Selfdrive Tunesië rondreis

15-daagse rondreis met huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse selfdrive Tunesië rondreis

Vanaf € 1221,-

  • Alle grote Romeinse bezienswaardigheden
  • Uitgebreid verblijf in zuiden van Tunesië
  • Kameeltocht en overnachting in de woestijn
  • Inclusief autohuur

Wil je een auto huren in Tunesië en zelf het land door reizen? Dan is deze selfdrive Tunesië rondreis iets voor jou. Tijdens deze tweeweekse reis maak je kennis met alle facetten van dit kleine, maar afwisselende land. Je bezoekt de mooiste Romeinse sites, dwaalt door sprookjesachtige medina’s tussen eeuwenoude Islamitische geschiedenis, waait uit aan de rustige noordkust en trekt door de woestijn in het zuiden. In de bergen maak je korte wandelingen, je gaat erop uit op de rug van kamelen en slaapt een nacht in de woestijn. Doordat je met een eigen auto rijdt, heb je maximale vrijheid.

Reisexpert Houssem is specialist in het organiseren van individuele Tunesië rondreizen. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tunesië rondreis. Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route selfdrive Tunesië rondreis

Dag 1 : Aankomst Tunis-Sibi Sou Saïd
Dag 2 : Bezoek Carthago, Bardo Museum
Dag 3 : Ichkeul Nationaal Park-Bizerte
Dag 4 : Cap Engela, Tabarka
Dag 5 : Aïn Draham
Dag 6 : Bulla Regia, Chemtou
Dag 7 : Le Kef
Dag 8 : Jughurta’s Tafel, Tozeur
Dag 9-10 : Tozeur, bergoases
Dag 11 : Chott El Jerid, woestijntocht met kamelen
Dag 12 : Matmata, wandeling ksour
Dag 13 : El Jem, Kairouan
Dag 14 : Kairouan-Tunis
Dag 15 : Vlucht huiswaarts, einde selfdrive Tunesië rondreis

Stel je eigen selfdrive Tunesië reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Tunesië selfdrive rondreis helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Houssem je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Houssem kan je deskundig advies geven met betrekking tot auto huren in Tunesië. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tunesië of de beste reistijd Tunesië.

Dagprogramma selfdrive Tunesië rondreis

selfdrive Tunesië

Dag 1 – Aankomst Tunis- Sidi Bou Saïd
Na aankomst op de luchthaven of treinstation van Tunis haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel in het sfeervolle voorstadje Sidi Bou Saïd. Als er nog tijd is kun je dit beroemde blauwwitte kunstenaarsstadje zelf verkennen. Er zijn talloze leuke pleintjes met terrassen overhangen met bougainville en overal heb je mooie doorkijken op de blauwe Middellandse Zee.

Dag 2 – Bezoek Carthago, Medina van Tunis en Bardo museum
Tunis is een aangename stad, in mediterrane stijl gebouwd met brede avenues, omzoomd door palmbomen. Het hart van de stad wordt gevormd door de ommuurde Medina, een eeuwenoude doolhof van straatjes, overdekte markten en moskeeën en badhuizen. Het is hier heerlijk ronddwalen, want er is zo veel te zien. De opgraving Carthago ligt in een van de voorsteden van de stad. Dit was een oorspronkelijk Fenicische stad, die na de Punische oorlogen door de Romeinen volledig vernietigd is en daarna als Romeinse stad opgebouwd is. Ook een bezoek aan het beroemde Bardo museum mag niet ontbreken als je in Tunis bent. Dit recent gerestaureerde museum heeft een topcollectie aan Romeinse stukken, met name de mozaïeken zijn ongeëvenaard.

