privé RONDREIS ISRAËL en JORDANIË

9-daagse privé rondreis met eigen chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

9-daagse Privé rondreis Israel, Jordanie, Bethlehem en Jerusalem
Vanaf € 1510,- 

 • Bezoek de heilige steden Jeruzalem en Bethlehem
 • Ontdek Wereldwonder Petra
 • Dobber in de Dode Zee
 • Privé rondreis Israel Jordanie met eigen auto en privé chauffeur

In ruim een week laat deze privé rondreis door Israel en Jordanie je kennismaken met de eeuwenoude cultuur en prachtige natuur. Van Amman, de gezellige hoofdstad van Jordanie, reis je naar Jeruzalem in Israel. Een Israëlische gids laat je de heiligdommen van deze magische stad zien. Ook bezoek je Bethlehem in Palestijns gebied. Je keert terug naar Jordanië, waar je drijft in de Dode Zee, en bij Bedoeïenen slaapt in de Wadi Rum woestijn.  Achter dikke rotsen ligt het wereldwonder Petra verstopt. Al deze bijzondere plekken zullen je ongetwijfeld lang bijblijven!

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Jordanië

Je eigen rondreis Israel Jordanie

Dit is een voorbeeld voor een privé rondreis Israel Jordanie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanie. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanie of de beste reistijd Jordanie.

Route rondreis Israel Jordanie:

 • Dag 1 : Start de privé rondreis Israel Jordanie – Aankomst in Amman
 • Dag 2 : Amman vrije dag
 • Dag 3 : Amman – grens met Israël – Jeruzalem
 • Dag 4 : Jeruzalem – Bethlehem – grens met Jordanië – Madaba
 • Dag 5 : Madaba  – Mt. Nebo – Kerak – Petra
 • Dag 6 : Bezoek Petra
 • Dag 7 : Petra naar Wadi Rum
 • Dag 8 : Wadi Rum – Dode Zee – Madaba
 • Dag 9 : Vertrek vanuit Amman – einde rondreis Israel Jordanie

Dag 1 – Start rondreis Israel Jordanie – Aankomst in Amman
Je rondreis Jordanie en Israel begint in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst op de luchthaven, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad.  Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën die de stad rijk is, kom je gemakkelijk in contact met de Jordaniërs.

Dag 2 – Amman vrije dag
Vandaag heb je de hele dag tot je beschikking om Amman en omgeving te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld het prachtig gerestaureerde Romeinse amfitheater. Vanaf Amman Citadel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ook een bezoek waard is Jerash, op ongeveer een uur rijden van Amman. Het vroegere Gerasa werd in de zevende eeuw na Christus bedolven door een aardbeving. Hierdoor zijn straten, tempels, kerken en pleinen goed bewaard gebleven.

rondreis israel jordanie

Dag 3 – Amman – grens met Israël – Jeruzalem
Na een vroeg ontbijt reis je naar de grens met Israël. Je gaat de grens over bij de King Hussein / Allenby Bridge, vlakbij  Jericho in Israël. Na de grensformaliteiten ontmoet je je Israëlische gids/privé chauffeur, die je vandaag Jeruzalem zal laten zien. Allereerst bezoek je de Olijfberg, waar je een panoramisch uitzicht hebt over Jeruzalem. De rondreis door Israel en Jordanie gaat nu verder door Israel.

Voor zowel Joden, Christenen als Moslims is Jeruzalem een heilige stad. Samen met je gids bezoek  je de heilige plaatsen van de stad. Je loopt naar de Klaagmuur, die de laatste overblijfselen van de Joodse Tempel vertegenwoordigt. Orthodoxe Joden komen hier bidden en stoppen briefjes met wensen in de muur. Vervolgens bezoek je de Tempelberg met de beroemde Rotskoepel.

De Arabische markt (soek) is een labyrint van kleine straatjes met allerhande koopwaar. Via de markt loop je naar de Via Dolorosa,  de route die Jezus liep van zijn veroordeling tot zijn kruisiging. De kruisweg gaat dwars door de smalle straatjes van de Arabische wijk en eindigt in de Heilige Grafkerk in de christelijke wijk. Na de lunch bezoek je de tombe van koning David en de zaal van het laatste avondmaal op de berg Zion. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oude stad. Als de tijd het toelaat, rijd je tot slot naar het westelijke deel van Jeruzalem. Hier bezoek je de beroemde Menorah, een 5 meter hoge, zevenarmige kandelaar, buiten de Knesset, het Israëlische parlement.

rondreis israel jordanie

Dag 04 – Jeruzalem – Bethlehem – grens met Jordanië – Madaba
Na het ontbijt ga je naar Bethlehem in Palestijns gebied. Je passeert een checkpoint, waar je je paspoort moet laten zien. Israëlische gidsen mogen Bethlehem niet in. Wanneer je in Bethlehem aankomt, zal er een Palestijnse gids voor je klaar staan om je Bethlehem te laten zien.

