Wandelreis door Jordanië

Een avontuurlijke tocht door Wadi Mujib
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Een wandelreis door de Wadi Mujib in Jordanië

Als je denkt aan Jordanië, denk je waarschijnlijk direct aan de bijzondere plekken met eeuwenoude geschiedenis, zoals Petra. Maar wist je dat deze bestemming ook uitermate geschikt is voor de sportieve reiziger? Zo kun je een prachtige wandelreis Jordanië maken en kun je geweldige tochten maken per mountainbike. Hoewel het land met 90.000 km2 niet erg groot is, heeft het prachtige landschappen met veel biodiversiteit. Jessica van Corners of the World maakte een avontuurlijk tocht door de Siq Trail in Wadi Mujib en vertelt jou meer over een wandelreis Jordanië.

 

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Siq Trail Jordanië

Avontuurlijke wandelreis langs de Siq Trail in Wadi Mujib, Jordanië

Voorzichtig schuifel ik door het water. Geen idee waarom eigenlijk, want bij het bezoekerscentrum hebben ze gezegd dat ik sowieso doorweekt terug ga komen. De Siq Trail is namelijk een natuurlijk pretpark in de bergen van Jordanië. Een cadeautje van de aarde voor avontuurlijke zielen. De Siq Trail loopt door Wadi Mujib, het laagste natuurreservaat ter wereld. 400 meter onder zeeniveau door een indrukwekkende kloof wandelen is best bijzonder, toch?

Er lopen verschillende wandelroutes door Wadi Mujib, waarvan de Siq Trail de kortste en meest populaire is. Met name in de zomermaanden is dit een ideale manier om af te koelen. Het water is verfrissend en het merendeel van de wandeltocht loop je in de schaduw. Wie van canyoning, avontuur en de natuur houdt mag een wandelreis door de Wadi Mujib in Jordanië zeker niet overslaan!

Siq Trail Jordanië

Zwemmen, klimmen en klauteren 

Metershoge, donkerbruine muren torenen aan beide kanten boven mij uit. Het zonlicht schijnt af en toe op magische wijze op het water. Er is niemand om me heen. Het kabbelende water en de fluitende vogels die hoog boven me vliegen zijn de enige geluiden die ik hoor. Het kalme beekje waar ik doorheen loop verandert langzaamaan in een sterke stroming. En na de zoveelste bocht zie ik ineens rotsen. Tijd om te klimmen. Een jongen genaamd Ibraham helpt me over de glibberige rotsen heen. Hij is zeker een kop kleiner dan ik. In eerste instantie wil ik het zelf doen, maar ik heb al snel door dat ik met die instelling met blauwe plekken thuis ga komen. Of erger. Ibrahim weet precies waar ik moet staan en waar ik mezelf omhoog moet trekken.

Na een tijdje zwemmen, klimmen en klauteren komen we aan bij de eindbestemming: de grote waterval. “Het is gigantisch. En zo krachtig!”, zeg ik vol verbazing. “Wil je de waterval van de achterkant zien?”, vraagt Ibraham. Ik kijk hem verbaasd aan, maar voor ik het doorheb neemt hij me mee achter de waterval, waarna we weer naar beneden glijden. De adrenaline giert door m’n lijf, maar ik vertrouw erop dat deze jongen ook veilig naar huis wil gaan. Met een glunderend hoofd laat ik mezelf in het water vallen en drijf zo veel mogelijk in de stroming van de rivier mee. De natuur is krachtig, maar ook zo overweldigend mooi. Ervaar het zelf tijdens een wandelreis Jordanië

Siq Trail Jordanië

Tips voor de Siq Trail in Jordanië

  1. Draag gemakkelijke kleren en zwemkleren tijdens een bezoek aan de Siq Trail. Bij het bezoekerscentrum krijg je bovendien een reddingsvest dat je de hele tijd aan moet houden. Je hoeft niet in topconditie te zijn, maar houd er rekening mee dat je gaat wandelen, klimmen, zwemmen en van rotsen gaat glijden. Je moet dus wel in een redelijke conditie zijn om dit te willen/kunnen doen.
  2. Trek stevige, dichte schoenen of waterschoenen aan. De wandelroute is niet erg lang, maar je wilt deze wandeling zeker niet op slippers doen.
  3. Neem zo min mogelijk mee en stop alles wat je toch mee wilt nemen in een waterdichte zak of tas.
  4. De wandelroute van de Siq Trail loopt tot en met de grote waterval, maar je kunt op ieder moment terugkeren. De wandelroute loopt namelijk naar de waterval en daarna keer je terug via dezelfde route. Er zijn mensen in de kloof aanwezig die bezoekers veilig door de kloof meenemen en kunnen helpen als je gewond raakt. Je hoeft deze mensen niets te betalen, maar je kunt altijd een fooi achterlaten bij de balie van het bezoekerscentrum.
  5. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk naar het bezoekerscentrum te komen. In de ochtend is het niet alleen rustiger qua bezoekers, maar ook het water dat door de kloof stroomt is ’s ochtends kalmer.

Praktische informatie over je wandelreis in Jordanië

De Siq Trail in Jordanië loopt door Wadi Mujib. Dit natuurreservaat ligt in het westen van het land, aan de Dode Zee. De entree van de Siq Trail is niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt daarom het beste met een huurauto of met een taxi naar Waji Mujib gaan. Wadi Mujib ligt zo’n 90 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Amman en 30 kilometer ten zuiden van Amman Beach aan de Dode Zee. Het bezoekerscentrum is te vinden bij de Mujib Bridge, aan de Jordan Valley Highway (route 65).

Prijsinformatie

De entree voor volwassenen is 21 Jordaanse Dinar. Houd er rekening mee dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om de kloof zelfstandig te mogen betreden. Het bezoekerscentrum is geopend van 8.00 – 15.00 uur. De Siq Trail is geopend van begin april tot en met eind oktober. De wandeling duurt zo’n 2 tot 3 uur, maar je mag hier zo lang blijven als je wilt.

Wil je meer wandelen in Wadi Mujib? De Siq Trail is een verkorte versie van de langste wandelroute: de Malaqi Trail. Deze wandeltocht duurt zo’n 7 tot 8 uur en mag alleen met een gids gelopen worden. Bezoek je Wadi Mujib tussen november en april? Dan kun je de Ibex Trail met een gids lopen. Tijdens deze wandeltocht heb je een kans om de Nubische steenbokken te spotten.

Stel je eigen Jordanië wandelreis samen

Ben je ook op zoek naar een bijzondere wandelreis Jordanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de Jordanië specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!