Rondreis Suriname - 100% op maat


Regel je Suriname rondreis met een lokale expert

Individuele rondreis Suriname

Een stukje Nederland in de tropen

Een exotische mix van culturen, maar toch wordt er gewoon Nederlands gesproken. Ongerepte jungle, brede rivieren, bergen en volop mogelijkheden om van de gebaande paden af te gaan. Dat is Suriname, één van de meest bijzondere bestemmingen in Zuid-Amerika. Of je nu houdt van cultuur, natuur, actief zijn of relaxen: tijdens een individuele rondreis Suriname kan het allemaal.

Lizet is onze reisexpert die al jaren in Suriname woont. Samen met Leonie is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele Suriname reizen.

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

De ultieme Suriname vakantie

Bekijk de favoriete Suriname reisroute van onze lokale reisexperts. Deze route van 22 dagen is gebaseerd op eigen ervaringen en de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige lodges middenin de natuur. Zo lever je een bijdrage aan natuurbehoud, profiteert de lokale bevolking optimaal van je bezoek én heb je een onvergetelijke vakantie.

Voorbeelden individuele rondreis Suriname

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Suriname specialisten Lizet en Leonie.

Suriname hoogtepunten

Suriname hoogtepunten

Ontdek de historie, overweldigende natuur en smeltkroes van cultuur.
15 dgn vanaf €1090,- pp. (€73,- per dag)

Suriname met kinderen

Suriname met kinderen

Avonturen om nooit te vergeten in een rustig reistempo!
16 dgn vanaf €1180,- pp. (€74,- per dag)

Suriname compleet

Suriname compleet

Een afwisselende reis vol unieke avonturen, rust en inspiratie.
17 dagen va. €2045,- pp. (€120,- per dag)

Ervaringen rondreis Suriname

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals

Workshop Surinaamse cacao

Tijdens deze workshop krijgt je uitleg over de geschiedenis van de Surinaamse skrati en over de ‘tree to bar’ verwerking van Surinaamse cacao. Erg bijzonder is het maken van eigen ’skrati’, die je met verschillende kruiden en specerijen een persoonlijke touch kunt geven. Je krijgt verschillende lekkernijen voorgeschoteld die Tan Bun skrati van haar cacao maakt.

Marronleven aan de rivier

De afstammelingen van gevluchte slaven in het Boven Suriname gebied hebben nog veel oude Afrikaanse tradities. Het is hier leven met de natuur, met de rivier als levensader. Het traditionele leven aan de rivier gaat tegelijkertijd hand in hand met het hebben van mobiele telefoons en zonnepanelen. Tijdens een dorpswandeling ga je op pad met de mensen uit het dorp om erachter te komen hoe dat is.

rondreis Suriname
rondreis Suriname

Surinaamse kookcursus

Met de kookworkshop word je meegenomen op een culinaire reis, waarbij leren, proeven en eten, maar vooral gezelligheid de boventoon voeren! Je gaat koken en bent tegelijk te gast in de keuken van een Surinaams gezin. De  gerechten die je gaat bereiden zijn afkomstig uit de Javaanse, Creoolse of Hindoestaanse keuken.

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen

Op zoek naar een unieke rondreis Suriname en geen tijd om alles zelf uit te zoeken? Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Suriname reis op maat.

Inspiratie en reistips

Duurzaam reizen

“Better Places bleek ideaal. Wij konden onze wensen aangegeven en Lizet maakte daar een reisplan op maat bij. Dat verliep heel makkelijk.”

suriname reizen

Een individuele rondreis Suriname

  • Goede afwisseling tussen actief en ontspannen
  • Veel Nederlandse historie
  • Een rondreis Suriname is ideaal met kinderen

Begin je Suriname-reis in tropisch Paramaribo

Je start je Rondreis Suriname altijd in de hoofdstad Paramaribo. Een mooi begin, want deze tropische stad heeft volop historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Fort Zeelandia, een voormalig Nederlands fort dat door kolonisten werd gesticht in de zeventiende eeuw.

Natuurlijk wandel je ook langs de Waterkant, één van de belangrijkste straten van Paramaribo. Aan de straat liggen verschillende historische gebouwen, zoals het Hoekhuis, de Waag, de Sint-Petrus- en Paulusbasiliek en de Lutherse kerk. Je vindt hier volop mooie voorbeelden van koloniale architectuur. Heel apart om zo’n stukje Nederland aan de andere kant van de wereld terug te vinden.

