Sri Lanka – Familiereis

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse rondreis Sri Lanka met kinderen

Vanaf  € 1420,-

 • Geweldige afwisseling: cultuur, wildlife, schitterende natuur en strand
 • Op safari in nationale parken
 • Prachtige treinrit door de groene heuvels

Tijdens deze Sri Lanka met kinderen rondreis ontdek je dat Sri Lanka een ideale bestemming is voor het hele gezin. Sri Lanka is een klein eiland, dus de afstanden die je aflegt zijn nooit al te groot. Het land is gezegend met een prachtige natuur, paradijselijke stranden en veel wilde dieren. Ook vind je er prachtige, eeuwenoude tempels en een kleurrijke cultuur. En je kunt er heerlijk eten! Ga op safari, op zoek naar enorme kolonies Aziatische olifanten, herten, apen en zelfs de prachtige luipaard. Ervaar de devotie van de Sri Lankanen tijdens eeuwenoude rituelen bij de Tempel van de Tand in Kandy, waar zich naar men zegt een tand van de Boeddha bevindt.  Maak een treinrit door de groene heuvels en bezoek een theeplantage en kom alles te weten over wat er komt kijken bij je kopje thee. Relax aan de paradijselijke stranden van Passikudah, en geniet van een strandwandeling, een kayak toch over het rustige water of het onderwaterleven tijdens een snorkeltour. 

Reisexpert Lea in Sri Lanka is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Sri Lanka. Geef Lea je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Je eigen rondreis Sri Lanka op maat

Dit is een voorbeeld voor een Sri Lanka reis met kinderen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, onze reisexpert in Sri Lanka. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Sri Lanka reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Sri Lanka of de beste reistijd Sri Lanka.

Route Sri Lanka met kinderen rondreis:

 • Dag 1 en 2 : Galle
 • Dag 3 : Udawalawe National Park
 • Dag 4 en 5 : Wellawaya
 • Dag 6 : naar Ella via Rawana waterval
 • Dag 7 : Ella – Naar het einde van de wereld bij Horton Plains
 • Dag 8 : Ella Lipton Seat uitzichtspunt en  wandeling Little Adams Peak
 • Dag 9 : trein naar Nanu Oya – bezoek theeplantage – naar Kandy
 • Dag 10 : Kandy botanische tuin en kookworkshop
 • Dag 11 : via Dambulla naar Sigiriya
 • Dag 12 : Sigiriya Rock en Minneriya National Park
 • Dag 13 : bezoek Pollonaruwa
 • Dag 14-17 : relaxen aan de stranden van Passikudah
 • Dag 18 : Wilpattu National Park
 • Dag 19 : Negombo – mangrove boottocht
 • Dag 20 : einde rondreis Sri Lanka met kinderen

Route rondreis Sri Lanka met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Colombo – naar Galle (170 km / 3 uur)
Welkom in Sri Lanka! Je individuele rondreis Sri Lanka is begonnen! Na aankomst op de luchthaven van Colombo word je opgehaald en maak je kennis met je chauffeur. Tijdens jullie Sri Lanka met kinderen reis maak je gebruik van een auto met Engelssprekende chauffeur. Je chauffeur is ook meteen een soort gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Uiteraard kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen, bijvoorbeeld voor een foto of koffiepauze. Lees meer over de voordelen van her reizen met een eigen auto met privé chauffeur. Jullie worden naar je hotel in Galle gebracht. Vandaag heb je alle tijd om bij te komen van je vlucht. Wandel rond door het stadje waarin de Nederlanders in de koloniale tijd veel sporen hebben achtergelaten.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 2 – Galle – leuke fietstocht in de omgeving van Galle
In Galle heb je het gevoel in de VOC tijd te zijn beland. Het dorpje heeft een Nederlandse sfeer. De belangrijkste attractie van Galle is ongetwijfeld het oude Fort. Het fort is door de Portugezen gebouwd, maar door Nederlanders in de 17e eeuw versterkt en zelfs compleet herbouwd. Het is heerlijk ronddwalen door de smalle, geplaveide straatjes, sommige met Nederlandse namen.

 

En om in Nederlandse sferen te blijven, staat er vandaag een fietstour op het programma door de omgeving van Galle. Je fietst door rijstvelden, de Eluvila Bird Sanctuary en kleine dorpjes. Onderweg maak je een stop voor een verse kokosnoot, het sap is heerlijk verfrissend! Je overnacht in een sfeervol hotel in het centrum.

Dag 3 – naar Udawalawe (100 km /  3 uur)
Na het ontbijt ga je op weg naar Udawalawe. In de middag bezoek je het Elephant Transit Home van Udawalawe waar wees olifantjes worden opgevangen en voorbereid op een leven in de vrije natuur. Je kunt zien hoe ongeveer 30 kleine olifantjes zich verzamelen voor de melkvoeding. Jullie overnachten in een kleinschalig hotel in een prachtige tuin, vlakbij het park.

