Rondreis Zuidelijk Afrika

23-daagse rondreis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis door Zuidelijk Afrika

23-daagse rondreis, vanaf € 2075,-

  • Bezoek de hoogtepunten van Zuid-Afrika
  • Ontdek de eindeloze woestijnen van Namibië
  • Maak kennis met lokale stammen in Damaraland
  • Spot leeuwen, neushoorns en olifanten in Etosha
  • Reis met je eigen huurauto
  • Honderden nijlpaarden in Chobe, Botswana
  • Geen binnenlandse vluchten

Ontdek met deze rondreis Zuidelijk Afrika op eigen gelegenheid met een self drive. Je begint in Kaapstad, waar je onder andere Robbeneiland kunt bezoeken en de stad kunt bekijken vanaf de top van de Tafelberg. Hierna reis je op eigen tempo in noordelijke richting, langs verschillende nationale parken. Zo wandel je door het natuurgebied Cederbergen en bekijk je de magische Fish River Canyon. Ook ontdek je het woestijnlandschap van de Sossusvlei. Daarnaast bezoek je het Etosha National Park en verblijf je in Chobe National Park. Je maakt kennis met het wildlife van Namibië tijdens een gamecruise en –drive en bewondert de spectaculaire Victoria Watervallen. Zo zie je in 3 weken tijd het mooiste van Zuid-Afrika en Namibië, en krijg je een voorproefje op het mooie Botswana.

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Stel je eigen rondreis Zuidelijk Afrika samen

De reis die je hier ziet is een voorbeeldreis. Geef Judith je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie voor Zuidelijk Afrika opdoen? Bekijk meer voorbeelden voor een rondreis door Zuid-Afrika of Namibië.

Route Zuidelijk Afrika reis

Route rondreis Zuidelijk Afrika:

Dag 1 t/m 3: Begin in Kaapstad (Zuid-Afrika)
Dag 4 en 5: Cederbergen
Dag 6 en 7: Oranje Rivier
Dag 8: Fish River Canyon (Namibië)
Dag 9:  Aus
Dag 10 en 11: Sossusvlei
Dag 12 en 13: Swakopmund
Dag 14: Khorixas
Dag 15 en 16: Etosha
Dag 17 en 18: Grootfontein
Dag 19 en 20: Caprivi (Botswana)
Dag 21: Victoria Watervallen (korte stop in Zimbabwe)
Dag 22: Chobe NP
Dag 23: Einde rondreis Zuidelijk Afrika

Voor de vlucht met de minste CO2 uitstoot kies je voor de directe vlucht naar Kaapstad met KLM. Op de terugweg vlieg je vanaf Kasane en één transfer in Johannesburg met South African Airways en KLM.. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 1 – Start rondreis Zuidelijk Afrika in Kaapstad

Vandaag begint je rondreis! Bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Kaapstad te verkennen. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 2 – Kaapstad

Een van de bekendste hoogtepunten van de stad is de Tafelberg. Vanaf de top heb je een wijds uitzicht over Kaapstad. Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Langs de kust liggen de zeehonden waaraan het eiland zijn naam aan te danken heeft.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 3 – Kaapstad: Kaap de Goede Hoop

Vandaag kun je een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop. Naast de beroemde flora die het park omtovert tot een ware bloemenzee in het voorjaar (augustus – half oktober), vind je in het park ook populaties van de bontebok. Met helder weer kun je een mooie route lopen langs de kust en over de heuvels.

Dag 4 – Kaapstad naar Cederbergen

De omgeving van Cederbergen bestaat voornamelijk uit het ideale gebied om een wandeling te maken, aangezien er meer dan 250 kilometer aan wandelpaden beschikbaar is. Je overnacht bij een accommodatie op de Peterfield berg, waar citroen en rooibos thee wordt geproduceerd.

De leukste manier om Kaapstad te ontdekken is met de fiets! Maar hoe zit het dan met al die stijle heuvels? Bij onze partner Roland is dat geen enkel probleem!

Dag 5 – Cederbergen

De vijfde dag van je rondreis Zuidelijk Afrika kun je zelf invullen. Vraag bijvoorbeeld welke routes je het mooiste uitzicht bieden of ontspan aan de voet van een van de watervallen. Ben je meer toe aan een culturele activiteit? Ga dan op zoek naar de grottekeningen van de San, de oorspronkelijke bewoners. Sommige tekeningen zijn zelfs meer dan 10.000 jaar oud. Een andere optie is om de streekwijnen uit te proberen.

Dag 6 Rondreis Zuidelijk Afrika – Cederbergen naar Oranje Rivier

Vandaag vervolg je de reis dwars door de Grote Karoo. In de loop van de middag bereik je de Oranje Rivier, die een langgerekt groen lint in het droge landschap vormt. Het landschap wordt vooral gebruikt voor het produceren van wijn. Een groot deel van de Zuid-Afrikaanse wijn die in Europa in de winkels verkocht wordt komt hier dan ook vandaan.Je volgt de Oranje Rivier stroomafwaarts totdat je bij het Augrabies National Park uitkomt. Hier stort de rivier zich met een donderend geraas in een 75 meter diep ravijn.

