REIS ZUIDELIJK AFRIKA

22-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

22-daagse rondreis Zuidelijk Afrika
Vanaf € 2000,-

 • Maak kennis met het Himba vlok in de Damaraland
 • Spot leeuwen, neushoorns en olifanten in het Etosha NP
 • Bezoek de overweldigende Victoria watervallen

Ontdek met deze rondreis Zuidelijk Afrika op eigen gelegenheid met een self drive. Je begint in Kaapstad, waar je onder andere Robbeneiland kunt bezoeken en de stad kunt bekijken vanaf de top van de Tafelberg. Hierna reis je op eigen tempo in noordelijke richting, langs verschillende nationale parken. Zo wandel je door het natuurgebied Cederbergen en bekijk je de magische Fish River Canyon. Ook ontdek je het woestijnlandschap van de Sossusvlei. Daarnaast bezoek je het Etosha National Park en verblijf je in Chobe National Park. Je maakt kennis met het wildlife van Namibië tijdens een gamecruise en –drive en bewondert de spectaculaire Victoria Watervallen.

Maak kennis met Nina, de reisprofessional die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

namibie hoogtepunten

Je eigen rondreis Zuidelijk Afrika

De rondreis door Zuidelijk Afrika is een voorbeeld voor een Zuid-Afrika rondreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Geef Nina je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Zuid-Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Route rondreis Zuidelijk Afrika:

 • Dag 1 t/m 3 : Kaapstad – Begin rondreis Zuidelijk Afrika
 • Dag 4 en 5 : Cederbergen
 • Dag 6 en 7 : Oranje Rivier
 • Dag 8 : Fish River Canyon
 • Dag 9 :  Aus
 • Dag 10 en 11 : Sossusvlei
 • Dag 12 en 13 :  Swakopmund
 • Dag 14 : Khorixas
 • Dag 15 en 16 : Etosha
 • Dag 17 : Rundu
 • Dag 18 en 19 : Caprivi
 • Dag 20 : Victoria Watervallen
 • Dag 21 : Chobe NP
 • Dag 22 : Einde rondreis Zuidelijk Afrika
Trustpilot

Route Rondreis Zuidelijk Afrika

Dag 1 – Aankomst in Kaapstad
Vandaag begint je rondreis Zuidelijk Afrika! Bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger. Je ontvangt de benodigde informatie en je wordt naar je eerste accommodatie gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Kaapstad te verkennen. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 2 – Kaapstad
Een van de bekendste hoogtepunten van de stad is de Tafelberg. Je kunt ervoor kiezen je rondreis Zuidelijk Afrika te beginnen met een klim naar de top! Maar je kunt de top ook per ‘sweefspoor’ (kabelbaan) te bereiken. Vanaf de top heb je een wijds uitzicht over Kaapstad. Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Langs de kust liggen de zeehonden waaraan het eiland zijn naam aan te danken heeft.

rondreis Zuidelijk Afrika

Dag 3 – Kaapstad: Kaap de Goede Hoop
Vandaag kun je een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop. Onderweg bezoek je de pinguïn kolonie bij Simon’s Town, waar je van een paar meter afstand de pinguïns kunt zien. Naast de beroemde flora die het park omtovert tot een ware bloemenzee in het voorjaar (augustus – half oktober), vind je in het park ook populaties van de bontebok. Met helder weer kun je een mooie route lopen langs de kust en over de heuvels.

Dag 4 – Kaapstad naar Cederbergen
De omgeving van Cederbergen bestaat voornamelijk uit roodachtige rotsformaties en grotten, naast watervallen en beekjes. Het is het ideale gebied om een wandeling te maken, aangezien er meer dan 250 kilometer aan wandelpaden beschikbaar is. Je overnacht bij een accommodatie op de Peterfield berg, waar citroen en rooibos thee wordt geproduceerd.

Dag 5 – Cederbergen
De vijfde dag van je rondreis Zuidelijk Afrika kun je zelf invullen. Vraag bijvoorbeeld welke routes je het mooiste uitzicht bieden of ontspan aan de voet van een van de watervallen. Ben je meer toe aan een culturele activiteit? Ga dan op zoek naar de grottekeningen van de San, de oorspronkelijke bewoners. Sommige tekeningen zijn zelfs meer dan 10.000 jaar oud. Een andere optie is om de streekwijnen uit te proberen.