selfdrive Tunesië

Dag 3 – Bos van Gammarth, Ichkeul Nationaal Park-Bizerte
Op 10 minuten rijden van Tunis ligt het bos van Gammarth op een schiereiland aan de Middellandse Zee. Je kunt hier een mooie wandeling maken of zelfs paardrijden (facultatief). Hierna rijd je naar het Ichkeul Nationaal Park: een groot, ondiep meer in de heuvels, dat, samen met de omringende wetlands, een belangrijke stopplaats voor migrerende trekvogels vormt. Er zijn, afhankelijk van het seizoen, vele vogelsoorten te zien, variërend van eenden tot ooievaars en flamingo’s. Ook als er geen vogels te zien zijn is dit een mooie plek om te wandelen. Je rijdt door naar Bizerte, een sfeervol havenstadje aan de Noordkust van Tunesië, waar je overnacht.

Dag 4 – Bezoek Bizerte, Cap Engela, Tabarka
In de ochtend bezoek je de oude stad van Bizerte, met zijn sfeervolle medina aan het water en binnenhaven. Het is de meeste noordelijk gelegen stad op het Afrikaanse continent. Je vervolgt je selfdrive Tunesië  naar Tabarka. Onderweg maak je een stop bij Cap Engela, het noordelijkste puntje van Afrika. Hier vind je een monument en mooie rustige stranden. Hierna rijd je langs de kust door naar Tabarka, een gezellig vissersplaatsje dat ook bij Tunesiërs heel populair is vanwege de stranden en de vele visrestaurantjes.

Dag 5 – Bezoek Tabarka, naar Aïn Draham
In de ochtend verken je Tabarka en bekijk je het Genuese fort, dat op een rotsig schiereiland het stadje overschaduwt. De geschiedenis van Tabarka is een kleurrijk mozaïek van Punische, Hellenistische, Romeinse en Islamitische invloeden. Hierna rijd je de groene bergen in, die meteen achter de kust oprijzen. In dit gedeelte van Tunesië valt meer regenval dan in Nederland en je vindt hier dan ook uitgestrekte bossen. Je overnacht in Ain Draham, op een koele 800 meter hoogte gelegen. Het stadje oogt heel Europees met zijn huizen met schuine daken met dakpannen en houten luiken. In de groene omgeving van het stadje kun je heerlijk wandelen.

auto huren tunesië

Dag 6 – Bulla Regia-Chemtou- Le Kef
Je verlaat de bergen aan de zuidkant. Vandaag bezoek je een van de mooiste Romeinse opgravingen van Tunesië: Bulla Regia. Vooral de ligging te midden van golvende heuvels is prachtig. Naast ondergrondse woningen en mozaïeken vind je er een amfitheater, dat in goede staat verkeert. De opgraving ligt ver van de toeristenroutes verwijderd dus vaak heb je het rijk hier alleen. Tegen de Algerijnse grens liggen de resten van de Romeins-Berberse stad Chemtou. Bijzonder is om hier door de resten van Romeinse steengroeven te wandelen. Sla het mooie museum met een aantal topstukken niet over.Aan het eind van de dag kom je aan in het sfeervolle stadje Le Kef, dat als een soort slakkenhuis tegen de bergen aan gebouwd is. Als je over de vlakte komt aanrijden zie je al vanaf ver je de medina liggen.

selfdrive Tunesië

Dag 7 – Le Kef
Een dag om dit gezellige stadje te verkennen. Het is klein genoeg om alles te voet te doen. Het stadje is gebouwd op een hoge rots en, als je door de medina wandelt, heb je prachtige uitzichten op het omringende platteland. Er zijn een aantal Islamitische gebouwen te bezoeken en de resten vaneen Romeinse basiliek. Het leukste is echter om door de kleurrijke souks en oude straatjes van de medina te dwalen.