Sri Lanka met kinderen

Dag 4 – Safari in Udawalawe Nationaal Park en naar Wellawaya (90 km / 2,5 uur)
In de vroege ochtend maak je een mooie jeepsafari in Udawalawe National Park. De jungle van Udawalawe staat bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Ook kun je hier herten, buffels en veel verschillende vogels spotten. Na de safari rijd je naar een landelijke boerderij in de buurt van Wellawaya. Het laatste stukje naar de boerderij gaat per jeep door de prachtige jungle. Je maakt een jungle walk rond de boerderij. Tijdens de wandeling kun je wilde olifanten en andere dieren spotten. ’s Avonds geniet je van een barbecue en kampvuur, terwijl je op de achtergrond de geluiden van de jungle hoort.

Dag 5 – Wellawaya – kantocht en safari
Als je het leuk vind, kun je vandaag op de moestuin van de boerderij je eigen groenten en fruit oogsten voor de lunch. Vervolgens maak je een prachtige kanotocht waarbij je kunt proberen je eigen vis te vangen. In de middag maak je een safari in de omgeving van de boerderij waarbij je wilde dieren en vogels kunt spotten.

Dag 6 – naar Ella – bezoek aan Rawana-waterval (120 km / 3-4 uur)
Vandaag ga je de groene heuvels van Sri Lanka in. Onderweg maak je een stop bij de Rawana-waterval, een van de hoogste watervallen van Sri Lanka. Je overnacht in een heerlijk hotel met zwembad en moie tuin even buiten Ella.

Dag 7 – Naar het einde van de wereld bij de Horton Plains
In de vroege ochtend word je naar Horton Plains National Park gebracht. Horton Plains is een bijzonder natuurgebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, vanwege zijn unieke landschap en fauna. Je maakt een wandeling van zo’n drie uur. De wandeling brengt je naar het Worlds End, een prachtig uitkijkpunt op de vlakte diep onder je. In de middag kun je lekker relaxen in Ella. Kijk rond in het kleine stadje of geniet van het zwembad van je hotel.

Dag 8 – Ella -bezoek Lipton Seat uitzichtspunt en  wandeling Little Adams Peak
Na het ontbijt bezoek je Lipton Seat, een van de hoogste uitkijkpunten van Sri Lanka. Het is genoemd naar Sri Thomas Lipton, de Schotse theebaron en eerste theeplanter van Sri Lanka. Het uitzicht is volgens velen nog mooier dan vanaf het einde van de wereld. Oordeel zelf! Je kunt hier genieten van een vers kopje thee en een roti in een klein café bij het uitkijkpunt. In de namiddag kun je een korte wandeling maken naar de top van de Little Adams Peak en vanaf hier de zonsondergang bekijken.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 9 –trein naar Nanu Oya –  bezoek theeplantage – naar  Kandy
In de ochtend stap je in Ella op de trein voor een ritje door het bergachtige landschap naar Nanu Oya. Onderweg kom je naast bergen ook watervallen, rivieren, meren en theeplantages tegen. Na aankomst in Nanu Oya bezoek je een theeplantage, en leer je wat er allemaal komt kijken bij de productie van je kopje thee. Vervolgens rijd je verder naar het gezellige stadje Kandy, de op een na grootste stad van Sri Lanka en het laatste koninkrijk van het oude Sri Lanka. Kandy werd door de Britten veroverd in 1815. Jullie verblijven in een comfortabele homestay even buiten het drukke centrum van Kandy, met mooi uitzicht op de groene omgeving. In de avond kun je een voorstelling van traditionele Kandy dansen bijwonen. Een team van dansers, begeleid door drummers, zal je een spectaculaire show geven.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 10 – Kandy – bezoek aan de botanische tuin en kookworkshop
In de ochtend bezoek je samen met een lokale gids het centrum van Kandy. Vervolgens bezoek je de Peradeniya Royal Botanical Gardens vlak buiten Kandy. Dit is de grootste botanische tuin van Sri Lanka en je vindt er meer dan 500 soorten bomen en planten, waaronder prachtige orchideeën, een medicinale kruidentuin en een enorme Javaanse vijgenboom. In de avond leer je tijdens een kookworskhop hoe je de de heerlijkste Sri Lankaanse gerechten kunt klaarmaken.

Sri Lanka met kinderen

Dag 11 – via Dambulla naar Sigiriya
In de vroege ochtend bezoek je de heilige Tempel van de Tand, die naar verluidt de tand van de Boeddha huisvest. Tijdens de pooja ceremonie ervaar je de enorme devotie van de pelgrims.  Vervolgens ga je op weg naar Sigiriya, in de culturele driehoek van Sri Lanka. Op weg naar Sigiriya bezoek je een kruidentuin, waar je alles te weten komt over het kweken van kruiden in Sri Lanka. Ook bezoek je de Dambulla-grottempel, een UNESCO werelderfgoed site. Dambulla bevindt zich op een magmablok van 150 meter hoog en het is dan ook een half uur klimmen naar de rotstempels. Er zijn 5 rotstempels, met binnen prachtige muurschilderingen en ontelbare uit de rots gebeeldhouwde Boeddha’s.

