rondreis Jordanië - 100% op maat

Regel je rondreis Jordanië rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Land van wereldwonderen en gastvrijheid

Jordanië is een klein land, maar het heeft veel te bieden. Er zijn prachtige natuurgebieden, Jordanië heeft Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, en volop Islamitische en Christelijke historie. De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en gastvrij. Overal waar je komt, word je begroet met de zin ‘Welcome to Jordan’.

rondreis Jordanie

Maak kennis met Elena, de reisprofessional die al jaren in Jordanië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Jordanië reizen. Lees meer.

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis Jordanië.

Voorbeelden individuele rondreis Jordanië

Jordanie hoogtepunten

King’s Highway, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee met eigen chauffeur
12 dgn vanaf € 850,- pp. (€71,- per dag)

Jordanië self-drive

Ontdek de hoogtepunten van Jordanie per huurauto
8 dgn vanaf € 565,- pp. (€71,- per dag)

Jordanie met kinderen

Rijden op een kameel en slapen in de woestijn.
8 dgn vanaf €575,- pp (€72,- per dag)

Jordanie 1001 sterren

Ontdek de oude steden en wandel door de mooiste natuurparken.
14 dgn vanaf €1050,- pp. (€75,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je individuele rondreis Jordanie

rondreis Jordanie

Koken met een lokale chef in Petra

De Jordaanse keuken is geweldig en in Petra kun je leren om zelf een aantal traditionele gerechten te maken. Onder leiding van een lokale chef ga je aan de slag en na afloop krijg je ook de recepten mee. Lekker én leerzaam!

Slaap in een homestay in Wadi Rum

Wil je de Bedoeïenen leren kennen? Slaap dan een nachtje in een homestay in de woestijn van Wadi Rum. Je logeert bij een Bedoeïenen-familie in een tent, kunt helpen met koken en wandelingen maken in de woestijn.

rondreis Jordanie

Ga hiken in Dana met een lokale gids

In Dana Biosphere Reserve kun je prachtige wandelingen maken, samen met een lokale Bedoeïenen-gids. Hij kent de omgeving door en door, kan er alles over vertellen en stopt onderweg bij een lokale familie voor een kopje thee.

Fair en Groen

Beste reistijd en overnachtingen individuele rondreis Jordanië

Jordanie hotels

Je slaapt in kleinschalige familiehotels, gelegen op perfecte locaties

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Kijk voor meer inspiratie hieronder!

Inspiratie, ervaringen en reistips individuele Jordanië reizen

“Van tevoren heb ik veel met Elena gemaild om alles geregeld te krijgen, maar ter plekke kon ik het helemaal loslaten. Alles was goed georganiseerd en ik hoefde me nergens druk over te maken.

Jordanie reizen

Dit is reizen in Jordanie

  • wandeling van little Petra naar Petra
  • slapen in een ecolodge
  • veiligheid rondreis Jordanie
  • een rondreis Jordanie met kinderen

Petra, hoogtepunt van je rondreis Jordanie

Natuurlijk ga je naar Petra als je Jordanië bezoekt. Zorg dat je daar genoeg tijd voor hebt, want twee tot drie dagen heb je er echt nodig. Dan heb je de tijd om ook de minder bezochte plekken te ontdekken en mooie wandelingen te maken. Petra is niet alleen qua cultuur, maar ook qua natuur schitterend. Ik kan bijvoorbeeld de wandeling van Little Petra naar Petra aanraden. Daarbij wandel je vier uur met een lokale Bedoeïenen-gids over een pad dat lang niet alle gidsen kennen. Toen ik deze wandeling voor het eerst maakte was ik sprakeloos. Ik voelde me zo klein naast die enorme rotspartijen.” Een andere favoriet van Elena is het Wadi Mujib Reserve, dat omringd wordt door bergen. Je kunt hier de Siq-trail lopen. “Dit pad slingert zich tussen enorme, kleurrijke rotsen en onderweg kom je watervallen en waterpoelen tegen”, zegt Elena. “De landschappen zijn hier schitterend.”

Slapen in een ecolodge tijdens je rondreis Jordanië

Jordanië heeft ook verschillende ecolodges, die voor een bijzondere ervaring zorgen. “Feynan Ecolodge is bijvoorbeeld geweldig”, vertelt Elana. “Deze lodge ligt midden tussen de bergen bij Dana en je kunt hier prachtige wandelingen maken naar archeologische vindplaatsen. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is het geweldig. De lodge biedt allerlei activiteiten aan, zoals fietstochten, kookworkshops en sterrenkijken. ’s Avonds wordt alles met kaarsen verlicht en dat is magisch.”

Veiligheid Jordanië

Veel mensen maken zich zorgen om de veiligheid wanneer ze een rondreis in Jordanië overwegen. Er zijn inderdaad landen in het Midden-Oosten waar het momenteel onveilig is, maar daar valt Jordanië volgens Elena zeker niet onder. “Vrede is erg belangrijk in Jordanië. Er leven hier mensen met verschillende religies, maar iedereen leeft in vrede met elkaar. Ze willen bovendien dat reizigers met een fijn gevoel naar huis gaan, dus ze zullen er alles aan doen zodat jij je veilig voelt in hun land.”
Om dat veiligheidsgevoel te versterken is Elena altijd bereikbaar en heeft ze regelmatig contact met de reizigers, zowel voor als tijdens de reis. “Ik wil hen het gevoel geven dat er altijd iemand is bij wie ze terecht kunnen met vragen of problemen. Zelfs op verlaten plekken zoals de woestijn.” Het contact verloopt vaak via Whatsapp of via de lokale gidsen, chauffeurs en hotelmanagers.

Een rondreis Jordanië met kinderen

Ontdek samen met je gezin de oude stad Petra, slaap onder de sterren in een Bedoeïenenkamp of maak een kamelentocht door de woestijn. Laat je inspireren door deze Jordanië met kinderen voorbeeldreis.

Beste reistijd Jordanië reizen
Beste reistijd Rondreis Jordanië

De beste reistijd voor een rondreis Jordanië is tussen maart en mei of oktober en november. Je vermijdt in deze periode de extreme hitte en hebt ook geen last van de kou van de Jordaanse winters. Lees meer over de beste reistijd Jordanië.

Visum Jordanië
Visum rondreis Jordanië

Voor onze reizen naar Jordanië hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt bij de grens een gratis Visum on Arrival. Aangezien je reis geregeld is door een reisorganisatie hoef je hiervoor de normale kosten, 40 JOD (ongeveer € 45) niet te betalen. Meer informatie lees je hier.

Geld Jordanië reis
Geld rondreis Jordanië

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Bij aankomst op het vliegveld en in alle grote steden kun je geld pinnen met je bankpas bij de geldautomaten. Zorg dat je voor noodgevallen contant geld mee brengt, zodat je dit in een wisselkantoor kunt omwisselen. Ook kun je als back-up een creditcard meenemen op je rondreis Jordanië. Creditcard betalingen zijn in de toeristenplaatsen  vrij normaal. Lees hier meer.

Inentingen en malaria Jordaniëreis
Inentingen en malaria Jordanië reizen

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts.

Veiligheid Jordanië
Veiligheid rondreis Jordanië

In Jordanië kun je in principe veilig reizen. Ondanks alle negatieve berichten in de media over de omringende landen, is de veiligheidssituatie in Jordanië gelukkig stabiel. Elena zal de situatie altijd in de gaten houden en je hierover indien nodig informeren. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Vliegtickets Jordanië reizen
Vliegtickets rondreis Jordanië

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je rondreis Jordanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!