18-daagse rondreis Nepal
Vanaf  € 2130,-

 • Reis door ongerepte delen van Nepal
 • Neushoorns in Chitwan Nationaal Park
 • Verblijf in een homestay

Tijdens deze rondreis Nepal verlaat je de gebaande paden en reis je door ongerepte delen van Nepal. In het Zuiden van Nepal ligt de Terai, groen laagland langs de zuidgrens van Nepal. Dit is de absolute tegenhanger van het hooggebergte – een land van dichte jungles en Zuid-Aziatische kleuren. Hier speur je door de dichte rietkragen en jungle totdat je plots een onverwachte ontmoeting hebt met een neushoorn of tijger. Daarnaast is er ook plaats voor cultuur: je bezoekt de pittoreske dorpen Bandipur & Tansen, stopt in Pokhara aan het Phewa-meer, bezoekt de geboorteplaats van Boeddha in Lumbini en gaat naar Janakpur. Nog verder naar het oosten ligt Ilam, bekend om de heerlijke thee die hier vandaan komt. Je komt hier ook in het leefgebied van de Rode Panda.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je rondreis op maat in Nepal samen

Je kunt je rondreis Nepal in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, je lokale Nepal specialist die al jaren in Nepal woont. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route rondreis Nepal:

 • Dag 1 : Kathmandu, start rondreis Nepal
 • Dag 2 : Bandipur
 • Dag 3 : Pokhara
 • Dag 4 : Tansen
 • Dag 5 en 6 : Lumbini
 • Dag 7 en 8 : Chitwan National Park
 • Dag 9 en 10 : Janakpur
 • Dag 11 : Ilam
 • Dag 12 en 13 : Dobate
 • Dag 14 : Ilam
 • Dag 15 en 16 : Koshi Tappu Wildreservaat
 • Dag 17 : Kathmandu
 • Dag 18 : Einde rondreis Nepal

Dag 1 – Aankomst in Kathmandu
Na aankomst op het vliegveld in Kathmandu word je opgehaald en naar het hotel gebracht om wat uit te rusten.

Dag 2 – Kathmandu naar Bandipur
Je eerste stop gedurende deze rondreis is in Bandipur, een heuvelstadje. Dit was een belangrijke handelscentrum aan de oude voetweg tussen Kathmandu en Pokhara. Je kunt hier genieten van de traditionele Newar-architectuur. De Newari worden in Nepal beschouwd als de oorspronkelijke inwoners van Nepal.

Rondreis Nepal

Dag 3 – Bandipur naar Pokhara
De vallei van Pokhara nestelt zich onder de met sneeuw bedekte toppen van het Annapurna gebergte. Ten zuidwesten van de oude stad vind je het Phewa meer, het grootste van de acht meren in de vallei van Pokhara. Je hebt alle tijd om Pokhara en het meer te verkennen. Ga op zoek naar souvenirtjes of onderneem activiteiten als een boottochtje. Actievelingen kunnen een klim naar de World Peace Pagoda maken.

Dag 4  Pokhara naar Tansen
Na zo’n 4 uur rijden kom je aan bij het gezellige oude handelsstadje Tansen, dat op een hoogte van 1400 meter ligt. Steile, met keien geplaveide straatjes lopen omhoog langs kleine bazaars waar ambachtslieden kleurrijke topi’s (traditioneel hoofddeksel voor mannen) en metaalwerk vervaardigen. Je ziet ook vrouwen werken op een weefgetouw, die de traditionele dhaka stof maken.

rondreis Nepal

Dag 5 – Tansen naar Lumbini
De reis brengt je naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Dit is een Unesco-Werelderfgoedplaats en een heilige plaats voor boeddhisten van overal in Azië. In het rustige oord wapperen gebedsvlagjes in de wind, zingen vogels vanuit de heilige pipal-boom en brengen vele pelgrims hun eerbetoon.  

rondreis Nepal

Dag 6 – Lumbini vrije dag
Vandaag heb je tijd om de hele dag rond te dwalen in het Lumbini-complex. Optioneel kun je dit met gids doen. Gedurende 3 uur kom je langs alle belangrijke plaatsen van Boeddha: waar zijn moeder weeën kreeg, waar Boeddha precies ter wereld is gekomen.. er staan diverse kloosters die de moeite waard zijn te bezoeken.

Rondreis Nepal

Dag 7 – Lumbini naar Chitwan National Park
Deze dag rijd je van Lumbini naar Chitwan national park. Na aankomst in maak je een kleine wandeling langs de rivier voordat je aankomt bij je accommodatie. Je verblijft in een community resort dat zich ontpopt heeft tot een duurzaam project van eco-toerisme dat bijdraagt tot de inheemse bevolking van de Terai regio.

Dag 8 – Chitwan National Park
Het Chitwan National Park behoort wat de wilde diersoorten betreft tot de rijkste parken van Azië. Het is tevens een van de grootste nog resterende habitats met hoog grasland. De grote dieren in het park verbergen zich vooral in het dichte bos en het hoge gras in de overvloeiingsvlakten van de rivier. Je gaat er de hele dag op uit om de wilde dieren te zoeken.

