Rondreis Iran

13-daagse rondreis door Iran
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Iran

13 dagen, vanaf € 1610,-

  • Korte reis langs hoogtepunten en minder bezochte gebieden
  • Twee overnachtingen in de woestijn bij lokale bevolking
  • Zonsondergang in zoutwoestijn van Kavir-e Tabagheh
  • Overnachten bij mensen thuis
  • Kennismaken met nomadenbevolking in Abyaneh
  • Overnachting in weinig bezocht Abarkooh
  • Geen binnenlandse vlucht

Deze 13-daagse rondreis Iran brengt je niet alleen naar de hoogtepunten, maar ook naar minder bezochte gebieden van Iran. Uiteraard bezoek je de fascinerende steden Teheran, Esfahan, Yazd en Shiraz, met hun Islamitische monumenten en levendige parken. Maar daarnaast breng je een dag door in de woestijn en bezoek je woestijnsteden als Bayazeh en Abarkooh, waar je met de levenswijze van nomaden kennis kunt maken. Een aantal keren slaap je in eenvoudige homestays, dichtbij de lokale bevolking.

Tijdens deze rondreis zal je een privégids/chauffeur bij je hebben die Engels spreekt. Deze lokale gids/chauffeur weet ontzettend veel af van Iran en alle plekken die je gaat bezoeken en vertelt je hier dan ook graag over. Zo leer je het land, de gewoontes en locals pas echt kennen. Ook zal de gids ervoor zorgen dat je rondreis in goede banen verloopt. Zo is je reis net dat extra beetje specialer! Liever zonder gids op reis? Geen probleem!

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

rondreis Cuba

Route rondreis Iran:

Dag 1-2: Teheran, start van je Iran rondreis
Dag 3: Kashan
Dag 4-5: Abayneh en Esfahan
Dag 6-7: woestijn Mesre
Dag 8-9: Bayazeh, Meybod, Yazd
Dag 10: Aberkooh
Dag 11-12: Pasargadee, Persepolis, Shiraz
Dag 13: trein naar Teheran, einde van je Iran rondreis

Stel je eigen reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Iran in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nasim, de Iran specialist die er vandaan komt. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een Iran reis of de beste reistijd Iran.

Dagprogramma rondreis Iran

Rondreis Iran
Dag 1 – Aankomst in Teheran – start van je rondreis Iran

Aankomst in Teheran. Na aankomst op de luchthaven van Teheran, de hoofdstad van Iran, word je naar het hotel gebracht. Al naar gelang het vluchtschema heb je nog tijd om alvast de stad in te gaan of bij te komen van de vlucht.

Dag 2 – Teheran

Een dag om vrij te besteden. Mocht je de stad willen bezoeken breng dan een bezoek aan het Golestan paleis, het nationale museum of het sieradenmuseum. Ook de bazaar is erg leuk om te bezoeken, je krijgt dan echt een goed beeld van het dagelijkse leven. Teheran is een heel grote stad, maar gelukkig is er een goed metrostelsel.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de Pegasus Airlines vlucht via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Rondreis Iran
Dag 3 – Kashan

Je laat de hoofdstad achter je en reist naar Kashan, waar je zult overnachten in een homestay. In de stad is het aan te raden de tuinen van Fin te bezoeken, een typisch Iraanse tuin die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast kun je ook de moskee van Aghabozorg of de historische huizen van de Borujerdis & Tabatabaei families bezoeken.

Dag 4 – Via Abyaneh naar Esfahan

Je zegt gedag tegen de familie en reist verder. Je maakt eerst een stop in Abyaneh, een bijzonder dorpje waarin het voelt alsof je in een museum loopt. De huizen zo gebouwd dat er tuintjes zijn ingericht op de daken van de benedenburen. Na wat vrije tijd in dit dorpje reis je verder naar Esfahan, je eindbestemming voor vandaag.

Tijdens je rondreis Iran slaap je in kleinschalige hotels in de vorm van authentieke huizen en villa’s.

Perzië reizen
Dag 5 – Esfahan

Je hebt een dag om Esfahan op eigen houtje de stad te verkennen. Het Naghsh-e Jahan Square is een van de bekendste plekken van de stad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet alleen het plein zelf is indrukwekkend, maar ook de gebouwen er omheen zijn een bezoek waard.

