Rondreis Oezbekistan - 100% op maat


Regel je Rondreis Oezbekistan met een lokale expert

Rondreis Oezbekistan

De parel van de Zijderoute

Wie aan een rondreis Oezbekistan denkt, denkt aan de Zijderoute. Mythische steden als Khiva, Buchara en Samarkand barsten bijna uit hun voegen door de veelheid aan prachtig gerestaureerde medressa’s, moskeeën en karavanserais. Het blauwgroen van de koepels van de moskeeën en de mozaïeken contrasteert prachtig met de diepblauwe luchten die je in dit droge klimaat dikwijls hebt. Maar dit onbekende land biedt meer. De Fergana-vallei is een boeiende etnische mix van vele Centraal-Aziatische volken en is het economische hart van het land. Wie geïnteresseerd is in Sovjet-planologie kan zijn hart ophalen in de hoofdstad Tasjkent. Het meest verrassende is misschien wel het feit dat Oezbekistan ook machtige bergen heeft waar je meerdaagse looptochten kunt maken door dichte bossen langs meren en watervallen.

Maak kennis met Mahmud, de reisprofessional in Oezbekistan. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Oezbekistan.

Geef Mahmud je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis door Oezbekistan.

Voorbeelden individuele rondreis Oezbekistan op maat

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Oezbekistan specialist Mahmud.

Oezbekistan vakantie

Oezbekistan vakantie

Ontdek de hoogtepunten van de Zijderoute

14 dagen vanaf €1470,- pp. (€105,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Oezbekistan rondreis

Oezbekistan rondreis

Schuif aan voor een maaltijd

In Buchara bezoek je aan het eind van de middag een lokale familie die je kunt helpen met het bereiden van het nationale gerecht: plov (elders in Centraal Azië bekend als pilav).

Slaap in een traditionele Yurt

In de droge Kyzylkum woestijn overnacht je een nacht in een yurtkamp. De yurt is de tent waarmee de nomaden van Centraal-Azie rondtrekken. Bijzonder om een nacht in zo’n grote tent te slapen en op deze manier kennis te maken met een unieke manier van leven.

Oezbekistan rondreis
Oezbekistan rondreis

Verblijf bij locals

Het dorpje Sentyab ligt heel geïsoleerd in de droge, ruige bergen. Hier komen nauwelijks andere toeristen. Je kunt hier overnachten in een homestay bij mensen thuis, dé manier om met de bevolking in contact te komen. Als je wilt kun je helpen met het bereiden van het avondeten.

Oezbekistan reis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen individuele rondreis Oezbekistan

Op zoek naar een unieke Oezbekistan rondreis? Mahmud, onze reisspecialist in Oezbekistan, stelt graag je reis voor je samen. Geef Mahmud je wensen door en hij stuurt je vrijblijvend een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips individuele rondreis Oezbekistan

Praktische informatie rondreis Oezbekistan

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Rondreis door Oezbekistan

  • De beroemde Zijderoute
  • De Oasestad van Khiva
  • meet the locals tijdens je rondreis
  • Ervaar de mooie cultuur van Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan – De Zijderoute

De Zijderoute loopt als een spreekwoordelijke groene draad door Oezbekistan. Als je langs de steden Khiva, Buchara en Samarkand reist, volg je als het ware deze oude handelsroute en overal vind je overblijfselen ervan: caravanserails, medressa’s (moslimscholen) en moskeeën.

Rondreis Oezbekistan – Oasestad Khiva

Khiva (ook wel als Xiva geschreven) is een kleine oasestad in het westen van Oezbekistan. Het wordt beschouwd als een van de drie grote Zijderoute steden. Khiva heeft een volledige gerestaureerde ommuurde stad (de Itchan Kala), met een ongelooflijke verzameling aan bezienswaardigheden. Er zijn verschillende moskeeën en heel veel gerestaureerde oude huizen. De prachtige groenblauwe Kalta minor, is eigenlijk een minaret die nooit afgebouwd is.

