20-daagse rondreis Oeganda

Vanaf € 3030,-

 • Originele rondreis Oeganda
 • Op zoek naar Chimpansees en berggorilla’s
 • Overnachtingen in unieke accommodaties

Tijdens deze rondreis Oeganda ga je op zoek naar chimpansees in Kibale Forest en wordt je betoverd door de watermassa van de Murchison Falls.  In Queen Elisabeth National Park zie je tijdens een spectaculaire bootsafari nijlpaarden en krokodillen. Voor een ontmoeting met de indrukwekkende berggorilla’s wandel je tijdens de rondreizen door het Bwindi National Park in. Ontdek een van de mooiste meren van Oost-Afrika: Lake Bunyonyi.

Maak kennis met Sander, de reisexpert die jaren in Oeganda woonde. Lees hoe je samen met hem je Oeganda reis kunt samenstellen. 

Oeganda reizen

Stel je eigen rondreis Oeganda samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt rondreis Oeganda in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Sander, onze Oeganda specialist.

Route rondreis Oeganda:

 • Dag 1 : Kampala, start rondreis Oeganda
 • Dag 2 en 3 : Sipi Falls
 • Dag 4 : Moroto
 • Dag 5 : Kotideo
 • Dag 6 : Nakipelemoru
 • Dag 7 en 8 : Kidepo Valley
 • Dag 9 : Murchison Falls
 • Dag 10 : Safari en boottocht over de Nijl
 • Dag 11 : Kibale Forest
 • Dag 12 en 13 : Rwenzori Mountains
 • Dag 14 t/m 16 : Queen Elizabeth National park
 • Dag 17 : Bwindi
 • Dag 18 : Gorilla trekking
 • Dag 19 : Entebbe
 • Dag 20 : Einde Oeganda rondreis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst Entebbe naar Kampala
Na aankomst op het vliegveld van Entebbe word je opgehaald door de chauffeur die je naar het guesthouse brengt. De rit van Entebbe naar Kampala duurt ongeveer een kwartier. Afhankelijk van de aankomsttijd, die meestal in de nacht zal zijn, kun je bij aankomst meteen lekker gaan slapen.

Dag 2 – naar Sipi Falls
Na het ontbijt rijd je naar Sipi Falls. In Jinja stop je om de bron van de Nijl te bekijken, vervolgens is het nog ruim twee uur rijden naar Sipi Falls. Sipi ligt op de hellingen van Mount Elgon. Mount Elgon staat precies op de grens met Kenya, bij de lodge kan je op je gemak acclimatiseren en je voorbereiden op de reis door Karamoja.

rondreis Oeganda

Dag 3 – Sipi Falls
Vandaag wandel je op je gemak naar de verschillende watervallen die Sipi rijk is, en kan je eventueel een “natural shower” nemen. In de middag krijg je een koffie tour langs koffieboeren die op de berghellingen koffie verbouwen. De koffie bonen van Mount Elgon behoren tot de beste van de wereld.

Dag 4 – Moroto
De volgende stop is Moroto, tegen het einde van de middag maak je een wandeling de berg op (Mount Moroto) om van het prachtige uitzicht te genieten onder het genot van een drankje.

rondreis Oeganda

Dag 5 – naar Kotideo
Na het ontbijt begin je aan de reis naar Kotido, een klein stadje in het noorden van Oeganda. Je zal merken dat het landschap langzaam verandert. Dit deel van Oeganda is veel droger en warmer en dat zie je ook meteen aan de omgeving. Kotido ligt in het district Noord Karamoja. De dag sluit je af op de sliding rock, een natuurlijke glijbaan die al eeuwenlang gebruikt word door de de locale bevolking en een mooi uitzicht biedt op de omgeving.

Dag 6 – naar Nakipelemoru
Vandaag bezoek je een van de grootste traditionele dorpen in oost Afrika: Nakipelemoru. Je krijgt hier een rondleiding door een lokale gids. In de middag volgt een nature walk langs de oevers van de rivier. Dit is een zogenaamde “Seasonal river”, dus afhankelijk van het jaargetijde zal de rivier geheel of gedeeltelijk droog liggen.

rondreis Oeganda

Dag 7 – naar Kidepo Valley
Na het ontbijt gaan we richting Kidepo Valley. Kidepo is een van de mooiste parken van Afrika en zeker het mooiste park van Oeganda. In de middag maak je een game drive door het park en aan het eind van de dag arriveer je bij je hotel.

