Rondreis Servië

Het culturele hart van de Balkan

Servië vormt het culturele hart en de ziel van de landen die deel uitmaakten van het voormalige Joegoslavië, maar is tegelijkertijd het onbekendst. In de hoofdstad Belgrado vind je een levendige mix van Midden-Europese gezelligheid en een oude Turkse stad, vol met theehuizen en moskeeën. Het grensgebied met Montenegro en Bosnië is een ruig berggebied waar het Tara Nationaal Park de mooiste landschappen biedt. Een rit met de Sargan Eight smalspoor stoomtrein is niet alleen voor treinenthousiastelingen een onvergetelijke ervaring. Maar wist je dat Servië ook een prima fietsbestemming is ? Een ontspannen fietsreis langs de Donau biedt verrassende inzichten in de geschiedenis en het landschap.

rondreis Cuba

Maak kennis met Misa, de Balkan reisexpert. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen door de hele Balkan.

Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en vraag een reisvoorstel aan bij Misa

Trustpilot

Voorbeelden rondreis Servië op maat

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Balkan specialist Misa.

Dwars door de Balkan

Dwars door de Balkan

Reis met je huurauto door 6 Balkanlanden

21 dagen vanaf € 2165,- pp. (€ 103,- per dag)

Met de trein naar Servië

Waarom het vliegtuig pakken als je een prachtige treinreis kunt maken? Met interrail kun je heel gemakkelijk je treinreis naar Servië regelen. Onderweg maak je een aantal mooie tussenstops. Lees meer

Meet the locals tijdens je Servië rondreis

rondreis servie

Fietsen langs de Donau

Servië is, vanwege zijn glooiende landschap, heel geschikt als fietsland. Een fietstocht langs de Donau stelt je in staat om, in je eigen tempo, een heel andere kant van het land te leren kennen. Het reistempo is laag en je stapt makkelijk of om een praatje te maken.

Overnachten bij de mensen thuis

In de natuurparken en tijdens de fietsreis kun je overnachten in guesthouses bij mensen thuis. Een leuke manier om kennis te maken met ‘gewone’ Serviërs en hun manier van leven. Dit is vaak ook de beste manier om met de lokale keuken kennis te maken, want in veel guesthouses wordt er voor je gekookt.

rondreis servie
rondreis servie

Sirogojno

Een unieke manier van overnachten is in Sirogojno, gelegen in de heuvel rond de Zlatibor berg. Hier is een dorp van houten 19 eeuwse gebouwen herbouwd, en worden oude Servische handwerkmethodes in ere gehouden. Maar het is ook een levend dorp. Zo is er een bakker en kun je heerlijk eten in de herberg.

Servië rondreis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen Servië reis

Op zoek naar een unieke Servië rondreis? Misa, onze reisspecialist in Servië, stelt graag je reis voor je samen. Geef Misa je wensen door en hij stuurt je vrijblijvend een voorstel op maat.

Inspiratie en reistips individuele rondreis Servië

Praktische informatie Servië reizen

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Zelf je Servië rondreis samenstellen

Bezienswaardigheden Servië

Een vakantie Servië voert langs de meest bezochte bezienswaardigheden als de gezellige hoofdstad Belgrado, de Tara kloof en het schilderachtige smalspoortreintje Sargan Eight.

Rondreis Servië, Belgrado, de witte stad

Belgrado, wat “de Witte stad”’ betekent is wat je noemt een ‘geheimtip’. De stad heeft zijn grauwe, communistische verleden van zich afgeschud en heeft een rijk cultureel- en uitgaansleven. De Oude Stad, met de levendige wijken Skardarlija en Zemun ligt ingeklemd tussen twee rivieren, de Donau en de Sava, die door verschillende fotogenieke bruggen worden overspannen.

Bijzondere treinreis

De Sargan Eight-smalspoortrein is een speciale toeristentrein die dagelijks rijdt. Het stoomtreintje volgt een deel van de voormalige spoorweg tussen Belgrado en Sarajevo. Dit traject voert door een spectaculair deel van de bergen die de grens tussen Servië en Bosnië-Herzegovina vormen. Dit deel is bijzonder steil en daarom rijdt de trein in 8-vormige lussen. Daarnaast moet hij door maar liefst 22 tunnels.

Het Tara Nationaal Park

Het Tara Nationaal Park is een prachtig natuurgebied in Servië, op de grens met Bosnië-Herzegovina. Dit deel van Servië is bijzonder bergachtig, met toppen tussen de 1000 en 2000 meter. Je kunt er uitstekend wandelen door uitgestrekte bossen, langs bergmeren en door diep uitgesleten kloven. Het Nationaal Park heeft uitstekende faciliteiten voor bezoekers.

Rondreis Servië – Balkan

Servië is een ideaal land om te combineren in een rondreis Balkan. Aangezien Servië zelf geen kustlijn heeft is het een idee om de prachtige kust van buurland Kroatië aan de reis toe te voegen. Wandel je in het Nationaal Park Tara dan zijn de bergen van Montenegro en Bosnië-Herzegovina nooit ver. Op deze manier kun je een heel complete reis samenstellen. Reisexpert Misa kent alle Balkan landen zeer goed en kan dus een complete Balkan rondreis op maat voor je samenstellen.

Met de trein naar Servië

Er al eens over gedacht om met de trein naar Servië te reizen? Belgrado kun je prima per trein bereiken en onderweg kun je een aantal leuke tussenstops maken. Lees er alles over in het blog met de trein naar Kroatië en Servië.

Je rondreis Servië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Servië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Misa, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Servië rondreis

De beste reistijd voor Servië wordt bepaald door het klimaat en de drukte. Servië heeft een gematigd landklimaat, dat wil zeggen dat de winters koud zijn en de zomers vochtig en warm zijn. Servië is geheel door land omringd dus heeft geen strandtoerisme in de zomer. In de bergen kan het in de zomer wel wat drukker zijn

De lente en de herfst zijn het aangenaamst om te reizen, maar wil je de bergen in, reis dan niet vroeger dan de tweede helft van juni en niet later dan begin september. Lees meer.

 

Visum Servië rondreis

Voor reizen naar Servië heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Je mag maximaal 90 dagen zonder visum verblijven.

NB. Een rijbewijs is buiten Nederland geen geldig identiteitsbewijs. 

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Geld Servië rondreis

In Servië betaal je met de Servische Dinar (RSD). 1 Euro is ongeveer 117 Dinar.
Er zijn vrijwel overal pinautomaten in Servië die op passen met cirrus of maestro werken.

Inentingen Servië rondreis

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. We raden je aan zo’n 4-6 weken voor vertrek een afspraak in te plannen.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl.

 

Vliegtickets Servië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper.  Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar de Balkan boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!