6-daagse rondreis Ladakh met verblijf in de Shyok River Lodge
Vanaf € 775,-

  • Unieke lodge op een prachtige plek
  • Verblijf in een authentiek dorp
  • Maak deel uit van het dagelijks leven

Verleng je rondreis Ladakh met het verblijf in een bijzondere lodge. Shyok River Lodge ligt verstopt op de plek waar twee majestueuze bergketens elkaar ontmoeten: de Himalaya en de Karakoram. De lodge ligt midden in een ware oase, omgeven door groene velden, bosjes van wilgen, populieren, wilde rozen en tamarisk. Het rustgevende ruisen van bergstromen is alomtegenwoordig. De lodge biedt een serene omgeving voor iedereen die de woeste natuur van de Himalaya wil ervaren vanuit een authentiek Ladakhi dorpje zonder daarvoor ‘af te zien’. Het is ideaal voor gezinnen en stellen, natuurliefhebbers, vogelaars en iedereen die er graag te voet of te paard op uittrekt. Je wordt ook uitgenodigd deel te nemen aan het ploegen, zaaien en oogsten van de gerst of om de dorpelingen te begeleiden als de yaks naar de hoge weides gebracht worden in het voorjaar.

Rondreis Ladakh - Shyok River Lodge

De lodge ligt op ongeveer 4 uur rijden van Leh, de hoofdstad van Ladakh, op de kruising van twee legendarische karavaanroutes die van Leh naar Lhasa in Tibet en naar Kashgar in Turkmenistan leidden. Je kijkt hier letterlijk van de Himalaya naar de Karakoram, die voor je oprijst aan de andere kant van de Shyok River. Deze woeste bergrivier ontspringt op het barre, meer dan 5000 m hoge Aksai Chin Plateau.

Er zijn legendes in overvloed over de toenmalige handelaren die de Shyok rivier stroomopwaarts volgden over Aksai Chin naar Yarkand en Kashgar in Turkmenistan. Verhalen van extreme ontberingen, moed en verloren levens. Maar ook van een levendige handelsrelatie met de Turkmenis. Veel afstammelingen van Turkmeni handelaren leven nog steeds in Shyok, Nubra en Leh, en de afstammelingen van hun lastdieren – de tweebultige kamelen – kun je zien en berijden in de nabijgelegen Nubravallei.

Rondreis Ladakh

Stel je eigen rondreis Ladakh samen

Je kunt een verblijf in de Shyok River Lodge opnemen in je Ladakh rondreis. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Jan, onze reisexpert die er al jaren woont.

Reisvoorstel aanvragen

 

rondreis Ladakh
Dag 1 – Aankomst in de Shyok River lodge
Je wordt vandaag opgehaald vanaf het vliegveld of je laatste verblijfplaats. Onderweg naar de lodge breng je een bezoek aan 2 van de minder bekende gompa’s van de Indus vallei: Stakna en Chemre, beide gelegen op een hoge rots. Je rijdt over de oude karavaanroute naar Tibet, waarbij je over een van de hoogst berijdbare passen ter wereld rijdt. In de namiddag kom je bij de lodge aan, waar je voor het eten nog een korte wandeling kunt maken. Na het diner krijg je een fotopresentatie over de omgeving.

Dag 2 – Shyok River lodge: wandeling & dorpsbezoek
Je staat vroeg op en maakt een wandeling van ongeveer 4 uur over het oude deel van de karavaanroute richting Tibet en Turkmenistan. Onderweg vertelt je gids je alles over de bergen, de vegetatie en de dieren die in het gebied leven. Met een beetje geluk zie je onderweg de Ladakhi blauwschapen! Na lunch in de lodge ga je weer op pad. Een boer neemt je op een korte wandeling door de velden, waar je leert hoe ze hier gerst en groentes hebben weten te verbouwen. Je bezoekt de gompa en leert hoe de monniken daar leven. Je keert daarna terug naar de lodge voor het diner.

Rondreis Ladakh - Pangong Tso

Dag 3 – Shyok River lodge: excursie Pangong Lake
Na het ontbijt stap je in een jeep, die je in ongeveer 2 uur naar het beroemde zoutmeer Pangong brengt. Dit grote, diepe, blauwe meer ligt op een hoogte van 4400 meter tussen de kale, lichte rotsen en vormt daarmee een prachtig uitzicht. Het meer vormt de grens met Tibet en is dankzij de film “Three Idiots” erg populair in India. Na de lunch in een van de tentenkampen bij het meer reis je terug naar de lodge, waar je de rest van de dag vrij hebt.

Dag 4 – Shyok River lodge naar Hundar
Je maakt vandaag een jeeprit van 125 kilometer, waarbij je de Shyok rivier volgt totdat hij samenkomt met de Nubra rivier. Je rijdt door de Shyok vallei, waarbij je langs boerderijen, door kleine riviertjes en over zandduinen rijdt. Dit is het uitzicht voor het grootste deel van de dag. Je komt in de avond in Hundar aan, waar je in een guesthouse zult overnachten.

Rondreis Ladakh - Hunder

Dag 5 – Hundar: rit naar Pakistaanse grens of kamelensafari
Vandaag rijd je richting het westen en volg je de Nubra rivier, die je langs dorpjes brengt die verborgen liggen tussen wilgen en abrikoosgaarden. Je hebt de keuze om naar Turtuk te reizen, een klein dorpje aan de Pakistaanse grens. De rit hierheen is prachtig, waarbij je door kloven rijdt tussen de hoge bergen. Niet alleen het landschap verandert, maar ook de cultuur verandert van Boeddhistisch naar Moslim. Je kunt ook op kamelensafari te gaan, waarbij je in de duinen bij Hundar de woestijn gaat verkennen. In de middag kun je een kleine bergwandeling maken, waarbij je een afgelegen kleine gompa kunt bezoeken.

Dag 6 – Hundar naar Leh
Na het ontbijt rijdt de jeep je terug naar Leh. Je reist hierbij over de hoogst berijdbare pas ter wereld, de Khardung La, dus de rit zal spectaculaire beelden opleveren. Dit pakket is ten einde gekomen.

Rondreis Ladakh - Zanskar en Indus rivieren bij Leh

Prijsinformatie Shyok River Lodge

Reisduur rondreis ladakh met Shyok River lodge6 dagen/5 nachten
Reissom rondreis Ladakh met Shyok River lodgeVanaf € 775,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransport, overnachtingen op basis van volpension
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
BijzonderhedenDeze voorbeeldreis is ook beschikbaar in een verblijf van 4 dagen/3 nachten. Hierbij zijn dagen 1 t/m 3 zoals hierboven beschreven, en vertrek je daarna direct naar Leh.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Je eigen Rondreis Ladakh

Ben je op zoek naar een bijzondere Rondreis Ladakh? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert in de Himalaya. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan.

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!