Rondreis door Rajasthan

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis door Rajasthan

20 dagen, vanaf € 1955,-

  • Ervaar het dorpsleven van Chandelao
  • Ontdek reizen met de trein in India
  • Verblijf in een sprookjesachtig paleis
  • Slaap in een homestay bij de mensen thuis
  • Ga op fietstour in de roze stad
  • Ga voor een échte Bollywood ervaring (optioneel)
  • Geen binnenlandse vluchten

Een rondreis door Rajasthan is niet compleet zonder een bezoek aan een aantal van haar iconische steden. Maar om het echte India te ervaren ga je van de gebaande paden naar de kleinere steden en dorpen. Op het platteland van India woont de meerderheid van de Indianen, zoals Bundi en Karauli. Omdat je in kleinschalige accommodaties overnacht, kom je echt in contact met de bevolking en leer je alles over de kunst, cultuur en het erfgoed van Rajasthan.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route rondreis door Rajasthan:

Dag 1 en 2: Delhi
Dag 3 en 4: Chandelao
Dag 5: Osian
Dag 6 en 7: Jaisalmer
Dag 8 en 9: Jodhpur
Dag 10: Narlai
Dag 11 en 12: Udaipur
Dag 13: Deogarh
Dag 14: Puskhar
Dag 15 en 16: Jaipur
Dag 17 en 18: Agra
Dag 19: Delhi
Dag 20: Vlucht vanuit Delhi, einde van je rondreis

Je eigen India rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis door Rajasthan in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Shalome, de India specialist die er vandaan komt. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Dagprogramma rondreis door Rajasthan

Rondreis door Rajasthan
Dag 1 – Delhi

Bij aankomst word je opgewacht op het vliegveld en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij om te besteden. Zo kan je alvast Delhi gaan ontdekken.

Dag 2 – Delhi

‘s Morgens begin je met een bezoek aan het oude gedeelte van de stad door middel van een rondleiding met gids. Tijdens deze rondleiding zal je veel gebruik maken van Delhi’s moderne en efficiënte metro systeem en de traditionele riksja’s. De focus van deze tour ligt op de markten en het alledaagse leven van de Indiase bevolking zowel als op de Jama Masjid, de grootste moskee van India. In de avond reis je per trein naar Jodhpur.

Wil je CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan is de directe vlucht naar Delhi met KLM de beste keuze. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Rondreis door Rajasthan
Dag 3 – Chandelao

‘s Morgens kom je aan in Jodhpur en reis je binnen een uur naar Chandelao. Hier verblijf je in een middeleeuws huis omgebouwd door de eigenaar, Padruman Singh, in een klein hotel. Dit is dan ook een perfecte plek om in aanraking te komen met de lokale bevolking en te leren over de kunst, cultuur en het erfgoed van Rajasthan. Net buiten de stad vind je een project van Padruman waar hij met vrouwen uit Chandelao werkt aan traditionele Rajasthani handwerken. Ongeveer 20 vrouwen werken in dit centrum aan verschillende textiel en handwerk artikelen. Het project helpt bij het onderhouden en ondersteunen van de lokale ambachtelijke vaardigheden en is een belangrijke bron van inkomsten voor de vrouwen uit Chandelao.

In het oude familiefort van sociaal ondernemer Praduman kom je tot rust én raak je geïnspireerd. Dit wil je niet missen tijdens je rondreis door Rajastan!

Rondreis door Rajasthan
Dag 4 – Chandelao

Op dag 4 van je rondreis door Rajasthan ga je het plattelandsleven van Chandelao ontdekken. Praduman zal je persoonlijk begeleiden naar nabijgelegen dorpen om het leven van een pastorale herder te zien. Daarnaast zul je kennismaken met de Bishnoi stammen, welke een religie hebben die zeer gericht is op bescherming van natuur en milieu. Je kunt ook een bezoek brengen aan families die zelf kleden maken en stoffen afdrukken op een traditionele manier met behulp van minerale en plantaardige kleurstoffen.

Jaisalmer Rajasthan
Dag 5 – Chandelao naar Osian

Je gaat vandaag naar Osian, ten noordwesten van Jodhpur. Deze stad bevat de grootste groep van hidoeïstische en Jain tempels in Rajasthan. Niet ver van de tempels bevinden zich indrukwekkende zandduinen, welke zich uitstrekken tot aan de horizon. Dit is de perfecte plek om een safari per kameel te maken.

Dag 6 – Osian naar Jaisalmer

Vandaag steek je de Thar woestijn over naar de ‘Gouden Stad’ van Jaisalmer, die op magische wijze opdoemt aan de horizon. Binnen de muren van deze stad vind je verschillende paleizen, huizen en tempels. De komende 2 nachten verblijf je in een gerenoveerd 19e-eeuwse koninklijke paleis.

Rondreis door Rajasthan
Dag 7 – Jaisalmer: wandeltour

Een gids haalt je op bij het hotel voor een wandeltour door Jaisalmer. Het fort is niet alleen een monument, maar ook een thuis voor een gemeenschap van duizenden mensen. Binnenin kun je de fascinerende architectuur bekijken en genieten van het uitzicht over de stad en de woestijn.

Dag 8 – Jaisalmer naar Jodhpur

Vandaag ga je naar Jodhpur. Aan de rand van deze stad vind je het Mehrangarh Fort. De klokkentoren is een populaire bezienswaardigheid in de oude stad. Smalle straatjes leiden naar de bazaars waar je textiel, zilver en handwerk kunt vinden. Het is een fascinerende wirwar van kronkelende straatjes. Je verblijft in een gerestaureerde Haveli (herenhuis) in de oude stad.

De geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken zijn nóg lekkerder bij de mensen thuis. Laat jezelf verwennen door een thuiskok via Authenticook!

Narlai Rajasthan
Dag 9 rondreis door Rajasthan – Jodhpur

Vandaag is het tijd om het beroemde fort te gaan bezoeken. Het is aan te raden om gebruik te maken van een Audio-guide die je bij de ingang kunt huren. Vanaf het fort heb je een goed uitzicht over de stad. In de middag heb je de tijd op eigen gelegenheid de oude stad te bezoeken.

Dag 10 – Jodhpur naar Narlai

Na het ontbijt rijd je verder naar het dorpje Narlai, waar je verblijft in een omgebouwd jachthuis. De accommodatie ligt binnen vestingachtige muren, en de witgekalkte terrassen bieden uitzicht op de heuvel met zijn dramatische enorme granieten rotsblok.

Rondreis door Rajasthan
Dag 11 – Narlai naar Udaipur

De ochtend is ter vrije besteding om Narlai te verkennen. Rond de middag vertrek je naar de Jain tempels van Ranakpur, een complex van verschillende bewerkte tempels. Vanuit hier ga je naar Udaipur, wat één van de mooiste steden van Rajasthan wordt genoemd.

Dag 12 – Udaipur

Je begint de dag met het verkennen van Udaipur met de fiets. Je rijdt door de straatjes, de bazaar en langs de oever van het meer en eindigt achter het stadspaleis. Vanuit daar neemt een gids je mee op een tour naar het stadspaleis en Jagdisch Temple. De middag is vrij om te dwalen door het doolhof van steegjes en de bazaar.

Rondreis door Rajasthan
Dag 13 – Udaipur naar Deogarh

Deogarh is een aangename stad tussen Udaipur en Pushkar. De markt is bezaaid met winkels die zilveren sieraden, stoffen en etenswaren verkopen. De weg slingert naar de top van de heuvel richting het gerenoveerde Deogarh Mahal Palace, waar je zult verblijven. ’s Middags ga je op excursie naar het platteland in een vintage 4×4 wagen, die eigendom is van de familie waar je verblijft. De meren rond Deogarh trekken veel vogels aan.

Dag 14 – Deogarh naar Pushkar

Na het ontbijt vertrek je richting Pushkar. De stad wordt door de hindoes beschouwd als een heilige stad en is een belangrijk pelgrimsoord. Deze middag heb je vrij om de stad, met zijn pelgrims en tempels te ontdekken. Je verblijft in een hotel gelegen aan het meer.

In India zijn de straten niet altijd even goed aangeveegd. Wij gaan daarom voor zo min mogelijk afval tijdens een rondreis door Rajasthan. Help ons mee en reis plasticvrij door India! 

Jaipur Rajasthan
Dag 15 – Pushkar naar Jaipur

Vandaag ga je naar Jaipur. De ‘roze stad’ is tot in de kleinste details ontworpen door een astronoomkoning. In de avond kun je je (optioneel) onderdompelen in de cultuur door een bezoek te brengen aan een Bollywoodfilm in de Raj Mandir bioscoop. Je verblijft in een boetiek hotel gerund door een kleine familie vlakbij Jaipur.

Dag 16 – Jaipur: fietstour & bezoek Amber Fort

Begin de dag vroeg met een fietstour door Jaipur samen met een gids. Zie hoe de lokale juwelier en zilversmid bezig zijn in hun winkel en ervaar het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking in de smalle straatjes. Later op de dag bezoek je het Amber Fort, een complex van verschillende paleizen, tempels, zalen en tuinen.

Taj Mahal India
Dag 17 – Jaipur naar Agra

Vandaag ga je aan boord van een kamelenwagen. Via de markten rijd je naar het oude stadspaleis, een interessante plek om te verkennen. ’s Middags vertrek je naar Agra, onderweg kun je een bezoek brengen aan de overblijfselen van de verlaten stad Fatehpur Sikri, voormalig hoofdstad van het Moghul rijk. In Agra verblijf je in een homestay in de buurt van de Taj Mahal.

Dag 18 – Agra: tour Agra Fort

‘s Morgens ga je zelf op pad om de Taj Mahal te bezoeken, optioneel met behulp van een audiogids. In de middag heb je een rondleiding met een gids bij Agra Fort, de ‘Baby Taj’ en je eindigt de dag met een uitzicht op de Taj Mahal vanaf Mehtab Bagh, een tuin aan de andere kant van de rivier de Yamuna.

Gezichten van India
Dag 19 – Agra naar Delhi

Vandaag rijd je weer terug naar Delhi, waar je in een hotel dichtbij de luchthaven verblijft. Er is een mooi zwembad in de tuinen van het hotel, waar je nog even kan bijkomen voordat je weer terug gaat naar huis.

Dag 20 – Vlucht vanuit Delhi

Je rondreis door Rajasthan is vandaag helaas ten einde gekomen.

Reisinspiratie – Must do’s van Rajasthan

Rajasthan heeft een zeer rijke geschiedenis, en ook kunst & cultuur is goed vertegenwoordigd in deze Indiase deelstaat. Lees meer over de hoogtepunten van Rajasthan op Traveljunks.

Prijsinformatie rondreis door Rajasthan

Reisduur: 20 dagen/19 nachten.
Reissom: Vanaf € 1955,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt (volpension in Osian), vervoer ter plaatse, treinticket, genoemde excursies met evt. genoemde gidsen
Exclusief: Internationale vlucht, binnenlandse vlucht, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Shalome helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis door Rajasthan.

Reisinspiratie – tips van een India kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis India? Lees hier meer over India.

Vliegtickets voor je rondreis door Rajasthan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!