Tijdens je rondreis breng je de eerste week door in Zuid-Afrika en ga je een aantal van de mooiste hoogtepunten zien. Benieuwd welke bezienswaardigheden je nog meer in je reis op kan nemen? Kijk naar de favorieten van onze lokale reisexpert Judith!

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 7 – Oranje Rivier naar Augrabies National Park

Het uitzicht op de waterval en de diepe kloof waar de Oranje Rivier vervolgens doorheen loopt is adembenemend. Je gaat vandaag dan ook naar verschillende uitzichtpunten toe. Het landschap doet bijna prehistorisch aan. Je kunt hier ook wandelen, want grote roofdieren komen in dit park niet voor.

Dag 8 – Oranje Rivier naar Fish River Canyon in Namibië

De rondreis Zuidelijk Afrika gaat nu verder in Namibië. Allereerst ga je het ruige landschap van de Fish River Canyon verkennen. Dit gebied diende al heel vroeg als woonplaats voor de mens, vanwege de permanente waterpoelen, hoge visstand en grote hoeveelheid dieren. Er zijn overblijfselen gevonden van nederzettingen uit het stenen tijdperk. Geniet van het ruige landschap.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 9 – Fish River Canyon naar Aus

Aus is een tussenstop onderweg naar Sossusvlei. Je overnacht in een lodge gelegen op de heuvels van de Namib woestijn. Vanaf de accommodatie heb je een wijds uitzicht op het landschap van de woestijn en de savanne die samenkomen. De lodge benadrukt het vrije karakter van de wilde paarden die hier rondrennen.

Dag 10 Rondreis Zuidelijk Afrika – Aus naar Sossusvlei

Je reist naar een verlaten landschap met een prachtige bergen in het zicht. In de loop van de middag kom je aan bij Sossusvlei in de Namibwoestijn. Dit is een erg fotogenieke locatie, gezien de fel rode duinen en het goede licht. De beste foto’s maak je bij zonsopkomst.

Dag 11 – Sossusvlei

Je gaat vandaag over de hoogste duinen van de wereld wandelen. Je hebt de kans om woestijndieren te zien, zoals de spiesbok en de ‘sidewinding adder’. De enorme zandzee laat een onvergetelijke indruk achter. Deze woestijn wordt niet voor niets als een van de mooiste ter wereld beschouwd.

Dag 12 – Sossusvlei naar Swakopmund

Je reist door een adembenemend gebied, waar de uitlopers van de duinen tot in het binnenland komen. Vervolgens doorkruis je het noordelijke gedeelte van een van de grootste nationale parken ter wereld: Namib Naukluft. Na Walvisbaai is het nog een klein stukje naar Swakopmund, een koloniaal gezellig stadje. Swakopmund heeft veel gezellige restaurantjes en bars.

Namibië is een ontzettend divers land en heeft voor ieder wat wils. Het kan lastig kiezen zijn met al die opties! Daarom zet onze reisexpert Judith de mooiste plekken van Namibië voor je op een rijtje.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 13 Rondreis Zuidelijk Afrika – Swakopmund

Swakopmund beschikt nog steeds over een gezellig Duits karakter, door sierlijke architectuur met veel oude koloniale huizen en gebouwen. Vandaag ga je het stadje verkennen. Bestel een lekker kopje koffie ‘Apfelstrudel’ bestellen in een ‘Konditorei’! Swakopmund is een goede basis om de omgeving te verkennen. Vanuit hier kan je een ‘Living Desert’ tour ondernemen. Zo krijgt je rondreis door Zuidelijk Afrika een Europees tintje!

Dag 14 – Swakopmund naar Khorixas via Cape Cross

Vandaag trek je eerst langs de Atlantische kust. Via een droge vlakte kom je in Cape Cross terecht, waar je een pelsrobben kolonie ziet. Hierna zet je koers naar Twijfelfontein en Damaraland; een gebied met berglandschap en uitgestrekte woestijn. Hier kun je een wandeling maken tussen rotsblokken met rotstekeningen van de San.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 15 – Khorixas naar Etosha NP

Vandaag reis je naar Etosha NP. Nabij Kamanjab wonen de traditionele Himba’s, één van de laatst overgebleven natuurvolken in dit deel van Afrika. Vooral de Himba-vrouwen zien er spectaculair uit met leren schorten en een lichaam dat besmeert is met een mengsel van rode oker, kruiden en vet. Ook hun haar smeren ze hiermee in. Eigenlijk is het een nomadenvolk,maar deze families hebben zich hier gevestigd. De Himba’s zijn inmiddels gewend aan het toerisme, maar houden hun traditionele leefwijze en cultuur in stad.