Dag 6 – Cederbergen naar Oranje Rivier
Vandaag vervolg je de reis dwars door de Grote Karoo. In de loop van de middag bereik je de Oranje Rivier, die een langgerekt groen lint in het droge landschap vormt. Het landschap wordt vooral gebruikt voor het produceren van wijn. Een groot deel van de Zuid-Afrikaanse wijn die in Europa in de winkels verkocht wordt komt hier dan ook vandaan.Je volgt de Oranje Rivier stroomafwaarts totdat je bij het Augrabies National Park uitkomt. Hier stort de rivier zich met een donderend geraas in een 75 meter diep ravijn.

rondreis Zuidelijk Afrika

Dag 7 – Oranje Rivier naar Augrabies National Park
Het uitzicht op de waterval en de diepe kloof waar de Oranje Rivier vervolgens doorheen loopt is adembenemend. Je gaat vandaag dan ook naar verschillende uitzichtpunten toe. Het landschap doet bijna prehistorisch aan, wat een reden was voor de BBC om hier de serie ‘Walking With Cavemen’ op te nemen. Je kunt hier ook wandelen, want grote roofdieren komen in dit park niet voor.

Je kunt deze dagen ook kiezen voor een ‘night in the wild’; een kayak tour over de Oranje Rivier en een overnachting onder de sterrenhemel aan de oevers van de rivier. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het basiskamp, alwaar je nog een tochtje over de rivier kunt maken of even lekker kan ontspannen. 

Dag 8 – Oranje Rivier naar Fish River Canyon
De rondreis Zuidelijk Afrika gaat nu verder in Namibië. Allereerst ga je het ruige landschap van de Fish River Canyon verkennen. Dit gebied diende al heel vroeg als woonplaats voor de mens, vanwege de permanente waterpoelen, hoge visstand en grote hoeveelheid dieren. Er zijn overblijfselen gevonden van nederzettingen uit het stenen tijdperk. Geniet van het ruige landschap, de sterke kronkelingen van de rivier en de ruige rotswanden.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 9 – Fish River Canyon naar Aus
Na het ontbijt reis je af naar Aus, een klein en rustig dorpje in de woestijn. Dit is een tussenstop onderweg naar Sossusvlei. Je overnacht in een lodge gelegen op de heuvels van de Namib woestijn. Vanaf de accommodatie heb je een wijds uitzicht op het landschap van de woestijn en de savanne die samenkomen. De lodge benadrukt het vrije karakter van de wilde paarden die hier rondrennen en het lijkt een beetje op een ranch.

Dag 10 – Aus naar Sossusvlei
Over een onverharde (maar goede) weg reis je deze dag 375 kilometer noordwaarts langs de rand van het Namibpark. Een verlaten landschap met een stuk of wat grillige bergen, eindeloze vergezichten en hier en daar een boerderij of een autowrak. In de loop van de middag kom je aan bij Sossusvlei in de Namibwoestijn. Dit is een erg fotogenieke locatie, gezien de fel rode duinen en het goede licht. De beste foto’s maak je bij zonsopkomst.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 11 – Sossusvlei
Tijdens een bezoek aan de hoogste duinen van de wereld heb je ruim de tijd om door de duinen te wandelen. Je hebt de kans om een paar woestijndieren te zien, zoals de spiesbok en de ‘sidewinding adder’. De enorme zandzee laat een onvergetelijke indruk achter. Deze woestijn wordt niet voor niets als een van de mooiste ter wereld beschouwd.

Dag 12 – Sossusvlei naar Swakopmund
Je reist door een adembenemend gebied, waar de uitlopers van de duinen tot in het binnenland komen. Vervolgens doorkruis je het noordelijke gedeelte van een van de grootste nationale parken ter wereld: Namib Naukluft. Aan het einde van de dag kom je aan bij Walvisbaai, waar je een kleine flamingo- en pelikanenkolonie vindt. Vanaf hier is het nog een klein stukje naar Swakopmund, een koloniaal stadje dat door de Duitsers is gebouwd. Swakopmund heeft allerlei gezellige restaurantjes en bars.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 13 – Swakopmund
Het bijzondere van Swakopmund is dat het nog beschikt over een zeer Duits karakter door sierlijke architectuur met veel oude koloniale huizen en gebouwen. Vandaag heb je de gelegenheid om het stadje te verkennen en koeffie met ‘Sachertorte’ of ‘Apfelstrudel’ te bestellen in een café of ‘Konditorei’. Swakopmund is een goede basis om de omgeving te verkennen. Vanuit hier kan je een ‘Living Desert’ tour ondernemen. Zo krijgt je rondreis door Zuidelijk Afrika een Europees tintje!

