Rondreis Java Bali

18-daagse reis

Ontvang direct een voorstel op maat

18-daagse rondreis Java Bali hoogtepunten
Vanaf € 1080,-

 • Fietstocht door de rijstvelden bij Ubud
 • Maak een van de mooiste treinritten van Indonesië
 • Overnacht op de  kraterrand van de Bromo vulkaan

Tijdens deze 18-daagse rondreis Java Bali bezoek je de verschillende hoogtepunten van deze twee eilanden. Je begint de reis in Bogor, met een dagje botanische tuin en bijkomen in het groen. Je reist door naar Bandung, waar je overnacht in een mooi hotel dat nog uit de Nederlandse tijd stamt. Een prachtige treinrit brengt je naar Borobudur: Je hotel ligt tussen de rijstvelden, vlak bij de tempel. In Yogyakarta verken je de historische stad en doe je een heerlijke kook workshop. Vervolgens per trein en auto naar Bromo voor een overnachting op de kraterrand van de vulkaan. Na de zonsopgang reis je verder naar het plantagegebied Kalibaru. Dan is het tijd om over te steken naar Bali. Eerst bezoek je Pemuteran om te relaxen, daarna reis je verder naar Ubud voor cultuur en fietsen en de laatste dagen verblijf je aan het strand, in Sanur of Canggu.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen Java Bali hoogtepunten reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis door Java en Bali helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile, onze Indonesië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van een rondreis Indonesië en het advies van Emile met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Route rondreis Java en Bali:

 • Jakarta, start van je rondreis door Java en Bali
 • Bogor
 • Bandung
 • Borobudur
 • Yogyakarta
 • Bromo
 • Kalibaru
 • Pemuteran
 • Ubud
 • Sanur/Canggu, einde van je rondreis door Java en Bali

Dag 1 – aankomst Jakarta naar Bogor
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door de chauffeur en naar Bogor gebracht. De rest van de dag heb je vrij om bij te komen van de reis of alvast op ontdekking te gaan in Bogor.

Dag 2 – Bogor bezoek botanische tuinen
Vandaag breng je een bezoek aan de botanische tuinen in het centrum van Bogor. De tuinen liggen aan het presidentieel paleis en hier kun je makkelijk een paar uur rondslenteren. Je hebt de hele dag de auto met chauffeur tot je beschikking. Zo kun je een gamelan – of wajangpoppenwerkplaats bezoeken. Of kun ’s middags wandelen in de groene natuur rond het hotel.

rondreis Java Bali

Dag 3 – Bogor naar Bandung via de puncak pas
Een vroege start vandaag, om eventuele drukte op de puncak pas voor te zijn. Onderweg naar Bandung kom je langs theeplantages en je kunt ook stoppen bij de botanische tuin van Cibodas. Veel stopmogelijkheden dus. Aankomst in Bandung aan het einde van de middag.

Dag 4 – Per trein van Bandung naar Kutoarjo, daarna per auto naar de Borobudur
De chauffeur brengt je naar het station van Bandung waar je de trein neemt naar Kutoarjo. Dit is een van de mooiste treinritten van Indonesië. De trein rijdt door het berglandschap van de Preanger en daalt af naar de zuidkust door de vlakke rijstvelden richting Yogyakarta. In het kleine station van Kutoarjo stap je uit. Hier word je opgehaald door de chauffeur en naar de Borobudur gebracht. Je overnacht in een accommodatie tussen de rijstvelden.

rondreis Java Bali

Dag 5 – Bezoek Borobudur, daarna per auto naar Yogyakarta
In de ochtend kun je de Borobudur in alle vroegte en voor de grote menigte bezoeken. Als optie kun je een fietstocht maken naar een uitzichtpunt of naar dorpjes in de omgeving. Na je bezoek aan de Borobudur heb je een transfer naar Yogyakarta. Je kunt onderweg nog stoppen bij de Mendut tempel of ook via de lava-stromen van de Merapi of het zilverwerkdorpje Kota Gede rijden.

Dag 6 – Dag 6 Yogyakarta, historische stad verkennen
Vandaag verken je de oude stad van Yogyakarta. Breng een bezoek aan de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta en ga ook naar de wijk rond het waterpaleis. Het is heerlijk om door de steegjes van de historische stad te zwerven. Wandel over de bekendste straat van Yogyakarta: Malioboro. Hier vind je 1,5 kilometer lang straatstalletjes, de grote lokale markt en Fort Vredeburg, dat nog uit de VOC-tijd stamt. De auto met chauffeur is vandaag beschikbaar.

Dag 7 – Yogyakarta, kook workshop en Prambanan tempel
Deze ochtend volg je een leuke kook workshop; een goede manier om de lokale cultuur beter te leren kennen. Met de kooklerares bezoek je eerst de lokale markt, om ingrediënten in te kopen. Daarna ga je naar het huis waar de workshop wordt gehouden. Iedereen doet mee met snijden, koken en het oeleken (vijzelen) van de kruiden. Het eindresultaat is jullie lunch!
’s Middags bezoeken je de Prambanan, de grootste Hindu tempel in Indonesië. Optioneel kun je ’s avonds naar een dansvoorstelling bij de Prambanan.

