Plasticvrij reizen in Suriname

Praktische tips voor op reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Praktische tips voor plasticvrij reizen in Suriname 

In vrijwel alle landen buiten Europa loop je als welwillende, milieubewuste reiziger tegen hetzelfde probleem aan: het water uit de kraan is niet drinkbaar, en je bent genoodzaakt om drinkwater te kopen in plastic flessen. Zeker in warme landen als Suriname kan het aantal plastic flessen wat je gebruikt al snel oplopen. Gelukkig kun je in Paramaribo het kraanwater veilig drinken! Maar hoe fijn zou het zijn als je tijdens je rondreis Suriname helemaal geen plastic flessen hoeft te kopen en dus niet hoeft bij te dragen aan de groeiende berg plastic afval en de plastic soep? Wij helpen je graag met deze Suriname Reistips.

Niet alleen plastic flessen, plastic afval in het algemeen is een groot probleem in Suriname, omdat het land niet in staat is om plastic op een juiste manier te verwerken. De Top 3 van plastic afval wat in zee terecht komt bestaat uit flesjes, tasjes en rietjes! Als reiziger kun je helpen hier wat aan te doen, door zo weinig mogelijk plastic afval te creëren.

Suriname reistips dopper

Better Places bans the bottle

Better Places streeft ernaar dat onze reizigers in 2020 geen enkele (wegwerp) plastic waterfles meer hoeven te gebruiken tijdens hun rondreis met Better Places. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Hieronder geven we je graag een aantal praktische tips die je op weg helpen. Daarnaast geven we je Suriname reistips die je helpen om ook ander plastic afval te beperken.

Wat gebeurt er al in Suriname?

In tegenstelling tot veel andere bestemmingen van Better Places kun je tijdens de reis in Suriname tijdens de reis vrij gemakkelijk drinkwater uit plastic flesjes te mijden. De belangrijkste reden hiervoor is dat het kraanwater in Paramaribo van goede kwaliteit is en dus drinkbaar! Sommige mensen drinken echter toch liever gefilterd of gebottled water. Dat begrijpen we, op vakantie wil je risico’s het liefst vermijden. Reisexpert Lizet stimuleert daarom hotels om mogelijkheden te verschaffen om je hervulbare fles opnieuw te vullen met gefilterd drinkwater.

Gedurende de reis zul je op verschillende plekken verblijven. Veel resort in het binnenland en accommodaties buiten Paramaribo hebben de mogelijkheid om je fles te vullen met drinkwater. Soms is dit water gekookt, soms gefilterd, het is in ieder geval veilig om te drinken, echter kan dit water soms anders smaken. kan de smaak soms iets minder lekker zijn.

Suriname reistips waterfilter

Suriname Reistips -Tip 1: Neem een herbruikbare waterfles mee op reis

Tijdens je rondreis Suriname zijn er volop mogelijkheden om je herbruikbare waterfles te vullen. In Paramaribo kun je gewoon het water uit de kraan drinken. Better Places reisspecialist Lizet stimuleert de accommodaties buiten Paramaribo om hun gasten op een duurzame manier drinkwater te verschaffen. Sommige hotels plaatsen grote, hervulbare watercontainers, andere hotels zuiveren het regenwater.

Suriname Reistips – Tip 2: Neem een Steripen, Grayl of Lifestraw Go waterfilter mee op reis

Wanneer je niet in de buurt bent van een tappunt, kun je op verschillende manieren je water zuiveren. Wij hebben ons in de verschillende waterfilters en andere zuiveringsmethoden verdiept. Aan jou om te bepalen wat het beste bij je past.

 

Suriname Reistips – Tip 3: Laat de gratis plastic flesjes op je kamer staan

Sommige hotels zetten bij wijze van service één of twee plastic flesjes water op je nachtkastje. Gebruik je ze, dan staan er de volgende dag netjes weer nieuwe flesjes. Laat deze staan en vul je eigen fles bij. Meestal kun je in de ontbijtzaal je waterfles bijvullen. Lukt dat niet vraag dan bij de receptie waar je je fles kunt bijvullen met drinkwater. Zo heb jij op een overnachting in ieder geval weer plastic bespaard.

 

Meer Suriname reistips voor het verminderen van plastic afval

Buiten het verminderen van het gebruik van plastic flessen, kun je natuurlijk ook je steentje bijdragen om het gebruik van plastic in het algemeen te verminderen. Hieronder een paar praktische tips:

  • Neem je eigen boodschappentas mee. In veel winkels krijg je automatisch een plastic zakje bij je boodschappen. Wanneer je een eigen tas bij je hebt, kun je een plastic zakje gemakkelijk weigeren. Dit scheelt een hoop plastic! Er zijn in Nederland handige opvouwbare en super lichte draagtassen te koop.
  • Weiger plastic rietjes in drankjes. Een rietje lijkt klein, maar rietjes dragen wel degelijk voor een belangrijk deel bij aan de plastic soep in de oceanen.
  • Op je hotelkamer liggen soms toiletartikelen in plastic verpakkingen. Gebruik alleen wat je nodig hebt en gebruik zo veel mogelijk je eigen shampoo ed.
  • Koop je onderweg een flesje frisdrank, dan is een glazen fles of een blikje beter dan een plastic flesje.

Spread the word!

Samen bereiken we meer. Ben je enthousiast over jouw methode om gebruik van plastic te verminderen, deel dat dan met anderen. Ook kun je het hotel waar je verblijft erop aanspreken als ze bijvoorbeeld als service wel gratis waterflessen op je kamer hebben gezet, maar er nergens een watercontainer staat waar je je eigen fles kunt bijvullen. Leg de ober uit, waarom je geen rietje wil, en de winkelbediende waarom je geen plastic zakje wil. Als veel reizigers hierop wijzen, dan komt de boodschap vast en zeker over!

Ben jij iemand die graag reviews achterlaat op sites als Tripadvisor, en het hotel heeft wel een water container, dan is het leuk om dat als pluspunt te vermelden.

Deel foto’s van het bijvullen van je fles of Lifestraw op Instagram en gebruik de hashtag #betterplaces. Ook kun je de hashtags #banthebottle #keepouroceansclean #planetorplastic #refillmybottle en #refillnotlandfill gebruiken.

Jouw Suriname reistips om het gebruik van plastic te verminderen

Wij zijn heel benieuwd naar jouw favoriete methode om het gebruik van plastic in het algemeen en waterflessen in het bijzonder te verminderen. Welke van bovenstaande tips is jouw favoriet? Of heb jij een andere tip, die we nog niet hebben vermeld? Laat het ons weten via facebook of Instagram of mail ons op info@betterplaces.nl.

Je eigen Suriname rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Suriname? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Lizet is onze reisexpert die al jaren in Suriname woont. Samen met Leonie is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!