je verblijft in een guesthouse op basis van logies & ontbijt en hebt de komende twee dagen vrij te besteden in Leh. Het stadje is gemakkelijk per voet te verkennen, maar je kunt ook een taxi naar de Indus vallei nemen en de kloosters die hier liggen bezoeken.

Rondreis Himalaya
Dag 15 – Leh

Ooit was Leh een belangrijke plaats op verschillende karavaanroutes. Je kunt een mooie wandeling maken in de velden rondom Ladakh en een bezoek brengen aan het kleine, schilderachtige Sankar klooster. In de straatjes van de stad zijn vele kleine winkeltjes, veelal gerund door Kasjmiri en Tibetanen. Zij verkopen prachtige Tibetaanse kunstvoorwerpen, tapijten en sieraden. In de gezellige restaurantjes met dakterras of tuin kun je heerlijk eten.

Dag 16 – Leh naar Delhi – einde individuele reis

In de vroege ochtend stap je aan boord van het vliegtuig en vlieg je terug naar Delhi. Hier kun je nog een dag vrij besteden, en het is dan ook mogelijk om een stadstour te doen.

In deze voorbeeldreis is 1 binnenlandse vlucht (van Leh naar Delhi) opgenomen. Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie rondreis Himalaya

Reisduur: 16 dagen/15 nachten
Reissom: Vanaf € 1825,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Transfers, 15 overnachtingen met ontbijt, 11x lunch, 11x diner, auto met chauffeur, treinticket, permit
Exclusief: Internationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, lokale Engelssprekende gids, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer 

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Himalaya rondreis.

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op deze Ladakh trekking. Lees meer over hoogteziekte.

Reisinspiratie – eten bij de mensen thuis

Wat is er leuker en lekkerder dan eten bij de mensen thuis? Met onze partner Authenticook geniet je van heerlijke Indiase gerechten en heb je echt contact met de lokale bevolking. Wil jij tijdens je reis net als Soul Travel Blog in Delhi bij de mensen thuis eten? Lees hier meer over haar ervaringen.

Vliegtickets voor je Ladakh reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!