Rondreis Laos - 100% op maat


Regel je rondreis Laos met een lokale expert

Rondreis Laos: ideaal voor natuurliefhebbers

Een reis naar Laos is een echte aanrader voor de mensen die van natuur houden. Laos heeft verschillende landschappen en stuk voor stuk zijn deze prachtig. In Laos lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, de bewoners zijn minder gehaast en enorm vriendelijk.

Maak kennis met Eric, de reisprofessional die Laos goed kent.
Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Laos.

Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis Laos.

Voorbeelden individuele rondreis Laos

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Laos specialist Eric.

Laos hoogtepunten

Laos hoogtepunten

Verken in 2 weken de hoogtepunten van Laos.

14 dagen vanaf €1816,- pp. (€130,- per dag)

Het beste van Laos

Het beste van Laos

Cultuur, natuur en ontspanning; ontdek het beste van Laos

17 dagen vanaf €2400,- pp. (€141,- per dag)

Meet the locals

laos reizen

Help mee op een rijstboerderij

Breng wat tijd door op een rijstboerderij midden op het platteland en omringd door bergen en eeuwenoude rijstvelden. Ervaar het leven van een rijstboer en help mee met zijn dagelijkse werkzaamheden. Je kunt ook alles bekijken vanaf het traditionele Lao rijsthuisbalkon waarvan je een prachtig uitzicht hebt. Volg hier een lokale handwerk workshop zoals bamboe weven en suikerriet verwerking of breng een bezoekje aan de organische kruidentuin.

Lokaal marktbezoek en kookles

Tijdens deze kookles bezoek je eerst de grote markt Talat Phosy onder begeleiding van een lokale gids. Als alle ingrediënten gekocht zijn ga je naar de Tamarind Tuinen om te koken. Samen met de lokale koks maak je traditionele gerechten die typerend zijn voor de regio. Je leert hoe je de perfecte sticky rice maakt. Daarna mag je natuurlijk zelf genieten van het lekkere eten.

rondreis Jordanie

Workshop tassen maken

Ontmoet Ms Chailee tijdens deze leuke workshop waar je een tas gaat maken van oude cementzakken. Ms Chailee heeft jaren ervaring en leert graag anderen de kneepjes van het vak. Zo brengt ze recyclen onder de aandacht en verdient ze wat extra inkomen voor haar familie. Je kunt eigen tas ontwerpen en daarna meenemen naar huis als zelfgemaakt en duurzaam souvenir!

Laos rondreis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen 

Je rondreis door Laos zelf samenstellen en geen tijd?
Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een individuele reis op maat.

Inspiratie en praktische informatie rondreis Laos

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Je individuele rondreis Laos zelf samenstellen

Voel je welkom in Laos

Reis van de Phoi Bia berg (2820m) in het noorden, langs mooie valleien in Centraal Laos tot uitgestrekte vlakten in het zuiden van Laos en volg de Mekong rivier die door het hele land loopt. Bezoek tijdens je rondreis door Laos zeker ook een aantal steden. Luang Prabang en Vientiane zijn hier mooie voorbeelden van. In Laos voel je je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Hierdoor kun je op je gemak alle verschillende soorten landschappen van Laos zien tijdens een rondreis door het land.

Bezienswaardigheden Laos

Natuurlijke bezienswaardigheden mogen en kunnen niet ontbreken tijdens een reis door Laos. In Zuid-Laos vind je het Bolaven Plateau, waarop nationale parken, koffieplantages en hoogtepunt de Tat Fane watervallen (120m) te vinden zijn. De Viengxay Caves zijn ook het bezoeken waard. Dit grottenstelsel werd tijdens de Vietnamoorlog gebruikt als schuilplaats en is sinds 2007 open voor publiek. Er zijn ook culturele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar het boeddhapark met maar liefst 200 boeddhistische en hindoeïstische beelden. Breng zeker ook een bezoek aan Luang Prabang. Deze oud-hoofdstad van Laos heeft een plaatsje op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege zijn vele tempels. Neem ook een kijkje in de huidige hoofdstad, Vientiane. Deze stad met veel Franse architectuur kan meer aanvoelen als een groot dorp, omdat het hier niet heel hectisch is in vergelijking met andere Aziatische hoofdsteden. Hier vind je nog meer bijzondere bezienswaardigheden.

