Overland reizen in Colombia

Waarom een overland route Colombia een aanrader is Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Minder vliegen, meer beleven; mooie route Colombia

Colombia is een prachtig en heel divers land, maar een juiste route kiezen kan lastig zijn. Het is ook groot en de bezienswaardigheden liggen in verschillende hoeken van het land. Dat betekent dat veel reizigers meerdere binnenlandse vluchten boeken om de lange afstanden te overbruggen. Zonde, want juist door overland te reizen leer je een land echt kennen. We zetten graag alle voordelen van overland reizen in Colombia voor je op een rij met een mooie route.

beste reistijd colombia

Reisexpert Eddy in Colombia helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je Colombia rondreis op maat

Wil je ook reizen naar Colombia met de leukste route? Geef Eddy je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Colombia een reis Colombia met kinderen, of de beste reistijd Colombia.

Route Colombia

Route Overland Colombia: Je ontmoet de leukste locals

Wil je een land echt goed leren kennen, dan is het belangrijk dat je volop in contact komt met de locals. En dat lukt het beste in het openbaar vervoer. De Colombianen zijn hartelijk en nieuwsgierig en knopen maar al te graag een praatje met je aan. Zo wordt een lange busreis opeens een gezellige trip en na afloop ben je dikke vrienden met je Colombiaanse medereizigers. Busreizen in Colombia kunnen soms erg lang zijn, maar door dit leuke contact vliegt de reis voorbij. Juist deze ervaringen maken je reis heel bijzonder en een belangrijk onderdeel van je Colombia route.

Route Colombia

Minder vliegen is relaxter

Eerlijk is eerlijk: echt leuk is vliegen niet. Je brengt uren door met wachten op vliegvelden, veel mensen kampen met vliegangst en vliegen voegt niets toe aan de beleving van je reis. Het is ook nog eens duur en dat geldt niet alleen voor de vlucht. Op het vliegveld zelf geef je ook al snel veel geld uit aan eten en drinken. Het is een stuk relaxter als je lekker in de bus of auto kunt stappen en het landschap rustig aan je voorbij ziet trekken. Al met al hoeven busreizen ook niet altijd veel langer te duren dan de vlucht: met al het wachten op het vliegveld, bij de security en de bagageband ben je ook veel extra uurtjes kwijt.

Route Colombia

Route Overland Colombia: Je ziet meer van het land

Vanuit het vliegtuig zie je eigenlijk niets. Alleen bij het stijgen en dalen krijg je iets mee van het landschap. Overland reizen zorgt ervoor dat je veel meer van Colombia ziet. Tijdens lange busreizen zie je de landschappen, de plaatsjes en de mensen veranderen. Onderweg stop je op plekken waar je anders nooit gekomen was en dat alles zorgt ervoor dat je een veel breder beeld van het land krijgt. Zeker in Colombia, waar de landschappen enorm divers zijn en geen enkele busrit saai is. Dat is een stuk leuker dan wachten op het vliegveld.

Route Colombia

4. Slow Travel is meer genieten

Natuurlijk begrijpen we goed dat je zoveel mogelijk wilt zien van Colombia. Je bent niet voor niets naar de andere kant van de wereld gereisd. Maar je kunt je afvragen of het ideaal is om het hele land per vliegtuig te doorkruisen en steeds onderweg te zijn van hoogtepunt naar hoogtepunt. Reizen is vermoeiend en het kan juist erg fijn zijn om wat langer op één plek te blijven. Je doet dan wat minder plaatsen aan, maar kunt wel optimaal genieten van de plekken waar je bent, zonder dat de volgende reisdag alweer wacht. Zo kun je een bepaalde stad of gebied goed leren en lekker rustig aan doen. Het is tenslotte vakantie! Ook een aanrader: blijf wat langer weg. Je kunt in twee weken door Colombia racen, maar in vier weken kun je meer zien én word je reis een stuk relaxter.

Route Colombia

5. Je kunt stops off the beaten track inplannen

Als je vliegt, dan reis je eigenlijk van bekende plek naar bekende plek. Niets mis mee, maar het is juist zo leuk om ook onbekendere stops in te plannen. Plekken waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat en die mede daarom zo bijzonder zijn. Je kunt bijvoorbeeld vliegen van Bogotá naar de kust, maar het is veel leuker om de bus te nemen en onderweg een nachtje in Mompox te blijven. Dit is een prachtig koloniaal stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Niet voor niets, want de tijd lijkt hier stilgestaan te hebben. En het mooie is: Mompox staat nog niet op de reisplanning van de meeste reizigers.

Route Colombia

6. Het is beter voor het klimaat

We weten het allemaal: vliegen zorgt voor enorm veel CO2-uitstoot. Als je graag duurzamer wilt reizen, dan boek je met het verminderen van je vluchten veruit de meeste winst. Als je je binnenlandse vluchten tijdens je route in Colombia schrapt, dan scheelt dat vaak twee vluchten, want veel vluchten in Colombia maken een tussenstop in Bogotá. De lange afstandsbussen in Colombia zijn trouwens een prima alternatief voor je route: ze zijn over het algemeen comfortabel en je hebt voldoende beenruimte. Een ontspannen manier van reizen dus!

Plan jouw route door Colombia

Wil je ook een overlandreis in Colombia maken en ben je op zoek naar de juiste route? Neem dan contact op met Eddy, onze lokale reisspecialist in Colombia. Samen met hem maak je je droomreis helemaal op maat.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een mooie route door Colombia? Op onze website vind je veel leuke blogs en ook op de site van Karlijn’s Travels kan je veel handige tips zien voor het maken van een reis Latijns Amerika.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!