Rondreis Namibië - 100% op maat


Regel je Namibië rondreis met een lokale expert

Individuele rondreis Namibië

Tussen rode duinen en wilde dieren

Eindeloze, lege wegen. Hoge knalrode zandduinen. Een ruige kust. Het traditionele Himba-volk. Het prachtige Etosha National Park vol wilde dieren. Een rondreis Namibië is een geweldig avontuur vol hoogtepunten. Je slaapt hier in de mooiste kleinschalige lodges midden in de natuur en je kunt hier prima zelf rijden. Kies voor een autorondreis Namibië en geniet in alle vrijheid van dit indrukwekkende Afrikaanse land.

rondreis Cuba

Maak kennis met Judith, de reisprofessional in Namibië. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Namibië.

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor individuele Namibië reizen

Trustpilot

Voorbeelden individuele rondreis Namibië

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Namibië specialist Nina.

Namibië hoogtepunten

Namibië hoogtepunten

Ontdek het allerbeste van Namibië tijdens deze autorondreis.

19 dagen va. €1720,- pp. (€91,- per dag)

Namibië met kinderen

Namibië met kinderen

Deze rondreis Namibië met kinderen is perfect voor dierenliefhebbers.

17 dagen va. €2326,- pp. (€137,- per dag)

Individuele Reis Namibie

Individuele Reis Namibie

Maak kennis met het prachtige land Namibie en de Himba’s.

18 dagen va. €2025,- pp. (€113,- per dag)

Bouwstenen rondreis Namibië

Himba & Epupa

Himba & Epupa

Bezoek de Himba’s en de Epupa Falls tijdens deze rondreis Namibie.
 4 dagen – enkel in combinatie met een rondreis

Tok Tokkie Trail

Tok Tokkie Trail

Maak een 3-daagse wandeltocht door de Namib woestijn.
3 dagen – enkel in combinatie met een rondreis 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Beste reistijd en overnachtingen Namibië rondreis

Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën voor een Namibië rondreis.

Inspiratie individuele rondreis Namibië

Namibië rondreis met positieve impact

Praktische informatie rondreis Namibië

“Alles was uitstekend geregeld en we kregen ter plekke goed advies en uitleg over de route.”

Namibie reizen

Je individuele rondreis Namibië zelf samenstellen

  • Zelf rijden in je eigen huurauto
  • Ongerepte, ruige landschappen
  • Rondreis Namibië met kinderen
  • Indrukwekkend safaripark Etosha

Rondreis Namibie: ontdek de oudste woestijnen ter wereld

Zeg je Namibië, dan zeg je woestijn. En niet zomaar een woestijn, want in Namibië vind je de oudste woestijn ter wereld. De Namib-woestijn is meer dan tachtig miljoen jaar oud en beslaat een gebied van zo’n 1600 kilometer. Heel bijzonder zijn de knalrode duinen, ontstaan door de wind die vanaf de kust het land in waait. Sommige duinen zijn wel driehonderd meter hoog en Dune 45 mag je zeker niet overslaan. De beklimming van deze 170 meter hoge duin is een hele klus, maar dan heb je ook een fantastisch uitzicht over de eindeloze woestijn. Bij voorkeur doen rond zonsopkomst!

Op safari in Namibië: Etosha National Park

Wil je graag wilde dieren spotten, dan kom je in Etosha National Park helemaal aan je trekken. Het is onvoorstelbaar hoeveel soorten en aantallen dieren je hier kunt zien. In het droge seizoen verzamelen de beesten zich bij de waterpoelen om te drinken, wat het heel makkelijk maakt om ze te vinden. In Etosha leven onder andere olifanten, giraffen, zebra’s, luipaarden, neushoorns en leeuwen. Er is zoveel te zien dat je hier makkelijk een paar dagen door kunt brengen. En ook leuk: in Etosha kun je prima zelf rijden. Lekker op avontuur dus!