Rondreis Oezbekistan – Cultureel centrum van Buchara

Buchara (ook wel als Bukhara geschreven) is een van de belangrijkste steden van Oezbekistan en een cultureel centrum. De stad was een belangrijk centrum van de Zijderoute. Het centrum van de stad is geheel gerestaureerd en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. De wijk rond het waterreservoir Labi Hausz is erg sfeervol en het toeristisch centrum van de stad.

Hoogtepunt na hoogtepunt in Samarkand

Samarkand is een grote stad in Oezbekistan, dichtbij de grens met Tadzjikistan. Deze stad telt een aantal van de grootste bezienswaardigheden van de Zijderoute en wordt dus veel bezocht. Het Registan is een plein waaraan drie kolossale medressa’s (moslimscholen) zijn gebouwd. Deze zijn schitterend versierd. Ook het Bibi Khanum, een moskee gebouwd door Timur Lenk voor zijn vrouw en de Shah-I-Zinda, een oud kerkhof met bijbehorende moskee gelden als schoolvoorbeelden van Islamitische architectuur.

Duurzaam reizen Oezbekistan

Eén van de leukste onderdelen van je Oezbekistan-reis is kennismaken met de gastvrije locals. Je hoeft alleen maar een markt op te wandelen en je wordt al enthousiast begroet door de marktkoopmannen. Een leuke plek om lokale producten te proeven en heerlijk vers brood en fruit te kopen. Je kunt in Oezbekistan bovendien slapen in kleinschalige familiehotelletjes, lunchen bij mensen thuis en zelfs overnachten in een yurtkamp. Wil je ook je transport duurzaam regelen? Neem dan regelmatig de moderne trein, die de bekende steden van Oezbekistan snel en comfortabel met elkaar verbindt.

Je rondreis Oezbekistan zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Oezbekistan zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Mahmud, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Oezbekistan rondreis

De lente en het najaar zijn verreweg de beste tijd om te reizen en dat is ook het toeristenseizoen. Vanaf half april tot half juni en vanaf half augustus tot half november zijn de temperaturen overdag aangenaam (met maximaal 30-35 graden) en de avonden koel. De zon maakt overuren en je kunt optimaal gebruik maken van de vele terrassen in de schaduw. Wil je meerdaagse tochten in de bergen maken dan zijn de zomermaanden daar het meest geschikt voor. Lees meer.

 

Visum Oezbekistan rondreis

Voor een rondreis door Oezbekistan heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig als je korter dan 30 dagen gaat. Heb je een andere nationaliteit, neem dan contact op met de visumcentrale om te checken of je een visum nodig hebt. Wil je langer dan 30 dagen in Oezbekistan blijven, dan kun je vrij eenvoudig online een visum aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Oezbekistan.

Geld Oezbekistan rondreis

In Oezbekistan betaal je met de Som (UZS). Dit is een heel kleine munteenheid en de koers schommelt rond de 10.500 UZS voor 1 euro. Aangezien de meeste bankbiljetten geen grote waarde hebben (100.000 Som is de grootste) kun je je voorstellen dat je een heel pakket biljetten krijgt als je geld wisselt. Zorg dus dat je een handig buideltasje of grote portemonnee meeneemt.

Veiligheid Oezbekistan rondreis

Oezbekistan is over het algemeen een veilig land voor reizigers. De Oezbeken zijn vriendelijk en gastvrij en staan altijd klaar om je te helpen. Alleen in de grensgebieden van Oezbekistan kan het sporadisch onrustig zijn. Uiteraard is Mahmud altijd op de hoogte van de recente situatie.

 

Inentingen Oezbekistan rondreis

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. We raden je aan zo’n 4-6 weken voor vertrek een afspraak in te plannen.

 

Vliegtickets Oezbekistan rondreis

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Oezbekistan rondreis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!