Individuele safari Tanzania

“Tanzania heeft ons echt aan het denken gezet”

Rob van der Stel gaf zijn dochter Denise (nu 19) op haar zestiende een reis voor hen samen cadeau. Afgelopen jaar reisden ze met z’n tweeën naar Tanzania, om daar in twee weken de mooiste wildparken en het eiland Zanzibar te ontdekken. Ze gingen ook fietsen op het Tanzaniaanse platteland. “De reis moest een educatief en cultureel tintje hebben.”

safari Tanzania

“Toen Denise zestien werd, kreeg ze van mij een reis voor ons samen cadeau”, vertelt Rob. “We zijn gaan nadenken over bestemmingen en daar kwam uiteindelijk Tanzania uit. Tanzania sprak ons aan vanwege het ruwe Afrikaanse randje, het feit dat het een stabiel en veilig land is en vanwege de mooie wildparken. Bovendien biedt het ruimte voor educatieve en culturele elementen en dat was een voorwaarde van mij.” Rob ging op zoek naar een individuele reis, met een programma dat net wat anders is dan de standaard reizen. Hij kwam bij Karin terecht, de lokale reisspecialist van Better Places, en stelde samen met haar de reis samen. “Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen”, zegt Rob. “Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen. Dat vind ik belangrijk.”

safari Tanzania

Reizen met privéchauffeur tijdens een safari Tanzania

Rob en Denise begonnen in Arusha en reisden met hun privéchauffeur Rajai in een grote safari-jeep door het land. “Rajai is een superkerel”, zegt Rob. “Hij is een hele oprechte, goede vent met het hart op de juiste plek. Hij hield rekening met iedereen, weet veel van zijn land en is heel sociaal en meelevend. We hebben nu nog regelmatig contact via WhatsApp, hij is echt een beetje een vriend geworden.”

safari Tanzania

Fietsen op het platteland

Qua natuur waren de Serengeti en Tarangire National Park de hoogtepunten van de reis. “Het was geweldig om de Big Five te zien en ook het overnachten in de tentenkampen was uniek”, zegt Rob. “Ik zat midden in de Serengeti een biertje te drinken voor de tent, toen er opeens een kudde zebra’s langs kwam lopen. Zo geweldig. De tenten zelf zijn erg luxe en dat is heel speciaal, zo midden in de wildernis.” Rob en Denise maakten ook een mountainbiketocht over het platteland rond het dorp Mto wa Mbu. “Het was veel leuker dan we gedacht hadden”, zegt Rob enthousiast. “Je fiets daar over bananenplantages, je proeft bananenbier in het lokale café en je komt op plekken die je anders niet ziet. Tanzania is een waanzinnig land met prachtige natuur en gastvrije mensen, waar je heel prettig kunt reizen. Het was een onvergetelijke reis en het was heel bijzonder om die samen met mijn dochter te mogen maken.”

safari Tanzania

Vraag een reisvoorstel aan voor een privé safari Tanzania

Bij Better Places kun je je eigen safari Tanzania samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Karin, onze reisexpert die er al jaren woont.

safari Tanzania

Rondreizen Tanzania

Heb je inspiratie nodig bij het samenstellen van je safari Tanzania? Bekijk onze reisideeën, gebaseerd op ervaringen van reizigers zoals jij. Lees meer over onze rondreizen Tanzania.

safari Tanzania

Meer Tanzania reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Tanzania gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,1 is Better Places begin 2017 verkozen tot beste reisorganisatie in de categorie ‘Verre Reizen’. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* verplicht veld

Je bent succesvol ingeschreven!