Suriname – Hoogtepunten

15-daagse reis met Suriname hoogtepunten

Vanaf € 1100,-

  • Fietsend door Commewijne
  • Slapen in een hangmat in de jungle
  • Bezoek Brownsberg Natuurpark

Tijdens deze rondreis Suriname reis je langs de belangrijkste plekken van Suriname. Je wandelt door Paramaribo en geniet van de kleurrijke bewoners. Je gaat naar het Westen en bezoekt vanuit Nickerie het natuurreservaat Bigi Pan. Met de fiets bezoek je Fort Nieuw Amsterdam en Visserszorg. De Brownsberg kun je niet overslaan dus wandel je naar de watervallen en geniet je van het uitzicht vanaf de top van de berg. Hierna strijk je neer bij een resort aan de Surinamerivier. In Bergendal kun je een paar dagen ontspannen. In het boven Suriname gebied maak je kennis met de Marroncultuur in Gunsi kun je zelfs een nacht in de jungle slapen in je hangmat.

Stel je rondreis hoogtepunten Suriname op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je rondreis Suriname hoogtepunten in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Lizet, onze Suriname specialist die er al jaren woont of stuur Lizet een mailtje via lizet@betterplaces.nl

Reisvoorstel aanvragen

Route: Paramaribo – Nickerie – Bigi Pan – Paramaribo – Commewijne – Brownsberg – Bergendal – Gunsi – Paramaribo

suriname hoogtepunten

Dag 1 – Aankomst in Paramaribo
Na aankomst op het vliegveld word je met een taxi naar je appartement in Paramaribo gebracht.Dit is je uitvalsbasis tijdens de reis, bij meerdaagse trips check je uit en kan je een deel van je bagage achterlaten. Het centrum is slechts 5 minuten rijden.

Tip: Als je geen zin hebt je eigen ontbijt te verzorgen ga dan naar Combe Bazar voor echte Surinaamse broodjes, en lekker koffie en sapjes. Een leuk klein tentje waar veel locals hun ontbijt komen halen, en je even kunt neerstrijken.

Dag 2 – Paramaribo: excursie Sunset Dolphins
Vandaag heb je alle tijd om zelfstandig Paramaribo te verkennen. Wandel door de oude binnenstad en bewonder het werelderfgoed, bezichtig Fort Zeelandia en de Sint Petrus & Paulus Basiliek en drink vervolgens een drankje aan de waterkant. Aan het einde van de middag word je opgehaald voor een ontspannen boottochtje. Onder genot van een hapje en drankje ga je op zoek naar dolfijnen.

suriname hoogtepunten

Dag 3 – Paramaribo via Nickerie naar Bigi Pan
Je verlaat Paramaribo en reist in een gedeelde taxi naar Nickerie, waarbij je onderweg langs sfeervolle dorpjes rijd. Je hebt wat tijd om rond te wandelen in Nickerie voordat je naar het natuurgebied Bigi Pan vertrekt. Dit waterrijke natuurgebied staat bekend om de vele soorten vogels, waaronder ook de rode Ibis. De boottocht brengt je naar een lodge op water, waar je zult overnachten. In de avond is er een prachtige sterrenhemel en zal een gids je meenemen om kaaimannen te spotten.

Dag 4 – Bigi Pan via Nickerie naar Paramaribo
Na het ontbijt word je teruggebracht naar Nickerie. Vanuit hier reis je weer terug naar Paramaribo, waar je weer overnacht in het al bekende appartement.

suriname hoogtepunten

Dag 5 – Paramaribo: vrije dag
Vandaag kun je lekker uitslapen en relaxen of verder de stad verkennen. Om 16:00 uur word je bij een pier in het noorden van de stad verwacht voor een ontspannen boottochtje. Onder genot van een Surinaamse snack en een drankje wordt er gezocht naar dolfijnen, die hier de rivier op komen om eten te zoeken. Er wordt een klein dorpje bezocht en je kunt genieten van de zonsondergang terwijl je terugvaart.

Dag 6 – Paramaribo: fietsen naar Visserszorg
Vanuit het centrum van Paramaribo fiets je in een half uurtje naar de oversteekplaats Fort Nieuw Amsterdam. Dit oude verdedigingsfort is een museum, en geeft een mooie inleiding in de geschiedenis van Suriname. Hierna is het nog een half uurtje fietsen naar Frederiksdorp, je kunt ook nog een bezoekje brengen aan de oude suikerfabriek Marienburg. Frederiksdorp is een oude koffieplantage waar veel gebouwen gerestaureerd zijn. Recent is het resort uitgebreid met nieuwe cabanas en is er een zwembad bijgebouwd.

suriname fietsen

Dag 7 – Fietsen terug naar Paramaribo
Na een goed ontbijt fiets je langs Marienbosch naar Kroonenburg om vervolgens weer de oversteek te maken naar Alkmaar. Zo kun je verder fietsen naar de oude plantage Peperpot, om aan het eind van de dag weer de oversteek te maken naar Paramaribo. Op deze manier fiets je een heel andere route dan op de heenweg. Je kunt ook vanaf Frederiksdorp rechtstreeks de Commewijnerivier oversteken en een kortere route langs de rivier terug naar Paramaribo fietsen.

