Rondreis Moldavië op maat

Klein, maar wijn

Een rondreis door Moldavië is een rondreis door een kleine voormalige Sovjet republiek, ingeklemd tussen grote buurlanden Roemenië en Oekraïne. Het armste en minst bezochte land van heel Europa. Een uitstekende reden dus om dit onbekende land te bezoeken, want je zult weinig toeristen tegenkomen en een ongerept, zeer gastvrij land ervaren. De Moldavische economie draait op de agrarische sector, waarin wijnbouw een zeer grote rol speelt. Moldavische wijnen zijn samen met Georgische wijnen de topwijnen van Oost-Europa.Tijdens een rondreis Moldavië zul je dan ook zeker een wijnboerderij bezoeken en van een goed glas wijn genieten. Het land is heuvelachtig, maar heeft geen hoge bergen. Ideaal voor een wandelreis zonder grote hoogteverschillen en zonder kans op hoogteziekte.

Reisexpert Natalia kent Moldavië als geen ander. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis door Moldavië. Geef Natalia je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en vraag een reisvoorstel aan bij Natalia

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Voorbeelden rondreis Moldavië op maat

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Onze reisexperts hebben ook veel ervaring in het samenstellen van reizen op maat voor groepen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Moldavië specialist Natalia.

Moldavië hoogtepunten

Moldavië hoogtepunten

Rondreis met huurauto langs de mooiste plekken van Moldavië

8 dagen vanaf € 785,- pp. (€ 98,- per dag)

Wandelreis Moldavië

Wandelreis Moldavië

Transfers met privé vervoer en selfguided wandelingen

10 dagen vanaf € 520,- pp. (€ 52,- per dag)

Met de trein naar Moldavië

Moldavië is zeker niet het eerste land waar je aan zou denken om met de trein heen te gaan. Het is dan ook een stukje reizen, maar zo krijg je wel een geweldig avontuur voorgeschoteld en kom je langs veel mooie plekken in Europa. 

Meet the locals tijdens je Moldavië reis

Oezbekistan rondreis

Bezoek de wijnboerderijen van Moldavië

Breng een bezoekje aan de wijnboerderijen van Moldavië. Drink een glas wijn bij wijnboerderij Poiana, hier oogsten ze de druiven nog steeds met de hand. Of ga langs Pivnitele Branesti, een plaatselijke wijnboerderij waar ontelbare witte, rode, mousserende en dessertwijnen onder de grond liggen opgeslagen.

Slaap in een homestay

Verblijf tijdens je rondreis door Moldavië in het Hanul Lui Hanganu Guesthouse en trakteer jezelf op een heerlijk diner dat door de familie is klaargemaakt. Hanul lui Hanganu is een van de oudste guesthouses van Moldavië en kent een lange geschiedenis in het maken van ‘sarmale’, een gerecht dat bestaat uit opgerolde koolbladeren gevuld met gehakt, rijst en kruiden. En dat ga je uiteraard zelf leren maken!

Oezbekistan rondreis
Oezbekistan rondreis

Doe een workshop pottenbakken

In het Casa Olarului, in Hoginesti, kan je leren hoe men traditioneel potten bakt. Je ziet hoe men hier aardewerk van zeer hoge kwaliteit maakt, maar je mag het ook zelf proberen! Tatiana Popa, eigenares van dit huishouden, verwelkomt je en laat je graag het een en ander aan Moldavische gewoontes en tradities zien, waaronder de bijna vergeten techniek van tapijten weven.

Moldavië reis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen rondreis Moldavië

Op zoek naar een unieke Moldavië rondreis? Natalia, onze reisspecialist in Moldavië, stelt graag je reis voor je samen. Geef Natalia je wensen door en zij stuurt je vrijblijvend een voorstel op maat.

Inspiratie en reistips individuele rondreis Moldavië

Praktische informatie Moldavië reizen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Rondreis Moldavië zelf samenstellen

  • Wijn wijn en nog eens wijn
  • Wandelen in het noorden
  • Gagaouzië in het zuiden
  • Transnistrië en Odessa

Individuele rondreis Moldavië: wijn en wandelen

Het hoogste punt van Moldavië is nog geen 500 meter hoog. Het is dan ook een ideaal wandelland voor iedereen die van niet te moeilijke wandelingen houdt. Het land is glooiend en je loopt door bossen, open vlaktes en langs rivieren. Moldavië is een echt landbouwland met weinig grote steden. Je loopt dus veel door kleine dorpen en je overnacht in kleinschalige guesthouses.
En wie Moldavië zegt, zegt natuurlijk wijn. Het land heeft niet veel te exporteren, maar het behoort wel tot de wijnlanden van de wereld. Met name in Rusland drinkt men graag Moldavische wijn, maar men begint in de rest van Europa ook te ontdekken wat hier geproduceerd wordt. Een bezoek aan een wijnboerderij mag dan ook niet ontbreken tijdens een reis naar Moldavië. In de 15-daagse voorbeeldreis bezoek je meerdere wijnboerderijen, elk met een proeverij die inclusief is. Vanzelfsprekend kun je jouw reis naar wens aanpassen en meer of minder wijnboerderijen bezoeken. Proost!

