Rondreis Rajasthan

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse rondreis Rajasthan
Vanaf € 1955,-

 • Ervaar het dorpsleven van Chandelao
 • Kameelrijden in de Thar woestijn
 • Verblijf in een sprookjesachtig paleis

Een bezoek aan Rajasthan is niet compleet zonder een bezoek aan een aantal van haar iconische steden. Maar om het echte India te ervaren ga je van de gebaande paden naar de kleinere steden en dorpen. Op het platteland van India woont de meerderheid van de Indianen, zoals Bundi en Karauli. Omdat je in kleinschalige accommodaties overnacht, kom je echt in contact met de bevolking en leer je alles over de kunst, cultuur en het erfgoed van Rajasthan.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen individuele rondreis India samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis Rajasthan in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome, onze lokale reisexpert.

Route rondreis Jajasthan:

 • Delhi
 • Chandelao
 • Osian
 • Jaisalmer
 • Jodhpur
 • Narlai
 • Udaipur
 • Deogarh
 • Puskhar
 • Jaipur
 • Agra
 • Delhi

Dag 1 – Delhi
Bij aankomst word je opgewacht op het vliegveld en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij om te besteden. Zo kan je alvast Delhi gaan ontdekken.

Dag 2 – Delhi
‘s Morgens begin je met een bezoek aan het oude gedeelte van de stad door middel van een rondleiding met gids. Tijdens deze rondleiding zal je veel gebruik maken van Delhi’s moderne en efficiënte metro systeem en de traditionele riksja’s. De focus van deze tour ligt op de markten en het alledaagse leven van de Indiase bevolking zowel als op de Jama Masjid, de grootste moskee van India. In de avond reis je per trein naar Jodhpur.

rondreis rajasthan

Dag 3 – Chandelao
‘s Morgens kom je aan in Jodhpur en reis je binnen een uur naar Chandelao. Hier verblijf je in een middeleeuws huis omgebouwd door de eigenaar, Padruman Singh, in een klein hotel. Dit is dan ook een perfecte plek om in aanraking te komen met de lokale bevolking en te leren over de kunst, cultuur en het erfgoed van Rajasthan. Net buiten de stad vind je een project van Padruman waar hij met vrouwen uit Chandelao werkt aan traditionele Rajasthani handwerken. Ongeveer 20 vrouwen werken in dit centrum aan verschillende textiel en handwerk artikelen. Het project helpt bij het onderhouden en ondersteunen van de lokale ambachtelijke vaardigheden en is een belangrijke bron van inkomsten voor de vrouwen uit Chandelao.

Dag 4 – Chandelao
Praduman zal je persoonlijk begeleiden naar nabijgelegen dorpen om het leven van een pastorale herder te zien. Daarnaast zul je kennismaken met de Bishnoi stammen, welke een religie hebben die zeer gericht is op bescherming van natuur en milieu. Je kunt ook een bezoek brengen aan families die zelf kleden maken en stoffen afdrukken op een traditionele manier met behulp van minerale en plantaardige kleurstoffen.

rondreis rajasthan

Dag 5 – Chandelao naar Osian
Je zegt gedag tegen Praduman en reist door naar Osian. Deze oude stad ten noordwesten van Jodhpur in de Thar woestijn bevat de grootste groep van hidoeïstische en Jain tempels in Rajasthan. Niet ver van de tempels bevinden zich indrukwekkende zandduinen, welke zich uitstrekken tot aan de horizon. Dit is de perfecte plek om een safari per kameel te maken.

Dag 6 – Osian naar Jaisalmer
Vandaag steek je de Thar woestijn over naar de ‘Gouden Stad’ van Jaisalmer, die op magische wijze opdoemt aan de horizon. Binnen de muren van deze stad vind je verschillende paleizen, huizen en tempels. De komende 2 nachten verblijf je in een gerenoveerd 19e-eeuwse koninklijke paleis.

rondreis rajasthan

Dag 7 – Jaisalmer: wandeltour
Een gids haalt je op bij het hotel voor een wandeltour door Jaisalmer. Deze stad is perfect om lekker wandelend in rond te dwalen. Het fort is niet alleen een monument, maar ook een thuis voor een gemeenschap van duizenden mensen. Binnenin kun je de fascinerende architectuur bekijken en genieten van het uitzicht over de stad en de woestijn.

Dag 8 – Jaisalmer naar Jodhpur
Vandaag ga je naar Jodhpur. Aan de rand van deze stad vind je het Mehrangarh Fort, één van de grootste en bekendste vestigingswerken van India. De klokkentoren is een populaire bezienswaardigheid in de oude stad. Smalle straatjes leiden naar de bazaars waar je textiel, zilver en handwerk kunt vinden. Het is een fascinerende wirwar van kronkelende straatjes om in rond te dwalen. Je verblijft in een gerestaureerde Haveli in de oude stad. Dit is een term die wordt gebruikt voor een herenhuis in India.

rondreis rajasthan

Dag 9 – Jodhpur
Vandaag is het tijd om het beroemde fort te gaan bezoeken. Het is aan te raden om gebruik te maken van een Audio-guide die je bij de ingang kunt huren. Vanaf het fort heb je een goed uitzicht over de stad. In de middag heb je de tijd op eigen gelegenheid de oude stad te bezoeken.

