NOORDEN MADAGASKAR

7-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

 7-daagse rondreis Madagaskar

  • Ontdek het Havana van Madagaskar
  • Bijzondere Tsingy formaties
  • Luieren op Nosy Komba

Het noorden van Madagaskar is een afwisselende omgeving, en tijdens deze rondreis Madagaskar zul je dat ongetwijfeld merken. Je ontdekt allereerst Diego Suarez, ook wel het Havana van Madagaskar genoemd. Vervolgens reis je via een aantal nationale parken door naar Ankarana, waar je de verschillende Tsingy gebergten kunt bewonderen. Je sluit je reis af met een relaxt verblijf op het eiland Nosy Komba, waar je in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand of de onderwaterwereld.

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De reis die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Madagaskar reis of de beste reistijd Madagaskar.

Route: Diego Suarez – Ankarana – Nosy Komba

Dag 1 – Diego Suarez
Diego Suarez (of zoals het tegenwoordig heet Antsiranana) is het Havana van Madagaskar; zeer kleurrijk en levendig. Je trekt er de hele dag op uit om een wandeling te maken langs drie verlaten baaien, waar het azuurblauwe zeewater je uitnodigt voor een plons. Tijdens je zwempartij bereiden de koks een heerlijke lunch voor je. ‘s Middags en ’s avonds is er nog voldoende tijd om het swingende stadscentrum te ontdekken.

Dag 2 – Diego Suarez
Je rijdt via het nabijgelegen plaatsje Joffreville naar het Amberbergen Nationaal Park. Wandelaars komen hier zeker aan hun trekken, vooral als tussen de bomen plots kolonies maki’s opduiken die komen drinken van klaterende watervallen of mystieke meertjes. Je luncht in het park.

rondreis Madagaskar

Dag 3 – Diego Suarez naar Ankarana Nationaal Park
Je rijdt in ongeveer drie uur naar het Ankarana Nationaal Park. Onderweg stop je bij de Rode Tsingy. Deze rode zandformatie is op een vreemdsoortige manier geërodeerd waardoor er een door de natuur gevormd kunstwerk is ontstaan. Bij het park van Ankarana logeer je twee nachten in een lodge.

Dag 4 – Ankarana Nationaal Park
Miljoenen jaren geleden is de noordwestkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt. De omhoog gedrukte kalksteenpartij is na jarenlang onderhevig te zijn aan weer en wind tot een karst formatie gevormd. Deze vlijmscherpe zee van rotsen noemt men in de lokale taal ook wel Tsingy. Vandaag kun je verschillende wandelingen maken om dit gebied te verkennen. Een korte wandeling brengt je na wat klauterwerk bij de Kleine Tsingy, waar je onder andere een vleermuizengrot kunt verkennen. Je kunt ook een dagwandeling maken met een gids waarbij je het grote Tsingy massief ontdekt.

rondreis Madagaskar

Dag 5 – Ankarana Nationaal Park naar Nosy Komba
Na het ontbijt rijd je in een paar uurtjes door een gebied met cacao- en ylang ylang plantages naar Ankify, waar de boot naar je paradijsje op Nosy Komba op je wacht. Nosy Komba is de verborgen parel van de meer bekende Nosy Be archipel. De volgende drie nachten verblijf je in het prachtige Coco Komba op het strand.

Dag 6 – Nosy Komba
Nosy Komba is een vakantieparadijs waar lekker kan gegeten worden en heerlijk gerelaxt. Een lokale gids staat er klaar voor je om je (optioneel) mee te nemen naar het nabijgelegen Nosy Tanikely voor een snorkeluitstapje waarbij je je in een aquarium waant. Op het strand wordt er een lunch met vers gevangen producten voor je bereid.

Dag 7 – Nosy Komba
Vandaag kan je met een gids mee naar Lokobé, een natuurpark op een schiereiland van Nosy Be waar je de zeldzame zwarte lemuur kan spotten. Ook tijdens deze excursie word je getrakteerd op een heerlijke seafood lunch. Om je zoveel mogelijk vrijheid te gunnen tijdens de laatste dagen op de Nosy Be archipel, houden we hier alle activiteiten optioneel. Vandaag eindigt je reis Madagaskar, maar je kunt je reis uiteraard nog voortzetten.

rondreis Madagaskar

Vliegtickets Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen rondreis Madagaskar

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Madagaskar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Frank.

Reisexpert Frank die al jaren in Madagaskar woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Madagaskar reis. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!