Laos met kinderen

Op reis door Laos met de kinderen is een unieke ervaring, voor zowel de ouders als de kinderen. En doordat de Laotiaanse bevolking erg vriendelijk is, zul je meer op je gemak rondreizen met de kinderen. Wil je graag met de kinderen op reis en wil je meer tips en informatie, of je eigen reis samenstellen? Dan ben je bij onze reisexpert Eric aan het juiste adres!

Prachtige natuur

Klimaat Laos

Laos kent een regenseizoen dat ongeveer loopt van juni tot oktober. Gelukkig regent het in Laos meestal niet de hele dag, maar zijn de buien kort en krachtig. De warmste periode is in maart en april. In deze periode kan het oplopen tot 38 graden Celsius, maar je kunt de deze hoge temperaturen vermijden door de bergen in te gaan waar het gemiddeld zo’n 10 graden koeler is.

Duurzaamheid Laos

Stephanie van Expeditie Aardbol is ook op reis geweest naar Laos. Het land is volgens haar wat natuur betreft het mooiste land op aarde. Het zou dus zonde zijn als dit land wordt vervuild. Lokale ondernemers zijn zich daar gelukkig ook van bewust. Met de Dopper die wij je toesturen wanneer je een reis naar Laos boekt, kun jij hier ook aan bijdragen. Weten op welke manieren je nog meer kunt bijdragen aan een duurzame reis door Laos? Lees hier de tips van Stephanie!

Fietsen in Laos

De natuur van Laos is schitterend en ongerept. Dat moet natuurlijk zo blijven! Laos is een heerlijk land om per fiets te verkennen. In de omgeving van Vang Vieng en ook in Noord-Laos kun je prachtige fietstochten maken. Je fietst niet alleen door prachtige natuur, maar ook door dorpjes die normaal maar weinig bezoekers krijgen. Het is mooi om daar even te stoppen en wat fruit te kopen op de lokale markt. Een leuke stop en een kans voor de locals om wat extra geld te verdienen. Je kunt in Laos ook leuke kookworkshops volgen of handwerkworkshops doen. Je leert zo de cultuur van Laos kennen en je helpt tegelijk lokale gemeenschappen vooruit.

Rondreis Laos zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis Laos zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Eric, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd

De beste reistijd is tijdens de maanden november t/m februari, de droge periode van het land. Daarnaast heeft Laos twee hete maanden in maart en april. Van mei/juni tot oktober is het moessontijd, met hevige stortbuien en kans op overstroming van de Mekong.

Visum

Voor je reis naar Laos heb je een visum nodig. Deze is verkrijgbaar op de luchthavens van Vientiane, Luang Prabang en Pakse. Hier heb je 1 pasfoto en $35 voor nodig. Wil je je visum van tevoren regelen? Vraag je visum dan aan bij het consulaat van Laos in België. Verder dient je paspoort na terugkomst nog zes maanden geldig te zijn. Kijk hier voor verdere informatie over het visum etc.: Visuminfo Laos.

Vliegtickets

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Laos reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Geld

In Laos geldt de nationale munteenheid, de Laotiaanse Kip (LAK). Daarnaast is het hier en daar mogelijk om kleine bedragen met Amerikaanse Dollars te betalen. Creditcards worden op veel plekken niet geaccepteerd. Kijk voor meer informatie op de pagina met praktische informatie Laos.

Vaccinaties

Aanbevolen vaccinaties voor je reis naar Laos zijn de DTP-vaccinatie en de Hepatitis Avaccinatie. Aangezien de adviezen wat betreft vaccinaties nogal eens veranderen raden wij je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Plan een afspraak minstens vier tot zes weken voor vertrek in.

Veiligheid

Natuurlijk staat de veiligheid van de klant bij ons ook hoog in het vaandel en we willen je dan ook zo goed mogelijk adviseren. Voor Laos gelden veiligheidsrisico’s en het meeste gevaar is in het verkeer. Ga daarom beter niet na zonsondergang nog de weg op. Voor meer informatie over reisadvies voor Laos verwijzen we je graag naar de website van de Rijksoverheid: reisadvies Laos.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!