Dag 10 – Jodhpur naar Narlai
Na het ontbijt rijd je verder naar het dorpje Narlai, waar je verblijft in een omgebouwd jachthuis. De accommodatie ligt binnen vestingachtige muren, en de witgekalkte terrassen bieden uitzicht op de heuvel met zijn dramatische enorme granieten rotsblok.

rondreis rajasthan

Dag 11 – Narlai naar Udaipur
De ochtend is ter vrije besteding om Narlai te verkennen en zijn indrukwekkende bouwwerk van trappen. Rond de middag vertrek je naar de Jain tempels van Ranakpur, een complex van verschillende bewerkte tempels. Vanuit hier ga je verder naar Udaipur, wat één van de mooiste steden van Rajasthan wordt genoemd. Deze stad ligt aan het meer Pichola.

Dag 12 – Udaipur
Je begint de dag met het verkennen van Udaipur met de fiets. Je rijdt door de straatjes, de bazaar en langs de oever van het meer en eindigt achter het stadspaleis. Vanuit daar neemt een gids je mee op een tour naar het stadspaleis en Jagdisch Temple. De middag is vrij om te dwalen door het doolhof van steegjes en de bazaar.

rondreis rajasthan

Dag 13 – Udaipur naar Deogarh
Deogarh is een aangename stad, gelegen tussen Udaipur en Pushkar. De markt is bezaaid met winkels die zilveren sieraden, kleding, stoffen, etenswaren en zo ongeveer alles wat men in een huishouden in Rajasthan nodig heeft, verkopen. De weg slingert naar de top van de heuvel richting het gerenoveerde Deogarh Mahal Palace, waar je zult verblijven. ’s Middags neem je deel aan een excursie naar het omliggende platteland in een van de vintage 4x4 wagens uit de 2e Wereldoorlog, die eigendom zijn van de familie waar je verblijft. De meren rond Deogarh trekken grote aantallen vogels aan.

Dag 14 – Deogarh naar Pushkar
Na het ontbijt vertrek je richting Pushkar, een klein stadje gelegen aan een meer. De stad wordt door de hindoes beschouwd als een heilige stad en is een belangrijk pelgrimsoord. Deze middag heb je vrij om de stad, met zijn pelgrims en tempels te ontdekken. Je verblijft in een hotel gelegen aan het meer.

rondreis rajasthan

Dag 15 – Pushkar naar Jaipur
Deze dag brengt je in Jaipur, ook wel bekend als de ‘roze stad’. Deze stad is tot in de kleinste details ontworpen door een astronoomkoning. Je verblijft in een kleinschalig boetiekhotel. In de avond kun je je (optioneel) onderdompelen in de cultuur door een bezoek te brengen aan een Bollywoodfilm in de Raj Mandir bioscoop.

Dag 16 – Jaipur: fietstour & bezoek Amber Fort
Begin de dag vroeg met een fietstour door Jaipur samen met een gids. Zie hoe de lokale juwelier en zilversmid bezig zijn in hun winkel en ervaar het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking in de smalle straatjes van de roze stad. Later op de dag bezoek je met gids het Amber Fort, een complex van verschillende paleizen, tempels, zalen en tuinen. Je verblijft in een boetiek hotel gerund door een kleine familie vlakbij Jaipur.

rondreis rajasthan

Dag 17 – Jaipur naar Agra
Vandaag ga je aan boord van een kamelenwagen om via de markten te rijden naar het oude stadspaleis, een interessante plek om te verkennen. ’s Middags vertrek je naar Agra, onderweg kun je een bezoek brengen aan de overblijfselen van de verlaten stad Fatehpur Sikri, voormalig hoofdstad van het Moghul rijk. In Agra verblijf je in een homestay in de buurt van de Taj Mahal

Dag 18 – Agra: tour Agra Fort
‘s Morgens ga je zelf op pad om de Taj Mahal te bezoeken, optioneel met behulp van een audiogids. In de middag heb je een rondleiding met een gids bij Agra Fort, Itimad-Ud-Daulah (beter bekend als de Baby Taj) en eindigt de dag met een uitzicht op de Taj Mahal vanaf Mehtab Bagh, een tuin aan de andere kant van de rivier de Yamuna.

rondreis rajasthan

Dag 19 – Agra naar Delhi
Vandaag rijd je weer terug naar Delhi, waar je in een hotel dichtbij de luchthaven verblijft. Er is een mooi zwembad in de tuinen van het hotel, waar je nog even kan bijkomen voordat je weer terug gaat naar huis.

Dag 20 – Vertrek vanuit Delhi
Je reis door India is vandaag helaas ten einde gekomen.

rondreis rajasthan

Reisinspiratie – Must do’s van Rajasthan

Rajasthan heeft een zeer rijke geschiedenis, en ook kunst & cultuur is goed vertegenwoordigd in deze Indiase deelstaat. Lees meer over de hoogtepunten van Rajasthan op Traveljunks.

Prijsinformatie rondreis Rajasthan

Reisduur rondreis Rajasthan  20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis Rajasthan Vanaf € 1955,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt (volpension in Osian), vervoer ter plaatse, treinticket, genoemde excursies met evt. genoemde gidsen
Exclusief Internationale vlucht, binnenlandse vlucht, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels India Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Shalome helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Rajasthan.

Vliegtickets India

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Liesbet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Rajasthan

Wil je een rondreis Rajasthan maken? Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis India hoogtepunten op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis India.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!