Dag 9 – Chitwan National Park naar Janakpur
Je vervolgt de reis over de Mahendra Highway en rijdt in zuidelijke richting naar de heilige stad Janakpur. Wanneer je door de smalle, zanderige straatjes van Janakpur loopt, kun je je nauwelijks voorstellen dat dit ooit de hoofdstad van het koninkrijk Mithila was. De traditionele schilderingen worden al eeuwenlang van moeder op dochter overgedragen door de Mithila-vrouwen. Je ziet ze overal in de stad: op de muren van de huizen, op aardewerk en tegenwoordig zelfs op stoffen. Je brengt er een bezoekje aan het Janakpur Women`s Development Centre net buiten de stad: dit is een project van plattelandsontwikkeling waarbij de Mithila vrouwen hun Maithil-kunstwerken te koop aanbieden.

Rondreis Nepal

Dag 10 – Janakpur
Vandaag breng je een bezoek aan de Janaki Mandir tempel. Dit is de hoofdtempel van Janakpur, gebouwd op de plek waar de beeltenis van de Godin Sita gevonden is en waar ze gewoond zou hebben. Het gebouw is duidelijk beïnvloed door de Noord-Indiase Mogol stijl, getuige de vele koepeltjes, de blinde bogen en het maaswerk. Je bezoekt tevens de Ram Mandir tempel, die veel Nepaleser oogt.

Dag 11 – Janakpur naar Ilam
Je begint de dag met een tocht door de bergen, waarbij je de theetuinen van Ilam passeert en in contact komt met de Nepalese bevolking. Het plaatsje Ilam, een stuk ten Oosten van Dhara, is het middelpunt van de prille Nepalese thee-industrie. Op de hellingen plukken vrouwen in bontgekleurde kleding de theeblaadjes van de struiken. Je verblijft in een guesthouse met uitzicht op de theetuinen.

rondreis Nepal

Dag 12 – Ilam naar Dobate
Je verlaat Ilam en rijdt dan verder naar Dobate. Je bereikt Dobate (gelegen op een bergtop op 2655 m) in de late namiddag. ’s Avonds maak je een kleine wandeling om vogels en andere zoogdieren te bezichtigen.

Dag 13 – Dobate: Wandeling op zoek naar de Rode Panda
Dobate is het dorp het dichtst bij het leefgebied van de Rode Panda. Vandaag sta je vroeg op om, onder begeleiding van een lokale gids, de Rode Panda te zoeken in de bossen. Je ziet ongetwijfeld veel andere zoogdieren en vogels. Je luncht bij de lokale bevolking en dompelt je ’s avonds ook onder in het leven van de lokale gemeenschap.  

Dag 14 – Dobate naar Ilam
Sta vroeg op en geniet van het panoramische uitzicht op de Himalaya gedurende de zonsopgang. Na het ontbijt rijd je terug naar Ilam. Hier volg je er het hele productieproces in een thee-plantage ten Zuiden van Ilam, waar de geplukte theeblaadjes worden gerold, geoxideerd, gedroogd en gesorteerd. 

Dag 15 – Ilam naar Koshi Tappu Wildreservaat
Je vertrekt vandaag voor een lange dag reizen. Onderweg kun je genieten van de uitzichten, en je kunt stoppen wanneer je wilt.Tegen het einde van de dag bereik je het Koshi Tappu reservaat. Je logeert er in een tentenkamp aan de rand van het reservaat.

Dag 16 – Koshi Tappu Wildreservaat
De bossen in de waterrijke vlakten van van de Koshi rivier zijn bekend om hun rijke vogelleven en de wilde waterbuffels. Verder leven hier axisherten, nijlgaus, wilde olifanten en wilde zwijnen. Het reservaat wordt in het oosten en het westen begrensd door de bedijkingen van de rivier en in het zuiden door de barrage die de grens met India vormt. Koshi Tappu is heerlijk rustig, met weinig toeristen. Geniet van de authentieke wildernis, al dan niet tijdens een tochtje over de rivier. Je logeert er in een tentenkamp aan de rand van het reservaat.

rondreis Nepal

Dag 17- Koshi Tappu Wildreservaat naar Kathmandu
Helaas is het tijd terug naar Kathmandu te rijden. Je hebt weer een lange reisdag voor de boeg en komt ’s avonds aan in Kathmandu.

Dag 18 – Kathmandu – einde reis
Deze rondreis Nepal is ten einde gekomen. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht, of kunt ervoor kiezen deze reis op eigen gelegenheid voort te zetten.

rondreis nepal

Prijsinformatie rondreis Nepal

Reisduur rondreis Nepal 18 dagen/17 nachten
Reissom rondreis Nepal Vanaf € 2130,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur, lokale Engelssprekende privé gids, lokale natuurgids in Dobate, genoemde activiteiten, entreegelden
Exclusief (Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Nepal.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een rondreis Nepal

Wil je een rondreis Nepal maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!