Namibië reizen - 100% op maat

Regel je rondreis Namibië rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat

Namibië: tussen rode duinen en wilde dieren

Eindeloze, lege wegen. Hoge knalrode zandduinen. Een ruige kust. Het traditionele Himba-volk. Het prachtige Etosha National Park vol wilde dieren. Een rondreis Namibië is een geweldig avontuur vol hoogtepunten. Je slaapt hier in de mooiste kleinschalige lodges midden in de natuur en je kunt hier prima zelf rijden. Kies voor een autorondreis Namibië en geniet in alle vrijheid van dit indrukwekkende Afrikaanse land.

rondreis Namibie

Maak kennis met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Namibie reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis Namibie kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt. Lees meer.

Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor individuele Namibie reizen

Trustpilot

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Voorbeelden rondreis Namibie

Namibië hoogtepunten

Ontdek het allerbeste van Namibie tijdens deze autorondreis.
13 dagen va. €2170,- pp. (€167,- per dag)

Individuele Reis Namibie

Maak kennis met het prachtige land Namibie en de Himba’s.
18 dagen va. €1810,- pp. (€101,- per dag)

Namibië met kinderen

Deze rondreis Namibie met kinderen is vooral geschikt voor dierenliefhebbers.
14 dagen va. €1715,- pp. (€122,- per dag)

Bouwstenen Namibië

Himba & Epupa

Bezoek de Himba’s en de Epupa Falls tijdens deze rondreis Namibie.
 4 dagen – enkel in combinatie met een rondreis

Tok Tokkie Trail

Maak een 3-daagse wandeltocht door de Namib woestijn.
3 dagen – enkel in combinatie met een rondreis 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Namibie reizen

Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën voor een Namibië rondreis.

Inspiratie, ervaringen en reistips rondreis Namibie

“Alles was uitstekend geregeld en we kregen ter plekke goed advies en uitleg over de route.”

Namibie reizen

Dit is reizen in Namibië

  • Zelf rijden in je eigen huurauto
  • Ongerepte, ruige landschappen
  • Indrukwekkend safaripark Etosha

Rondreis Namibie: ontdek de oudste woestijnen ter wereld

Zeg je Namibië, dan zeg je woestijn. En niet zomaar een woestijn, want in Namibië vind je de oudste woestijn ter wereld. De Namib-woestijn is meer dan tachtig miljoen jaar oud en beslaat een gebied van zo’n 1600 kilometer. Heel bijzonder zijn de knalrode duinen, ontstaan door de wind die vanaf de kust het land in waait. Sommige duinen zijn wel driehonderd meter hoog en Dune 45 mag je zeker niet overslaan. De beklimming van deze 170 meter hoge duin is een hele klus, maar dan heb je ook een fantastisch uitzicht over de eindeloze woestijn. Bij voorkeur doen rond zonsopkomst!

Op safari in Namibië: Etosha National Park

Wil je graag wilde dieren spotten, dan kom je in Etosha National Park helemaal aan je trekken. Het is onvoorstelbaar hoeveel soorten en aantallen dieren je hier kunt zien. In het droge seizoen verzamelen de beesten zich bij de waterpoelen om te drinken, wat het heel makkelijk maakt om ze te vinden. In Etosha leven onder andere olifanten, giraffen, zebra’s, luipaarden, neushoorns en leeuwen. Er is zoveel te zien dat je hier makkelijk een paar dagen door kunt brengen. En ook leuk: in Etosha kun je prima zelf rijden. Lekker op avontuur dus!

Rondreis Namibië: neushoorns spotten tijdens een rhino-tracking

Nog geen genoeg van wilde dieren? Rijd dan door naar het afgelegen Damaraland, een droog savannegebied met indrukwekkende tafelbergen. Je kunt hier bovendien op rhino-tracking, op zoek naar neushoorns. Je begint in een jeep, maar als de gids sporen heeft gevonden, ga je te voet verder. Een spannende manier om neushoorns te vinden.

Reis Namibië: de ruige kust

De kust van Namibië heeft als bijnaam de Skeleton Coast en dat is niet voor niets. Het is hier zo ruig, dat er talloze scheepswrakken zijn aangespoeld. Tegenwoordig kun je er enorme kolonies zeehonden bewonderen en je maakt natuurlijk een stop in het stadje Swakopmund. Dit Duits aandoende stadje heeft een leuke boulevard en verschillende goede restaurants. Een prima plek om bij te komen van je autorondreis Namibië.

De Himba’s in Namibië: ook voor cultuur kun je hier terecht

In Namibië leven verschillende traditionele stammen, waaronder de Himba’s. Je kunt een Himba-dorp bezoeken en alles leren over hun authentieke manier van leven. Een andere beroemde stam is de San, ook wel de bosjesmannen genoemd. Zij leven van de natuur en ook zij vertellen je graag alles over hun unieke levenswijze.

Autorondreis Namibië: zelf rijden is prima te doen

Wil je de eindeloze, lege landschappen van Namibië écht beleven, kies dan voor een selfdrive Namibië. Een autorondreis Namibië geeft je de kans om het land op je eigen tempo en in alle vrijheid te ontdekken. Je kunt hier met gemak honderd kilometer rijden zonder iemand tegen te komen. De wegen zijn soms verhard, maar vaak rijd je over gravelwegen. Die zijn prima te berijden, zolang je rustig rijdt en je netjes aan de voorgeschreven snelheid houdt. Zelf rijden in Namibië is dé manier om het land echt te leren kennen. Onze reisspecialist Nina helpt je graag om de individuele Namibie reizen van je dromen samen te stellen.

Beste reistijd rondreis Namibië

Beste reistijd rondreis Namibie

De beste reistijd voor Namibie reizen is van mei tot en met oktober. Het is de droge tijd, wat het makkelijker maakt om dieren te spotten. Let op: dit zijn ook de meest populaire reismaanden en accommodaties zijn snel volgeboekt. Het is daarom belangrijk om je reis ruim op tijd te boeken.

Visum rondreis Namibië

Visum rondreis Namibië

Voor een rondreis Namibië heb je geen visum nodig als je korter dan negentig dagen wilt blijven. Je paspoort moet nog wel tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek en het is nodig om een ticket voor je terugvlucht te hebben.

Veiligheid Namibie reizen

Veiligheid Namibië rondreis

De Namibie reizen zijn in principe veilig. Let wel goed op je spullen en wees voorzichtig op de weg. Neem verder de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld Namibië reizen

Geld Namibië reis

De munteenheid in Namibië is de Namibian Dollar. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. In de grotere plaatsen kun je pinnen en je kunt op veel plekken terecht met je creditcard.

Vaccinaties Namibië reizen

Inentingen en malaria rondreis Namibie

Voor een rondreis Namibie worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt voor in Namibië. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets Namibië reis

Vliegtickets Namibië reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Namibie reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!