Dag 16 – Etosha NP

In het nationale park is het geen uitzondering om grote kuddes olifanten te zien baden of giraffen of koedoes te zien drinken. Het park heeft een oppervlakte dat gelijk is aan tweederde van Nederland. De dieren hier zijn die van de zuidelijke savannem zoals grote groepen springbokken, gemsbokken, zebra’s, blauwe wildebeesten, giraffen en olifanten. Bijzondere soorten, die alleen in Etosha voorkomen, zijn de Damara dikdik (een heel klein antiloopje) en de ‘blackfaced’ impala. Ook bevinden zich in het park circa 300 zwarte neushoorns, ongeveer 10 procent van de wereldpopulatie.

Benieuwd in wat voor een mooie hotels en lodges je kan verblijven tijdens je rondreis door Zuidelijk Afrika? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Kijk naar de mooie opties in Namibië en Zuid-Afrika.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 17 en 18 – Grootfontein: Bush Camp

Na Etosha National Park is het tijd voor een échte bushman experience. Bij Fiume Bush Camp, 15 kilometer buiten Grootfontein, slaap je in luxe tenten met een eigen badkamer. De bushman wonen vlakbij het kamp en geven dagelijks rondleidingen door de omgeving. Ze laten zien hoe ze jagen, wat ze eten en hoe het traditionele bosjesmannen leven eruitziet. In de avond wordt een groot vuur ontstoken en dansen en zingen de vrouwen van het dorp een ‘Elephant dance’, waarmee ze proberen de mannen in trance te brengen om te achterhalen of ze ziek zijn. In de lodge geniet je elke avond van een heerlijk 3-gangen diner, middenin de natuur. De perfecte combinatie van ontspanning en community based toerisme! 

Dag 18 en 19 – Caprivi

De Caprivi is een regio ten noordoosten van Namibië die wordt gekenmerkt door een deltagebied. De kavango rivier vormt de ‘levensader’ van het gebied en vormt tegelijkertijd de grens tussen Angola en Namibië. Deze rivier vormt een woonplaats voor krokodillen, nijlpaarden en vogels. In de bijzondere lodge waar je overnacht heb je daar een perfect uitzicht op. De van bamboe en hout gemaakte bungalows zijn helemaal open en staan aan de oever van de rivier. Je valt in slaap met het geluid van de dieren om je heen! Deze accommodatie wordt wereldwijd geprezen omdat ze duurzaam ondernemen en ze de lokale bevolking veel betrekken bij de lodge. Geniet van de ontspannen sfeer en het unieke uitzicht!

Tijdens deze rondreis door Afrika ga je op een safari!. We willen je graag wat meer tips en advies geven zodat jij je optimaal kan voorbereiden op deze ervaring.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 20 – Gamecruise over de Chobe rivier in Botswana

Na de nodige grensformaliteiten van Botswana ga je door richting Chobe, het domein van honderden nijlpaarden die hun dorst komen lessen bij de rivier. ’s Middags maak je een boottocht over de rivier in het Chobe National Park. Op de vlaktes langs de rivier zie je grote kuddes buffels, kudu’s en zelfs olifanten!

Dag 21 – Victoria Watervallen

Vandaag staat er een dagtrip naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe op het programma. Naast het bewonderen van de watervallen zelf is er enorm veel te doen. Zo kun je een fietstocht maken en paardrijden. Aan het einde van de dag kun je genieten van de prachtige zonsondergang.

Rondreis Zuidelijk Afrika
Dag 22 – Chobe NP

Vandaag kun je nog een gamedrive maken in het Chobe National Park, waarbij je op het vaste land op zoek gaat naar de diersoorten die je tijdens de cruise niet hebt gezien.

Dag 23 – Einde rondreis Zuidelijk Afrika

Na alle indrukken en ervaringen is het moment aangebroken om de wildernis van jouw rondreis Zuidelijk Afrika te verlaten en terug naar huis te gaan. Je vertrekt vroeg naar het vliegveld van Kasane voor de terugvlucht.

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Trustpilot

Prijsinformatie Zuidelijk Afrika rondreis

Reisduur: 23 dagen/22 nachten.
Reissom: Vanaf € 2075,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, meet & greet, gamedrive, genoemde excursies
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, entrees parken, autohuur in klasse K (upgrade mogelijk), calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Judith helpt je graag bij het samenstellen van jouw Zuidelijk Afrika hoogtepunten reis.

Meer inspiratie voor een Afrika rondreis

Wil je op vakantie naar Afrika? Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Namibië of Zuid-Afrika. Tijdens je rondreis ga je ook naar het geweldige park van Etosha. Lees meer over hoe mooi een safari hier is.

Vliegtickets voor je Zuidelijk Afrika rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zuid-Afrika boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!