Lizet, je Suriname specialist

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met Lizet, je Suriname specialist

Fawaka! Ik ben Lizet en ik ben jouw Suriname specialist. In 2008 ben ik in Suriname komen wonen en sinds het begin werk ik met veel plezier in het toerisme. Zelf trek ik er dan ook regelmatig op uit om nieuwe plekjes te ontdekken. Suriname is een klein land en een heel andere bestemming dan de andere veel grotere landen in Zuid-Amerika. De roerige geschiedenis heeft het land gemaakt tot een unieke mix van culturen. Dit samen met de veelzijdige natuur die het land te bieden heeft maakt Suriname tot een land van oneindige mogelijkheden.

Ik beleef er iedere keer veel plezier aan om samen met iemand zijn of haar perfecte reis samen te stellen. In de reizen probeer ik geschiedenis, natuur en cultuur altijd een plaatsje te geven, in een balans die past bij jouw voorkeur en interesses. Bijzonder in Suriname is dat er bijna overal Nederlands wordt gesproken en je daardoor echt persoonlijk in contact kan komen met de lokale bevolking. In het samenstellen van een reis gaat mijn voorkeur uit naar kleinschalige guesthouses, resorts en vakantiehuisjes die er qua sfeer, persoonlijk contact en verzorging uitspringen. De eigenaren of uitbaters laten je een kijkje nemen in hun dagelijks leven en woonomgeving. Het zijn bij uitstek de plaatsen waar ik zelf ook graag een weekend vertoef om er even helemaal uit te zijn.

“Het allerleukste aan mijn werk is om ervoor te zorgen dat mensen de vakantie krijgen die bij hun past en de enthousiaste reacties achteraf. Laat mij jou helpen het echte Suriname te ontdekken.”

Wil je Lizet beter leren kennen? Lees dan hier het interview.

Hallo! Mijn naam is Eileen en samen met Lizet ben ik reisspecialist in Suriname. Vanuit mijn woonplaats Paramaribo breid ik mijn ontdekkingstocht door Suriname steeds verder uit. Als je aan Suriname denkt, dan denk je aan vrolijke mensen, een uitgestrekte jungle en lekker eten. Een fantastische bestemming om te bezoeken! Het leuke aan een rondreis Suriname is de afwisseling in accommodaties. Wanneer je de Boven Surinamerivier opgaat kun je back to basic slapen in een hangmat, maar ook jezelf verwennen in een van de kleine paradijsjes aan de rivier. Dit gebied staat bekend om de Marrondorpen, waar de inwoners leven op traditionele wijze met veel Afrikaanse invloeden. 

Suriname heeft veel prachtige plekken waar het toerisme een positieve impact kan hebben. Zo kun je slapen bij de mensen thuis in een homestay of in accomodaties die gebruik maken van zonne-energie. Voor mij ligt de uitdaging in het zoeken naar een balans tussen een onvergetelijke vakantie voor jou en een positieve impact voor Suriname. Graag tot ziens in Suriname!

Stel je individuele Suriname reis samen

Suriname specialist Lizet geeft helpt je graag bij het samenstellen van je vakantie Suriname. Geef Lizet je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Suriname of de beste reistijd Suriname.

Individueel rondreizen in Suriname

Suriname is een schitterend land. De gemengde cultuur en de uiterst vriendelijke mensen maken het een heerlijke manier om je vakantie ontspannen door te kunnen brengen. De manier van reizen is in Suriname anders dan in veel anderen landen omdat het toerisme nog niet zo ontwikkeld is. Er zijn over het algemeen nog niet veel mogelijkheden om dingen op eigen gelegenheid te doen, maar veel via georganiseerde tochten.  Het heeft natuurlijk voordelen om een gids bij je te hebben die je alles kan uitleggen en vertellen. En ook dat alle maaltijden voor je verzorgd worden.

De infrastructuur, met name in het binnenland van Suriname, is beperkt. Door goed te plannen en te combineren met verblijfplaatsen buiten Paramaribo voorkom ik dat je iedere keer weer terug moet reizen naar Paramaribo. Dit bespaart je reistijd en creëert rust in de reis.

Het is echter ook leuk om de georganiseerde excursies af te wisselen met kleine accommodaties buiten de stad, waar je door de uitbaters op weg wordt geholpen om je eigen weg te gaan. Met openbaar vervoer, op de fiets, met een huurautootje of wandelend. Deze accommodaties niet te vergelijken met de standaard resorts en sterren restaurants, maar je krijgt er rust, ontspanning en inspiratie voor terug. Bijna alle georganiseerde trips en tours vertrekken vanuit Paramaribo. Veel toeristen gebruiken de stad dan ook als uitvalsbasis, maar leggen daardoor heel vaak dezelfde route af. Better Places wil zoveel mogelijk echte rondreizen aanbieden. Dus neem niet teveel spullen mee en schaf een fijne tas aan in plaats van een koffer. Een boel intense belevingen, afgewisseld met rust en ontspanning op heerlijke plekken, waar wij zelf ook in onze vrije tijd graag vertoeven.

suriname specialist

Hoe reis je in Suriname?

Taxi’s zijn erg goedkoop. Van de ene kant van Paramaribo naar de uiterste andere kant betaal je maximaal €10,-. De afstanden prijzen van de locaties in de reizen zal rond de € 5,- liggen. Openbaar vervoer is zeer goedkoop en op sommige routes in de stad goed te doen.
Een auto huren in Paramaribo heeft niet echt een meerwaarde. Een autootje huren in district Para vanaf Little Paradise is echter wel heel erg leuk. Verdwalen lukt niet en anders wijst zeker iemand je vriendelijk de weg. Een complete rondreis met de auto is in Suriname geen optie.

Fietsen in Suriname

De Surinamers zijn ondertussen wel gewend aan de Nederlandse toeristen in het verkeer. Er zijn geen fietspaden dus je rijdt met de auto’s mee op de weg. In het district prima te doen, in Paramaribo niet altijd even ontspannend.

suriname specialist

Iets te vieren?

Plan je je huwelijksreis, vier je een jubileum, of heb je een andere reden voor een bijzondere individuele rondreis Suriname? Samen met Suriname specialist Lizet ontwerp je je rondreis Suriname met net dat beetje extra. Zo wordt je individuele rondreis Suriname onvergetelijk.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Suriname zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland.
Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Lizet woont al jaren in Suriname. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!