Rondreis West Sumatra Indonesie

7-daagse bouwsteen
Ontvang een voorstel op maat

Bouwsteen West-Sumatra Indonesië

  • Wandeltocht en fietstocht in de omgeving van Bukittinggi
  • Kook workshop in de Harau Vallei
  • Verblijf in een ecolodge, aan een afgelegen strand op Sumatra Indonesië 

Deze actieve rondreis door West Sumatra Indonesie laat je bijzonder goed kennismaken met de prachtige natuur van het eiland en de cultuur van de Minangkabau. In Bukittinggi maak je een trekking door de Sianok-vallei en fiets je door traditionele dorpjes. Bij de Harau-vallei maak je kennis met de bijzondere, lokale keuken. De reis eindigt aan een afgelegen baai, in een eenvoudige, maar sfeervolle ecolodge.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen rondreis Sumatra samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze bouwsteen Sumatra in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile, onze Indonesië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesie.

Route Rondreis West Sumatra

  • Padang
  • Bukittinggi
  • Sianok Vallei
  • Harau Vallei
  • Rimba Ecolodge

Route Rondreis West Sumatra

Dag 1 – Begin van je rondreis West Sumatra Indonesie – Aankomst Padang, transfer naar Bukittinggi
Na aankomst op het vliegveld van Padang pikt de chauffeur je op en rijden jullie in ca. 2 uur naar Bukittinggi. Bukittinggi betekent letterlijk hoge heuvel, en het stadje ligt boven op een heuveltop op 900 meter hoogte. Deze marktplaats vormt het culturele hart van de Minangkabau; een bevolkingsgroep die weliswaar islamitisch is, maar een sterk-matriarchale cultuur kent, waarbij de vrouw de belangrijkste persoon in de familie is.

Sumatra Indonesië 

Dag 2 – Bukittinggi, trekking door de Sianok-Vallei
Het landschap rond Bukittinggi wordt gedomineerd door vulkanen en diepe valleien. Met een lokale gids die je reisadvies Indonesië geeft maak je vandaag een mooie en redelijk inspannende trektocht door de Sianok-Vallei, aan de rand van Bukittinggi. Via trappen en paadjes daal je af, de vallei in. Helemaal beneden kom je uit bij de rivier. In de Nederlandse tijd werd dit het karbouwengat van Sumatra Indonesië genoemd, en tegenwoordig kom je deze tamme waterbuffels nog steeds tegen. Na een stuk door de vallei gelopen te hebben, klim je weer omhoog naar het dorpje Kota Gadang. Bewonder hier de mooie, houten huizen en het zilverwerk, dat lokaal wordt gemaakt. Via een andere route wandel je terug naar Bukittinggi. In de middag heb je de tijd om de markt en de klokkentoren van Bukittinggi te bezichtigen.

Sumatra Indonesië 

Dag 3 – Fietstocht op het platteland, daarna naar de Harau Vallei
Ons reisadvies Indonesië van vandaag is om deze ochtend een fietstocht te maken over het platteland rond Bukittinggi. Het is een vlakke route, door rijstvelden en langs dorpjes. Onderweg zie je hoe de lokale bevolking de kost verdient: door kroepoek, baksteen of houtsnijwerk te maken. In de dorpen staan nog veel traditionele huizen, met daken die in spitse punten omhoog steken. Aan het einde van de rit wacht een lokale lunch.
Per auto ga je verder naar de Harau-Vallei. In de verte zie je de steile rotswanden van de vallei al opdoemen. Je eenvoudige guesthouse voor de komende 2 nachten is prachtig gelegen aan de voet van deze wanden op Sumatra Indonesië.

sumatra indonesie

Dag 4 – Harau-Vallei: kook workshop en wandeling door de vallei
Deze ochtend ga je naar de markt om inkopen te doen en daarna leer je de fijne kneepjes van de Minang-keuken. Bekende gerechten zijn rendang, perkedel en curries en het eindresultaat is jouw lunch! In de middag maak je met een lokale gids een mooie wandeling door de vallei, langs rijstvelden, dorpjes en watervallen.

Dag 5 – Van Harau naar Padang en per boot naar Rimba Ecolodge
Per auto word je vandaag naar een baai iets ten zuiden van Padang gereden. Een goed reisadvies Indonesië is om de boot te nemen. Daarom ligt hier een boot klaar, die je in 45 minuten naar de afgelegen baai van Rimba Ecolodge vaart. Je slaapt hier in eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie.

Sumatra Indonesië 

Dag 6 – Rimba Ecolodge
De gezellige Rimba Ecologde is alleen per boot over zee te bereiken en ligt aan een mooi stukje strand, aan de voet van jungle en steile rotsen. Houten huisjes op een rij aan het strand, hangmatten en snorkelmogelijkheden voor de deur; kortom, het ultieme hutje op het strand-gevoel. De maaltijden tijdens je verblijf zijn inclusief. Het is mogelijk om een snorkeltocht naar andere eilanden te maken, of een wandeling naar dorpen en een waterval in de buurt en dit kun je via de lodge regelen.

Sumatra Indonesië 

Dag 7 – Einde van je rondreis door Sumatra Indonesie – Transfer per boot en auto naar het vliegveld van Padang
Vandaag eindigt je rondreis door West Sumatra. Per boot terug naar de bewoonde wereld. Een auto brengt je vervolgens naar het vliegveld van Padang.

Je eigen rondreis Indonesie

Ook een Indonesie rondreis maken en reisadvies Indonesië ontvangen? Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesië door bijvoorbeeld Sumatra Indonesië.

Prijsinformatie rondreis Sumatra Indonesie

Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!