Rondreis Namibië: neushoorns spotten tijdens een rhino-tracking

Nog geen genoeg van wilde dieren? Rijd dan door naar het afgelegen Damaraland, een droog savannegebied met indrukwekkende tafelbergen. Je kunt hier bovendien op rhino-tracking, op zoek naar neushoorns. Je begint in een jeep, maar als de gids sporen heeft gevonden, ga je te voet verder. Een spannende manier om neushoorns te vinden.

De ruige kust

De kust van Namibië heeft als bijnaam de Skeleton Coast en dat is niet voor niets. Het is hier zo ruig, dat er talloze scheepswrakken zijn aangespoeld. Tegenwoordig kun je er enorme kolonies zeehonden bewonderen en je maakt natuurlijk een stop in het stadje Swakopmund. Dit Duits aandoende stadje heeft een leuke boulevard en verschillende goede restaurants. Een prima plek om bij te komen van je autorondreis Namibië.

De Himba’s in Namibië

In Namibië leven verschillende traditionele stammen, waaronder de Himba’s. Je kunt een Himba-dorp bezoeken en alles leren over hun authentieke manier van leven. Een andere beroemde stam is de San, ook wel de bosjesmannen genoemd. Zij leven van de natuur en ook zij vertellen je graag alles over hun unieke levenswijze.

Zelf rijden tijdens je Namibië rondreis

Wil je de eindeloze, lege landschappen van Namibië écht beleven, kies dan voor een selfdrive Namibië. Een autorondreis Namibië geeft je de kans om het land op je eigen tempo en in alle vrijheid te ontdekken. Je kunt hier met gemak honderd kilometer rijden zonder iemand tegen te komen. De wegen zijn soms verhard, maar vaak rijd je over gravelwegen. Die zijn prima te berijden, zolang je rustig rijdt en je netjes aan de voorgeschreven snelheid houdt. Zelf rijden in Namibië is dé manier om het land echt te leren kennen. Onze reisspecialist Nina helpt je graag om de individuele Namibie reizen van je dromen samen te stellen.

Duurzame rondreis Namibië

Maak je een reis door Namibië, dan wil je natuurlijk zorgen dat je reis een positieve impact heeft op de natuur en cultuur van het land. Daarom kiezen we in Namibië voor kleinschalige lodges, die ecovriendelijk werken. Je kunt ook gaan kamperen in de natuur, dat is uiteraard nog duurzamer! In Namibië kun je prachtige safari’s maken en daar heb je niet altijd een auto voor nodig. Ga bijvoorbeeld in Damaraland te voet op zoek naar neushoorns, onder leiding van een gespecialiseerde lokale gids. Of kies voor de driedaagse Tok Tokkie-trail, een avontuurlijke wandeling dwars door de Namib-woestijn, met overnachtingen in de open lucht. Een unieke manier om de natuur van Namibië echt te beleven en alleen je voetstappen achter te laten.

Rondreis Namibië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis Namibië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Nina, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Namibië reizen is van mei tot en met oktober. Het is de droge tijd, wat het makkelijker maakt om dieren te spotten. Let op: dit zijn ook de meest populaire reismaanden en accommodaties zijn snel volgeboekt. Het is daarom belangrijk om je reis ruim op tijd te boeken.

Visum

Voor een rondreis Namibië heb je geen visum nodig als je korter dan negentig dagen wilt blijven. Je paspoort moet nog wel tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek en het is nodig om een ticket voor je terugvlucht te hebben.

Veiligheid

De Namibië reizen zijn in principe veilig. Let wel goed op je spullen en wees voorzichtig op de weg. Neem verder de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld

De munteenheid in Namibië is de Namibian Dollar. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. In de grotere plaatsen kun je pinnen en je kunt op veel plekken terecht met je creditcard.

Vaccinaties

Voor een rondreis Namibië worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt voor in Namibië. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Namibië reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!