India – Sikkim & Darjeeling

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse rondreis Sikkim India
Vanaf € 1705,-

 • Theeplantages van Darjeeling
 • Trektocht Shingalilla Ridge
 • Leer koken in Rumtek

Tijdens deze 15-daagse Sikkim rondreis bezoek je de deelstaten Darjeeling en Sikkim. Je begint de reis in de theeplantages van Darjeeling. Je maakt een 4-daagse wandeltocht met spectaculair uitzicht op de Himalaya. In het boeddhistische bergstaatje Sikkim bezoek je de aangename hoofdstad Gangtok en een aantal bijzondere kloosters zoals Rumtek, Tashigang en Pemayangste. Je verblijft in zorgvuldig gekozen homestays en in kleinschalige familiehotels waar je  de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Sikkimese mensen van dichtbij kunt ervaren.

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen India rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Sikkim India in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Jan, onze specialist in de Himalaya.

Route Rondreis India Bhutan

 • Delhi
 • Bagdogra
 • Darjeeling
 • Shingalilla Ridge Trek
 • Kalimpong
 • Gangtok
 • Bangdogra
 • Gangtok

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, kies dan voor de directe vlucht naar Delhi met KLM. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Dag 1 – Aankomst Delhi
Op de luchthaven van Delhi word je door onze vertegenwoordiger ontvangen en naar je guesthouse gebracht niet ver van de luchthaven.

Dag 2 – Vlucht naar Bagdogra, naar Darjeeling (90 km /4 uur)
Bij aankomst in Bagdogra zullen je chauffeur en gids je opwachten om je naar Darjeeling te brengen. Langs de weg, die omhoog slingert door kleine bossen, theeplantages en kleine dorpjes, spelen apen in de bomen. Darjeeling draagt een duidelijk stempel uit de Britse tijd. Toen Kolkata nog de hoofdstad van Brits India was, verhuisden alle ambtenaren met hun administratie gedurende de zomermaanden naar dit koele hill station. Gedurende de zomermaanden trokken de ambtenaren zich terug in de hillstations om de hitte te ontvluchten. Er hangt nog steeds een authentieke sfeer.

rondreis Sikkim India

Dag 3 – Darjeeling
Vroeg in de ochtend bezoek je Tiger Hill om de zonsopkomst te zien. Als je geluk hebt, krijg je een mooi uitzicht op de Kanchenjunga (8586m) en andere Oost-Himalaya toppen. Op de terugweg bezoek je een boeddhistische klooster. Na het ontbijt wandel je naar Observatory Hill waar een unieke tempel te vinden is, zowel hindoes als boeddhisten maken hiervan gebruik. Ook bezoek je het een museum en een centrum voor Tibetaanse vluchtelingen. In een fairtrade winkel zijn allerlei handgemaakte producten te koop.

Dag 4 – Darjeeling naar Rimbik – start trektocht (2 uur)
Vandaag rijd je naar Rimbik, een klein dorpje aan de rand van Singalilla National Park. Hier start de Shingalilla Ridge Trek, een klassieke trektocht in de Himalaya. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de hoogste bergen van de Himalaya, Mt. Kangchenjunga, Mt. Everest, Mt. Makalu en Mt. Lotse. Je passeert diverse kleine dorpjes en je krijgt een goed beeld van de lokale cultuur. Je loopt vandaag 2 uur tot het dorp Sirikhola waar je overnacht in een klein familiehotel.

rondreis Sikkim India

Dag 5 – wandeling naar Gurdum (4-5 uur)
Vandaag loop je 4 tot 5 uur naar de nederzetting bij Gurdum. Je slaapt in een lokale lodge.

Dag 6 – wandeling naar Sandakphu (4-5 uur)
Vandaag wandel je in 4 tot 5 uur naar Sandakphu . Hier heb je uitzicht op Kangchenjunga, Jannu, Makalu, Everest, Lhotse, Nuptse en een aantal hoge pieken in Sikkim en Bhutan zoals Chomolhari. Je overnacht in een lodge in Sandakphu.

rondreis Sikkim India

Dag 7 – wandeling naar Rimbik (6 uur)
Nadat je de zon hebt zien opkomen op de bergentoppen van Sandakphu, begin je de afdaling naar Rimbik. Je overnacht in een gezellige lodge in Rimbik.