Dag 8 – Via Jugurtha’s Tafel naar Tozeur
Jugurtha’s Tafel is een indrukwekkende tafelberg (mesa) die 600 meter boven het omringende vlakke land uitsteekt en al van heel ver te zien is. Hij is genoemd naar de Numidische koning Jugurtha die hier een fort bouwde om de Romeinen te weerstaan. De resten van het fort zijn nog steeds te bezichtigen. Het is een flinke klim naar boven, maar het is het waard. Dit is een zeer indrukwekkende plek met een fantastisch uitzicht. In de middag rijd je door naar Tozeur, een oasestad met een uitgestrekte palmenoase. Je bent nu echt in de woestijn!

Dag 9 – Tozeur
Een dag om de oude stad en de enorme palmenoase te verkennen. De medina van Tozeur is in een heel specifieke stijl gebouwd, de zogenaamde filigrein-stijl, waarbij bakstenen in wisselende patronen op de muur zijn gemetseld. Prachtig om door de straatjes te dwalen. De grote palmoase vraagt erom om te voet verkend te worden. Miljoenen palmbomen geven hier schaduw aan een uitgebreid ecosysteem van landbouw en fruitbomen. De beroemde ‘deglet nour (vingers van licht)’ dadels die hier groeien moet je absoluut proeven. Je overnacht weer in Tozeur, dus hebt de hele dag om hier rond te kijken.

auto huren tunesië

Dag 10 – Tozeur, bezoek bergoases
Je bezoekt vandaag de drie beroemde bergoases die in een prachtig landschap liggen, op een uur rijden ten westen van Tozeur. Chebika, Tamerza en Mides zijn groene oases die verscholen liggen in een ruig landschap van geplooide bergruggen. Centrum van alle drie de oases zijn de ruïnes van een oude stad, verlaten na hevige regenval in 1969. Rond Tamerza kun je prachtig wandelen naar bronnen en een waterval en Mides ligt aan een spectaculaire canyon, waar je doorheen kunt wandelen. Als de landschappen je bekend voorkomen dat kan dat. Zowel de binnenstad van Tozeur als de canyon van Mides werden gebruikt als decors in de film “The English Patient”. Je overnacht weer in Tozeur.

selfdrive Tunesië

Dag 11 – Via Chott El Jerid naar Douz, kamelentocht en overnachting woestijn
Net ten noorden van Tozeur ligt de enorme zoutvlakte Chott el Jerid, dat vertaald kan worden als: Lagune van het land van Palmen. Het is met een oppervlakte van 7000 m2 het grootste zoutmeer van de Sahara. Je rijdt er dwars overheen. Soms is de vlakte wit, dan weer zie je allerlei tinten blauw en paars. Aan de andere kant van de Chott ligt het stadje Douz, dat ook wel de ‘poort naar de woestijn’ genoemd wordt. Het stoffige stadje heeft een heel authentieke souk, waar je rustig kunt rondkijken.

In de middag bestijg je je ‘schip van de woestijn’, een kameel, waarmee je een paar uur tussen de zandheuvels door trekt. Tegen zonsondergang wordt er, ergens op een beschutte plek, een kamp gemaakt waar je zult overnachten. Hoewel het kamp heel primitief is, ontbreekt het je aan niets. Er wordt voor je gekookt en je slaapt in onder duizenden sterren.

auto huren tunesië

Dag 12 – Woestijntocht, via Matmata naar Douiret
Je wordt wakker in de woestijn en na het ontbijt, dat bestaat uit brood dat in het zand wordt gebakken, rijd je op je kameel terug naar Douz. In een uur of twee rijd je naar Matmata, een klein berberstadje dat in een fantastisch maandlandschap met diepe kraters ligt. De bewoners hebben in deze kraters zogenaamde troglodytenwoningen gebouwd: ondergrondse woningen die ideaal zijn voor dit klimaat. In Matmata kun je ook een aantal plekken bezoeken die als decor voor de eerste Star Wars film in 1976 gebruikt zijn.
Door het mooie berglandschap rijd je verder naar Douiret, een zogenaamd ‘ksardorpje’’ waarvan er in dit deel van Tunesië veel zijn. Dit zijn gefortificeerde graanopslagplaatsen, gebouwd door de lokale berbers, meestal op strategisch gelegen plekken. De meeste van deze ksour zijn verlaten, aangezien de bevolking naar moderne stadjes zijn verhuisd. Van het prachtig gelegen Douiret maak je een makkelijke, maar erg mooie wandeling naar een andere ksar Chenini, dat ook al zo prachtig gelegen is tegen een bergwand. Je overnacht in een zeer sfeervol hotelletje, een omgebouwde ksar. De sanitaire voorzieningen moet je delen, maar je krijgt er heel veel voor terug in sfeer.