Dag 8 – Treinrit Yogyakarta – Mojokerto naar Bromo
Vandaag heb je een lange reis voor de boeg. Deze ochtend brengt de chauffeur je naar het treinstation van Yogyakarta. Vanuit hier reis je per trein naar Mojokerto. Daar word je opgehaald en naar Bromo gebracht. Hier overnacht je in een hotel gelegen op de kraterrand van de vulkaan.

rondreis Java Bali

Dag 9 – Bromo naar Kalibaru
De dag begint heel vroeg, zodat je op tijd bij de kraterrand van de Bromo bent om de spectaculaire zonsopgang te zien, een absoluut hoogtepunt van je rondreis Java Bali! Wij zorgen dat er een jeep klaarstaat, die je naar het uitzichtpunt brengt. Als het zonlicht is doorgebroken en je om je heen kijkt, lijkt het alsof je op de maan bent beland. Je gaat terug naar het hotel voor ontbijt en rijdt vervolgens naar Kalibaru. Daar verblijf je in een hotel op een plantage.

Optionele excursie: een uitstapje per jeep van 1 nacht naar het plaatsje Sukamade in het Meru Betiri Nationaal Park. Hier kun je schildpadden op het strand eieren zien leggen in een project dat goed wordt beheerd door de rangers van het nationaal park. 

Dag 10 – Kalibaru per ferry naar Bali
’s Morgens kun je nog even rondkijken op de plantages in de omgeving. Daarna laat je Java achter je en reis je met behulp van de ferry verder naar het volgende eiland, Bali. Vanaf de haven is het nog ongeveer 45 minuten rijden naar Pemuteran. De rest van de dag is hier vrij te besteden.

rondreis Java Bali

Dag 11 – Pemuteran
Vandaag heb je een vrije dag. Zo kun je bijvoorbeeld gaan snorkelen of duiken bij het eiland Menjangan: dit wordt één van de mooiste snorkelplekken van Bali genoemd. Ook kun je vanaf de relaxte baai snorkelen. Ze zijn hier bezig met een project om het koraal te herstellen.

Dag 12 – Pemuteran naar Ubud
Een mooie route vandaag van Pemuteran naar Ubud. Je reist via de waterval van Munduk, die tussen koffie- en kruidnagelpantages ligt. Daarna bezoek je één van de bijzondere tempels van Bali, Pura Ulun Danu Bratan. Deze hindoeïstische tempel ligt in het Bratan-meer en is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Ook kom je langs Jatiluwih waar, volgens de Balinezen, de mooiste rijstterrassen liggen. Deze rijstvelden en terrassen staan sinds 2012 op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Een lange dag, maar er is heel veel te zien onderweg.

rondreis Java Bali

Dag 13 – Ubud
Je hebt vandaag de tijd om Ubud te gaan verkennen. Er is in Ubud en de omgeving veel te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kunstrijke centrum, het nabijgelegen apenbos Monkey Forest of het leuke vogelpark Bali Bird Park.

Dag 14 – Ubud fietstocht
Het is een prachtige ervaring om de binnenlanden van Bali per fiets te verkennen. Je wordt met de auto omhoog gereden naar het startpunt op de flanken van de Batur-vulkaan en fietst dan ca. 30 kilometer over kleine weggetjes, voornamelijk heuvelafwaarts, terug richting Ubud. Onderweg veel rijstvelden en dorpjes en er wordt regelmatig gestopt om dingen te bekijken en om uitleg te krijgen. Na afloop wacht er een heerlijke Balinese maaltijd.

rondreis Java Bali

Dag 15 – Ubud, via enkele tempels naar Sanur of Canggu
Vanuit Ubud bezoek je deze ochtend twee van de mooiste tempels in de omgeving. Bij Tirta Empul (de heilige bron) kun je zien hoe Balinezen baden in het heilige water. Bij Gunung Kawi wandel je via een lange trap door groene rijstvelden, naar indrukwekkende monumenten uit de 11de eeuw. Daarna word je naar het laatste hotel van deze reis gereden, aan de mooie stranden van Zuid-Bali.

Dag 16 & 17- Sanur of Canggu
Dit zijn de laatste volle dagen van je rondreis Java Bali. Je kunt hier nog even relaxen en je alvast voorbereiden op de reis terug naar huis. Sanur is een mooi, goudgeel strand met een rustige zee en veel gezellige restaurantjes om koffie te drinken of om te eten. Bij Canggu is de zee een stuk ruiger en hier wordt veel gesurft. Het is mogelijk om surflessen te volgen. Een mooie plek om in een zitzak op het strand te genieten van de zonsondergang.

Dag 18 – Einde rondreis Java Bali – Sanur of  Canggu naar huis
Je wordt vandaag naar het vliegveld van Denpasar gebracht voor je vlucht terug naar huis.

rondreis Java Bali

Reisinspiratie – het andere Bali

Trek je het binnenland van Bali in, dan begrijp je pas waarom Bali het Godeneiland wordt genoemd. Lees meer over het andere Bali.

Prijsinformatie rondreis Java Bali

Reisduur rondreis Java Bali 18 dagen/17 nachten
Reissom rondreis Java Bali Vanaf € 1080,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen met ontbijt, privé auto met chauffeur van Jakarta tot en met Bali op de aangegeven dagen, 2 x treinrit, ferry-oversteek naar Bali, kookworkshop in Yogyakarta, Jeep bij Bromo, fietstocht in Bali, transfers
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, overige gidsen, optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Java Bali.

Vliegtickets Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Costa Rica boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Liesbet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Trustpilot

Stel je eigen Java Bali hoogtepunten reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis door Java en Bali helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile, onze Indonesië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van een rondreis Indonesië en het advies van Emile met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!