Maak kennis met Elena, je reis specialist Jordanie. In haar thuisland Rusland ontmoette Elena haar Jordaanse man en daarom verhuisde ze vijftien jaar geleden naar Jordanië. Ze is dol op het land en organiseert reizen op maat voor mensen die de mooiste plekken van Jordanië willen leren kennen. “Als reiziger ben je hier oprecht van harte welkom.”

Toen Elena naar Jordanië verhuisde, ging ze al snel op zoek naar een baan. “Ik ben slecht in niets doen”, lacht ze. “Mijn eerste baan was geen succes, want dat was saai kantoorwerk. Gelukkig hoorde ik toevallig dat een reisorganisatie een Russisch sprekende medewerker zocht die voor Russische toeristen reizen kon organiseren. Bij die organisatie werk ik nu nog steeds en ik heb mijn werkgebied uitgebreid naar Europa. Ik maak onder andere maatwerkreizen voor Better Places en dat vind ik geweldig werk. De reissector past goed bij me. Ik vind het leuk om samen met reizigers aan de slag te gaan en een geweldige reis voor hen samen te stellen. Ik wil de reis tot in de puntjes regelen, want de reizigers moeten optimaal kunnen genieten. Elke reis is weer anders, dus het verveelt me nooit.”

Gastvrijheid in Jordanië

Jordanië is volgens Elena een land voor iedereen. Of je nou van cultuur en geschiedenis of van natuur houdt, jong of oud bent, van actieve bezigheden zoals wandelen houdt of liever wilt luieren. Wanneer Elena over Jordanië praat beginnen haar ogen te stralen. Haar liefde voor het land is van haar gezicht af te lezen. “De Jordaanse gastvrijheid is de voornaamste reden waarom ik van dit mooie land houd. Vanaf dag één voel ik mij hier ontzettend welkom en de Jordaniërs doen er alles aan om mij hier thuis te laten voelen. De mensen hier zijn behulpzaam en openhartig. Als ze bijvoorbeeld zien dat je ergens naar op zoek bent zullen ze je direct vragen of ze je kunnen helpen.”

Specialist Jordanie

Het leukste aan haar werk als reis specialist Jordanie? Het contact met de klanten, met name wanneer ze in het land aan het reizen zijn. “Door met hun te praten en naar hun ervaringen te luisteren reis ik een beetje met hen mee. Bovendien is het altijd leuk om een reisschema te maken, want iedereen heeft een andere smaak wat betreft reizen. Tot slot ga ik natuurlijk ook nog zelf op pad in Jordanië. Om hotels te bekijken en natuurlijk om meer van dit prachtige land te ontdekken.”

specialist jordanie

Rondreizen in Jordanië

Een rondreis door Jordanië begint vaak in Amman en neemt de reiziger mee naar plaatsen zoals de beroemde ruïnes van Petra en Jerash, diverse kastelen en natuurreservaten, de prachtige onderwaterwereld bij Aqaba en de verlaten woestijnvlaktes van Wadi Rum. Maar volgens Elena maken vooral de mensen een rondreis door Jordanië onvergetelijk. Ze spreekt met lof over de Jordaniërs en de bedoeïen: de mensen met een nomadische levenswijze, vaak op afgelegen plekken zoals de woestijn. “Ze hebben andere tradities dan de Jordaniërs en het is zeker interessant om als reiziger een kijkje in hun dagelijks leven te mogen nemen.”

Elena’s persoonlijke favoriet in Jordanië is de wandeling van Little Petra naar Petra.  Daarbij wandel je vier uur met een lokale Bedoeïenen-gids over een pad dat lang niet alle gidsen kennen. “Toen ik deze wandeling voor het eerst maakte was ik sprakeloos. Ik voelde me zo klein naast die enorme rotspartijen. Petra is geweldig en die plek mag je zeker niet overslaan, maar eerlijk gezegd vind ik de ruïnes bij Little Petra nog indrukwekkender.”

Duurzaam reizen in Jordanië

Duurzaamheid is nog geen populair onderwerp in de samenleving van Jordanië. “Milieuvervuiling is een groot probleem in Jordanië, maar de situatie is gelukkig al een stuk beter dan tien jaar geleden. Toen ik hier kwam was ik geschokt hoe veel afval er overal te vinden was. Ik ben erg blij dat er steeds meer aandacht is voor afval recyclen, het gebruik van plastic verminderen en andere manieren om op een juiste manier met het land om te gaan. Het zou erg leuk zijn als er meer duurzame accommodaties komen in Jordanië, bijvoorbeeld in de natuurreservaten van Dana en Ajlun.”

specialist jordanie

Contact met de locals

De specialist Jordanie, Elena, heeft één gouden tip voor Jordanië. “Maak contact met de locals”, zegt ze. “Geniet van het contact, leer ze kennen en maak kennis met hun enorme gastvrijheid. Dat maakt je reis heel bijzonder. Daarnaast wil ik iedereen aanraden om van de lokale keuken te genieten. De Jordaanse keuken is geweldig. Proef de mansaf, lam gekookt in een soort yoghurt, en de makloubeh, een mix van rijst, kip en groenten. Simpele snacks als falafel, hummus en shoarma zijn ook heerlijk. Alles smaakt heel anders dan je gewend bent en je krijgt er geen genoeg van.”

Je eigen Jordanie rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Jordanie? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met reis specialist Jordanie Elena. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elena.

Reisexpert Elena woont al jaren in Jordanië. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!