Reizen Suriname: leer onze geschiedenis kennen

Suriname en Nederland zijn nauw met elkaar verbonden, maar veel Nederlanders weten niet zoveel van onze gezamenlijke geschiedenis. Jammer! Maak je een rondreis Suriname, dan ontdek je pas echt hoe de historie van Suriname in elkaar zit. Ga tijdens je reis zeker regelmatig op pad met een lokale gids, die je alles vertelt over de oude plantages, koloniale architectuur en voormalige Nederlandse forten. Het is bijvoorbeeld een aanrader om naar oude plantages te fietsen, zoals Mariënbosch en koffieplantage Peperpot. Sla ook Fort Nieuw Amsterdam niet over, een oud Nederlands verdedigingsbouwwerk.

Suriname: een mix van culturen

Suriname is een smeltkroes van verschillende culturen. Dat maakt een rondreis Suriname mede zo interessant. In Suriname wonen onder andere mensen van Indiaanse, Hindoestaanse, Creoolse, Europese en Javaanse afkomst. Deze kleurrijke mengeling van culturen is heel toegankelijk, omdat iedereen gewoon Nederlands spreekt. In het koloniale Paramaribo staan een synagoge en een moskee zonder problemen naast elkaar en iedereen laat elkaar in zijn waarde. Dat maakt de sfeer tijdens je rondreis Suriname heel relaxed. Een heel bijzondere cultuur is die van de Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven. Je kunt met hen kennismaken in de omgeving van Atjoni.

Jungle-avonturen tijdens je rondreis Suriname

Zeg je Suriname, dan zeg je jungle. Het land is één grote groene jungle waar je prachtige avonturen kunt beleven. In het Brownsberg- natuurreservaat vind je bijvoorbeeld ongerept woud met volop unieke flora en fauna. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondo-stuwmeer en maak je mooie wandelingen naar de watervallen.

 

Op zoek naar nog meer avontuur tijdens je rondreis Suriname? Kampeer dan op de Palulu-camping in het hart van de jungle. Hier slaap je in een tentje midden in de natuur en kun je zwemmen in de frisse kreek.

Dieren spotten in Suriname

Ook een trip naar Kabalebo Nature Resort is een aanrader. Het resort is alleen bereikbaar per vliegtuig en in het reservaat zijn verschillende actieve trips mogelijk. Je kunt klimmen naar de top van Misty Mountain, vissen of kajakken. Ook kun je hier allerlei dieren spotten, zoals apen en vogels. Wil je graag meemaken hoe zeeschildpadden hun eieren leggen? Dan kan van februari tot augustus bij de monding van de Suriname- of de Marowijnerivier.

Duurzaam Reizen Suriname

In Suriname is duurzaam reizen vrij makkelijk. Je reist vooral overland en de accommodaties zijn kleinschalig en werken milieuvriendelijk. Better Places helpt je graag aan lokale gidsen, die je alles kunnen vertellen over hun land. Door hen in te huren draag je bij aan hun levensonderhoud. Je kunt in Suriname bovendien kennismaken met lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld met de Marron aan de Boven-Surinamerivier. Wil je de natuur in Suriname verkennen? Kies dan voor excursies die de natuur niet beschadigen. Wil je bijvoorbeeld zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen, dan kiest Better Places een plek waar de regels van het Wereldnatuurfonds in acht worden genomen en waar speciaal getrainde gidsen werken.

Suriname met kinderen: een prachtige familiereis

Wil je naar Suriname met kinderen? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Lizet heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Suriname en stelt graag je droomreis voor je samen. Suriname is een fijn reisland voor het hele gezin.

Surinamers spreken Nederlands, het land is veilig en het eten is erg lekker en betrouwbaar. Bovendien is reizen in Suriname ontspannen: je kunt een goede combinatie maken tussen georganiseerde tours en rustmomenten. De accommodaties zijn mooi en kleinschalig en zijn vaak voorzien van een zwembad. Dat maakt Suriname een prachtige bestemming voor een familieavontuur.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een rondreis Suriname is van begin februari tot eind april en van juli tot en met november. In de overige maanden is reizen in Suriname ook prima te doen. De kans op een tropische bui is dan alleen wat groter.

Visum

Voor Suriname heb je een toeristenkaart nodig. Deze is vanaf 18 oktober 2019 alleen nog online verkrijgbaar tot 3 dagen voor vertrek. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Suriname.

Reisadvies

In Suriname kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. In de grotere plaatsen kun je pinnen. Creditcards worden maar weinig geaccepteerd. Neem voor de zekerheid ook wat cash euro’s of dollars mee.

Inentingen

Voor Suriname worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht. Malaria komt voor in bepaalde delen van Suriname. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Suriname reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!