Shalome, je India specialist

Maak kennis met onze lokale reisspecialist
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met de lokale specialist in India

Shalome heeft een Indiase moeder en een Nederlandse vader en haar ouders namen haar al op jonge leeftijd mee op reis door India. Ze woont in Goa en is nog altijd verliefd op haar thuisland. Ze wist al vroeg dat ze in het toerisme wilde werken en ze runt nu met haar ouders hun eigen reisbureau. Als specialist in India wil ze iedereen haar geliefde land laten zien. “Wat je ook zoekt in een reis, ik weet zeker dat je het in India kunt vinden.”

reisspecialist in India

Shalome, je specialist in India

Als Shalome terugdenkt aan haar jeugd, ziet ze vooral veel reizen. “Mijn ouders namen ons overal mee naartoe, ze wilden dat we India goed leerden kennen”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb altijd in het toerisme willen werken. Ik ben begonnen als reisbegeleider van groepsreizen en heb daarna anderhalf jaar in Spanje gewoond om mijn master te halen. Ik vond het daar heerlijk, maar ik miste India. De drukke straten, het eten, de Bollywood-films, mijn familie. Ik besloot terug te gaan en bij het reisbureau van mijn ouders te gaan werken.”

reisspecialist in India

De mensen brengen India tot leven

Shalome werkte een tijd voor Lonely Planet Magazine India, waarbij ze reizen uitzette voor schrijvers en fotografen. Elke maand mocht ze een nieuwe bestemming binnen India bedenken en daardoor leerde ze haar land nog beter kennen. “India wordt het subcontinent genoemd en als je hier bent, begrijp je waarom”, vertelt ze. “Het is een compleet andere wereld. Wat je ook zoekt in een reis, je vindt het hier. Bruisende steden, cultuur, woestijn, bergen, unieke diersoorten, strand. Het is onmogelijk om alles te zien. Zelfs als je terugkeert naar dezelfde plekken is er steeds iets nieuws te ontdekken. Dat komt mede door de mensen, die elke plaats tot leven brengen. Het is heel gemakkelijk om met locals in contact te komen, want iedereen wil een praatje met je maken.”

“De plaatselijke specialist in India heeft er echt alles aan gedaan opdat we de reis van ons leven zouden hebben. Ze heeft rekening gehouden met al onze wensen en verzoeken en had ook alles tot in de puntjes geregeld: de hotels, de gidsen, de chauffeurs, de nachttrein, tickets voor ‘Taj Mahal by night’ en de binnenlandse vlucht. Zelfs verzoeken op het laatste moment kon ze nog probleemloos in onze planning inlassen.”

Lees meer reviews van onze klanten.

reisspecialist in India

Specialist in India: Persoonlijke ervaringen

Shalome en haar ouders hebben inmiddels zo’n dertig jaar ervaring met het organiseren van reizen door India. Ze kennen het land door en door. “Alles wat we aanbieden hebben we zelf ervaren en al onze chauffeurs kennen we persoonlijk”, zegt Shalome. “We werken samen met een breed netwerk van lokale agenten en vertegenwoordigers, zodat er overal in India altijd iemand is waar onze reizigers op kunnen terugvallen. Iedereen kan tegenwoordig op internet alles boeken, maar wij bieden juist de hotels en bestemmingen die je niet zomaar zelf vindt. Wij zoeken unieke hotels met een bijzondere locatie en we hebben ook homestays in ons aanbod. Het is leuk om zo het dagelijkse leven van een Indiaas gezin te leren kennen.”

Puzzelen op de beste maatwerkreis

Maatwerkreizen maakt Shalome het liefst. “Mensen hebben soms alleen een vaag idee van wat ze willen”, vertelt ze. “Ik ga dan puzzelen om precies de reis samen te stellen die zij willen hebben. Ik houd van een uitdaging: als een reiziger iets wil, maar denkt dat het onmogelijk is, dan wil ik het toch regelen. Ik probeer daarnaast om van elke reis een mooie mix te maken. Natuurlijk met de bekende highlights, maar ook met bijvoorbeeld de forten van Barli en Dungarpur. Plekken waar weinig reizigers komen, maar die wel erg de moeite waard zijn.”

Weten wat de favoriete plekken van Shalome zijn? Bekijk de video waarin ze er alles over vertelt.

reisspecialist in India

Gouden tip van specialist India

Shalome heeft een aantal favoriete plekken in India. Goa is er daar één van. Ze raadt reizigers aan om altijd een paar dagen aan het strand te boeken na een rondreis, om daar even bij te komen van alle indrukken. Daarnaast is ze dol op de woestijn van Rajasthan. “Vanuit Jaisalmer kun je prachtige kamelentochten maken, waarbij je ’s nachts onder de sterren slaapt”, zegt ze. “Het is geweldig om op zo’n afgelegen plek te slapen, je voelt je dan heel ver van de drukke stad.” Een derde favoriet is Tadoba National Park, een weinig bezocht park waar je tijgers, herten en vogels kunt spotten. Haar gouden tip voor India? “Treinreizen”, zegt Shalome beslist. “Ook al is het maar een kort ritje, zorg dat je altijd een treinreis maakt. Het is de beste manier om zoveel mogelijk van India te zien. Indiërs reizen op een speciale manier en nemen bijvoorbeeld altijd hun eigen eten mee. Een treincoupé lijkt soms wel een Indiase huiskamer, heel leuk om daar even onderdeel van te zijn.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Zo brengen we je tijdens de rondreis in India dichterbij de lokale gemeenschappen en kan je unieke ervaringen opdoen.

Je eigen India rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het zien van de tips van onze specialist in India? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shalome, de reisexpert die uit India komt en veel reistips voor India kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome.

Ondersteuning voor én tijdens je India rondreis

Reisexpert Shalome helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale India rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Shalome altijd bereiken. Daarnaast geeft Shalome je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Reisspecialist in India: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!