Dag 8 – Rimbik naar Kalimpong (120 km / 5 uur)
Vandaag reis je in 5 uur naar de stad Kalimpong. Je overnacht in een bijzondere accommodatie, die tevens een orchideeënkwekerij is. Je kunt een bezoek brengen aan de kleurrijke lokale markt van Kalimpong. Ook kun je meer te weten komen over de projecten van een lokale hulporganisatie. In de avond bezoek je het klooster bij Durpin Hills voor de avondgebed ceremonie.

rondreis Sikkim India

Dag 9 – Kalimpong naar Pastenga (82 km / 4 uur)
Vandaag rijd je naar het Sikkimese dorp Pastenga waar je verblijft bij een gastgezin, een bijzondere ervaring tijdens je rondreis Sikkim! Met hulp van de organisatie KEEP (Khedi Ecotoerisme en Eco Development Promotion) hebben de dorpelingen een toerismeprogramma opgezet om aanvullende inkomsten te verkrijgen en de natuur te beschermen.

Dag 10 – Pastenga
Vandaag kun je een bezoek brengen aan traditionele huizen en een kruidentuin. In de middag wandel je naar de top van Nopkom Hill top, gelegen aan de rand van een mooie dichte jungle. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Mt. Kangchenjunga, het beroemde Rumtek klooster en een panoramisch uitzicht over het dorp. De kennismaking met de lokale bevolking en hun authentieke dorpsleven maakt je verblijf tot een bijzondere belevenis.

rondreis Sikkim India

Dag 11 – Pastenga via Gangtok naar Rumtek
Vandaag reis je naar Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Je kunt hier een bezoek brengen aan: het Enchey klooster, het Tibetologie Instituut en het ambachtelijke centrum. Dankzij de inspanningen van de Sikkimese overheid is het waarschijnlijk de schoonste stad in India. Na de lunch rijd je naar Rumtek, waar je overnacht in een bijzonder familieresort, gelegen in een prachtige omgeving met uitzicht op Gangtok.

Dag 12 – Rumtek
In Rumtek bezoek je het beroemde Rumtek klooster, het grootste klooster van Sikkim. Het is de thuisbasis van de Karmapa sekte, een grote Tibetanse kloosterorde die hier op uitnodiging van de toenmalige Indiase president Nehru is neergestreken na de invasie van Tibet door de Chinezen. De monniken voeren hier bijzondere rituelen van de Karma Kagyu linie uit. Ook wandel je naar het oude Rumtek klooster. In de avond ben je van harte welkom in de keuken van het resort om mee te helpen met koken en meer te weten te komen over de lokale keuken.

rondreis Sikkim India

Dag 13 – Rumtek via Tashiding naar Pelling (120 km / 5-6 uur)
In de vroege morgen rijd je naar het pittoreske Tashiding klooster, gelegen op een heuveltop tussen de Rangit en Rathong rivieren. In Pelling kun je op loopafstand van het hotel het beroemde en prachtige Pemayangtse Klooster bezoeken.

Dag 14 – Pelling: bezoek Yuksom
Na het ontbijt breng je een bezoek aan Yuksom, een klein dorpje dat de eerste hoofdstad van het Koninkrijk van Sikkim was. Je passeert het heilige meer Khechophari, vereerd door zowel boeddhisten als hindoes. In Yuksom bezoek je de Norbu Ghang stenen troon en Dubdi Gompa, het eerste klooster van Sikkim. Je overnacht in Pelling.

Dag 15 – Pelling naar Bagdogra (137 km / 5 uur)
Vroeg in de ochtend reis je naar Bagdogra voor de middag vlucht naar Delhi. Hier eindigt je Sikkim rondreis. Je kunt ervoor kiezen om je reis te verlengen of op eigen gelegenheid voort te zetten.

rondreis Sikkim India

Reisinspiratie Darjeeling

In een magische omgeving omringd door smaragdgroene theeplantages en overschaduwd door de magische Kanchenjunga berg ligt Darjeeling. Lees er meer over op Azie Expert.

Prijsinformatie rondreis Sikkim India

Reisduur rondreis Sikkim India15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Sikkim IndiaVanaf € 1705,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers, 14 overnachtingen alle maaltijden (m.u.v. dag 1 & lunch dag 2) , auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, entreegelden, bagagevervoer tijdens trektocht
ExclusiefInternationale en binnenlandse vluchten, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels SikkimOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets India

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Sikkim India

Wil je een rondreis Sikkim Indiamaken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Sikkim India rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Sikkim India.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!