Sri Lanka met kinderen

Dag 12 beklimming Sigiriya Rock en safari Minneriya Nationaal Park
In de ochtend, voordat het te warm wordt, beklim je het Sigiriya Rock Fort, de populairste UNESCO-site van Sri Lanka. Je gids toont je de tuinen met natuurlijke grotten, de verbazingwekkende grotschilderingen op de weg omhoog en de ruïnes van het oude koninklijke paleis op de top. Sigiriya was het domein van koning Kashyapa, die een ​​onneembare vesting wilde bouwen met daarbinnen een hemels paleis. In de middag kun je (optioneel) een jeepsafari maken in het Minneriya National Park, op zoek naar olifanten en andere dieren. In Minneriya vindt in juli en augustus de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats.

Dag 13 – Polonnaruwa
Het is een korte rit naar de tempelstad Polonnaruwa. Polonnaruwa staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De prachtige tempels en beelden van Polonnaruwa zijn goed bewaard gebleven en geven een goed beeld van de glorietijd van het land. Per fiets rijd je naar de verschillende tempels en beelden. “Must sees” zijn de prachtige tempels van de Quadrangle en de enorme uit graniet uitgehouwen Boeddha beelden van de Gal Vihara.

Dag 14 – naar Passikudah
Het is tijd voor zon, zee en strand! De chauffeur brengt jullie naar Passikudah, waar je de komende dagen kunt ontspannen en zwemmen in de Indische Oceaan. Passikudah is een prachtig ongerept strand langs de oostkust van Sri Lanka. Voor de zomer zijn de stranden aan de oostkust van Sri Lanka het meest ideaal, vanwege het weer en de rustige zee. Jullie overnachten in een luxe resort direct aan het strand, met een groot zwembad uitkijkend over het strand.

Dag 15-17 – Passikudah
Het is heerlijk relaxen aan de stranden van Pasikudah. De witte zandstranden en het rustige, turquoise water lijken zo uit een vakantiebrochure te komen. Maak een lange strandwandeling, neem een duik in het zwembad of geniet van een goed boek. Maar er zijn ook volop activiteiten, die door het hotel worden georganiseerd. In de kristalheldere zee kun je prachtig snorkelen of duiken. Het rustige water is ook ideaal voor zee-kayakken en windsurfen. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar worden door het hotel speciale activiteiten georganiseerd. 

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 18 – naar Wilpattu Nationaal Park (220 km / 4,5 uur)
Vandaag rijd je naar het nog weinig bezochte Wilpattu Nationaal Park. Het Wilpattu National Park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. In de middag is het tijd voor safari! Tijdens de safari heb je kans op het spotten van onder meer wilde olifanten, lippenberen (sloth bear), waterbuffels, apen, herten, pythons en krokodillen. En heb je geluk, dan spot je ook de prachtige luipaard. Ook vind je in Wilpattu meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Wilpattu is een stuk minder druk bezocht dan Yala Nationaal Park, waardoor je hier veel meer een safari gevoel en natuurbeleving hebt. Je verblijft in een mooi hotel midden in de natuur. Het is heerlijk relaxen op je veranda, met uitzicht op het bos of de rivier.

Dag 19 – naar Negombo (150km / 3,5 uur)
De laatste stop al weer van jullie Sri Lanka met kinderen reis! Je rijdt naar Negombo. Negombo is een interessant stadje waar de Nederlanders in de koloniale tijd veel sporen hebben achtergelaten. In de middag maak je een mooie boottocht door de mangrovebossen nabij Negombo. Je overnacht in een heerlijk hotel aan het strand. Vanuit je kamer heb je mooi uitzicht over de Indische Oceaan.

Dag 20– Vertrek vanuit Colombo – einde Sri Lanka met kinderen reis
Je familiereis Sri Lanka is vandaag helaas ten einde gekomen. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis, of kunt ervoor kiezen je reis nog te verlengen met bouwstenen.

Sri Lanka met kinderen

 

Prijsinformatie rondreis Sri Lanka met kinderen

Reisduur rondreis Sri Lanka met kinderen 20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis Sri Lanka met kinderen Vanaf € 1420,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, 3 lunches, 7 diners, privé vervoer ter plaatse met Engelssprekende chauffeur, kookworkshop Kandy
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Sri Lanka Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Lea helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Sri Lanka met kinderen.

Vliegtickets naar Sri Lanka

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Sri Lanka boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Lea geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!