Mongolië – Beleef het nomadenleven

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

17-daagse individuele rondreis Mongolie
Vanaf € 2340,-

 • Slapen in een traditionele tent
 • Tocht per kameel tussen de zandduinen
 • Landschappen lijkend op Western films

Tijdens deze 17-daagse rondreis Mongolie ga je met de nomaden mee de steppes op. Je slaapt in een ger bij een Mongoolse boerenfamilie en leert alles over het nomadenleven. Je reis begint in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Daarna ontmoet je de nomaden in Bayansongint. Je verblijft in een traditionele nomadentent en je gaat op zoek naar de Przewalski paarden in het Khustai National Park. Ook verblijf bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. Bezoek het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex in Kharakhorum en overnacht in een gerkamp in Ongi.

Reisexpert Serjee in Mongolie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je individuele rondreis Mongolie samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je individuele rondreis Mongolie in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee.

Route Mongolie rondreis

 • Ulaanbaatar, start van je Mongolie rondreis
 • Bayansongint
 • Khustai
 • Gurvanbulag
 • Kharakhorum
 • Orkhon Vallei
 • Ongi
 • Bayanzag
 • Khongor
 • Yol Vallei
 • Ulaanbaatar, einde van je Mongolie rondreis

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Op weg naar het hotel zie je in de buitenwijken van de stad de eerste gers (traditionele ronde vilten tenten).

Dag 2 – naar Bayansongint (65 km)
Je reist naar Bayansongint, waar je de nomaden ontmoet. Je proeft de lokale producten en komt meer te weten over de unieke manier van leven. Je overnacht bij een familie in een traditionele nomadentent.

rondreis Mongolie

Dag 3 – naar Khustai National Park (45 km)
Het Khustai National Park is een enorm gebied dat bescherming biedt aan de wilde Mongoolse Takhi paarden, beter bekend als de Przewalski paarden. Je gaat op zoek naar de paarden en komt langs de oude begraafplaats Ungut.

Dag 4 – naar Gurvanbulag (200 km)
Je verblijft bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten.

Dag 5 – naar Kharakhorum
Kharakhorum was de hoofdstad van Mongolië tijdens de overheersing van Djenghis Khan. Je bezoekt het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex. De witte ommuring bestaat uit 108 stupas. Je brengt een bezoek aan een viltatelier van de Labour Foundation, een stichting die vrouwen op het platteland helpt een bestaan op te bouwen door het maken van vilt. Je leert hoe je zelf vilt kunt maken.

Dag 6 – Kharakhorum naar Orkhon vallei
Je reist verder naar de Orkhon vallei met een prachtig landschap. De puntige heuvels herinneren aan het feit dat het hier ooit vulkanisch was.

rondreis Mongolie

Dag 7 – Orkhon vallei
Deze dag van je vakantie Mongolie is een vrije dag, en je kunt genieten van de rust, gaan wandelen in de omgeving of gaan paardrijden.

Dag 8 – naar Ongi (270 km)
De reis gaat verder naar Ongi. Via de stad Arvaikheerdoor rijd je door de open steppe van de Gobi woestijn. Voor een groot deel bestaat de woestijn niet uit zand maar uit kale rotsen. Gobi betekent in het Mongools “heel groot en droog”. Je komt in de avond aan bij de ruines van het Ongi klooster waar je overnacht in een ger kamp.

rondreis Mongolie

Dag 9 – naar Bayanzag (140 km)
In Bayanzag bezoek je de beroemde vlammende rotsen en de plaatsen waar fossielen en eieren van dinsoaurussen zijn gevonden. Vooral vroeg in de ochtend of vlak voordat de zon onder gaat lichten de kliffen op als reusachtige brandende kolen.

Dag 10 – naar Khongor (180 km)
Khongor is één van de grootste zandgebieden van Mongolië. De duinen rijzen plots omhoog vanuit de woestijn. In de middag maak je een wandeling en beklim je de zandduinen voor een ongelooflijk mooi uitzicht. Als je wilt kun je een ritje maken op een kameel.

rondreis Mongolie

Dag 11 – Khongor
Je bezoekt een nomadenfamilie en krijgt de kans om de nomaden met hun dagelijkse werk te helpen. Je leert onder andere hoe je de dieren kunt melken. Je ervaart de cultuur van de nomaden in de Gobiwoestijn, en kunt ook een ritje op een kameel door de woestijn maken.

Dag 12 – naar Tavan-Erdene (180 km)
De Zuun Saikhan berg is een pittoreske plaats waar je de Tavan Erdene gemeenschap kunt ontmoeten. Je verblijft hier bij een nomadenfamilie en zult een gezellige avond vol spelletjes en zang beleven.

rondreis Mongolie

Dag 13 – naar Yol vallei
In de prachtige Yol vallei zie je nomaden, wilde schapen, geiten, lammergieren en andere exotische vogelsoorten. Je bezoekt het Gobi museum en maakt een wandeltocht door de vallei. Geniet van de stilte en de rust van de natuur.

Dag 14 – naar Tsagaan Suvarga (220 km) Vandaag rijden we naar Tsagaan Suvarga. Hier bekijk je de prachtige 30 meter hoge witte kalksteenformatie, die in de loop van duizenden jaren door wind en water is ontstaan.

rondreis Mongolie

Dag 15 – naar Baga Gazriin Chuluu (240 km)
Vandaag reis je naar Baga Gazriin Chuluu, een granieten rots temidden van stoffige vlaktes. Het landschap lijkt op het decor van een Western. Je kunt hier een mooie wandeling maken. Je overnacht in een ger op 1751 meter hoogte.

Dag 16 – naar Ulaanbaatar (240 km)
Op weg naar Ulaanbaatar verschijnen er langzaam groene, glooiende berghellingen in het landschap. In de ‘bewoonde wereld’ van Ulaan Baatar verblijf je in het al bekende hotel.

Dag 17 – Ulaanbaatar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze vakantie Mongolie. Je kunt ervoor kiezen je rondreis Mongolie te verlengen met bouwstenen of je reis op eigen gelegenheid voortzetten.

Reisinspiratie – vermiste kameel

De nomaden hebben kamelen, en dit is, net als alles, een kostbaar bezit. Als er een zwangere kameel vermist wordt, wordt alles op alles gezet haar terug te krijgen. Benieuwd hoe dit afloopt? Bekijk dan het filmpje op Nomad&Villager.

Prijsinformatie rondreis Mongolie

Reisduur rondreis Mongolie 17 dagen/16 nachten
Reissom rondreis Mongolie Vanaf € 2340,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Ontbijt 16x, lunch 15x, diner 15x, vervoer, overnachtingen en lokale Engelssprekende gids
Exclusief (Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie rondreis Mongolie Overnachtingen in een tweepersoonskamer en gers

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Mongolie.

Vliegtickets Mongolie

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mongolie boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rikkert en Wendy geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Mongolie rondreis

Wil je een Mongolie rondreis maken? Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Mongolie rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mongolie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!