Waarin een klein land groot kan zijn

Tunesië is voornamelijk bekend vanwege zijn witte stranden langs de Middellandse Zee, maar daarmee wordt het land ernstig tekort gedaan. Dit kleine land kent een grote verscheidenheid aan landschappen. In het noorden liggen groene natuurparken, een weinig bezochte kust met gezellige vissersplaatsjes, schilderachtige medina’s en moskeeën en een aantal Romeinse opgravingen van wereldklasse. In het zuiden vind je een uniek landschap van zoutvlaktes en tafelbergen waarin bergoases en versterkte burchten (ksour) verscholen liggen. De zandduinen van de Sahara kun je op een kameel verkennen. Voeg daarbij een allerhartelijkste en gastvrije bevolking en je hebt een land dat zelfs de meeste kritische reiziger alles te bieden heeft.

rondreis Cuba

Maak kennis met Houssem, de reisprofessional in Tunesië. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Tunesië. Lees meer.

Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis door Tunesië.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Voorbeelden individuele rondreis Tunesië op maat

Tunesië hoogtepunten

Prachtige rondreis Tunesië naar alle hoogtepunten
15 dagen vanaf € 1410,- pp. (€ 94,- per dag)

Tunesië compleet

Rondreis langs hoogtepunten en onbekende gebieden van Tunesië
21 dagen vanaf € 1775,- pp. (€ 85,- per dag)

Tunesië met kinderen

Prachtige familiereis, speciaal voor de zomer, en voor- of najaar
15 dagen vanaf € 1586,- pp. (€ 106,- per dag)

Selfdrive Tunesië

Met deze rondreis Tunesië reis je met een huurauto het hele land door
15 dagen vanaf € 1165,- pp. (€ 78,- per dag)

Tunesië kort

Korte rondreis Zuid-Tunesië, perfect van oktober t/m april
9 dagen vanaf € 799,- pp. (€ 89,- per dag)

Met de trein naar Tunesië

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Meet the locals tijdens je Tunesië rondreis

Rondreis Tunesië

Kameeltocht Sahara

Tijdens de tocht met kamelen de woestijn in word je begeleid door lokale mannen, de chameliers. Zij zorgen dat het je aan niets ontbreekt, maken een kamp en koken voor je. En, als je het vriendelijk vraagt, dan maken ze muziek bij het kampvuur.

Overnachting Douiret

In Douiret overnacht je in een heel gezellig klein guesthouse gerund door twee zussen die ook voor je zullen koken. Het is ook mogelijk om hier een kookles te volgen.

Rondreis Tunesië
Rondreis Tunesië

Kookles Nationaal Park Zaghouan

In het landelijk gelegen guesthouse bij het Nationaal Park Zaghouan kun je een kookcursus volgen, waarbij een aantal traditioneel Tunesische gerechten worden gemaakt.

Tunesië reis met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen individuele rondreis Tunesië

Op zoek naar een unieke Tunesië rondreis? Houssem, onze reisspecialist in Tunesië, stelt graag je reis voor je samen. Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je vrijblijvend een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips individuele rondreis Tunesië

Praktische informatie rondreis Tunesië

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Bezienswaardigheden Tunesië

Tunesië heeft heel veel bezienswaardigheden, variërend van Fenicische en Romeinse opgravingen tot Arabische medina’s. Carthago, een Fenicische stad, is wereldberoemd, maar de Romeinse sites Dougga en Bulla Regia en het amfitheater van El Jem zijn ook een bezoek meer dan waard. Tunis en Sfax zijn moderne steden met een levendige ommuurde medina vol met Islamitische bezienswaardigheden en Kairouan is de vierde heilige stad in de Islam.

Stranden Tunesië

Tunesië heeft, met zijn lange kustlijn, heel veel stranden. Sommige daarvan worden, zeker in de zomer, overlopen door toeristen, maar er zijn ook nog heel veel stille stranden te vinden. De stranden aan de noordkust zijn wild en leeg en het schiereiland Cap Bon telt veel stille en besloten baaitjes.

Woestijn Tunesië

Een van de grote attracties van Tunesië is de woestijn. Deze is heel goed toegankelijk. Een kamelentocht met overnachting tussen de zandduinen is een onvergetelijke ervaring, maar je kunt ook mooie wandelingen maken in een landschap van tafelbergen en door eindeloze palmentuinen rijden.

Met de trein naar Tunesië

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan, maar dit is verrassend goed te doen. Vanuit Frankrijk en Italië gaan meerdere veerverbindingen naar de hoofdstad Tunis. Met een leuke tussenstop in Marseille ben je in twee reisdagen al in Tunesië. Maar je kunt ook via Italie en Sicilië of Sardinië en Corsica naar Tunesië reizen. Lees er meer over in het blog Met de trein naar Tunesië

Je rondreis Tunesië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Tunesië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Houssem, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Tunesië rondreis

Voor- en najaar zijn ideale periodes voor een vakantie Tunesië. Het Noorden is dan groen en fris en in het zuiden zijn de temperaturen aangenaam. Omdat het land niet zo groot is kun je, zonder veel te reizen, een groot deel van het land zien. Lees meer.

 

Visum Tunesië rondreis

Voor een verblijf in Tunesië van maximaal 90 dagen is geen visum nodig. Deze richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit, neem dan contact op met de visumcentrale om te checken of je een visum nodig hebt.

Zorg ervoor dat je paspoort in ieder geval geldig is tot en met de dag van vertrek uit Tunesië.

Geld Tunesië rondreis

In Tunesië betaal je met de Tunesische Dinar (TND). Er zijn overal pinautomaten in Tunesië die op passen met cirrus of maestro werken, dus je kunt vrijwel al je benodigde geld ter plekke pinnen. Zowel dollars als euro’s worden geaccepteerd bij banken. Met creditcards als betaalmiddel kun je in vrijwel alle grote hotels terecht.

Inentingen Tunesië rondreis

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. We raden je aan zo’n 4-6 weken voor vertrek een afspraak in te plannen.

 

Vliegtickets Tunesië rondreis

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Tunesië rondreis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!