Rondreis Moldavië: Gagaoezië

Het Noorden en Zuiden van Moldavië zijn erg verschillend. In het zuiden woont een minderheid van Turkse afkomst, de Gagaoezen. Net als in Transnistrië wilde men eigenlijk liever bij de USSR blijven, maar na een korte burgeroorlog in de jaren 90 bleef Gagaoezië bij Moldavië horen. De regio leeft voornamelijk van de landbouw; veel van de Moldavische wijnen komen uit deze regio. Ga je naar Moldavië op vakantie, dan loont het de moeite om naast het noorden ook het zuiden te bezoeken om zo een totaalplaatje van het land te krijgen.

Transnistrië & Odessa

Transnistrië is gewoon raar. Het ‘land’ heeft zichzelf afgescheiden van Moldavië en zou het liefst bij de Sovjet-Unie aansluiten, maar ja, die bestaat niet meer. Dat maakt ze helemaal niets uit in Transnistrië; voor een standbeeld van Lenin is altijd plek. Het land wordt uitsluitend door andere niet-erkende landen als Abchazië en Zuid-Ossetië erkend, maar het heeft wel een eigen regering, geld en douane. Transnistrië is eenvoudig te bezoeken vanuit Moldavië of Oekraïne en een bezoek aan dit vreemde land is absoluut aan te raden wanneer je naar Moldavië gaat. Je kunt vanuit Transnistrië eenvoudig doorreizen naar de Oekraïense havenstad Odessa. Deze stad aan de Zwarte Zee heeft afgelopen decennia veel van de vergane glorie weer in ere hersteld en is tegenwoordig weer zo bruisend als het 100 jaar geleden was. Odessa is een mooie en heerlijk relaxte afsluiting van een reis door Moldavië.

Roerige geschiedenis

Zoals elk land in deze hoek van Europa heeft dit land dat vroeger bekend stond als Bessarabië een zeer roerige geschiedenis achter zich, waarin Ottomanen, Russen en Roemenen een grote rol speelden. Wie toch nog eens oude Sovjetsferen wil proeven, gaat naar Transnistrië: de bizar gevormde zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek waar Lenin nog immer op zijn voetstuk staat.

Rondreis Moldavië met kinderen?

Ook een rondreis Moldavië met kinderen behoort tot de mogelijkheden. Laat Natalia, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Moldavië op maat samenstellen.

Rondreis Moldavië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis naar Moldavië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Natalia, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Moldavië rondreis
Moldavië heeft aangename zomers en gure winters. In de lente en zomer is het prima reizen in Moldavië. ’s Zomers kan het best warm worden, maar niet zo heet dat het niet meer leuk is. Er valt dan wel de meeste regen. Omdat het land nauwelijks door toeristen bezocht wordt, speelt drukte geen rol. Houd je van wijn, dan is het doorgaans zonnige najaar ideaal. Tijdens het eerste weekend van oktober wordt er in Chisinau een kleurrijk wijnfestival gehouden. Lees meer.
Visum Moldavië rondreis
Voor een vakantie naar Moldavië is geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart volstaat; beiden nog minimaal 3 maanden geldig bij vertrek uit Moldavië.
Geld Moldavië rondreis
De munteenheid in Moldavië is net als in Roemenië de leu, maar de twee zijn niet inwisselbaar. De wisselkoers schommelt een beetje, dus controleer de koers voor vertrek. Je kunt in Moldavië vrijwel over pinnen met je Cirrus/Maestro-pinpas. Je kunt bij alle banken en bij grotere hotels ook euro’s wisselen. Moldavië is nog echt een land van contant geld en niet van betalen met pinpas of creditcard, dus zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt.

In Transnistrië betaal je met de Transnistrische roebel, een verder volkomen waardeloze munt die je alleen ter plekke kunt wisselen en een leuke souvenir maakt.

Inentingen Moldavië rondreis
Voor Moldavië heb je geen inentingen nodig en er komt geen malaria voor in Moldavië. Ga je naar Moldavië reizen, laat je dan ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.
Vliegtickets Moldavië rondreis
Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Moldavië rondreis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!