Dag 8 – Wandelsafari Kidepo Valley
Om 07:00 uur begint de wandel safari, samen met een gids loop je ca. 8 kilometer door de heuvels die het park omringen. Aan het eind van de middag maak je ook nog een game drive om andere delen van het park te verkennen en hopelijk wat dieren te spotten. Kidepo Valley is vooral beroemd om zijn mooie landschap en zijn grote kuddes buffels, maar ook om het relatief grote aantal roofdieren zoals de leeuw, luipaard en cheetah.

rondreis Oeganda

Dag 9  – naar Murchison Falls
Deze dag is een reisdag, maar wel door een mooi en afwisselend landschap. Aan het eind van de dag arriveer je bij Murchison Falls National park.

Dag 10 – Safari en boottocht over de Nijl
Vandaag vroeg uit de veren voor een safari. Om 06:00 uur gaat de wekker zodat je op tijd bent om de ferry te nemen naar de overkant van de Nijl, het gebied waar de meeste wilde dieren verblijven. In de middag maak je een boottocht op de Nijl, naar de voet van de Murchison Falls. Tijdens de tocht zie je al heel veel wilde dieren, zoals nijlpaarden, buffels, krokodillen en wellicht al wat olifanten.

rondreis Oeganda

Dag 11 – Naar Kibale Forest
Na het ontbijt rijden we door naar Kibale Forest National park, een lange rit maar zeer de moeite waard. Je zal zien dat het landschap steeds groener en heuvelachtiger wordt.

Dag 12 – Bigodi wetland, naar Rwenzori Mountains
In de ochtend bezoek je Bigodi wetland, een moerasgebied met een hele rijke flora en fauna, tijdens de hike zal je veel verschillende vogelsoorten kunnen spotten maar ook nu en dan verschillende apen. In de middag ga je naar de Rwenzori Mountains.

Dag 13 – wandeling Rwenzori Mountains
Vandaag ga je de omgeving verkennen met een lokale gids, hij zal je alles vertellen over het leven in de bergen en van de bewoners. Als je conditie voldoende is kan je ook een hike maken de bergen in, maar let op het is erg steil!

Dag 14 – Queen Elizabeth National park
Na het ontbijt rijd je naar het noordelijke deel van Queen Elizabeth National park. Om 14:00 uur begin je aan de boottocht over het Kazinga Kanaal. Dit kanaal verbindt twee meren, en in en langs dit kanaal leven veel verschillende dieren, met name watervogels.

Dag 15 – Queen Elizabeth National park
Vandaag ga je in de ochtend op zoek naar ons naaste familie lid, de Chimpansee. De tracking duurt ongeveer twee tot drie uur. Na de lunch maak je nog een game drive door het park, maar je kan ook heerlijk relaxen bij de lodge.

Dag 16 – Zuidelijke deel van Queen Elizabeth National    
Na het ontbijt maak je nog een game drive door het noordelijke deel en vervolgens ga je op weg richting het zuidelijke deel van Queen Elizabeth National park, Ishasha. Dit deel is vooral bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Na het inchecken bij de lodge maak je een game drive door het park.

Dag 17 – Bwindi
Na het ontbijt en wellicht nog een rondje door Ishasha ga je richting Bwindi Impenetrable Forest. De reis gaat door een mooi glooiend landschap wat steeds groener en bergachtiger wordt. Aan het begin van de middag check je in bij de lodge.

Dag 18 – Gorilla trekking
Vandaag is het de dag van de gorilla trekking. Na de briefing begint de zoektocht naar de Berg Gorilla’s. Afhankelijk van de lokatie van de familie die je gaat bezoeken kan de tocht enkele uren in beslag nemen. Het landschap is bergachtig dus neem goede wandelschoenen mee. Na deze enerverende dag en unieke ervaring is het tijd om te relaxen bij de lodge.

Dag 19 – naar Entebbe
Via de evenaar rijden we vandaag weer terug naar Entebbe voor je laatste nacht in Oeganda.

Dag 20 – vertrek
De laatste dag in Oeganda, tijd om nog wat souvenirs te kopen of gewoon even te ontspannen bij een zwembad. Hier eindigt het Oegandese avontuur! Webale nyo!

Prijsinformatie Rondreis Oeganda

Reisduur rondreis Oeganda 20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis Oeganda Vanaf € 3030 ,- per persoon (op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen onder 12 jaar reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen op basis van ontbijt,  vervoer ter plaatse, omschreven game drives
Exclusief Internationale vlucht, permit gorilla trekking ($ 600,-), permit chimpansee trekking ($ 150,-), optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Oeganda Overnachtingen in middenklasse hotels

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Sander helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Oeganda.

Meer inspiratie voor een rondreis Oeganda.

Wil je een rondreis Oeganda maken? Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Oeganda op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor meer Oeganda reizen

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!