Dag 6 – Nain-Anarak-woestijn Mesre

Je rijdt naar de woestijn. Onderweg bezoek je de stad Nain beroemd om haar tapijten, een oude bazaar en een van de oudste moskeeën van het land. Anarak is een lemen stad op de rand van de woestijn. De stad is omringd door lemen wallen. Je overnacht in Mesre, een oase in de Dashte-Kavir woestijn, in een lokaal huis.

Hoogtepunten Iran reis
Dag 7 – Woestijn Mesre, vrije dag

Er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd. Je kunt een wandeling maken door de zandheuvels die het dorp omringen. ’s Middags rijd je naar de zoutwoestijn, een enorm gebied dat bedekt is met zoutkristallen. Een magische plek om de zonsondergang mee te maken!

Dag 8 – Via Bayazeh en Meybod naar Yazd

Je verlaat de woestijn, maar bezoekt eerst de indrukwekkende ruïnes van Bayazeh. Resten van een oud kasteel, moskeeën en huizen roepen vervlogen tijden op. De aantrekkelijke oasestad Meybod heeft een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals een caravanserai. Ook kun je hier kennismaken met de traditionele levenswijze van de woestijnbevolking. Aan het eind van de dag kom je aan in de stad Yazd.

Lokale reisgids Davood gaf zijn goedbetaalde baan op om toeristen de mooiste geheimen van zijn Iran te laten zien.

Reizen Midden-Oosten
Dag 9 – Rondreis Iran – Yazd

Je hebt alle tijd om de hoogtepunten van Yazd op eigen houtje te bezoeken. Het Amir Chakhmagh Complex is een van de meest prominente pleinen van de stad. Ook de vrijdagmoskee en de Tower of Silence zijn een bezoekje waard, evenals de indrukwekkende Fire Temple.

Dag 10 – Abarkooh

Je rijdt naar Abarkooh. Dit is een stad op 1500 meter hoogte. De stad is bekend vanwege een oude cederboom, maar vooral omdat er een viertal traditionele ijshuizen bezocht kunnen worden. Je verblijft in een ecolodge of bij mensen thuis. Deze overnachting geeft rust in de reis en zorgt dat je morgen tijd hebt om de bezienswaardigheden te bekijken.

Persepolis reizen
Dag 11 – Via Pasargadae en Persepolis naar Shiraz

Onderweg naar Shiraz reis je naar Pasargadae, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het Perzische rijk. Hier kun je onder andere het graf van heerser Cyrus II, ook wel Cyrus de Grote genoemd, bewonderen alsmede de reliëfs van Sassanidische koningen. Persepolis, waar je de ruïnes kunt bezoeken van deze ooit zo machtige stad die verwoest werd door Alexander de Grote. De stad staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna rijd je door naar Shiraz. In de avond zou je, als de tijd het toelaat, de Shah-e Chragh kunnen bezoeken, de belangrijkste pelgrimsplaats van Shiraz.

Iedereen die er is geweest is het erover eens: Iran is één van de veiligste landen om doorheen te reizen.

Rondreis Iran
Dag 12 – Shiraz – Vertrek trein naar Teheran

Je hebt alle tijd om de stad verkennen. De Roze Moskee is een van de mooiste moskeeën van het land en is vanwege de lichtval in de ochtend het mooist, dus het is aan te raden hier vroeg te zijn. Bezoek daarna ook het Qavamhuis met haar tuinen. Mocht je nog tijd over hebben, breng dan ook een bezoek aan de mausolea van Hafez en Sadi, twee beroemde Iraanse dichters. Aan het einde van de middag vertrekt de nachttrein naar Teheran. 

Dag 13 – Aankomst trein in Teheran – einde rondreis Iran

De nachttrein arriveert vroeg in de ochtend in Teheran. De reis zit erop. Je kunt de reis verlengen en nog meer van dit bijzondere land ontdekken.

Prijsinformatie rondreis Iran

Reisduur: 13 dagen/12 nachten.
Reissom: Vanaf € 1610,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Accommodatie (3 sterren hotels en homestays), alle ontbijten en 2x diner, alle vervoer en transfers, treintickets, Engelssprekende gids en chauffeur tijdens de hele reis. 
Exclusief: Vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking).
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande rondreis door Iran. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. De reis kan ook met een lokale Engelssprekende gids worden georganiseerd; vraag Nasim naar de mogelijkheden.

Reisinspiratie – tips van een Iran kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis Iran? Lees hier meer over reizen in Iran.

Vliegtickets voor rondreis Iran

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Iran boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!