Dag 13 – Via Tataouine en El Jem naar Kairouan
In Tataouine kun je de traditionele ksarwoningen bewonderen die hier in uitstekende staat verkeren en de sfeervolle souk bezoeken. Het leven is hier nog heel erg traditioneel.
Hierna rijd je de woestijn uit, naar het noorden. Onderweg wil je zeker stoppen bij El Jem, om het Romeinse Colosseum te bezoeken. Dit is het beste bewaarde amfitheater buiten Italië en bijzonder indrukwekkend. Tegen de avond kom je aan in Kairouan, de 4e heilige stad in de Islam (na Mekka, Medina en Jeruzalem)

auto huren tunesië

Dag 14 – Kairouan, naar Tunis
Je hebt de ochtend om de oude stad te bezichtigen, die tjokvol religieuze monumenten staat. De binnenstad staat op de UNESCO World Heritage lijst. Ook heeft de stad gezellige souks en terrasjes. In de middag rijd je in een uur of drie terug naar Tunis, waar je nog een laatste avond hebt om bij te komen van deze zeer gevarieerde reis.

Dag 15 – Einde selfdrive Tunesië rondreis
Je selfdrive Tunesië rondreis is helaas al weer voorbij. Nadat je je huurauto hebt ingeleverd, neem je de vlucht of trein naar huis.

selfdrive Tunesië

Beste reistijd Tunesië rondreis

Deze rondreis gaat door Noord- en Zuid-Tunesië. In het noorden kan het in de winter koud en nat zijn, daarentegen kan het in het zuiden in de zomer erg heet zijn. De beste reistijd voor een rondreis door heel Tunesië is dan ook het voor- en najaar. Lees meer over beste reistijd Tunesië.

Overnachtingen Tunesië rondreis

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Tunesië winterreis? Bekijk hier een aantal voorbeelden van hotels en guesthouses die we in Tunesië gebruiken.

Prijsinformatie selfdrive Tunesië rondreis

Reisduur selfdrive Tunesië rondreis15 dagen/14 nachten
Reissom selfdrive Tunesië rondreisVanaf € 1221,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusiefalle overnachtingen inclusief ontbijt, autohuur dag 1 t/m 15 inclusief verzekering en onbeperkt aantal km, excursies, kamelentocht woestijn
ExclusiefVervoer naar en vanaf Tunesië, overige maaltijden, entreegelden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie selfdrive Tunesië rondreisOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Houssem helpt je graag bij het samenstellen van je eigen Tunesië rondreis en kan je alle informatie geven over de mogelijkheden voor auto huren Tunesië.

Let op: In Tunesië is de tank van de huurauto bijna leeg wanneer je hem ophaalt. Het is precies genoeg om ermee naar de benzinepomp te rijden. Je mag hem ook weer inleveren met een vrijwel lege tank.

Met de trein naar Tunesië

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan, maar dit is verrassend goed te doen. Vanuit Frankrijk en Italië gaan meerdere veerverbindingen naar de hoofdstad Tunis. Met een leuke tussenstop in Marseille ben je in twee reisdagen al in Tunesië. Maar je kunt ook via Italië en Sicilië of Sardinië en Corsica naar Tunesië reizen. Lees er meer over in het blog Met de trein naar Tunesië.

Vliegtickets voor je Tunesië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tunesië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!