Nwai, je Myanmar specialist

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met de lokale specialist in Myanmar

Toen ze als kind met haar familie door Myanmar reisde, vond ze het al leuk om toeristen te helpen en hun vragen te beantwoorden. Inmiddels heeft Nwai daar haar beroep van gemaakt en ontwikkelt ze reizen op maat voor reizigers die Myanmar willen ontdekken. “De vriendelijkheid van de mensen in Myanmar is uniek.” Maak kennis met Nwai, onze specialist in Myanmar.

Van dokter naar reisspecialist in Myanmar

Nwai werd opgeleid tot arts, maar na drie jaar als dokter besloot ze haar baan op te zeggen. Ze wilde voldoende tijd hebben voor haar gezin en haar man helpen bij het opzetten van een resort aan het strand. “Zo kwam ik in de toeristensector terecht en ik werd er meteen verliefd op”, vertelt ze. “Ik herinnerde me opeens weer hoeveel ik vroeger reisde met mijn familie, voor het werk van mijn vader. Onderweg kwamen we vaak reizigers tegen en toen probeerde ik hen al te helpen en van alles te vertellen over mijn land.”

Bekijk hier het video-interview met onze specialist in Myanmar.

specialist in Myanmar

Gelukkige reizigers is een gelukkige specialist in Myanmar

Nwai zorgde er samen met haar man voor dat hun resort goed ging lopen en leidde zelf de medewerkers op. “Mijn doel is om reizigers gelukkig te maken, en daarin spelen medewerkers in de hotels een belangrijke rol”, zegt ze. “We startten in 2006 met het hotel en in 2011 liep alles op rolletjes. Het ging zo goed dat ik me begon te vervelen en daar houd ik helemaal niet van. Ik merkte dat we voor onze gasten ook steeds vaker trips en vervoer regelden en daarom besloot ik een eigen reisbureau te starten. Sindsdien heb ik me nooit meer verveeld.”

Onze specialist in Myanmar wil dat je kennismaakt met al het mooist dat haar land te bieden heeft. In dit artikel deelt ze nog meer reistips voor een bezoek aan Myanmar.

specialist in Myanmar

Reizen op maat Myanmar

Voor reizigers van Better Places maakt Specialist Myanmar, Nwai, reizen op maat, helemaal afgestemd op hun wensen. Contact met locals, bestemmingen die buiten de gebaande paden liggen en duurzaam toerisme zijn haar specialiteiten. Haar aanpak is heel persoonlijk. “Ik probeer reizigers altijd even te ontmoeten als ze in Myanmar aankomen en we ontvangen hen heel hartelijk op het vliegveld”, vertelt ze. “Ik wil graag dat onze reizigers gelukkig zijn met alles wat ze in Myanmar meemaken. Voor Myanmarezen is geluk het belangrijkste in het leven en we zijn sterk gericht op innerlijke schoonheid. Dat willen we graag overbrengen op de mensen die ons land bezoeken.”

specialist in Myanmar

Netwerk van lokale gidsen

Nwai werkt nauw samen met een netwerk van lokale gidsen, die hun eigen omgeving door en door kennen. “Zij kunnen reizigers de mooiste plekken laten zien en er alles over vertellen”, zegt Nwai. “Mijn eigen favoriete plek in Myanmar is het gebied rond Bagan. De tempels zijn natuurlijk prachtig, maar de omgeving is ook erg de moeite waard. Je vindt hier volop authentieke dorpjes en samen met je gids kun je die bezoeken. De lokale mensen vinden het leuk om je te ontvangen, je kunt samen lunchen en je gastvrouw laat je zien hoe je lokale specialiteiten maakt. Je maakt zo kennis met het gewone leven op het platteland.”

“Het verblijf in Myanmar heeft al onze verwachtingen overtroffen. We werden gastvrij ontvangen op het vliegveld en tijdens de hele reis merkten we dat iedereen zijn best deed om onze reis aangenaam en leuk te maken. We konden merken dat het team van Nwai aandacht voor ons had tijdens de hele reis. We voelden ons echt te gast bij oprechte mensen in dit schitterende land. Ik kan iedereen aanbevelen om met de lokale specialist in Myanmar in contact te treden als je belangstelling hebt voor een reis naar Myanmar.”

Lees meer reviews van onze reizigers.

specialist in Myanmar

Bezoek een koffieplantage

Ook de Shan State is een prachtig gebied in Myanmar. De landschappen zijn mooi, je vindt hier het Inle Lake, bergstammen, kleurrijke markten en biologische koffieplantages. “De dorpsbewoners en de stammen maken graag tijd voor je en zijn erg vriendelijk tegen elke gast”, zegt Nwai. “Ze delen graag hun eten met je en rusten niet totdat je in hun ogen genoeg hebt gegeten. Sinds kort bieden we hier bezoeken aan een lokale koffieplantage aan. Hier wordt op natuurlijke wijze koffie verbouwd en je kunt daar ook bij helpen. Slapen doe je in een lokaal guesthouse. Het zijn echt de mensen die je reis door Myanmar zo bijzonder maken. Ik heb dan ook één gouden tip voor reizigers, en dat is: lach naar de mensen. Wees niet verlegen, maar maak contact met ze. Daar komen de mooiste ervaringen uit voort.”

Je eigen Myanmar rondreis

Ben je op zoek naar je eigen bijzondere Myanmar reiservaring? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert die uit Myanmar komt en veel tips over haar thuisland kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Ondersteuning voor én tijdens je Myanmar rondreis

Nwai, onze specialist in Myanmar, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Myanmar rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Nwai altijd bereiken. Daarnaast geeft Nwai je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Meer inspiratie voor je reis naar Myanmar

Wil je meer lezen over Myanmar en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar of over de beste reistijd. Reisblogger Eva reist de hele wereld over en is ook in Myanmar geweest. Lees meer over haar mooie avonturen.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!