Dag 14 – Swakopmund naar Khorixas via Cape Cross
Vandaag trek je eerst langs de onherbergzame Atlantische kust. Via een droge vlakte kom je in Cape Cross terecht, waar je een pelsrobben kolonie ziet. Hierna zet je koers naar Twijfelfontein en Damaraland; een gebied met berglandschap en uitgestrekte woestijn. Hier kun je een wandeling maken tussen rotsblokken met rotstekeningen van de San (de Bosjesmannen).

rondreis zuidelijk afrika

Dag 15 – Khorixas naar Etosha NP
Vandaag reis je naar Etosha NP. Nabij Kamanjab wonen de traditionele Himba’s, één van de laatst overgebleven natuurvolken in dit deel van Afrika. Vooral de Himba-vrouwen zien er spectaculair uit met leren schorten en een lichaam dat besmeert is met een mengsel van rode oker, kruiden en vet. Ook hun haar smeren ze hiermee in. Eigenlijk is het een nomadenvolk,maar deze families hebben zich hier gevestigd. De Himba’s zijn inmiddels gewend aan het toerisme, maar houden hun traditionele leefwijze en cultuur in stad.

Dag 16 – Etosha NP
In het nationale park is het geen uitzondering om grote kuddes olifanten te zien baden of giraffen of koedoes te zien drinken. Het park heeft een oppervlakte dat gelijk is aan tweederde van Nederland. De dieren hier zijn die van de zuidelijke savannem zoals grote groepen springbokken, gemsbokken, zebra’s, blauwe wildebeesten, giraffen en olifanten. Bijzondere soorten, die alleen in Etosha voorkomen, zijn de Damara dikdik (een heel klein antiloopje) en de ‘blackfaced’ impala. Ook bevinden zich in het park circa 300 zwarte neushoorns, ongeveer 10 procent van de wereldpopulatie.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 17 – Etosha NP naar Rundu
Je reist verder door Kavangoland. In dit gebied zie je het steeds groener wordende landschap met daarin kleine hutjes van leem en riet. Het wordt steeds duidelijker dat je in het stroomgebied van de Okavango rivier bent aangekomen. Hier is het, in tegenstelling tot in de woestijn die je net verlaten hebt, wel mogelijk om vee te houden en gewassen te verbouwen. De bron van de rivier ligt in Angola en eindigt na 1600 kilometer in de Kalahariwoestijn.

Dag 18 – Rundu naar Caprivi
De Caprivi is een regio ten noordoosten van Namibië die wordt gekenmerkt door een deltagebied als gevolg van het feit dat hier tweemaal zo veel regen valt als in het zuiden van Namibië. De kavango rivier vormt de ‘levensader’ van het gebied en vormt tegelijkertijd de grens tussen Angola en Namibië. Deze rivier heeft ook een delta die de woonplaats vormt voor krokodillen, nijlpaarden en vogels.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 19 – Caprivi: Gamecruise over de Chobe rivier
Je vervolgt de reis door de Caprivi strip, een smalle strook Namibisch grondgebied dat de noordkant van Botswana begrenst. Na de nodige grensformaliteiten van Botswana ga je door richting Chobe en overnacht je in een comfortabele lodge. Chobe is het domein van honderden nijlpaarden die hun dorst komen lessen bij de rivier. ’s Middags maak je een bijzondere ‘gamecruise”een boottocht over de rivier in het Chobe National Park. Op de vlaktes langs de rivier zie je grote kuddes buffels en allerlei antilopensoorten en gnoes.

Dag 20 – Chobe NP naar Victoria Watervallen
Vandaag vertrek je naar Zimbabwe voor een dagtocht naar de Victoria Watervallen. Naast het bewonderen van de watervallen zelf is er enorm veel te doen. Zo kun je een fietstocht maken en paardrijden. Aan het einde van de dag kun je genieten van de zonsondergang met een ‘sundowner’ in je hand.

rondreis zuidelijk afrika

Dag 21 – Chobe NP
Vandaag kun je nog een gamedrive maken in het Chobe National Park, waarbij je op het vaste land op zoek gaat naar de diersoorten die je tijdens de cruise niet hebt gezien.

Dag 22 – Terug naar huis
Na alle indrukken en ervaringen is het moment aangebroken om de wildernis van jouw rondreis Zuidelijk Afrika te verlaten en terug naar huis te gaan. Je vertrekt vroeg naar het vliegveld van Kasane voor de terugvlucht.

rondreis zuidelijk afrika

Prijsinformatie rondreis Zuidelijk Afrika

Reisduur rondreis Zuidelijk Afrika 22 dagen/21 nachten
Reissom rondreis Zuidelijk Afrika Vanaf € 2000,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, autohuur in klasse K (upgrade mogelijk), meet & greet, gamedrive, genoemde excursies
Exclusief Internationale vluchten, overige maaltijden, entrees parken, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Zuidelijk Afrika.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!