Noorden van Madagaskar

Verleng je rondreis door Madagaskar met 7 dagen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis door noord Madagaskar

7-daagse bouwsteen, prijs op aanvraag

  • Ontdek het Havana van Madagaskar
  • Ontdek de bijzondere rotsformaties bij Tsingy
  • Luieren op Nosy Komba
  • Verleng je reis in Madagaskar door het noorden te ontdekken

Het noorden van Madagaskar is een afwisselende omgeving, en tijdens deze bouwsteen zul je dat ongetwijfeld merken. Je ontdekt allereerst Diego Suarez, ook wel het Havana van Madagaskar genoemd. Vervolgens reis je via een aantal nationale parken door naar Ankarana, waar je de verschillende Tsingy gebergten kunt bewonderen. Je sluit je reis af met een relaxt verblijf op het eiland Nosy Komba, waar je in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand of de onderwaterwereld. Deze rondreis in Madagaskar is een prachtige toevoeging op jouw vakantie!

Reisexperts Frank en Marjon zijn specialisten in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Ze helpen je dan ook graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank en Marjon je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De rondreis in Madagaskar die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Madagaskar reis of de beste reistijd voor je reis.

Route Madagaskar rondreis

Route Madagaskar rondreis:

  • Dag 1 & 2 : Diego Suarez
  • Dag 3 & 4 : Ankarana Nationaal Park
  • Dag 5 & 6 : Nosy Komba
  • Dag 7 : Einde van je rondreis
rondreis Madagaskar
Dag 1 – Diego Suarez

Diego Suarez is het Havana van Madagaskar; zeer kleurrijk en levendig. Je trekt er de hele dag op uit om een wandeling te maken langs drie verlaten baaien, waar het azuurblauwe zeewater je uitnodigt voor een plons. Tijdens je zwempartij bereiden de koks een heerlijke lunch voor je. ‘s Middags en ’s avonds is er nog voldoende tijd om het swingende stadscentrum te ontdekken.

Dag 2 – Diego Suarez

Je rijdt via het nabijgelegen plaatsje Joffreville naar het Amberbergen Nationaal Park. Wandelaars komen hier zeker aan hun trekken, vooral als tussen de bomen plots kolonies maki’s opduiken die komen drinken van klaterende watervallen of mystieke meertjes.

Rondreis Madagaskar
Dag 3 rondreis Madagaskar – Diego Suarez naar Ankarana Nationaal Park

Je rijdt in ongeveer drie uur naar het Ankarana Nationaal Park. Onderweg stop je bij de Rode Tsingy. Deze rode zandformatie is op een vreemdsoortige manier geërodeerd waardoor er een door de natuur gevormd kunstwerk is ontstaan. Bij het park van Ankarana logeer je twee nachten in een lodge.

Dag 4 – Ankarana Nationaal Park

De omhoog gedrukte kalksteenpartij is na jarenlang onderhevig te zijn aan weer en wind tot een karst formatie gevormd. Deze vlijmscherpe zee van rotsen noemt men in de lokale taal ook wel Tsingy. Vandaag kun je verschillende wandelingen maken om dit gebied te verkennen. Een korte wandeling brengt je na wat klauterwerk bij de Kleine Tsingy, waar je onder andere een vleermuizengrot kunt verkennen. Je kunt ook een dagwandeling maken met een gids waarbij je het grote Tsingy massief ontdekt.

Kijk naar onze voorbeeldreizen voor Madagaskar, je kan deze zelf aanpassen of aanvullen met bouwstenen zoals deze door het noorden van Madagaskar. Ook kan je je reis 5 dagen verlengen door een prachtige boottocht over de Tsiribihina rivier te maken.

Dag 5 – Ankarana Nationaal Park naar Nosy Komba

Na het ontbijt rijd je in een paar uurtjes door een gebied met cacao- en ylang ylang plantages naar Ankify, waar de boot naar je paradijsje op Nosy Komba op je wacht. Nosy Komba is de verborgen parel van de meer bekende Nosy Be archipel. De volgende drie nachten verblijf je in het prachtige Coco Komba op het strand.

Dag 6 – Nosy Komba

Nosy Komba is een vakantieparadijs waar lekker kan gegeten worden en heerlijk gerelaxt. Een lokale gids staat er klaar voor je om je (optioneel) mee te nemen naar het nabijgelegen Nosy Tanikely voor een snorkeluitstapje waarbij je je in een aquarium waant. Op het strand wordt er een lunch met vers gevangen producten voor je bereid.

Rondreis Madagaskar
Dag 7 – Nosy Komba, einde rondreis Madagaskar

Vandaag kan je met een gids mee naar Lokobé, een natuurpark op een schiereiland van Nosy Be waar je de zeldzame zwarte lemuur kan spotten. Ook tijdens deze excursie word je getrakteerd op een heerlijke seafood lunch. Om je zoveel mogelijk vrijheid te gunnen tijdens de laatste dagen op de Nosy Be archipel, houden we hier alle activiteiten optioneel. Vandaag eindigt je rondreis Madagaskar, maar je kunt je reis uiteraard nog voortzetten.

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Meer inspiratie voor je Madagaskar rondreis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Je eigen reis op maat

Wil je op vakantie naar Madagaskar? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een reis door Madagaskar.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!