Dag 8 – Brownsberg Natuur Park
Deze dag reis je in ongeveer 2 uur met een georganiseerde trip naar natuurreservaat Brownsberg, waar je je echt in de jungle bevindt. Het uitzicht over het brokopondo Stuwmeer is prachtig en tijdens de wandeling naar de verfrissende watervallen leer je meer over de flora en fauna van dit gebied. na deze actieve dag word je afgezet bij je accommodatie voor een comfortabele nacht.

suriname hoogtepunten

Dag 9 – Bergendal
Vandaag kun je je een dag lang ontspannen. Het resort beschikt over een zwembad en restaurant, of je kunt ontspannen op het strand en zwemmen in de rivier. Je kunt ook naar het activity centre, waar je optioneel kunt deelnemen aan diverse activiteiten.

Dag 10 – Bergendal via Atjoni naar Gunsi
Vanuit Bergendal rijd je per bus naar Atjoni. Vanuit hier wordt de reis per korjaal vervolgd naar het dorpje Gunsi, gelegen aan de Boven Suriname rivier. In dit gebied wonen de Marrons, afstammelingen van de weggelopen slaven. Je verblijft in een eenvoudig huisje aan de rand van het dorp.

suriname hoogtepunten

Dag 11 – Gunsi, optioneel Jungle Stay
Dé echte ultieme jungle ervaring beleef je door te overnachten in een zelfgebouwd kamp. Na een wandeling door de jungle kom je bij een plekje in de buurt van een kreek, waar je een kamp zult opzetten. Er zijn geen sanitaire voorzieningen, maar je kan je uiteraard opfrissen in de rivier. In de hangmat zal je in slaap worden gesust door de geluiden van de jungle.

suriname hoogtepunten

Dag 12 – Gunsi
Tijdens je verblijf in Gunsi zult je door een lokale gids worden meegenomen om kennis te maken met de cultuur, de natuur en de leefgewoonten en uiteraard ook de mensen uit het dorp. Als je specifieke interesses hebt, geef dit dan aan, dan zal de gids zijn best doen om het programma erop aan te passen.

Dag 13 – Gunsi naar Paramaribo
Na het ontbijt is er gelegenheid om nog even te zwemmen in de rivier en de stroomversnelling. Hierna begin je aan de terugreis naar Paramaribo, waar je weer in de welbekende appartementen verblijft.

Dag 14 – Paramaribo: Zeeschildpadden (enkel feb-aug)
Van februari tot en met augustus komen in de buurt va de monding van de Suriname rivier de zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. In de avond maak je een boottocht naar het strand om dit natuurfenomeen te aanschouwen. Buiten het seizoen heb je nog een vrije dag in Paramaribo, en kun je deze dag gebruiken om bij te komen of een andere excursie boeken.

Dag 15– Vertrek vanuit Paramaribo – einde reis
Je rondreis Suriname hoogtepunten zit er helaas weer op. ’s Morgens is er nog even tijd om de laatste souvenirtjes te kopen, maar in de middag word je naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

suriname hoogtepunten

Reisinspiratie – leer Suriname écht kennen

Naast de reistips Suriname van Lizet kun je op reisblog Stop and Stare ook 6 leuke tips vinden om het echte Suriname te leren kennen.

Prijsinformatie rondreis Suriname hoogtepunten

Reisduur rondreis Suriname hoogtepunten15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Suriname hoogtepuntenVanaf € 1100,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen, 7x ontbijt, 6x lunch, 4x diner, vervoer ter plaatse (Nickerie: join-in), genoemde excursies op basis van join-in
Exclusief(Internationale) vlucht, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijk uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Accommodatie SurinameOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Lizet helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vraag een reisvoorstel voor een Suriname hoogtepunten reis aan

Bij Better Places kun je je eigen reis met hoogtepunten Suriname samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Lizet, onze Suriname specialist die er al jaren woont of stuur Lizet een mailtje via lizet@betterplaces.nl

Lizet – Suriname specialist

Lizet Suriname
Fawaka! Ik ben Lizet en ik ben jouw Suriname specialist. In 2008 ben ik in Suriname komen wonen en werk ik met veel plezier in het toerisme. Zelf trek ik er regelmatig op uit om nieuwe plekjes te ontdekken. Laat mij jou helpen het echte Suriname te ontdekken.

Reviews Suriname

Diana met partner, april 2016
Individuele rondreis Suriname gemaakt. Een hele fijne en gevarieerde reis gedaan goed georganiseerd door Better Places. Diverse soorten accommodaties en heel veel aardige mensen ontmoet. In Gunsi een paar bijzondere dagen gehad met gezellige gids Olan, een een fantastische trip naar Bigi Pan, waar we veel vogels gezien hebben. Ook het fietsen in Commewijne vonden we erg leuk.
Familie Kisteman, februari 2016
Het personeel van Better Places in Suriname doen wat ze zeggen en bellen of appen je op vakantie als er iets veranderd, heel meelevend. PRIMA organisatie. Zeer aan te bevelen.
Lees meer reiservaringen

Te Gast in Suriname

te-gast-in-surinameDe boekjes van TE GAST IN bieden je een goede reisvoorbereiding. Bestellen en informatie

overnachtingen

PraktischeInfo

Travelife