Je bezoekt het Kribbeplein, waaraan de Geboortekerk, de Omar moskee en het Vredescentrum liggen. Van buitenaf lijkt de kerk eenvoudig, maar binnen vind je eeuwenoude mozaïeken, gouden decoraties, prachtige tapijten en muurschilderingen.  Vervolgens bezoek je het Herdersveld, waar een engel de herders op de hoogte zou hebben gesteld van de geboorte van Jezus.

Na je bezoek aan Bethlehem, keer je terug naar Israël, en steek je de grens over met Jordanië. Na de grensformaliteiten word je in Jordanië opgewacht door je Jordaanse privé chauffeur die je naar Madaba brengt.

NB1. Aangezien Bethlehem onder de controle van de Palestijnse Autoriteit staat, ligt de verantwoordelijkheid van het bezoek bij onze Palestijnse collega’s. De tour kan geannuleerd worden zonder voorafgaande kennisgeving vanwege veiligheids – of andere redenen.

NB2.Normaal gesproken keer je via dezelfde grensovergang terug naar Jordanië. Mocht deze grensovergang  gesloten zijn, neem je de Sheikh Hussein grensovergang (ook wel Jordan Valley crossing genoemd), verder naar  het noorden.

rondreis Israel Jordanie

Day 05 –  Madaba  – Mt. Nebo – Kerak – Petra
Madaba staat bekend om de oude Byzantijnse vloermozaïeken, waaronder een beroemde kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen. Na je ontbijt kun je deze bekijken, voordat je op weg gaat naar Petra. Onderweg maak je een stop bij Mount Nebo. Op deze plaats keek Mozes uit over het beloofde land, en bij helder weer is het uitzicht spectaculair. Je reist verder naar het zuiden van Jordanië, langs de eeuwenoude King’s Highway, die vroeger onderdeel uitmaakte van de beroemde Zijderoute.

 Dag 06 – Bezoek Petra
Vandaag kun je op eigen gelegenheid Petra bezoeken een van de hoogtepunten van je privé rondreis door Israel en Jordanie. De mysterieuze rotsstad Petra staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en behoort tot één van de zeven wereldwonderen. De roze-rode stad is tussen de 5e en 19e eeuw in verval geweest, maar is sindsdien herontdekt en enorm populair geworden. De stad ligt verscholen binnen een gigantische rotsberg. Bekijk en de imposante, uit rotsen gehouwen façades, tombes en tempels, totdat je aan het einde van de dag via de kloof (Siq) Petra verlaat.

rondreis Israel Jordanie

Dag 07 – Petra naar Wadi Rum
In de ochtend kun je een paardrijdtocht maken door de adembenemende bergen van Jordanië. Zowel ervaren als minder ervaren ruiters kunnen de excursie maken. Na de lunch reis je naar de prachtige Wadi Rum woestijn, bekend van de film ‘Lawrence of Arabia’. Je overnacht in een woestijnkamp van de Bedoeïenen, waar de voorzieningen relatief eenvoudig zijn: matras en beddengoed zijn aanwezig, de sanitaire faciliteiten deel je. De sfeer is er echter zeer relaxt, en sterrenhemel is indrukwekkend. Je kunt optioneel een jeeptocht door de woestijn maken.

rondreis jordanie en israel

Dag 08 – Wadi Rum – Dode Zee – Madaba
In de ochtend kun je ervoor kiezen om een tocht per kameel te maken. Vervolgens reis je verder naar de Dode Zee, het laagste punt ter wereld. Je kunt heerlijk ronddobberen in het zoute water van de Dode Zee, waarin je zonder inspanning gemakkelijk blijft drijven. Aan het einde van de dag kom je weer aan in Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

rondreis jordanie en israel

Dag 09 – Vertrek vanuit Amman – einde priveé rondreis Israel Jordanie
Je wordt naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar huis. Helaas zit je rondreis Jordanie en Israel er weer op.

Reisinspiratie – Amman

In de reisblog van Nomad & Villager lees je de top 5 tips voor Amman van Villager Anneke.

Bethlehem, meer dan de geboorteplaats van Jezus

Palestina, Israël, westelijke Jordaanoever…..hoe zit het allemaal? Jessica bezocht Bethlehem op de westelijke Jordaanoever om beter te begrijpen hoe het dagelijks leven voor de Palestijnen in Bethlehem is. Lees meer.

Prijsinformatie individuele rondreis Israel Jordanie

Reisduur rondreis Israel Jordanie 9 dagen/8 nachten
Reissom rondreis Israel Jordanie Vanaf € 1510,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, 2 x diner (Jeruzalem en Wadi Rum), vervoer met eigen auto met privé chauffeur, een chauffeur/gids in Jeruzalem, gids in Bethlehem, entree Dode Zee, gratis visum Jordanë
Exclusief (Internationale) vluchten, entreegelden, eventuele gidsen in Jordanië, overige maaltijden, optionele excursies, vertrekbelasting Jordanië (2 x 10 JOD/€ 11,50), vertrekbelasting Israël (US$ 50), calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Jordanie en Israel Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 overnachting in een tent

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande individuele voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Israel Jordanie.

Vliegtickets naar Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!